Киноклуб 3

• 30 228
  • 465
  •   1
Отговори
# 60
 MammaMiaLetmeGo,  Hug

Ако имаш възможост, дай предложения за новия списък. За седмиците около празниците пак ще е добре нещо тематично, но какво...Казвайте. Simple Smile

Иначе за "Бъди до мен", и аз си мислех, че сигурно новелата е по-добра. Във филма се усеща някаква недоизказаност, някои неща са само маркирани....Непременно ще я прочета.

# 61
Благодаря за списъка, Соня! Аз лично съм ОК. Тъй или иначе в процес добавяме или махаме заглавия. Правим го както ни се харесва, все пак, нали така.  Grinning

Пак си мислех за момчетата. Докато гледах, успях да разпозная Джери О'Конъл, какъв пухчо е бил.  Laughing Laughing Кори Фелдмън също се снима доста после.  За Ривър Финикс научих от теб, Соня. Четвъртото момче ми е най-смътен сега, като пораснал. Гледах в нета за него, предимно в Тв сериали се снима. Много добре играха, много.

# 62
  • София
Соня, напоследък рядко участвам в темата, но гледам да наваксвам със закъснение и си намирам филмите, които се обсъждат. в тази връзка не помня оттук ли съм набелязала и гледала The Apartment - http://www.imdb.com/title/tt0053604/ - мисля, че е подходящ за "Коледен". дано не го повтарям.

ако не сте гледали, препоръчвам и този да влезне в списъка - Ask Tesadüfleri Sever - http://www.imdb.com/title/tt1807950/. много приятно изненадана съм от съвременното турско кино.

# 63
   Aurora, добавих ги, благодаря.   bouquet

# 64
Много добре изглежда новата програма, ще следя, доколкото мога.
Мернах предложеине за ново турско кино, мижем да включим Фатих Акин, той е интересен и като имигрант ("С глава в стената" много ми хареса), също "Мед".

# 65
Много добре изглежда новата програма, ще следя, доколкото мога.
Мернах предложеине за ново турско кино, мижем да включим Фатих Акин, той е интересен и като имигрант ("С глава в стената" много ми хареса), също "Мед".

Добавих ги, остава да ги подредим.
   Може както досега, да редуваме нови и по-стари заглавия.   

# 66
Не съм много по киното, трудно да ми хареса някой филм, но мъжът ми е решил да ме запали, така че скоро ще се включа с инфо, надявам се зарибяващо Wink

# 67
  • София
много хубава програма се е получила, Соня  bouquet
само остава да си пожелаем време и да изгледаме всичко Simple Smile

# 68
     Dog Day Afternoon (1975)/ Кучешки следобед

Dog Day Afternoon - Amoreena (Elton John)

Стана ми един от най-любимите филми. Толкова готин ! И Ал Пачино, и самата история, съвсем истинска,  великолепните режисура и операторство...Музиката на Елтън Джон и Юрая Хийп ...всичко е перфектно.
  Сидни Лъмет е един от  кръстниците на великия Ал Пачино в киното. В този филм, и в "Серпико", Пачино изиграва незабравими образи и става всеобщ любимец. И в двете ленти пресъздава реални личности.  John Wojtowicz, (Сони) , харесал много играта на Ал Пачино и останалите актьори, макар да не бил съгласен с някои изменения в сценария.
 Филмът е бунтарски, пропит е с хипи атмосферата на шейсетте и началото на седемдесетте години. "Ние сме ветерани от Виетнам, така че убийствата на са проблем за нас..."- с безпощадна ирония подмята Сони, преговаряйки с властите...
  Много увлекателно, динамично се развива действието. Не можеш да откъснеш поглед от Ал Пачино, всеки мускул по лицето му говори, очите му говорят, гласът , интонацията, жестовете....просто е невероятен. Джон Кейзъл също много ми хареса. Играе и във филма на Копола, който  следва да коментираме. А Крис Сарандън какъв чаровник е бил на младини. Двамата с Ал Пачино имат номинации за Оскар за ролите си в този филм.
     Любима сцена . Сони излиза от банката, с разкопчана риза, без оръжие...Около него гъмжи от ченгета, по покривите накацали снайперисти, въоръжени  до зъби полицаи, колите на ФБР...Към него са насочени стотици оръжия, всеки момент може някой да го застреля...И после нещата се обръщат. Той крещи : "Атика !", "Атика !", насъбралите се хора бурно го аплодират, започват да скандират името му....Ченгетата лека- полека отстъпват, прибират пистолетите, започват да се оглеждат страхливо....Страхотна сцена.
  Или тази с пицата, разносвачът на пици го прегръща и казва : "Благодаря ти, човече, сега аз съм звезда..."
   Но и много други...Онази служителка от банката, която от самото начало беше на страната на похитителите и им съдействаше през цялото време, критикуваше ги за погрешните ходове.... Simple Smile
   Накрая отново мръсната игра на властите. Сони и Сал си знаеха, че ще загубят. Никога не можеш да спечелиш срещу нечестен играч.
   Страхотен филм, любима роля на Ал Пачино.  

Uriah Heep - Easy Livin

Хубава статия   за Сидни Лъмет, режисьорът, през чийто очи виждаме  един  друг  Ню Йорк, много различен от този на Уди Алън , Скорсезе и Спилбърг.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 07:47 от Соня.

# 69
Успях да скоча и аз в движение във вагона и да изгледам филма.

Толкова млад Ал Пачино! Толкова различен от актьора днес, но и толкова близо до него!
Има някакъв вътрешен заряд този човек, който приковава вниманието на зрителя и забравяш за всичко останало в сцената, освен за него и дори не актьора, а образа, който в момента прави. Невероятен! Завиждам на тези, които могат да го видят на театрална сцена. (отклонение - можем да включим в програмата Looking for Richard  и Wilde Salome, които са негови режисьорски проекти.)

Сега за филма.
От тези, които могат да се анализират с часове - всеки персонаж и кадър си е на мястото, носи определено послание, движи действието или внушенията на филма.
Учебник за режисьори и сценаристи, защо не и за монтаж -
още от встъпителните сцени и редуването на кадрите от - точно както каза Соня -
"един доста различен Ню Йорк" - далеч от шаблона на динамичния, винаги буден град.
Ами да, има я и тази Америка, в която не работиш, защото не можеш да си намериш работа - не защото си мързелив или тотално необразован, не защото си аутсайдер, а защото просто няма място за теб и оставаш зад борда.
Какви обирджии само! Simple Smile Загрижени за своите заложници, разбиращи... Ал едва не си подпали вратовръзката, когато гореше регистъра на чековете Simple Smile
Медийната истерия и желанието за петте минути слава, които може да ти даде появата на ТВ екрана, жадните за зрелища тълпи, събрали се около банката, за да наблюдават ставащото "на живо", помахващата към камерите заложничка - тя през цялото време не спря да дъвче, милата, толкова беше смешна Simple Smile
И да - свърши точно така, както се предполагаше (макар да ти се иска друг финал...) - добре смазаната машина ги ликвидира почти машинално, без усилие. А като се замислиш - те си бяха неин продукт.

# 70
75та, хомосексуалисти, брак, операция за смяна на пола... а в БГ шушу-мушу вицове за Т.Живков... мъка.
Клишето за този филм е 'емблематичен'. Никак не е трудно да развиеш стокхолм със Съни.
На Ал Пачино му отива много да гледа лудо и да крещи 'Уат дъ фак?!" с италиано-НЙ акцент.  Grinning

Лелята в синьо беше чудесна! Будната им съвест.
С вие-къде-бе-обир-ше-ми-правите-а-не-сте-го-обмислили мъмрещо отношение  Laughing Laughing

Анджи беше ужасна досада.

Много хубав филм.

# 71
75та, хомосексуалисти, брак, операция за смяна на пола... а в БГ шушу-мушу вицове за Т.Живков... мъка.
Клишето за този филм е 'емблематичен'. Никак не е трудно да развиеш стокхолм със Съни.
На Ал Пачино му отива много да гледа лудо и да крещи 'Уат дъ фак?!" с италиано-НЙ акцент.  Grinning

Лелята в синьо беше чудесна! Будната им съвест.
С вие-къде-бе-обир-ше-ми-правите-а-не-сте-го-обмислили мъмрещо отношение  Laughing Laughing

Анджи беше ужасна досада.

Много хубав филм.

Мноо готино ревю... Laughing Laughing

# 72
Подмазвачка.  Laughing Laughing Laughing
Благодаря!

# 73
    Laughing Laughing

А какво ще кажете за втората му жена,  Лиън, примадоната....Заради нея човекът обра банка, от любов, а тя....Много добър беше Крис Сарандън в ролята. Докато говореха по телефона, лицето на Ал Пачино излъчваше любов, как го прави....

Анджи беше ...горката.  Laughing

И Джон Казале (John Cazale (1935–1978) е италианец иначе. Ще потърся  този  документален филм за него. В един сайт прочетох, че дълго са уговаряли Мерил Стрийп да се снима в лентата за John Cazale, имали са бурна връзка. Тя не е искала да говори за личния си живот. А Джон казвал за нея : "Познавам най-великата актриса на света".

John Cazale се се снимал само в пет филма, но какви ! Всички имат номинации за Оскар за най-добър филм. В три от тях е заедно  с приятеля си  Ал Пачино. Двамата са били  много близки, ето какво казва Пачино за него : "Всичко, което исках, е да работя с Джон до края на живота си. Той беше моят партньор на сцената."
  Подбрал ги е Лъмет, все мафиоти...  Simple Smile

Аз тази вчер ще гледам Network (1976), още съм на вълна Сидни Лъмет.

Ще включа двата филма на Ал Пачино в програмата ни, както предложи MammaMiaLetmeGo. Ако искате дайте още нещо коледно, ако не- ще я подредим и започваме.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 09:56 от Соня.

# 74

Ах, ах, сони към шефа на банката - ама какво ми се бъркаш, знаеш ли колко е трудно, преговарям с ченгетата, осигурявам ви храна, пуши ми главата, обери банка по-добре акто толкова знаеш!  Joy

и смешно, и иронично, и тъжно...

Общи условия

Активация на акаунт