Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 194 062
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • София
feel.free, не искам да те разочаровам, но моя лично мнение, е че няма да стане за два месеца. Казвам защо...когато ти извадят зъбите има технологично време за възстановяване на венеца и костта, където е бил зъба. Едва тогава заповат да местят зъбите..а за колко време ще се преместят е божа работа. Прави ми впечатление, че обикновено дават около 1 месец за заздравяването от ваденето. Имаше дами тук с извадени зъбки - могат по-добре да кажат. Иначе само можеш да прецениш, че ще имаш голямо преместване на предните 6 назад. Разстоянието, което тр да се затвори е колкото са големи двата ти зъба, но при всички случаи не е малко. Поради тези две причини си мисля, че 2 месеца ще са малко.
Но пак казвам това е лично мое мнение!

# 691
MadM, спокойно,ще свикне,ако иска това да се случи по-бързо,нека чете на глас нещо,за да тренира.За няколко дни се свиква,времето ще мине бързо,а резултатите ще са налице. PeaceАпаратът е много полезен и е единственият за разширение при такива деформации.

Alexal, благодаря много за успокоителните думи, честно казано точно това се надявах да чуя! Ако не е нахално да попитам, от личен опит ли говориш за апаратчето? И ако да - как се справяше с храненето и по-точно с преглъщането? При него за сега е мисия невъзможна...
Но иначе и на нас ни казаха, че е единственият вариант и той точно за това се съгласи. Силно се надявам да си права и съвсем скоро да свикне!  Praynig

# 692
feel.free, аз също не мисля, че за 2 месеца би се запълнило разстоянието, на една позната й извадиха 4те зъби преди около 3 месеца (тогава сложи и брекетите) и мога да кажа, че към момента разстоянието се е запълнилно на половина, т.е. общо 6 месеца, за да се запълни изцяло. Знам, че много искаш вече да ги свалиш, но помисли за това - ако потраеш още 6 месеца, след това цял живот ще бъдеш с перфектна усмивка, а няма да съжаляваш, че когато си била на 90% си си казала "стига толкова"  Wink

# 693

Та, въпросът ми е към всички, които са носили/носят такъв експандер - хора, моля ви, кажете ми, че фъфленето няма да профължи през всички тези месеци, че все някак ще свикне с него!!! Той разбира се изобщо не се оплаква, нали е мъж, но аз съм в шок! Много ми е мъчно, тъй като му предстоят много важни устни изпити!!!

Без паника, аз се явих на държавния така, в цялата си прелест Mr. Green Свиква се, макар че фъфела остава до махането, но определено се подобряват началните опити за говорене Laughing Между другото, така се развиват качества по отношение на артикулацията, но това се разбира чак след свалянето Mr. Green  Апаратът наистина е много добър и ще си заслужава, ще видиш. Аз съм с много изразен рефлекс на преглъщане и разбирам прекрасно колко е гадно, но дори при мен драмата отмина за две седмици. С времето ще дойде и облекчение в говора, защото, доколкото си спомням, в началото апаратът е на определено разстояние от небцето и постепенно, разширявайки и челюстта през това време, започва да прилепва плътно. И с храненето ще свикне, но е по- добре да се пасират нещата първоначално. Позитивната нагласа много помага Peace

Деси, поздравления  bouquet

# 694
  • Sofia
Израстнал горен кучешки зъб, но отвътре в захапката на дъщеря ми. Късно извадихме млечния. Какви са ни възможностите и колко ще  ни струва. В София сме, ако има значение. И къде да отидем? Живеем в Подуяне.

# 695
Без паника, аз се явих на държавния така, в цялата си прелест Mr. Green Свиква се, макар че фъфела остава до махането, но определено се подобряват началните опити за говорене Laughing

Grinning и той ще е на държавен, даже на цели 3! Lqlq теб много ли те болеше? ОД каза че с всяко следващо навиване болката ще се усилва...

# 696
MadM, спокойно,ще свикне,ако иска това да се случи по-бързо,нека чете на глас нещо,за да тренира.За няколко дни се свиква,времето ще мине бързо,а резултатите ще са налице. PeaceАпаратът е много полезен и е единственият за разширение при такива деформации.

Alexal, благодаря много за успокоителните думи, честно казано точно това се надявах да чуя! Ако не е нахално да попитам, от личен опит ли говориш за апаратчето? И ако да - как се справяше с храненето и по-точно с преглъщането? При него за сега е мисия невъзможна...
Но иначе и на нас ни казаха, че е единственият вариант и той точно за това се съгласи. Силно се надявам да си права и съвсем скоро да свикне!  Praynig
Да,от личен опит говоря.Първата седмица наистина е много трудно,с храненето се свиква,аз ядях всичко Mr. Green, без ядки разбира се.Колкото повече го разширявах,при мен ставаше все по-добре,улесняваше се и говора и храненето.Резултатът ,при мен определено си заслужава. PeaceПреглъщането в началото е трудно,защото се отделя много слюнка,защото така реагира устната кухина,все пак това е чуждо тяло WinkПосле се нормализират нещата. Peace

# 697
Grinning и той ще е на държавен, даже на цели 3! Lqlq теб много ли те болеше? ОД каза че с всяко следващо навиване болката ще се усилва...

Ми не, болка почти не съм усещала, по- скоро стягане или леко напрежение ден- два след активирането Grinning 

# 698
Lqlq, той има т.нар. Готическо небце - много тясно и високо. При него експандерът трябва да му помогне и да започне да диша нормално през носа, което в момента е почти невъзможно при съм и физическа активност. ОД каза , че тъй като е по-тежък случай по някое време небцето му щяло да се счупи и после да носи друг апарат, който да го придържа докато зарастне. Затова го предупреди з болката, носи го от 4 дни и вече има болка при него, макар и слаба.
Но поне хубавото е че слава Богу вече започна да подвиква и говори малко по-добре Simple Smile

# 699
  • BG
Здравейте! На 17 години съм, сложиха ми брекети миналата година, края на месец Май. Горните и долните ми зъби бяха много криви, а сега всичките са наредени перфектно, дотук добре, но имам проблем - тъй като горните зъби ми са по-големи, а челюстта - малка, сега има нужда от изваждане на зъби, защото въпросната горна челюст е твърде напред.

Миналата година през лятото ми извадиха един зъб (заради наместване на зъби на долната челюст) и все още дупката не се е затворила напълно. От моя ортодонт знам, че бързото местене не е препоръчително, защото може да се отслаби зъба и съответно да стане нестабилен, дори да падне.  Confused

# 700
Zdr otnovo! Deska i az si zapisah 4as za utre pri prof. Mutaf4iev,tova 6te mi e 3 konsultaciq i suvsem se oburkah ve4e.
1.Na purvoto mqsto mi kazaha 4e gornata duga e ok,problema ne e golqm,nqma kakvo da se pravi-tam napravo se postavqt breketite,a dolu 6te trqbva da izvadim mudrecite.
2.Na vtoroto mqsto mi kazaha 4e mudrecite taka ili ina4e ve4e sa probili i ne pre4at,nai mn v bude6t plan seld svalqneto na breketite da se vidi ako pre4at s ne6to i togava da se pomisli za vadene...Oba4e..makar 4e problema mi e bil maluk, nqmalo dostatu4no mqsto i trqbvalo da se napravi stripping (izpilvane na 6 gorni i 6 dolni zubi) i vsi4ko bilo ok, slagame breketite.
3.Sega otivam i za 3-ta konsultaciq vuv Valor..
A strippinga sum 4uvala ot edna strana 4e ne e mn dobre z-to emaila ne se vuzstanovqval,no puk ot druga tova bili nqkakvi deseti ot mm,taka 4e e mn malko i nqmalo problem, a osigurqva mqstoto koeto e nujno
Pi6ete mi , a az 6te pi6a sled utre da vidim dali nqma da mi kajat 3 variant i napravo da se otkaja.Blagodarq... :o).

# 701
  • София
Стрипинга е деликатна тема...
Аз имам на доста предни зъби, но се съгласих по две причини:
- пилихме от двата ми мъртви зъба
- имам доста дебеличък емайл и след консултация с личния ми стоматолог, той ме увери че няма да имам проблеми

- но аз си мисля, че с времето това ще доведе до чувствителност на тия зъби...

# 702
Deska v4era hodih i pri Mutaf4iev..Pone negovoto mnenie suvpadna s tova na d-r Gaidarova za strippinga (samo ne razbrah na kolko zubi 6te trqbva). Edinstvenata razlika e v cenata ..Pri neq obiknovenni metalni breketi + analiz =3000lv, a pri nego su6toto mejdu 4100-4500lv. Nz kakvo da pravq?? Ina4e mi vduhna doverie, no i tq e mnogo dobra doktorka. Abe i za dvamata samo dobri otzivi sum 4uvala i vijdala. Ti kakvo 6te kaje6??
A mejdudrugoto strippinga s kakvo se pravi, z-to toi mi pokaza edno kato mini ma6inka s vurtq6to se kolelce,mai elektri4eska.., a pri neq sa edni mini lenti4ki,kato 6kurka ..na teb kak ti go praviha i izob6to razkaji mi kakvo predstavlqva kato procedura i posle kakvo se pravi.. Blagodarq ti mnogo..

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 09:57 от Аlexia

# 703
  • в матрицата
Аlexia, не съм Деси, но ще ти кажа, че на мен ми правиха стрипинг с тези лентички. Минимално е "пиленето" на зъбите  Peace

# 704
Alexia, и аз не съм Деси, но на сестра ми също й правиха стрипинг с тези лентички - минаха няколко години и за сега при нея не се е появила никаква чувствителност на зъбите, включително когато си избелва зъбите с лентичките Crest (процедура която при мен е изключително мъчителна, без да са ми правили стрипинг)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт