Кухните - 40 тема

• 93 001
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
.....Миризма при мен, почти не се усеща по време и след това. Не е възможно изобщо да не се усеща, защото аспиратора улавя парите от готвенето, а не миризмата. Но чак вмирисване на дрехи и пердета, ми се струва прекалено. Аз готвя събота и неделя и веднъж през седмицата и като влизаш у нас от вън не мирише на манджи.....
Подкрепям geryger абсолютно - за целия пост. Естествено е да мирише, няма как. Но миризмата не е тежка, натрапчива, просто ухае на готвено. Това - с хубав и мощен аспиратор. Моята кухня е отделна /16 кв.м./, но е с портал към хола и трапезарията /46 кв./, който портал почти винаги е отворен. Аспиратора ми е със следните характеристики:
"Максимален капацитет: 1200 м3/ч
Капацитет при свободен изход: 880 м3/ч
Капацитет по UNE-EN-61591: 780 м3/ч
Ниво на шум (re 1pw UNE-EN 60704-2-13): 45 dBA". - цитирам всички капацитети, понеже не разбрах кой точно е реалния от всички в описанието.
Нямам тежки и неприятни миризми в цялото помещение - 63 кв. м.. И аз в предния апартамент готвех на терасата - ми смотана работа....
P.S. В тоя подфорум, който ми е любим, се начетох на чудеса - то не бяха миялни, дето мият загорели тави без предварително накисване, то не бяха котлони, които кипват нещо за 5 сек., вместо за 10, то не бяха аспиратори, дето и външните замърсявания изсмукват, перални, дето простират сами и т.н.. Естествено е да искаме най-доброто, когато се обзавеждаме,притесняваме се да не пропуснем нещо важно и така изпадаме в безумни подробности, които след 2 седмици ползване на въпросната вещ престават да ни правят впечатление.
Последното лирично отклонение е от позицията на човек, който не само се вманиачи в подробностите, докато се обзавеждаше, ами си и материализира маниите...И какво?! Mr. Green

# 406
  • София
Здравейте,взехме си нов апартамент и сега на първо място ми престои правене на кухня.Кухнята е цяло помещение с хола и съм в чуденка дали да не си затворя терасата и да готвя там, за да не мирише на манджи.Споделете мирише ли много и аспираторите вършат ли работа?Отбелязвам,че помещението е 40кв.м и каква мощност и модел ми препоръчвате?

Ще се съглася с Пина, че аспиратора изисква приток на въздух, като откерханат прозорец, за да е ефективен. Разбира се, когато е студено има известно охладняване на стаята, но не става студено. Аз лично засилвам климатика с два градуса, за да компенсирам.
Нашия хол-кухня е около 38кв. кухнята е в единия ъгъл, близък до прозореца. Абсорбатора ми е изключително тих. Може би най-тихия на пазара.  newsm78 Мощността му е 900 m3/h.
Миризма при мен, почти не се усеща по време и след това. Не е възможно изобщо да не се усеща, защото аспиратора улавя парите от готвенето, а не миризмата. Но чак вмирисване на дрехи и пердета, ми се струва прекалено. Аз готвя събота и неделя и веднъж през седмицата и като влизаш у нас от вън не мирише на манджи. Според мен всичко в голяма степен зависи от аспиратора. В хола текстилно имам само пердета.
Друго което според мен е предпоставка за вмирисване, ако фурната не ти е под аспиратора и ако не се поддържа чиста и мирише, когато работи.
Мен съпруга ми едва ме нави фурната да ми е под котлоните, но сега изобщо не съжалявам, защото като отварям вратата на фурната такава пара излиза, за разлика от Раховеца.  Grinning
Аз съм готвила година и половина на студена тераса, за да не мирише и т.н., но никога повече няма да направя тази грешка  Naughty Чувставх се като наказана. С дебело елече на гърба, само влизаш излизаш, нито ТВ можеш да погледнеш, нито да учеш нещо, ако ти казват. Беше ужасно.
Но решението си е твое.  Hug

Геригер, аз имам хол-кухня-отворено антре със сходни размери. Би ли казала марката на аспиратора ти - щом е изпитан и си доволна от него?
Благодаря!

# 407
  • София
Писах на лични.  Hug

# 408
Зависи и човек колко готви. Ако се готви наистина веднъж седмично, каквато и да е схема няма да е кой знае какъв проблем. Ако се готви всеки ден или 5-6 дни в седмицата, тогава става голямото вмирисване. Има и друго - като чета: "Но миризмата не е тежка, натрапчива, просто ухае на готвено." се сещам, че и субективния фактор е от огромно значение. Аз не искам да ми 'ухае на готвено' в хола! Да, наистина има огромна разлика от тежка, наслоявана с години миризма, каквато се среща в някои мизерни жилища, но аз имам познати, у които е така, а те не го усещат и за тях не е никакъв проблем. За мен е проблем и да 'ухае на готвено' - просто хола не ми е място за такива ухания. Кухнята - да, но хола - не. А, че готвенето на тераса е наказание съм напълно съгласна. По- скоро може терасата да се усвои и с част от дневното помещение да се отделят в кухня около 5-6-7 квадрата. Хем миризмата и шума ще си остават там, хем ще остане достатъчно голям хол. Но това е тежък ремонт, всеки си преценява сам.

# 409
  • София
едно от изискванията ни, преди да почнем да строим къща, към проектанта беше да направи кунхята отделно помещение от трапезарията и хола, защото вече стана наложително почти навсякъде кухнята, трапезарията и хола да са на едно  Rolling Eyes сега само трапезарията и холът ни  ще са на едно, но в помещение 21кв.  Grinning

# 410
Бих искала да ви помоля за съдействие - моля посъветвайте ме къде да си поръчам изработката на кухня (става въпрос за Банско). Ровя в интернет вече 2 дни и не откривам нищо.

# 411
Зависи и човек колко готви. Ако се готви наистина веднъж седмично, каквато и да е схема няма да е кой знае какъв проблем. Ако се готви всеки ден или 5-6 дни в седмицата, тогава става голямото вмирисване. Има и друго - като чета: "Но миризмата не е тежка, натрапчива, просто ухае на готвено." се сещам, че и субективния фактор е от огромно значение. Аз не искам да ми 'ухае на готвено' в хола! Да, наистина има огромна разлика от тежка, наслоявана с години миризма, каквато се среща в някои мизерни жилища, но аз имам познати, у които е така, а те не го усещат и за тях не е никакъв проблем. За мен е проблем и да 'ухае на готвено' - просто хола не ми е място за такива ухания. Кухнята - да, но хола - не. А, че готвенето на тераса е наказание съм напълно съгласна. По- скоро може терасата да се усвои и с част от дневното помещение да се отделят в кухня около 5-6-7 квадрата. Хем миризмата и шума ще си остават там, хем ще остане достатъчно голям хол. Но това е тежък ремонт, всеки си преценява сам.

Май ще си затворя терасата и ще я направя кухня......и на мен не ми харесва когато мирише навсякъде.Иначе кухнята беше отделена от хола и трапезарията,но понеже е много малка и бутнахме стената към трапезарията и там ще има барплот. Не ми пречи че ще готвя на терасата  и сега в апартамента терасата е направена на кухня понеже е малък апартамента,затова исках за по-красиво в новия апартамент да си сложа печката с аспиратора вътре,но малкия не яде всичко и когато му замирише на нещо  му се повдига. Имам трима мъже ,а знаете какви са капризни.

# 412
  • София

Май ще си затворя терасата и ще я направя кухня......и на мен не ми харесва когато мирише навсякъде.Иначе кухнята беше отделена от хола и трапезарията,но понеже е много малка и бутнахме стената към трапезарията и там ще има барплот. Не ми пречи че ще готвя на терасата  и сега в апартамента терасата е направена на кухня понеже е малък апартамента,затова исках за по-красиво в новия апартамент да си сложа печката с аспиратора вътре,но малкия не яде всичко и когато му замирише на нещо  му се повдига. Имам трима мъже ,а знаете какви са капризни.

Аз смятам, че тримата мъже трябва да се съобразяват с мен, в случая с теб, а не ти с тях.
Но това е въпрос на гледна точка.  Wink
Освен това при изложените аргументи, защо изобщо питаш?  newsm78

# 413
Е тя пита дали мирише. Е, мирише. Няма как да не мирише.

# 414
А някой може ли да каже възможно ли е да се отреже 3см плот така че единия му край да стане полукръг и има ли 3 см кант за ръчно лепене? Искам да заобля барплота и да направя шкафа под него по-къс, така че заоблената част да стърчи във въздуха (надявам се, че ме разбирате). Между кухнята и всекидневната има малка стена, на която искам да е продължение този барплот. Широчината на тази стена е 30 см, толкова според мен трябва да бъде широк и плота, което означава, че трябва до го отрежа наполовина, да го заобля в единия край и накрая да го окантя.
И защо трябва да режеш плота да стане широк 30см. и да губиш цели 30 още полезна площ?  newsm78
Остави го да надстърча стеничката и ще е много по-използваемо мястото. При мен е шкаф 30см. и над него плот 60, като е кантиран машинно с нещо като ПВЦ кант, много здрав. Друг вариант е да му сложиш завършваща алуминиева лайсна/кант, което е още по-издръжливо и от ПВЦ кант си мисля!

# 415
Ако го оставя 60 см, ще стесни кухнята, която и така не е много широка. Идеята ми е барплотът да е продължение на стената и да е една идея по-широк от нея. Що се отнася до канта, реших да попитам в Съливер и фирмата, от която взехме плота дали могат да го отрежат криволинейно и да го окантят с ПВЦ кант 2 мм. Днес не ми остана време, но в понеделник ще свърша тази работа.
По-важното е, че днес прерязахме лентата (без Бойко Борисов) и майка ми вече си ползва новата кухня.
Ще постна снимки при първа възможност. Макар че кухнята не изглежда толкова луксозно и лъскаво като някои от показаните в темата, особено със старите си уреди, майка ми е щастлива и доволна от придобивката. Дано да си я ползва със здраве още дълги години!
Барплотът може да почака да се избистри идеята.

# 416
Аз пак искам малко помощ. Моля тези, които имат кухни от мдф-гланц да споделят лесно ли се надраскват, т.е. искат ли много пазене.
И ако някой разбира нещо от параметрите за шум на аспираторите, моля да ми каже  тези добри ли са, или е доста шумен :
# Капацитет по EN 61591 - 900 m3/h
# PRO моторна група
# Двутурбинен мотор
# Управление с пуш бутони / Push buttons
# Мощност P(max) - 330 W
# Ниво шум по EN 60704-3 - 51/59/68 dB(A)

# 417
  • София
Аз пак искам малко помощ. Моля тези, които имат кухни от мдф-гланц да споделят лесно ли се надраскват, т.е. искат ли много пазене.
И ако някой разбира нещо от параметрите за шум на аспираторите, моля да ми каже  тези добри ли са, или е доста шумен :
# Капацитет по EN 61591 - 900 m3/h
# PRO моторна група
# Двутурбинен мотор
# Управление с пуш бутони / Push buttons
# Мощност P(max) - 330 W
# Ниво шум по EN 60704-3 - 51/59/68 dB(A)

Шумничък е. Всичко над 47-48dB натоварва слуха. Моят на турбо - най-шумната скорост е 59dB. Другите характеристики са добри, като изключим пуш бутоните. Те са от преди 10 години сигурно. Ако имаш възможност си вземи по безшумен с тъч бутони.

# 418
Здравейте на всички!  Flutter Нахлувам в темичката почти нищо нечела, но ще извинявате  WinkСкоро започваме ремонт на кухнята и ми се иска да постигна добър ефект с минимум средства, което ще рече, че ще си ползвам старите уреди, които не са за вграждане. Искам да си купя и сушилня и се чудя как ще е естетически по-издържано подреждането - пералня и сушилня една до друга, или разделени по някакъв начин? Кухненските шкафове ще са Г-образни и може би правени по поръчка.

# 419
  • Варна
Здравейте,ще се опитам да пусна линк и към нашата нова кухня-http://aalko.snimka.bg/

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 23:57 от aalko

Общи условия

Активация на акаунт