Кухните - 40 тема

• 92 835
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Раковски
Тибур-а е малко по-светъл от травертина и го прави Егер и още няколко производители.

# 631
  • София
Здравейте,

Някои знае ли къде мога да намеря магазин в София с повече избор на мивки blanco?
Доколкото намирам в нета - евросет ги внася и имат шоурум, но е някъде в Люлин 7, т.е. търся някой с по-достъпна локация  Sad

шоурумът е с достъпна локация - много близо до спирка на метрото Западен парк.
другаде няма да намериш особен избор на Бланко.
каталозите на Бланко ги има и онлайн, но за поръчка пак трябва да идеш до шоурума.

# 632
Бръмбофръц,

благодаря за снимките! как точно е вградена ЛЕД лентата в кухненските шкафове - нещо като стъклено дъно се вижда?

и още - как е решен въпросът с вентилацията за охлаждане на ЛЕД-осветлението? този въпрос е и към pina. чета, че по-мощните ЛЕД лампи се нагряват значително.
Между две стъкла е сложена, залепена на самият профил/той е 5 см./, т.е. има по 2 см между лентата и стъклата.
Те не са зелепени, просто си лежат на профила, така, че има отстрани някакви мънички процепи.
Но и аз не съм усетила засега да се нагрява.
Увериха ме, че няма проблем.

Честито на jdg за кухнята.
С удоволствие да си я ползваш.

Някой пита за мивките на Бланко и Евролукс.
Понеже доста обикалях докато намеря много бяла мивка, то мога да кажа, че на Бланко са най-бялото бяло, които съм виждала.
И да, има разлика с плота, но не е такава, че да дразни, вписва се чудесно.

# 633
Корпусът е червено дърво на Кроношпан, вратичките са Модекс(много лесни за подръжка), плотът е Геталит - Турмалин, мивката е Тека, на Евролукс не ни допаднаха, котката е "всичко в едно"  Joy

# 634
  • Русе
Мерси Simple Smile

# 635
  • Балчи-Варна
Съседка си направи кухня от ПДЧ,вече пета година и все още е като нова.А в тях се готви много и значи постоянно се отварят вратички на шкафове,механизмите са съвсем обикновенни и няма поразии за сега.А пък съм чувала,че ПДЧ не е  здрав материял за направа на кухни.

# 636
От ПДЧ до ПДЧ има разлика.

# 637
  • Варна
Съседка си направи кухня от ПДЧ,вече пета година и все още е като нова.А в тях се готви много и значи постоянно се отварят вратички на шкафове,механизмите са съвсем обикновенни и няма поразии за сега.А пък съм чувала,че ПДЧ не е  здрав материял за направа на кухни.
Ползвам кухня от ПДЧ от 2 години и половина. На квартира сме и това трябва да те досеща, че нито кухнята е от скъпи материали, механизми и т.н., нито аз й треперя много много. Няма нищо, което да се е развалило, одраскало, надуло или изобщо някакви следи от експлоатация. Ама никакви! А вкъщи сме с детенце на година и половина, което всеки ден отваря и затваря шкафове, удря играчките си във вратичките и т.н. Мисля, че страховете на хората са малко преувеличени. Например гърба и плота са съвсем обикновени, а аспиратора изобщо не отговаря на капацитета на стаята. Когато готвя от парата постоянно се стичат капки по гърба на кухнята и по страничното ПДЧ (има колона до котлоните). Нищо им няма и на двете, наистина нищо!  Peace Wink

# 638
И аз съм ползвала евтина кухня от най- евтини материали и без проблем. Ама съм виждала и със сериозни поражения. А сега новата ми кухня, вече ѝ се надра плота от Кроношпан  Confused Много ме е яд, защото го избирах по десен и изобщо не погледнах на кой производител е  Confused  Утехата ми е, че сравнително лесно ще се смени. 

# 639

Meggysan, много хубава Ви е кухнята, да си я ползвате със здраве!  bouquet

# 640
  • Русе
Естествено, че има разлика от ПДЧ до ПДЧ, но не е толкова лош материал за кухни все пак. Така че, ако ви харесва и отговаря на нуждите ви, смело си правете.

jdg, много ти благодаря.

# 641
На мен МДФ ми се вижда по- смотан и от ПДЧ напоследък. Въпреки, че е по- скъп.
На практика 99,9% от кухните са ПДЧ, това че вратичките са от МДФ или дърво или ПДЧ-то е лакирано, лакобелирано или фурнировано с естетвен материал е само за красота.

# 642
Ние почти 6 години ползвахме най-обикновена кухня от ПДЧ.
Цвят елша, готови модули, от тези полските, купена от Мебелна палата/сигурно се сещате/.
Нищо и нямаше-никъде не се е надуло, плота също е все още като нов.
Струваше 600 лв навремето/ без мивката/ и за цената си надмина очакванията ми.
Гръб нямаше, сложихме плочки тогава за гръб, но пък имах рафт/некантиран от едната страна/ над печката и нямах абсорбатор.
И по рафта няма поражения, а в нас се готви и то много.

# 643
  • София
кухните в България доста масово се правят от ПДЧ от 40 години насам. 

# 644
  • София
Здравейте. Бих искала и аз да се присъединя към вас. В момента правим ремонт на кухнята и сме в процес на проучване на мебелите. Бих искала да ви питам какво ви е мнението за качеството на кухните на Икеа? Харесах си няколко вида от вратичките им и днес ни направиха проект. За 6 м. шкафове с вратички МДФ сумата е 5 000 лв. Как ви се струва цената? Ще потърсим още оферти, но ми е интересно и вашето мнение.
Благодаря   bouquet

Извинявайте, че пак ви занимавам с моя проблем, но наистина мнението ви ми е много ценно. Нещото, което ме притеснява е, че съм бременна в 9 месец и нямаме никакво време.

Общи условия

Активация на акаунт