Кухните - 40 тема

• 93 062
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Shadowman, благодаря за отговорите Hug. А на какво разстояние е добре да са котлоните(керамични) от мивката и ако пръсне вода върху тях когато работят проблем ли е? Извинявам се, ама колкото повече я мисля, толкова повече въпроси излизат Rolling Eyes

п п  И аз съм чувала много мнения, че е по-добре да си купиш голяма съдомиялна.

# 256
Не пречи, ако пръсне, но е хубаво да са поне на един шкаф разстояние.

# 257
  • Раковски
Shadowman, благодаря за отговорите Hug. А на какво разстояние е добре да са котлоните(керамични) от мивката и ако пръсне вода върху тях когато работят проблем ли е? Извинявам се, ама колкото повече я мисля, толкова повече въпроси излизат Rolling Eyes

п п  И аз съм чувала много мнения, че е по-добре да си купиш голяма съдомиялна.

Всичко зависи от колко ти е голяма кухнята и ако е на по-голямо разтояние мивка от котлоните е най-добре, но може да предметнеш и ти, гледай да има толкова място, че да може да сложиш нещо между тях, примерно тенджерата с манджата.

# 258
  • Пловдив
Как ви се струва плот от камък с дебелина 2 см? Казват, че това били най-новите тенденции, а и цената е доста по-ниска. Аз нещо не си го представям добре, търсих снимки в нета,но доста е оскъдно.

Иначе ще се откроява - бяло върху венге.

# 259
  • Раковски
Как ви се струва плот от камък с дебелина 2 см? Казват, че това били най-новите тенденции, а и цената е доста по-ниска. Аз нещо не си го представям добре, търсих снимки в нета,но доста е оскъдно.

Иначе ще се откроява - бяло върху венге.

Цената е според камъка, много е важно кой ще го прави и напасва, че съм виждал едни грозни фуги напълнени със силикон. Камъка май бе на 2 метра, ако трябва  по-голям плот то се прави от две парчета.

# 260
  • Пловдив
Има и кори по 3м, на мен ми трябва 2,40 и отделно 1,10.И двата са правоъгълни, няма да има ъгли и фуги. Разбрах, че в Монолит предлагат някакъв изкуствен камък, но не съм ходила до там. Дали имат чисто бяло?

# 261
  • Раковски
Има и кори по 3м, на мен ми трябва 2,40 и отделно 1,10.И двата са правоъгълни, няма да има ъгли и фуги. Разбрах, че в Монолит предлагат някакъв изкуствен камък, но не съм ходила до там. Дали имат чисто бяло?

Дано направят връзката на ъгъла добра, че до ся не съм видял добро изпълнение. Като избираш камък питай как се поддържа, че някои трябва да се инпрегнират на определено време, че поемат влагата от по плота.

# 262
Наистина има тенденция за тънки плотове, от около две години е май. Ако ти е модерна кухнята, за класически вариант не става. Смятам, че точно от камък е варианта, с ПДЧ-то няма да е много добре.

# 263
  • Русе
Сега поръчвахме гранит на 2 см за камината, честно казано, ако имате възможност за 3-4 см по-добре ще седи. Но пък в тази фирма ми казаха, че  може да се направи и с подлепка, да изглежда като 4 см, а всъщност да е 2. Даже цената, която ми предложиха е повече от добра, но пък ми казаха и че не е много здрав.

# 264
Mомичета имам нужда от помощ, къде в София мога да си купя само гръб на кухня черен гланц, т.к. там където ще правят кухнята няма, а не ми харесват другите варианти.

shadowman, имам и един въпрос към теб като специалист, според тези, които ще правят кухнята при наличието на газови котлони трябвало гърба на кухнята да е 70см, а не 60 . Толкова ли е наложително това ?

# 265
  • Раковски
Mомичета имам нужда от помощ, къде в София мога да си купя само гръб на кухня черен гланц, т.к. там където ще правят кухнята няма, а не ми харесват другите варианти.

shadowman, имам и един въпрос към теб като специалист, според тези, които ще правят кухнята при наличието на газови котлони трябвало гърба на кухнята да е 70см, а не 60 . Толкова ли е наложително това ?

Черен гланц за гръб може да има в Салекс (звъннете) или там където продават плотове на Дуропал.
В книжката на аспиратора има монтажни схеми и там е оказано при газ на каква височина се монтира аспиратора. По принцип го пишат на този размер, но гърбовете са по 60 см няма ко да се прави освен под аспиратора да се сложи някакво парче материал за да не се вижда стената.

# 266
Мерси, аз не виждам проблем да е на 60см, до сега в такава кухня бях, но сега се опитват да ме убедят, че не трябва да е под 70см. Ще звънна на тези места да питам, ако някой друг има идея за други места от където мога да купя ..... изненадана съм, как може да не предлагат гърбове гланц, много се драскали, а моя от 2008-ма до сега нищо му нямаше, освен че трудно се чисти и се замазва като стъкло.  Thinking

# 267
  • София
Имам въпрос за индукционните котлони
Има ли нещо, което не може да се приготвя на тях или е трудно,или някаква друга
трудност,която ви дразни и съжалявате,че сте с такива котлони
.
От две години съм само с индукционни котлони и няма никаква разлика относно готвенето. За чистотата - да, по-лесно се чистят. Единственото нещо, което не мога да правя на тях е да си пека чушки. Преди на обикновените котлони го правех.  Crossing Arms

Аз малко да оспамя темата, но аз вече съм със стъклокерамични котлони и много се чудех как ще пека чушки  Blush. Е, пека ги в тефлонов оребрен тиган, стават чуднички, и нито пръска, нито мия котлони после.
Извинявам се, но може пък и да съм била полезна. Аз много харесвам темата и нищо, че моята кухня е в експлоатация отдавна, продължавам да чета...

# 268
  • Раковски
Мерси, аз не виждам проблем да е на 60см, до сега в такава кухня бях, но сега се опитват да ме убедят, че не трябва да е под 70см. Ще звънна на тези места да питам, ако някой друг има идея за други места от където мога да купя ..... изненадана съм, как може да не предлагат гърбове гланц, много се драскали, а моя от 2008-ма до сега нищо му нямаше, освен че трудно се чисти и се замазва като стъкло.  Thinking

Проблема при газта е, че ако засмуква яко може да придърпа някой пламък и да стане пожар, рядко става ама го има, виждал съм го венъж.

# 269
  • София

От изкуствения - технически камък има всякакви цветове. Те на са "чист" цвят разбира се, имат примес с леки точици. http://www.stonecenter-bg.com/#technical-stone.php
Естествените камъни са много по шарени. Те са както природата ги е създала. При тях се изисква периодична обработка, за да не поемат мазнини и оцветяване, защото са много по хидроскопични от изкуствено създадените.
Въпреки, че и на мен ми се появи едно съвсем леко забелижимо червено кръгче от чаша с червено вино на тех.камък.
Този който е два см е без подлепка, а с подлепката  е 4см. На мен лично по дебелия ми изглежда по добре, но всеки си има вкус. Снимка 75, 76, 122 и 123 е 2см, без подлепка не е зле. Според мен, ако слагаш плот камък най-добре е гърба да е от камък.

Общи условия

Активация на акаунт