Майчинството счетоводно - 44

• 36 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София-Младост
Здравейте,
прочетох първата страница, както и намерих подобни на моето питане, но все пак искам да питам.

Имам бебе на 9 месеца. Мисля 2-те години да си гледам детето  т.е. трябва да се върна на работа на 1.02.2013. С ММ искаме да имаме второ дете, когато първото е на 2г и нещо. (Примерно 2г. 4мес.)

Да речем, че съм бременна, когато е 1.02.2013. Ако излезна в болничен от 1.02.2012 до появата на второто дете (без да се връщам на работа) как ще ми се смята майчинството за второто дете.
Нова база се смята 18месеца назад, ако няма застъпване на двата отпуска.
Ако до тогава няма промени в КСО, обезщетението ще е в размер като за първото.

# 136
Здравейте,
прочетох първата страница, както и намерих подобни на моето питане, но все пак искам да питам.

Имам бебе на 9 месеца. Мисля 2-те години да си гледам детето  т.е. трябва да се върна на работа на 1.02.2013. С ММ искаме да имаме второ дете, когато първото е на 2г и нещо. (Примерно 2г. 4мес.)

Да речем, че съм бременна, когато е 1.02.2013. Ако излезна в болничен от 1.02.2012 до появата на второто дете (без да се връщам на работа) как ще ми се смята майчинството за второто дете.

Уточнявам, за да видя дали съм разбрала правилно.
Ако към 1.02.2013 съм бременна в 4-ти месец и АГ-то ми даде болничен до деня на раждането, то ако няма промени в КСО, обезщетението ще е в размер като първото?

# 137
  • София-Младост
Здравейте,

Уточнявам, за да видя дали съм разбрала правилно.
Ако към 1.02.2013 съм бременна в 4-ти месец и АГ-то ми даде болничен до деня на раждането, то ако няма промени в КСО, обезщетението ще е в размер като първото?
Ако към датата на издаване на 45-дневния болничен за второто дете сте в отпуск за отглеждане ан първото тогава обезщетението ще е като за първото. Т.е. болничният 45 дни трябва да е издаден преди първото дете да е навършило 2г.

# 138
Здравейте!Бихте ли ми казали за колко време горе долу превеждат еднократната помощ от Социални тази която за второ дете е 600лв.?Благодаря предварително!

# 139
  • Пловдив
Здравейте!Бихте ли ми казали за колко време горе долу превеждат еднократната помощ от Социални тази която за второ дете е 600лв.?Благодаря предварително!

превеждат я в месеца,последващ подавенето на молбата-след 15 то число

# 140
  • Добрич
Момичета пак имам едно питане:
През септември излязох в 45дневния болничен. Имам 11работни дни и 9дни болничен. Направих справка в сайта на НОИ и пише "Дни в осигуряване /раб.дни/: -20"  

-Не би ли трябвало само работните дни да са отбелязани там?
-В справките за болнични все още не е записан болничния ми (от 17.09) дали още не е обновено,или не е занесен?
-А и осигурителния доход е 266лв, а не както през предходните месеци 380лв-така ли трябва?

Ето това имах предвид: http://prikachi.com/images/353/3934353J.jpg
Извинете,че се самоцитирам,надявам се някой да ми отговори!
Благодаря предварително!

# 141
  • София-Младост
Момичета пак имам едно питане:
През септември излязох в 45дневния болничен. Имам 11работни дни и 9дни болничен. Направих справка в сайта на НОИ и пише "Дни в осигуряване /раб.дни/: -20"  

-Не би ли трябвало само работните дни да са отбелязани там?
-В справките за болнични все още не е записан болничния ми (от 17.09) дали още не е обновено,или не е занесен?
-А и осигурителния доход е 266лв, а не както през предходните месеци 380лв-така ли трябва?

Ето това имах предвид: http://prikachi.com/images/353/3934353J.jpg
Извинете,че се самоцитирам,надявам се някой да ми отговори!
Благодаря предварително!
Като ти обработят болничният ще имаш и втори ред, на дните нищо няма да пише, но ще е вписана  сума в осигуряване по болничният.

# 142
  • Добрич
Благодаря Ала-Бала   bouquet
А за колко време би трябвало да ми обработят болничния?
И току-що четох че с вдигане на МРЗ от 01/09 не се вдига обезщетението за гледане на дете-така ли е?
А през изминалите 18месеца,в тези в които не съм работила каква база да взема 240 или 270лв?

# 143
  • В полите на Пирин планина
Благодаря Ала-Бала   bouquet
А за колко време би трябвало да ми обработят болничния? - 15 работни дни
И току-що четох че с вдигане на МРЗ от 01/09 не се вдига обезщетението за гледане на дете-така ли е? - не е променено обезщетението след 410 дни до 2 год.
А през изминалите 18месеца,в тези в които не съм работила каква база да взема 240 или 270лв? - МРЗ валидна за периода, т.е. преди 01.09. - 240 лева

# 144
Здравейте! Искам да попитам следното: От  юни 2009 съм безработна ( до тогава имам 12 месеца стаж ).В момента съм бременна и започнах от Септември фиктивно работа във фирмата на приятел.Терминът ми е 14.04.2012.
Счетоводителката твърди, че при това положение ще получавам минимално майчинство за две години и ме съветва да започна да си взимам болничен до края на бременноста, за да не си плащтам осигуровките. Правилно ли е това?
Предварително благодаря за отговора!

# 145
Здравейте Мами  Hug  В края на декември ще трябва да подам документи в Социални Грижи за отпускане на еднократна помощ при бременност.Интересуваме дали трябва сега да отида и да се запиша при тях?Благодаря предварително  bouquet Hug

# 146
  • Пловдив
Здравейте Мами  Hug  В края на декември ще трябва да подам документи в Социални Грижи за отпускане на еднократна помощ при бременност.Интересуваме дали трябва сега да отида и да се запиша при тях?Благодаря предварително  bouquet Hug

не

подаваш документи 45 дни преди термни-няма нужда да се записваш предварително.но отиди да се интересуваш какво точно ти трябва,за да подготвиш документите навреме

Здравейте! Искам да попитам следното: От  юни 2009 съм безработна ( до тогава имам 12 месеца стаж ).В момента съм бременна и започнах от Септември фиктивно работа във фирмата на приятел.Терминът ми е 14.04.2012.
Счетоводителката твърди, че при това положение ще получавам минимално майчинство за две години и ме съветва да започна да си взимам болничен до края на бременноста, за да не си плащтам осигуровките. Правилно ли е това?
Предварително благодаря за отговора!

имаш право на болничен /имаш необходимия стаж и ще ти го плащат/ и ще взимаш 2 г майчинство,да
какво ще правиш решаваш ти

# 147
Здравейте, интересува ме ако по време на моето майчинство, фирмата в която съм работила преди това фалира, това значи ли че ще спрат и майчинството ми

# 148
  • Пловдив
Здравейте, интересува ме ако по време на моето майчинство, фирмата в която съм работила преди това фалира, това значи ли че ще спрат и майчинството ми

не,ако си в периода на 410 те дни
да,ако си в перода на отпуска на гледане на дете до 2 г

# 149
малко тъпичко , но все пак т.е. до първата година не, но през втората година на майчинските може

Общи условия

Активация на акаунт