Кухните - 40 тема

• 92 936
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Мерилин, много ти е хубава бялата кухня, а в съчетание с този прозорец е много романтично, наистина има атмосфера, браво.

# 496
Ето я моята красавица-Снежната кралица си я наричам. Нали мъжете си кръщават колите, аз си кръстих кухнята  Mr. Green
http://merrlyn.snimka.bg/?album;aid=600609
Приятно гледане  Laughing

Merrlyn,
да ти е честита!
Наистина много светла и изчистена, съшевременно уютна.  Да запомни много, много хубави моменти!!!   bouquet
Встрани от темата - последните снимки са на прозрачни дръжки. Може ли да кажеш откъде?

# 497
Лед лентата е голяма работа. Препоръчвам ти я.

масово продаваните LED ленти все още не са достатъчно силни, за да служат за работно осветление на кухненски плот.

При мен свети силно.Напълно достатъчно е.

# 498
Ето я моята красавица-Снежната кралица си я наричам. Нали мъжете си кръщават колите, аз си кръстих кухнята  Mr. Green
Приятно гледане  Laughing

Merrlyn,
да ти е честита!
Наистина много светла и изчистена, съшевременно уютна.  Да запомни много, много хубави моменти!!!   bouquet
Встрани от темата - последните снимки са на прозрачни дръжки. Може ли да кажеш откъде?

Благодаря на всички за хубавите думи, и аз много си я харесвам, без да мисля, че е идеална  Wink

Прозрачните дръжки бяха първоначалния ми избор за дръжки, но имах проблем с доставката им от чужбина и се отказах-сега съм с дръжки от ИКЕА, 2 бр за 9.99лв. и големите на хладилника и съседните шкафове за 13.99лв./2 бр. ако не се лъжа.

# 499
Най-накрая и аз да се включа не само със съвети и въпроси, но и със снимки (макар, че ми липсват 5 дръжки да се монтират, но не остава време за тях).

Ето я моята красавица-Снежната кралица си я наричам. Нали мъжете си кръщават колите, аз си кръстих кухнята  Mr. Green

Бял гланц ПДЧ, с ПДЧ страници светъл дъб и още мноооого търсене на аксесоари и накрая това е резултата, ще се включа за коментари следобед!

Приятно гледане  :lol

Има някой неща който не ми харесват и това е обкова, според снимките пантите и водачите за чекмедже са деконт които за мен не са качаствени. Другото е шкафа под прозореца, някак не ми се връзва с удебелени страници и да са до долу, прекъсва се линията на цокъла.

И аз с чиста съвест мога да кажа, че има някои неща, които не ми харесват, специално тези споменати от теб не ги разбирам и не съм знаела, че може да се иска още от качеството им, ако се развалят ще знам от какво е  Laughing

За смесителя в плота нямаше къде да е другаде тъй като мивката е без никаква периферия-то това е мивка за вграждане под плот от естествен материал като гранит примерно, но ние си я сложихме над плота и заспа.  Peace Под прозореца имаше за преодоляване самата каса на прозореца, криви стени и какво ли не, та даже и с дебелите страници пак съм доволна как се получи-стабилно е и декоративната кутия идеално ще ми стой да си слагам цветенце върху нея Simple Smile

# 500
merrlyn, браво! И с това скосяване, което има помещението, с прозореца... уловила си духа и атмосферата и си ги продължила логично. Кухня с концепция е това  Simple Smile Скандинавски стил ли целеше или си дойде от само себе си? Снежната кралица ѝ отива, да  Simple Smile  Давай в същия дух и останалото обзавеждане.

Особено ценя това мнение, защото идва от човека с една от най-хубавите кухни тук   bouquet

Дам, скандинавски стил може да се каже, че е това което целях, от много години искам бяла кухня тип аптека и едва сега я дочаках, мисля да я разнообразя с цветни аксесоари като тюркоаз, графит или жълто, за да внеса малко акцент и топлота, макар че и така си мие достатъчно уютна.

# 501
Мерилин, 'снежната кралица' е прекрасна! Тооолкова хубава!
Ще чакаме да разкажеш повече....... Какъв е плота?

Плота избрах най-трудно, понеже исках много светъл към бял, но не бяло чисто, ето този е
http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot---4100g---glantc-2505.html.

# 502
Бял гланц ПДЧ, с ПДЧ страници светъл дъб и още мноооого търсене на аксесоари и накрая това е резултата, ще се включа за коментари следобед!

Merrlyn, много красива кухня. Казвам го не от куртоазия. Въпреки, че аз лично бяла кухня не харесвам уж. Оползотворили сте всяко едно ъгълче. Площта, доколкото виждам, не е голяма, а вие сте успяли да вземете максимума от нея.
Виждам, че не сте се глезили със специални механизми за отваряне/затваряне. Което ме впечатлява. Поради изключителното разнообразие на пазара, сякаш напоследък това е особено водещо при хората като си правят кухня. Наистина хубаво е така да се отварят вратичките, онака изтеглящи се кошници все с цел максимално използване на мястото. Не е лошо. Но е скъпо. А ето че човек може прекрасно да усвои една площ и без помощта на удобствата на механизмите.

Въпрос само във връзка с котлоните ти. Виждам плот за вграждане двойка Midea. Забелязах, че сте го поставили странично (един ДО друг), а не както по замисъл за бъдат котлоните един зад друг. Удобно ли е така? Предвид, че управлението ти идва леко странично?

Все се чудя каква е тая странност у производителите на техника котлоните при плот двойка да са разположени един зад друг. При това най-често този с по-често употребяваната големина (големият) е отзад.
 newsm78

# 503
Meggysan, разгледах снимките в подписа ти - имам въпрос - кухнята колко кв. метра е? Иначе изглежда супер, много ми хареса. Simple Smile

Освен да опитам пак...

# 504
  • някъде там
Merrlyn страхотна кухня.Всичките са супер Simple Smile
Следя темата отначало и друго  ми прави впечатление,че едни и същи хора все нещо не им харесва newsm78

И ние сложихме двойката котлони един зад друг,предварителния план беше да са странично,но така нямаше да ми остане никакъв плот за работа.

St. нямам предвид теб Peace
Имам предвид хората които гледат с професионално око Wink

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 22:03 от papagal4e

# 505
Папагалче, не зная кого имаш предвид. Във всеки случай моето питане за страничното поставяне на котлоните не е нехаресване. Напротив, споменала съм, че ми се струва странно защо изобщо производителите ги замислят един зад друг.

# 506
Лед лентата е голяма работа. Препоръчвам ти я.

масово продаваните LED ленти все още не са достатъчно силни, за да служат за работно осветление на кухненски плот.
И аз така си мислех, даже бях категорично за луминисцентната светлива, но в крайна сметка се оказа неудачно решение поради различните размери на горните ми шкафове и трудното напасване на пурите без да има големи разстояния между тях.
Щеше да се получи грозно, понеже това 10-15 см празно и неосветено място ще прозира през стъклата.
Та след кратко умуване сложихме лед и свети повече от добре.
Не съм сигурна, че с апарат ще уловя ефекта на светлината, но може да се пробвам утре.
Иначе 10 метра бяла светодиодна лента с трансформатор струваха точно 74.00 лв. в ТНТ, до Електромаркет.

# 507
  • Раковски
Следя темата отначало и друго  ми прави впечатление,че едни и същи хора все нещо не им харесва newsm78

И ние сложихме двойката котлони един зад друг,предварителния план беше да са странично,но така нямаше да ми остане никакъв плот за работа.

За мен става дума, нали така. Значи моите забележки (ако мога да се изразя така) са свързани с начина на изработката и използвания обков, не за цветове и неща свързани с вкуса на отделния човек.

# 508
Най-полезни са ми точно техните мнения и критики. Нека пишат! newsm10

# 509
  • Русе
Meggysan, разгледах снимките в подписа ти - имам въпрос - кухнята колко кв. метра е? Иначе изглежда супер, много ми хареса. Simple Smile

Сега видях, че съм забравила да ти отговоря, за което моля за извинение.
Чистата кухня е 12-13 квм.м. 3.30/3.80 мисля, а цялото помещение почти 50. Кухнята е готова, ще кача снимки и ще я пусна за критики Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт