Кухните - 40 тема

• 92 930
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • Раковски
Лента със светодиоди, може да се залепи на дъното на шкафовете на горния ред, за нея трябва и трансформатор. Друг вариант е лампа над мивката, но шкафа трябва да има дъно.

# 466
При положение че нямаш дъно на шкафа с отцедника за чинии не ми се вижда удачно да монтираш под него какъвто и да било електрически уред. Лед осветлението е ефектно но на теб няма да ти е от полза понеже няма как да го насочиш. Вариант са луничките за монтаж на дъно или луминисцентни тела които да монтираш ляво дясно над мивката.

Лунички не монтирам, но луминисцентното осветление изглежда така:
http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.24802079.big

# 467
  • някъде там
Здравейте!
Някой има ли аспиратор с тази марка Franke и какво е мнението ви  за тях!
http://electron.bg/franke-ftc-612-p-29641.html

# 468
  • Раковски
Като го гледам на външен вид е досущ като Фабер/Еуролукс и Беко. До ся не бях виждал аспиратор Франки а само мивки което ме кара на мисълта, че може би е само надписа е Франки а самата машинка е дело на друг производител. Отделно ми се вижда скъп и слаб.

# 469
  • София
Лед лентата е голяма работа. Препоръчвам ти я.

масово продаваните LED ленти все още не са достатъчно силни, за да служат за работно осветление на кухненски плот.

# 470
Дали? У нас свети достатъчно силно. От тук е купена 

# 471
  • Раковски
Лед лентата е голяма работа. Препоръчвам ти я.

масово продаваните LED ленти все още не са достатъчно силни, за да служат за работно осветление на кухненски плот.

Толкова силно светят на мострите, че понякога ме болят очите като загледам, за 12 лева метъра сама няма как да не свети.

# 472
  • някъде там
Като го гледам на външен вид е досущ като Фабер/Еуролукс и Беко. До ся не бях виждал аспиратор Франки а само мивки което ме кара на мисълта, че може би е само надписа е Франки а самата машинка е дело на друг производител. Отделно ми се вижда скъп и слаб.
Предлагат ни го от официален дистрибутор на Франки от където си взехме и мивката.
Интересува ме дали някой има такъв!

# 473
  • Раковски
Не казвам, че е ментак, някой фирми които не произвеждат даден продукт поръчват на на други да го направят с тяхното име. Ако зависи от мен за тези пари взимам тека който е почти два пъти по-мощен и ся е на промоция - 164 пари.

# 474
Папагалче, нямам такъв, но доста шумничък ми се струва - 65 децибела. Помисли дали това няма да те притеснява. Peace

# 475
  • София
shadowman и pina,

ние имахме огромното желание, когато си правихме кухнята преди година и половина, осветлението на работния плот (под горните шкафове) да бъде LED. много гледахме и търсихме, но не намерихме нищо удовлетворително като сила на светене. освен едни адски скъпи LED-тела (не ленти, а светодиоди, вградени в плоско тяло, готово за монтаж) на някаква швейцарска фирма, които бяха по около 150 лв бройката, а ни трябваха поне 4 такива. и се отказахме. имам сега осветление с халогенни лунички, имам и декоративно осветление на две остъклени витринки с такива LED-ленти, каквито pina е показала (за декоративно осветление е ОК) и чакам технологията да напредне още и да станат достъпни като цена мощните светодиодни източници.

вярно, че всеки има различни критерии. на нас не ни беше достатъчно светло. възможно е, разбира се, и да са се променили нещата за година и половина, но се съмнявам.

# 476
Ами не знам, ако можеш да кажеш някаква цифра, колко вата е твоята лента? Аз ще питам мъжа ми колко е нашата. Наистина свети силно. Дори често не светвам осветлението на тавана, а си светвам само лед лентата - осветява цялата стая. Съжалявам, че това няма как да се докаже със снимка, веднага бих предложила доказателство. В магазина мострите са наредени няколко ленти на едно табло и наистина не можеш да го погледнеш, че те заболяват очите. Аз се притесних да не дойде твърде силно, но когато е само една лента не е толкова страшно. Изобщо не може да става дума за декорация. Ако сравня с лампите на аспиратора, те са две, то те категорично светят по- слабо от лед лентата - в случай, че аспираторите са с еднакви лампи, това може да послужи за сравнение.

# 477
jam, питах мъжа ми. Той казва, че наистина доста от лед лентите били по 2,6 та до 8 вата, но нашата конкретно била около 15- 20 вата (не помни точно колко) и свети много по- силно от другите. Има ги тези ленти, по- скъпо беше, но не е някаква баснословна цифра. Не се сетих да го питам помни ли колко струва, ама дали не ни излезе 60лв за 2,5 метра ли беше  Thinking Ама и аз нищо не помня...

# 478
  • София
pina, много ти благодаря за информацията - това звучи много добре. ще питам и аз мъжа ми какви са нашите и да видим, току-виж се сдобием с ново осветление...

# 479
Meggysan, разгледах снимките в подписа ти - имам въпрос - кухнята колко кв. метра е? Иначе изглежда супер, много ми хареса. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт