Кухните - 40 тема

• 93 031
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Някаква програма да си видя бъдещата кухня в различни варианти за лесно използване дали има?
Искам преди да ида във фирмата да съм наясно със себе си  Flutter

Мечтата ми е бяла кухня, кажете всички с такива - почистването лесно ли е? Замърсява ли се повече от другите?

# 361
  • Раковски
Правя проектите на kitchendraw, има 30 часа безплатно ползване.

# 362
Правя проектите на kitchendraw, има 30 часа безплатно ползване.

Благодаря  Peace

# 363
  • София
shadowman, точно конеца ме гложди...не че е болка за умиране де. Бял мдф гланц изглежда най-красиво, но от друга страна материала ми се струва някак мек и лесен за драскане, а и оскъпяването си е сериозно при цялостно изпълнение в мдф

Моята е ПДЧ корпус и вратичките са боядисани.
Стои много красиво, чистила съм я с микрофибърна кърпа и нищо не се е надрало, но предполагам трябва да се внимава.
Плота ми също е бял.
Нямам никакъв "конец" , какво е това?
На плота или на вратичките кантирането коментирате?
Понеже на плота и при мен има една тънка линия на канта, но подозирам, че няма как да е иначе/освен с камък или Кориан, който е висок като цена/.

За кантирането на вратичките иде реч..ако са направени от пдч. А "конецът" се получава от лепилото. При мдф то липсва
А белият плот лесно ли го поддръжаш?

Като говорим за бели вартички, в Икеа ми направи впечатление че белите им кухни са с едни заоблени ръбове и лъскави вратички като при мдф, а пише че е пдч с меламиново фолио  newsm78 Сигурно е някакъв нисък клас материал, много интересно ми стана ?

# 364
  • Варна
Да използвам темата да попитам. А каква е последователността на ремонта на кухня в апартамент старо строителство, панелен блок. Искаме да поръчаме кухня по проект, да сложим теракот, ламинат, да затворим една врата. И в същото време жилището е обитаемо.

# 365
  • София
Да използвам темата да попитам. А каква е последователността на ремонта на кухня в апартамент старо строителство, панелен блок. Искаме да поръчаме кухня по проект, да сложим теракот, ламинат, да затворим една врата. И в същото време жилището е обитаемо.

правиш си проекта на кухнята, поръчваш си мебелите, междувременно си намираш кой да ти направи ремонта на кухненското помещение (махане на стари мебели, евентуално подмяна на тръби, инсталации, смяна на подова настилка, стени), купуваш материалите за ремонта и така таймираш ремонта, че да е приключил 2-3 дни преди монтажа на новата кухня - за минимален престой без кухня.

така направихме ние. държа да отбележа, че не е лесно за организация.

# 366
  • Стара Загора
Здравейте и от мен.
Моля за помощ тези, които в момента избират уреди - има ли печка за вграждане с ширина 50 см. - по възможност бяла или в краен случай инокс.
Кухните, които показвате са страхотни  Hug

По повод на бялото ПДЧ с бял кант - поръчах бяло бюро на дъщеря ми и от фирмата, която ще го изработи ме предупредиха, че при кантиране на бяло ПДЧ остава мъничка тъмна линийка /като конец/ от лепилото с което се лепи канта.  Надявам се да не е грозно, все пак съм избрала добра фирма-производител, но за първи път поръчвам чисто бяла мебел.

# 367
  • София
Мечтата ми е бяла кухня, кажете всички с такива - почистването лесно ли е? Замърсява ли се повече от другите?

въпросът не е зададен правилно. кухнята се цапа според това, колко и как я ползваш, а не според цвета си. всички кухни се цапат, просто на някои цветове им личи по-малко. това, че не им личи, не значи, че не са мръсни.

бяла, зелена, оранжева - кухнята трябва да се чисти редовно, това е.

# 368
  • София
Черепахова, понеже не се вижда много добре отцедника....отдолу има ли тавичка или нещо подобно? Къде изтича водата реално?

# 369
  • София
Смогнах и аз най-накрая да кача снимки на нашата кухня  от Shadowman Grinning

Според мен добре се получи, предвид това, че се съобразявахме с някои ограничения. Много ми допада, че няма лайсна в ъгъла и че цветовете се получиха много ненатрапчиво и светло, защото кухнята се намира в дъното на помещение, дълго около 8 метра.
Разбира се, мъжа ми метна ножа в мивката със замах и я надраска още първия ден, заради което беше почти заклан със своя съучастник, но какво да се прави...

# 370
  • Раковски
Здравейте и от мен.
Моля за помощ тези, които в момента избират уреди - има ли печка за вграждане с ширина 50 см. - по възможност бяла или в краен случай инокс.

Провери при http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=1 имат някои нестандартни размери.

# 371
  • Раковски

Май наистина е по-добре да се започне с поръчката на кухнята, но за да се вземат точните мерки мястото трябва да е чисто, тоест да няма нещо което да пречи да се вземат мерките. Избирайки цветовете на кухнята по-лесно ще ви е да изберете останалите неща, боя и паркет, казвам това понеже знам какво чудене и маене е понякога да се съчетае цвят с пода и стените.

# 372

Не се цапа, т.е. не личи изцапаното. Но моята не е гланц.

# 373
Pea, предишната ми кухня беше зелена, мръсното не се забелязваше и съответно я чистех по-рядко, и падаше такова търкане. Сегашната бяла , гланцова, се забърсва мигновено, защото просто изцапаното дразни, според мен ми коства доста по-малко усилие.
Albenavk, няма отдолу тавичка.
ragazza, моята кухня е с точно такива вратички - гланцови, със заоблен ръб, МДФ са. Само червения гланц мисля че е ПДЧ, с някакъв алуминиев кант.   

# 374
Таря, много кипра кухничка се е получило. Компактна, а сте успели да съберете всички необходими уреди Peace. Искам да попитам шкафа с отцедника над мивката има ли дъно? Доколкото мога да видя - има. Не се ли притесняваш, че няма да се проветрява добре от мокрите съдове?

Общи условия

Активация на акаунт