Кухните - 40 тема

• 93 083
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, трябва ми съвет за съдомиялна, а не намерих по-подходяща тема.
Интересува ме тези малките съдомиялни дали си заслужават и какво означава капацитет 4 или 6 комплекта? Колко чинии са това? Не ми трябва за ежедневна употреба, но поне като се съберем повече хора да не мия 2 часа на ръка. И освен това какво трябва да се гледа при избора? Къде се оттича водата, какви са тези помпи. Искам да я сложа отгоре на плота, дали ще е удобно? Нямам много място. И дали ще е по-икономична от миенето на ръка като е малка?
П.С. Намерих темата Simple Smile Извинявам се Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 11:17 от Djina

# 241
  • Варна
Момичета,продължавам лутането за гръб от принт стъкло,има ли някоя стъкло за гръб,какво е точно и как се държи,там,където са котлоните.Моля ви за отговор,спешно ми е.Благодаря!

# 242
  • София
Готова е и моята кухня!  newsm44  (направих мноооого снимки, но при преместването потурчих някъде апарата - като се появи ще ги покажа)
Получи се много добре - точно каквато я искахме. Много сме щастливи, че успяхме да съберем в малкото пространство всички необходими уреди и да изглежда добре!
Не ми бийте за рекламата, но дължа големи благодарности на Shadowmen за търпението и професионализма   bouquet

Остава само аксесоари да си купим и да монтираме мелницата.
В тази връзка, може ли някой да ми препоръча човек за монтиране на мелница за отпадъци? За София става въпрос.

# 243
Момичета, явно не сте ме разбрали.Само механизмът е на Грас, а самият приборник нямам предствава.За шкаф 60см. е, и такъв са ни предложили и на мен ми е удобен.Не съм се интересувала къде ги продават, като ни правиха проекта, казах какво искаме и са ни предложили това....поне по спомен карам в момента....
Благодаря за коментарите за кухничката ни!

# 244
  • Варна
Имам въпрос за индукционните котлони (намерих 2 теми,но има малко информация там)
Има ли нещо,което не може да се приготвя на тях или е трудно,или някаква друга
трудност,която ви дразни и съжалявате,че сте с такива котлони.За палачинки четох,че
май не ставали.Та нещо от този род,всякакви оплаквания ако имате.
Чудя се сртува ли си да взема само индукция,да не съжалявам после,или да е 2ка
индикция и 2ка обикновени,но да не се окаже,че са излишни едните.

# 245
Djina, Ние имаме в момента временно такава мъничка съдомиялна, но сме само двама, за повече хора не знам колко пъти ще трябва да я пускаш Simple Smile ако не ни беше подарък едва ли бихме си купили такава, иначе става за в/у плот(и нашата е там)става и за под мивка и май единственото и предимство е, че е малка. Нашата е Мидея и мие доста добре, но тенджери, тави няма шанс да влязат. Ако имаш възможност и място то си вземи от по-големите.

# 246
  • Раковски
Гледам да избягвам китайски/турски механизми от този тип понеже има вероятност да ръждясат и са им криви ама ние ги изправяме  Rolling Eyes... има едни които се купуват от блум, но са малко по-скъпи, за шкаф 300 е около 140 пари с плавно прибиране, водят ги немски.

OK Shadowman, а на "Роси" и "Кентимпекс" турски/китайски ли са? newsm78 . Тях препоръчваш ли ги? Simple Smile  И още веднъж въпроса ми: Могат ли в един шкаф (долен - 60см) да се сложат два механизма? Конкретно ме интересува отцедник - малък, а отдолу - под него механизъм за бутилки? Примерно като в това шкафче, само, че горното да е отцедник (за 2-3чашки и 2-3чинийки)-като на първата снимка http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5rZW50aW1wZXguYm … CNtc2cyMDExMDQ4MA

Там са си таква (китайски/турски), ако желаеш мога да ти кажа къде има по-добри, но и малко по-скъпи. По втория въпрос, най-малкия механизъм за бутилки е за шкаф 150мм, шкафа с котлоните е 600мм и като извадиш размерите се получава 450мм, тоест според мен трябва да дириш отцедник за чинии за долен ред и за шкаф 450мм. Шкафа се дели по височина, отделно от това може да се поинтересеуваш по магазините дали има механизъм за шкаф 600 мм а при този размер би трябвало да има поставки за чинии.

# 247
Аз имам два индукция и два обикновени. Всичко става на индукцията. И палачинки няма проблем. Не съжалявам. Макар че сега, след 2 месеца употреба, малко взе да ми се губи разликата между двата вида котлони. Ако от старите черни плочи минеш на индукция, няма да повярваш на очите си, просто......... Но ако преди това си си готвила на стъклокерамични, които също не са никак бавни, разликата не е нещо невероятно. Ако сложиш да завира вода - да, категорично на максимална мощност става по- бързо, но нищо друго. Всъщност, само максималната мощност е доста по- бърза, другите степени са си пак такива. И като заври, така или иначе намаляш котлона, та спестяваш там, 5 мин  Thinking Някои неща така или иначе на слаб огън се правят. Не, че съжалявам за индукцията - не! Но... май с нея и без нея - все тая. Може би това, което не усещам е, че са по- икономични. Не, че имаме по- малка сметка за ток.

# 248
shadowman, можеш ли да ме насочиш от къде в София да си взема разделители за прибори като тези в Роси и Кентимпекс?
Ходих вчера в Кентимпекс на бул. Черни връх 47, но нямаха. Казаха, че от няколко месеца не са получавали и не знаят кога ще имат.  Thinking
Ако се наложи ще ида и до Роси на Ломско шосе, но ако имаш някакво друго предложение.

# 249
  • Раковски
Мога да ти докарам на място ако няма откъде да се вземе при вас, другата седмица ще ходя в София и ще мога да свърша тази работа. Искам само да ми кажете вътрешния размер на чекмеджето (светъл отвор).

# 250
Мога да ти докарам на място ако няма откъде да се вземе при вас, другата седмица ще ходя в София и ще мога да свърша тази работа. Искам само да ми кажете вътрешния размер на чекмеджето (светъл отвор).

Изпратих ти ЛС.

# 251
  • Варна
Благодаря ти Пина,знаех си,че ти ще ме насочиш.

От индукцията и аз не очаквам чудеса,нито целя икономичност.
Най-много ми харесва това,че ако кипне млякото няма да загори и мога просто
да изчистя с кърпа.
Но имам притеснения да не стане така да взема само индукция и после да съжалявам.
И с тези съдове,да не дам сума ти пари,а да не стават.
Пина,ти от къде си взе подходящи съдове?

# 252
А, да за кипенето го забравих. Това е хубаво, наистина. Сега индукционните ми котлони са все още като напълно нови и неползвани, докато единият от 'нормалните' вече има някакви петънца, макар и малки, които препарата не изчиства. Ако не светна лампата точно над котлоните не се вижда, но все пак ги има. При индукционните няма нищичко. Явно каквото и боклуче, мазнинка или друго да попадне, не се запича за котлона и почистването е малко по- лесно. И на другите не е трудно, де, но намирам разлика, тъй като са ми двата вида котлони на един плот и ги виждам един до друг.

За съдовете - купих аз един комплект на Бека - 4 части за около 200лв, не помня вече точно. Повече от мерак. Ако имаш стари тенджери от комунизма - стават. Имам една румънска - ползвам я на индукцията. Имам и една турска, 5-6 годишна, за 8лв от пазара съм я купувала - и тя става. В Метро има по 60лв комплекти от по 8 - 10 части за индукция. Аз такива щях да си вземам, че защо реших да купя тая скъпотия... не знам  Thinking Дори в Кауфланд се намира тефлонов тиган за 20лв за индукция, но не купих, много менташки ми се видя. Макар, че сигурно нямаше да имам проблем.

# 253
  • Варна
Pina  Hug
Утре трагвам да търся тенджери и тигани  Laughing
Луднах вече от обикаляне по магазини и фирми,то не бяха мебели,
пердета,щори,матраци,техника....сега и тези тенджери последно
и край.Да го купувам този котлон и да приключвам.

# 254
  • Варна
Имам въпрос за индукционните котлони
Има ли нещо, което не може да се приготвя на тях или е трудно,или някаква друга
трудност,която ви дразни и съжалявате,че сте с такива котлони
.
От две години съм само с индукционни котлони и няма никаква разлика относно готвенето. За чистотата - да, по-лесно се чистят. Единственото нещо, което не мога да правя на тях е да си пека чушки. Преди на обикновените котлони го правех.  Crossing Arms

Интересува ме тези малките съдомиялни дали си заслужават
Имам такава в момента, Мидеа, заварено положение. Вътре може да сложиш около 10-ина чинии и малко по-малко чаши и евентуално 1 купа. За тенджери и тави - забрави. И много по-бързо мога да ги измия чиниите на ръка, отколкото да ги натикам вътре. Напълно безмислен уред, ако е с тези размери. Само за едни чинии не си заслужава разправията според мен. На моят модел пише, че хаби 11 литра вода. Те май и големите са по толкова горе долу.

Общи условия

Активация на акаунт