Майчинството счетоводно - 44

• 36 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Zdraveite mami  Hug Iskam da vi pitam,ako si plashtam sama zdravnite osigurovki shte moga li da polucha tezi 150lv. pomosht pri bremennost zashtoto nqmam nito 1 den trudov staj v BG?Izvinete che ne pisha na kirilica,no nqmam programata na laptopa mi Tired

----------
Моля, пишете на кирилица.

да,ако дохода на член от семейството ви е равен или по-малък от 350 лв бруто

# 121
Здравейте Hug
Имам един малко пообъркан въпрос, надявам се да успея да обясня Crazy
По постоянен адрес съм регистрирана в гр. Радомир, но в напреднала бременност се наложи да се преместя в с. Гара Елин Пелин (населените места са в различни области) и тук родих, но не смених адреса и личната карта (голяма моя грешка Embarassed). Сега искам да подам документи за еднократната помощ при раждане, но нямам възможност да си отида в Радомир, ако сега сменя личната си карта и постоянния адрес, мога ли да подам документите тук в с. Гара Елин Пелин. Притеснява ме да не стане от два стола на земята и да не мога да търся помощ нито тук, нито там. Надявам се да се разбира какво имам предвид Crazy

Ако може да попитам още нещо Blush Молбата ми за майчинство (тази след болничните за раждане) е от 17.09, има ли срок в който работодателят ми трябва да внесе документа (т.е. кога най-късно), в Справки в сайта на НОИ не пише да има представен документ Rolling Eyes И след това всеки месец на едно и също число се превеждат парите, нали?

Благодаря предварително и съжалявам за объркания пост  bouquet  bouquet  bouquet

# 122
Здравейте!
Вероятно е задаван моя въпрос и преди това,но не можах да намеря...
Според вас/а и според закона/ може ли ,когато си в майчинство/вече 2-рата година/ да сключиш граждански договор на друго работно място...?Губили ли майчинство,наполовина ли започваш да го взимаш или си го взимаш цялото?
Благодаря предварително  Hug

# 123
Здравейте мами, моля за помощ. Счетоводителката не ми подава декларация по чл. 54 за получаване на половината майчинство. Казва ми, че осигоровките не са ми платени и няма как да го получавам. Аз и проверих в сайта на НОИ и видях, че там фигурират. Какво може да означава това и дали трябва да се притеснявам. Ще загубя ли тези пари? Моля, ако има счетоводители да ми помогнат, като ми обяснят  Praynig

# 124
  • Русе
Здравейте Hug
Имам един малко пообъркан въпрос, надявам се да успея да обясня Crazy
По постоянен адрес съм регистрирана в гр. Радомир, но в напреднала бременност се наложи да се преместя в с. Гара Елин Пелин (населените места са в различни области) и тук родих, но не смених адреса и личната карта (голяма моя грешка Embarassed). Сега искам да подам документи за еднократната помощ при раждане, но нямам възможност да си отида в Радомир, ако сега сменя личната си карта и постоянния адрес, мога ли да подам документите тук в с. Гара Елин Пелин. - Да, можеш да си ги подадеш, след като си смениш личната карта. Срокът за искане на тази помощ е  3 години от края на месеца, в който е родено детето. Притеснява ме да не стане от два стола на земята и да не мога да търся помощ нито тук, нито там. Надявам се да се разбира какво имам предвид Crazy

Ако може да попитам още нещо Blush Молбата ми за майчинство (тази след болничните за раждане) е от 17.09, има ли срок в който работодателят ми трябва да внесе документа (т.е. кога най-късно)- Краен срок за септември е до 03.11.2011г. , в Справки в сайта на НОИ не пише да има представен документ Rolling Eyes И след това всеки месец на едно и също число се превеждат парите, нали?- Приблизително на едно и също число- до годинката на детето обезщетението за предходен месец се изплаща в първата ведомост, която се прави в НОИ за съответния месец, така че до към 10то число се получават парите.

Благодаря предварително и съжалявам за объркания пост  bouquet  bouquet  bouquet

Здравейте!
Вероятно е задаван моя въпрос и преди това,но не можах да намеря...
Според вас/а и според закона/ може ли ,когато си в майчинство/вече 2-рата година/ да сключиш граждански договор на друго работно място...?Губили ли майчинство,наполовина ли започваш да го взимаш или си го взимаш цялото?- Да, може да се сключи граждански договор с  друг работодател. Получава се цялото майчинство.
Благодаря предварително  Hug

Здравейте мами, моля за помощ. Счетоводителката не ми подава декларация по чл. 54 за получаване на половината майчинство. Казва ми, че осигоровките не са ми платени и няма как да го получавам. Аз и проверих в сайта на НОИ и видях, че там фигурират. Какво може да означава това и дали трябва да се притеснявам. Ще загубя ли тези пари? Моля, ако има счетоводители да ми помогнат, като ми обяснят  Praynig

След като има внесени осигуровки, декларацията трябва да бъде представена в НОИ- до 2 работни дни след внасянето на осигуровките. Парите не се губят, ако има закъснение с представянето на декларацията, след нейното представяне ще бъдат изплатени на веднъж. Разговаряй със счетоводителката- за закъснение при представянето на документите в НОИ има глоби за работодателите.

# 125
Благодаря Силвия, само моля за още едно нещо, което не ми е ясно. Може ли да не са внесени осигоровките, както твърди тя, а да фигурират,  когато направих справка в НОИ?

# 126
  • Русе
За да излизат  данните в регистъра на осигурените лица, значи е подадена  декларация обр.1, а тя се подава с внасянето на осигуровките. Би трябвало да са внесени.

# 127
Здравейте, да попитам при положение, че не съм ползвала нито един болничен кога трябва да подам докменти за майчинство?

# 128
Здравейте , аз чакам моето щастие да се появи през март месец и междувременно съм в къщи . Вече имам издадени няколко болнични листа от ЛКК , всеки път имаше за какво да се уточнява по адресна регистрация , всеки път за нещо трябваше да се връщам , понеже адреса ми е различен от личната карта . Така - това го оправихме и си получавам болничните. Проблемът е , че този път не обърнах внимание лекарят коя дата е написал за начална и болничният ми е продължен дни след предходният , т.е. единият свършва на 6-ти , новият почва на 8-и .
Има ли някой , който е бил в подобна ситуация ? Как се процедира , да се коригира ли нещо ???

# 129
  • Русе
Здравейте, да попитам при положение, че не съм ползвала нито един болничен кога трябва да подам докменти за майчинство?
A защо всъщност не си ползвала болнични? Не питам от любопитство, а за да си изясним ситуацията, и да ти отговорим правилно.

# 130
Здравейте,
Може ли да попитам следните въпроси свързани с изплащането на майчински.В момента детето ми е на 1г и 8 месеца и започна ясла:
1.Ако започна работа имам ли право на майчински до навършване на 2 годишна възраст?
2.Ако изляза в неплатен отпуск, който  ми се полага как стоят нещата с майчинството?
3.Ако бъда съкратена и съответно се запиша на борсата ще ми се изплащат ли майчински или не?
Благодаря предварително...  bouquet

# 131
  • София-Младост
Здравейте,
Може ли да попитам следните въпроси свързани с изплащането на майчински.В момента детето ми е на 1г и 8 месеца и започна ясла:
1.Ако започна работа имам ли право на майчински до навършване на 2 годишна възраст?
2.Ако изляза в неплатен отпуск, който  ми се полага как стоят нещата с майчинството?
3.Ако бъда съкратена и съответно се запиша на борсата ще ми се изплащат ли майчински или не?
1. Трябва да започнете работа или да ползвате някакъв отпуск, нямате право на този отпуск с дете настанено в ясла. Имате право на 50% от обезщетението
2. Също 50%
3. Не.

# 132
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Щом детето е на ясла нямаш право на отпуск за гледането му и на обезщетение за това от НОИ. Ако си на работа ще получаваш 1/2 от обезщетението.
За какъв неплатен питаш? Ако е за такъв, който се полага за гледане на дете, то можеш да го ползваш едва след като детето стане на 2 години.
Ако те съкратят ще си безработна и няма да имаш право на обезщетение за гледане на дете.

# 133
Върни се при лекаря да си го оправи той, мисля, че слагат допълнителен печат като оправят нещо по болничния. Ние в работата така връщахме колега да си корегира болничния, но беше объркано наименованието му на местоработата. Единственият ти проблем ще е, ако има издадени преди твоя болнични от осма и седма дата. Другия вариант е от работата ти да ти пуснат отпуск със стара дата...

# 134
Здравейте,
прочетох първата страница, както и намерих подобни на моето питане, но все пак искам да питам.

Имам бебе на 9 месеца. Мисля 2-те години да си гледам детето  т.е. трябва да се върна на работа на 1.02.2013. С ММ искаме да имаме второ дете, когато първото е на 2г и нещо. (Примерно 2г. 4мес.)

Да речем, че съм бременна, когато е 1.02.2013. Ако излезна в болничен от 1.02.2013 до появата на второто дете (без да се връщам на работа) как ще ми се смята майчинството за второто дете.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 13:37 от mishe^

Общи условия

Активация на акаунт