Киноклуб 3

• 30 237
  • 465
  •   1
Отговори
# 75

Ще включа двата филма на Ал Пачино в програмата ни, както предложи MammaMiaLetmeGo. Ако искате дайте още нещо коледно, ако не- ще я подредим и започваме.

"Саломе" е съвсем нова, може би трябва да отиде назад в програмата.
"Looking for Richard" ме отнесе направо, не ми харесва как са превели заглавието на български - "Аз, кралят"... Много ще ми е интересно да прочета отзиви, че филма не е от най-зрителските и популярните...

# 76
А какво ще кажете за втората му жена,  Лиън, примадоната....
Много хубав маникюр имаше.  Grinning

# 77
А какво ще кажете за втората му жена,  Лиън, примадоната....
Много хубав маникюр имаше.  Grinning

Глезла Simple Smile

Ама и първата каква беше - кречетало.
 Не спря да говори на ченгетата в първата сцена - да ти дожалее за тях. Simple Smile

# 78
С тези две досадни жени, как да не обере банка човек, а кажете ми?! То да откачиш...

# 79
Пак ли съм аз... срамота.

Гледах филма на Копола. Тя София от баща си се учила, дам...  Laughing Laughing
Лежерно заснета лента за 'ушета' на свободна практика.

Дж. Хекман си е стар и като 40годишен. Grinning

Русата пача дразнеше много, ама имаше убийствена зелена рокля.

Нелош трилър. Покрива всичките му там паранои и будни съвести на хората занимаващи се с такава дейност. Не ми е шдьовър или подобно, обаче.

# 80
   The Conversation (1974)/Разговорът

Хубав филм. Като че ли и моите очаквания бяха по-големи, но все пак е от филмите, които се помнят. Интересен сценарий, добри актьори и режисура. Не мога да  съчувствам на главния герой, животът му беше нелек, но той си го правеше такъв. Ненавистта към подобни хора е доста голяма. А когато го гледаш на филм, виждаш, че и той е човек като всички, обича да остава насаме със саксофона си, привързва се към жена, постоянната тайнственост му тежи, съвестта му го гложди непрекъснато...
 Сцената с русата мадама някак много предвидима, още от самото начало я подозирах.... Laughing Роклята и беше хубава, наистина.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 10:04 от Соня.

# 81
  Новия списък . Датите са ориентировъчни. Ще вмъкваме новите заглавия, засега са накрая на списъка.

La piel que habito (2011)/ Кожата, в която живея - 19 - 25 .12

The Apartment (1960)/ Апартаментът - 26.12.- 1. 1. 2012.

Looking for Richard (1996)/ Аз, Кралят - 2 - 8.1.

Metropolis (1927)/ Метрополис - 9 - 15.1.

Solyaris (1972)/ Соларис -16- 22.1.

Жертвоприношение /Offret (1986) - 23- 29.1.

Элегия дороги/Елегия на пътя (2001)  - 30.1.- 5.2.

Русский ковчег / Руската съкровищница (2002)

Los olvidados (1950)/ Забравените

El (1953)/ Той

French Cancan (1954)

Elena et les hommes (1956)/ Елена и мъжете

Det sjunde inseglet / Седмият печат (1957)

Smultronstället (1957)/ Поляната с дивите ягоди

Le beau Serge (1958)/ Хубавия Серж  

Ascenseur pour l'echafaud / Асансьор за ешафода (1958)

Les amants (1958)/ Любовниците

El ángel exterminador (1962) / Ангелът унищожител

Fahrenheit 451 (1966)  /451° по Фаренхайт

2001: A Space Odyssey (1968) / 2001: Космическа одисея

The Day the Earth Stood Still (1951)/  Денят, в който Земята спря да се върти

Blade Runner (1982)

The Matrix (1999) / Матрицата

La Grande illusion / Великата илюзия (1937)

Mouchette (1967)/ Мушет

Belle de jour (1967)/ Дневна красавица

Vivre sa vie: Film en douze tableaux (1962)/ Да живееш живота си

Le Genou De Claire / Коляното на Клер (1970)

Lacombe Lucien (1974)/  Люсиен Лакомб

Неоконченная пьеса для механического пианино (1978)

Atlantic City (1980)

A Woman Under the Influence (1974)/ Жена под влияние

Elena (2011)/ Елена

A Dangerous Method (2011)/ Опасен метод

Phungsan Dog / Poongsan / Пунгсан (2011)  

Ask Tesadüfleri Sever (2011)/ Любов. Просто съвпадение.  

Bal (2010)/ Мед  

Gegen die Wand (2004)/ Срещу стената

Фауст (2011)

Carnage (2011)/ Касапница

Extremely Loud and Incredibly Close (2011)/ Ужасно силно, адски близо

Wilde Salome (2011)/ Саломе

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 20:34 от Соня.

# 82
Списъкът  си е супер  Sunglasses , остава ми единствено да си пожелая повече време за филми през новата година и по-малко нерви, че тази година взех, че си заформих мигрена  Confused...съдба...

Сега да взема поне да се изкажа за "Разговорът"  Wink Ами и аз бях с по-високи очаквания. Хареса ми, но някак скучен ми беше. Не мога да не направя връзка с "Животът на другите" / http://www.imdb.com/title/tt0405094/ в полза на втория - просто в пъти по-добър (правя разлика в тематиката и все пак си позволявам сравнението)  bowuu . Дано режисьорът му се стегне и ни представи нещо по-добро от "Туристът" ...
Като гледам, "Разговорът" идва малко преди "Аферата Уотъргейт" (ама хайде да не давам връзките с филмите по тази тема тук  Wink ), което показва напредничавостта на Копола като режисьор, в тази връзка може да си помислим, че и " Тетро" е с някакви послания за по-натам  Mr. Green, а някой дали  е гледал http://www.imdb.com/title/tt1756851/ ?

# 83
Прави паралели, умувай смело. Темата иска точно това.  Laughing

Не съм гледала филма от последния линк. В.Килмър и той на леличка заприличал... Да не би да е поредния заснет в БГ??

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 04:55 от ТинаХрис

# 84
     La piel que habito (2011)/ Кожата, в която живея

Благодатна почва за дискусии е този филм, както впрочем  и всички останали ленти на режисьора.
      Алмодовар ме е спечелил с няколко неща. Първото е липсата на всякакви табута, когато става въпрос за чувства. Човешките емоции при него са над всичко, героите му сякаш са лишени от всякакъв здрав разум и следват единствено сърцата си. Второто характерно нещо в неговите филми са шокиращите  истории - винаги на ръба, на пръв поглед нереалистични, но все пак напълно истински. "Говори с нея" е по действителен случай, колкото и невероятно да звучи.
    Не на последно място и зашеметяващата визия на творбите му, ярките цветове, страстната музика, прекрасните актьори. Но зад безспорната екстравагантност във филмите му  винаги откривам това, което по принцип търся в изкуството - емоцията. Гледала съм почти всичките му ленти, нито една не ме е оставила безучастна. Смях, сълзи, гняв и разочарование- но винаги съм се вълнувала след негова творба.
   Новият му филм, ако трябва накратко  да го определя, е хладен, горчив и отново шокиращ. Филм за времето, в което живеем- лишено от илюзии, свръх технологично, прагматично до цинизъм.
   Всичко в тази лента е различно. Действителността, в която живеем, ни моделира неусетно, с хирургическа точност отстранява една по една "туморните" клетки на съзнанието ни. Хората вече не са същите. За да можеш да живееш в съвременния свят , трябва да оперираш всичко това, което ти пречи. Трябва да смениш кожата, в която живееш.
    Това е история, разказваща как да победим човешките страсти. Как да ги убием, задушим, унищожим, за да можем да жиевеем без тях. Времената на мелодраматизма  във "Всичко за майка ми" и  "Говори с нея" са безвъзвратно отминали. Няма я изпепеляващата любов от "Матадор", нито  виталността  в "Ела, завържи ме" и "Кика". Човеците с присъщата им арогантност вярват, че владеейки технологиите, стават господари на всичко. Но дали фактът, че сменяме кожата си с по-дебела, по- устойчива на външни влияния, ни прави по-силни ? И по-щастливи ? Може би, но само донякъде. Отвътре си оставаме пък същите слаби същества, затворници в нечия чужда обвивка.  Simple Smile  

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 07:52 от Соня.

# 85
Точно за това харесвам филмите му. Винаги подава сериозни теми за размисъл. Винаги има герой, към който си меним отношението по време на филма и в крайна сметка не знаем дали да го мразим, осъждаме, харесваме... Още по-малко как да постъпим, ако сме на мястото му...

Вера е много красива!

След като гледам нещо на Педро винаги имам да кажа много и не знам нито от къде да започна, нито как да го оформя. Което само по себе си говори, че филмът си струва. Grinning

# 86
Само с два реда да се включа, пък утре повече!
Омайващ Алмодовар, както винаги - приковаващ към екрана, обсебваш!
Ама отъкде ги намира тези жени дон Педро не знам!
Едните невероятно красиви (и Пенелопе си е негова), другите - твърди като стомана, силни, непобедими.
Много силен Бандерас - драматичен и интровертен, има да дълбаеш и дълбаеш за това, което се случва в душата му зад мълчанието и овладяното му поведение иначе.

Такива теми, такива кадри вероятно биха предизвикаил скандал при друг режисьор, Алмодовар ги превръща в нещо - не естествено, не нормално, в нещо, което го има и е част от света ни, колкото и перверзно да звучи на моменти!

# 87
Нали? Уж ку-ку ситуации и хора, а толкова реални...

# 88
Нали? Уж ку-ку ситуации и хора, а толкова реални...

За мен е тотална загадка как успява да ме накара да разбера и приема всякакви извратеняци.
Не само не мога да съдя героите му (а повечето от тях наистина са тотално изперкали), но им съчувствам.
Много топлота и обич има във филмите му - и тук също.
Не знам дали заглавието не е отпратка към самия него.

Бандерас е невероятнан направо - чудовище в човешка кожа Simple Smile и все пак - способно да обича до степен да върне към живот полумартвата си жена и да я песъздаде отново.
Иначе да - темите за генетиката, естетическата хирургия като процъфтяващ бизнес, експериментите върху хора (аз съм сигурна, че се правят тъй или иначе) - болезнени теми, които в следващите години ще се превръщат повече в център на внимание.
Прекрасна музика... тя музиката си имо особено място във всичките му филми.
А картините и отпратките към картини в дома на Роберто? Всички тези голи жени (модели за женско съвършенство през разлижните епохи) без лица...

# 89
Уникални коментари за "Кожата..." , момичета  #Crazy Страхотни сте!
Иска ми се утре да успея да го изгледам...

Общи условия

Активация на акаунт