През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 574
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
gossip.girl, ако терминът ти е 12.12 се броят от предния ден 45 дни. Така че - поискай заедно да ги преброите и така няма да има недоразумения. Аз го смятам 28.10.
При мен например ще ми го дадат по-късно със задна дата. Това не е проблем, но напред болничен не се дава.

Имена-ние ще сми така- момче Иван и никое друго. Момиче - Дивна или Сияна. Като мъжът ми е за Дивна, но аз заради двете ни баби искам да е с техни букви. Така, че сме се разбрали като се роди бебето, тогава ще се пазарим.

# 196
Момичета, мисля нещо от известно време. Ако моето дете застане седалищно, длъжна ли съм да си платя за избор на екип или ще ми направят секцио по медицински причини. Някоя от вас запозната ли е?

# 197
Момичета, мисля нещо от известно време. Ако моето дете застане седалищно, длъжна ли съм да си платя за избор на екип или ще ми направят секцио по медицински причини. Някоя от вас запозната ли е?

Ти в никой случай не си длъжна да избираш екип. Това дали ще е секцио (независимо поради какви причини) или не няма общо с плащането - ако искаш някой конкретен да извади бебето, си плащаш.

# 198
Да, моите доводи против Хана са сходни - и на мен в началото ми звучеше като на едра германка. После видях няколко много нежни момичета, които се казват така и преоткрих името в друга светлина. И все пак не ми е легнало на сърцето съвсем, а ми се ще да нямам съмнение относно името.

Сара ми е много по-близо до истаната, а наскоро открих, че баща ми е искал мен да ме кръстят така и си казах 'Ето, това е знак от съдбата', обаче таткото продължава да се дърпа и не ще да го приеме това име. Каза, че щяло да му идва да й подсвирква като на куче и да я учи да носи дистанционното  Mr. Green  Joy

# 199

Ти в никой случай не си длъжна да избираш екип. Това дали ще е секцио (независимо поради какви причини) или не няма общо с плащането - ако искаш някой конкретен да извади бебето, си плащаш.

ZiZi83 е права, ти не плащаш за секциото, защото е по медицински причини, ако искаш някой конкретен да ти направи операцията тогава плащаш за избор на екип

# 200
Да, моите доводи против Хана са сходни - и на мен в началото ми звучеше като на едра германка. После видях няколко много нежни момичета, които се казват така и преоткрих името в друга светлина. И все пак не ми е легнало на сърцето съвсем, а ми се ще да нямам съмнение относно името.

Сара ми е много по-близо до истаната, а наскоро открих, че баща ми е искал мен да ме кръстят така и си казах 'Ето, това е знак от съдбата', обаче таткото продължава да се дърпа и не ще да го приеме това име. Каза, че щяло да му идва да й подсвирква като на куче и да я учи да носи дистанционното  Mr. Green  Joy

A_vagabond, понеже много исках момиченце този път бяхме избрали дори име, та Сара беше нашия фаворит, за късмет обаче Сара ще е Никола, та и на мен много ми харесва, успех с убеждаването на таткото  Hug

# 201
утре отивам след работа при док да видим тоя болничен и хем да си взема документите за здравния фонд, че и от тях парички чакаме Simple Smile
колкото до Сара ти таткото може да го убедиш ама има и един друг фактор като децата в детската градина после училище и т.н. ако само на едно от децата кучето се казва Сара, не ми се мисли....  Mr. Green

# 202
Е то сега има деца с такива извратени имена, че според мен Сара ще си е направо от нормалните и банални имена. Преди време наистина би изпъквало, но сега е пълно с Елизабет-и, Лукреции, Робертовци и т.н.
А и ние ще се местим в Щатите когато бебето стане на около годинка, а после вероятно в Лондон, така че там пък си е съвсем нормално женско име това. За мен беше важно да е международно именно защото не очаквам цял живот да живеем само в България

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 14:18 от A_vagabоnd

# 203
За името - от много години съм си го измислила за момиче. Ама един всеизвестен български травестит като си го е лепнал като псевдоним... ooooh!

# 204
A_vagabоnd тогава няма какво да му се чудите. името е страхотно. значението му също. щом  няма да живеете в БГ всичко ще е супер. в класациите за най популярни имена в Австрия, Австралия е на едно от първите места, ако не се лъжа дори е на 1-во в Австрия. нали и аз много си го харесвам та бях проучвала  Wink

# 205
Добра вечер!
Аз докато се наканя да пиша в новата тема тя станала 8- ма страница! И май все по- бързо ще ги изписваме темите- започват се болничните, времето застудя и ни задържа пред мониторите.
За бебефоните - дадоха ни на Филипс. Въпреки, че квартирата ни е толкова малка, че едва ли ще има нужда от него, но пък знае ли се... може бебо да не умее да реве с глас, а тихо да мънка  Wink
Имам въпрос към ЛЛЛ , който може да ви се стори тъп, но се замислям тези дни. И така- раждането е минало и след 2-3-5часа ми носят бебо. Аз какво да го правя всъщност  Laughing , освен да му се радвам  Rolling Eyes ? Толкова часове след раждането едва ли ще имам коластра или кърма, да го слагам ли на гърда, ей така "на сухо"  newsm78 ? И ако нямам трябва ли да помоля да му дадат с шише АМ ? Някак неясни са ми тези първи минути и часове с бебо. До колко часа след раждането трябва да се нахрани? Усеща ли глад, всъщност?
Здравей, *Mishela*!

Много уместен въпрос, който вълнува много жени, които стават майки за пръв път. Надявам се, че и на други момичета отговорът ще е полезен Simple Smile
В някои болници вече се практикува поставяне на бебето върху гърдите на майката веднага след раждането, като само покриват бебето с одеалце или чиста пелена. Тези моменти са безценни, много бебета дори правят т.нар. breast crawl - лекичко "пролазват", изтласквайки се с коленца, нагоре до гърдата и засукват сами, за безкрайно щастие на майките си и често за учудване на персонала.

Та искам да кажа, че колкото по-рано бъдете заедно с бебето и колкото по-рано поставите бебето на гърда, толкова по-вероятно е кърменето да започне по най-естествения и безпроблемен начин. При нормално раждане, действително в повечето болници бебето отива при майката след около 2 чАса. Добре е веднага да го поставите на гърда, може също да практикувате кожа до кожа - т.е. вие да разкопчеете нощницата си и да оголите деколтето и гърдите, а бебето да го поразсъблечете и ако е възможно, да остане само по памперс. Поставянето "кожа-до-кожа" отключва инстинктите на бебето да суче и е много вероятно по този начин да му е по-лесно да намери гърдата и да засуче. Разбира се, вие можете леко и внимателно да помогнете на бебето да намери гърдата, като го насочите.

Правилното позициониране е много важно за доброто засукване, така че зърната ви да не ви болят и да не получите рани. Ако изпитвате болка, значи вероятно нещо не е наред и е добре да развалите вакуума на засукване (като поставите измит пръст с ниско изрязан нокът в ъгълчето на устата на бебчето), да отстраните детето от гърдата и отново да го насърчите да засуче правилно.
Когато разполагате бебето на гърда, нека зърното ви да сочи между горната устна и нослето на бебето. Бебето трябва да отвори устенца широко и да захапе зърното и голяма част от ареолата. Устничките му трябва да са извити навън, като на рибка. Зърното попада навътре в устичката на бебето, в т.нар. "меко небце". Когато гушкате бебето за кърмене, е важно неговото коремче да допира вашия корем, а ухото, рамото и бедрото на бебето да са в една права линия. Ако се налага бебето да извива главичка настрани, за да засуче, вероятно има нужда от корекция на позата. Разбира се, позите са различни именно затова, защото и ние, и телата, и гърдите ни са различни и на една жена й е удобна една поза, а на друга - съвсем различна. Не се притеснявайте да експериментирате с позите, докато намерите вашата. Ето една статия за позите, която може да ви е полезна.

Не се притеснявайте да държите бебето на гърдата колкото време то поиска. Новородените нямат чак толкова много сили и практика, че да се нахранят за норматив, на много бебчета им отнема време да се "научат" да сучат, колкото и инстинктивно да е това за човешкия род. На меки гърди, т.е. когато имате само коластра (между първия и третия ден след раждането) на бебетата обикновено им е по-лесно да се научат да сучат и да поставят добре зърното в устичката си. Не изчаквайте дълго, преди да предложите на бебето да суче, защото когато коластрата постепенно премине в преходно и зряло мляко (между втория и петия ден след раждането), гърдите ви ще се напълнят повече и това е възможно да доведе както до дискомфорт за вас, така и до трудности за бебето, което няма да успява да засуче толкова добре и лесно при пълни гърди.

И при раждане с Цезарово сечение кърменето може да започне с чудесен старт - може да се договорите с акушерка или с таткото да ви донесат бебчето и да ви помогнат да го поставите на гърда или дори само да го погушкате, ако все още се чувствате слаба и не сте в състояние да кърмите. Можете да помолите персонала да не дава адаптирано мляко на бебето ви и да подчертаете изрично, че ще кърмите детето си.

При трудности, появили се през първите часове и дни след раждането, докато сте още в болницата, можете да се обаждате без притеснения на националния Ла Лече Лига телефон - 0888 555 385, като разговор с наш лидер или помощник по кърмене вярвам, че ще помогне да преодолеете притесненията и евентуалните проблеми.

Завършвам с още една статия за първите дни на кърменето.
Тук съм за още въпроси Simple Smile Успех и приятно очакване на бебчетата на всички!  Hug

# 206
# 207
От утре съм в болничен.Ураа! Не издържах просто...
Някоя от вас мисли ли да си носи лаптоп,таблет или нещо от сорта в болницата против скука?
Аз мисля,но нз как ще стане опазването му докато раждам живот и здраве.

# 208
От утре съм в болничен.Ураа! Не издържах просто...
Някоя от вас мисли ли да си носи лаптоп,таблет или нещо от сорта в болницата против скука?
Аз мисля,но нз как ще стане опазването му докато раждам живот и здраве.

Аз мисля да нося, но ще ми го донесат впоследствие точно поради твоите съображения  Rolling Eyes

# 209
Аз също имам въпрос към ЛЛЛ от статията, която прочетох разбрах, че е хубаво бебето да се държи на едната гърда, за да успее да поеме от трите части на кърмата, когато спре да суче трябва ли да доизцедим тази гърда и какво правим с другата, нея цедим ли я? Или я оставяме така за следващото кърмене когато ще поставим бебчо именно на пълната гърда? Чувала съм, че докато бебето суче от едната гърда, от другата също потича.

Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт