Кухните - 40 тема

• 92 807
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Раковски
 Икеа е отскоро на пазара тук и хората които  са си взели тяхна кухня не са имали достатъчно време за да разберат дали си заслужава. Ся лошото е, че нямате време и за поръчка затуй моя съвет е да не прибързвате, че повечето решения взети набързо са грешни.

# 646
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичетата от чужбинско, които имат кухни от Икеа са много доволни. А и можеш да си вземеш кухнята на момента.

Най-добре пиши в Икейската тема!  Peace

# 647
На мен кухните в Икеа ми изглеждат добре. Нямам идея колко са здрави, но то дори да е по поръчка, пак не може да си сигурен, че всичко ще е ОК. Цената й също е долу горе добре. На нас ни излезе малко повече, но пък е лак и това допълнително оскъпяваше.

# 648
И аз харесвам ПДЧ -то като материал.Виждали ли сте разликата във вътрешността на плоскостите-ама една до друга.МДФ-а стои много плътно и сбито ,а пдч-то по-рехаво .Но видях на живо рязане на двете плоскости-при пдч едва влиза триона,а при мдф като масло минава и на всичкото отгоре пуши като запалено.Попитах защо се получава така и ми обясниха ,че всъщност мдф-а е като много сбит кашон-затова пуши и почернява като се реже.
Не знам до колко  е вярно,но не бих предпочела да дам повече пари за обзавеждане от мдф само защото е модерно,а всъщност не е такова добро качество като ПДЧ.Но ако имам финансовата възможност да избирам бих се спряла единствено на масива.

# 649
  • София
Много ви благодаря за отговорите. Shadowman мисля, че си много прав за прибързаните решения  Peace Ще поискаме още и някоя друга оферта и ще го мислим. Това е проблемът, че сме на зор и не мислим трезво.

# 650
  • Русе
Че то и масива пуши и почернява като се реже. Като се сетя какъв ужас беше само за пробиването на дупките за луничките. Иначе на циркуляра няма проблем.

# 651
Здравейте. Бих искала и аз да се присъединя към вас. В момента правим ремонт на кухнята и сме в процес на проучване на мебелите. Бих искала да ви питам какво ви е мнението за качеството на кухните на Икеа? Харесах си няколко вида от вратичките им и днес ни направиха проект. За 6 м. шкафове с вратички МДФ сумата е 5 000 лв. Как ви се струва цената? Ще потърсим още оферти, но ми е интересно и вашето мнение.
Благодаря   bouquet

Извинявайте, че пак ви занимавам с моя проблем, но наистина мнението ви ми е много ценно. Нещото, което ме притеснява е, че съм бременна в 9 месец и нямаме никакво време.

аз също си харесах кухня от Икеа/румънската/,бяла, стил рустик.Но шкафчетата не пасваха за моите размери на кухнята и трябваше да се откажа. За цената не мога да коментирам,но за тези пари ми се струва че можеш да си напарвиш по хубава кухня, в Икеа няма кой знае какво разнообразие,аз специално освен бялата кухня друга не ми хареса Rolling Eyes

# 652
  • Раковски
МДФ-а "пуши" когато ножа е тъп или парчето се изкриви когато го режеш.

# 653
  • София
...................Нямам идея колко са здрави, но то дори да е по поръчка, пак не може да си сигурен, че всичко ще е ОК. ...................

Не съм съгласен че ако е по поръчка няма всичко да е ОК. Все пак е добре да си "отваря очичките" човек, когато поръчва, но мисля че вече ги няма онези "пишман майстори" от преди 7-8 години. Мнението ми е, че вече ги няма фирмите които биха искали да си "плюят по гърба"...а относно готовите модулни кухни - да, има и добри от тях, но за съжаление те са под 20% от всички готови модулни кухни - за да се постигне добра цена (освен че завода поръчва и произвежда в огромни количества, също и си поръчва дори и плочите да се произвеждат по негов размер и т.н. и т.н.), но при модулните кухни с ниски цени покритието на плоскостта си е фолио, но фолио граничещо с тапет (да не кажа хартия). Безплатен обяд няма!

# 654
И как човек ще е убеден, че кухнята му ще е точно така, както си я представя? Ако си я правя сама сигурно ще съм сигурна, но при положение, че чакам 2 месеца, само по една картинка не мога да бъда сигурна, че всичко ще е 100% ОК.

# 655
И аз точно с този въпрос се терзая, много ми се иска да видя някоя мостра и да кажа, че искам точно такава кухня по моите размери, но , уви, тук във Варна разнообразие няма. За сега само в Ралица и Каза вива съм виждала нещо отговарящо на изискванията ми, но там са най-дебелите цени и се чудя да дам ли повечко пари или да рискувам с някоя изненада.

# 656
Къде е Каза Вива, че не се сещам?
Гледа ли в Аква център, направо в дъното на Алфа мебел кухните?

# 657
mterzieva на мен ми е удобна мивката, сега това си е въпрос на избор...знам ли, на теб може и да не ти е удобна....  newsm78 Simple Smile

# 658
Каза вива е на Отец Паисий, до новия храм.  Да,забравих, и в Аква центъра гледах, но ме изненадаха с оферта, най-скъпата до момента. иначе бялата кухня е разкошна, бях се настроила за нея и много се разочаровах, не очаквах от тях такава цена. Сега ще ми преобразуват офертата с модулните шкафове от нея, но не вярвам много да падне. За сега сме на 11 000 лв. за 9 м. кухня. За сравнение останалите ми дават оферти от по 8-9 хил.

# 659
  • Варна
Нашата кухня е част от по- дълго и тясно помещение. По принцип цялото е предназначено за кухня, но ние искаме да приспособим по-малката част за кухня, а по- голямата за нещо като трапезария. Размерите на малкото помещение са 1.65/2.10 м. Искам за там да поръчам кухня по проект. Дали малкото пространство ще е проблем, или всяка фирма си има решения и за тези случаи? Сложността идва от там, че искам да побера доста неща- пералня, фурна, котлони, мивка. Фурната мисля да е на горно ниво. Проблем ми е и мивката, която искам да преместя от първоначалното  и място. Ще имам проблем най-вероятно с тръбата за отходната вода. Дали ще може да се кърти и да се свърже с тази на банята или е опасно да не се повреди нещо там?
Ще се радвам ако се включи някой, който се е сблъсквал със същия проблем.
Другото, което искам да попитам е свързано с настилката на пода в кухнята. Кое е по-предпочитано- теракот или гранитогрес и дали да са гланцирани или не?

Общи условия

Активация на акаунт