През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 582
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
KiaraTiara Замисляла ли си се да запишеш медицина ? Според мен много лесно ще я изкараш,даже направо на държавния отивай и да ти дават кетап  Laughing Толкова много си чела...и остави четенето ,ами толкова много си запомнила  Shocked Аз тук от 2 дни се мъча да науча една тема за финансовото състояние и финансовите резултати на фирмата  ooooh! Страшно съм затъпяла...Пак ще ме окъсат едно хубаво на тоя държавен...Следващата дата е през февруари,тогава пък съвсем няма да мога да уча ...Идва ми да се гръмна направо,че изпускам такъв удобен шанс да си взема изпита и да се дипломирам най-накрая,и да си гледам бебето на спокойствие!!!  #2gunfire

# 481
Аааа Маринка, не така . Учи и взимай изпита сега . След като се роди бебето ще ти е само до финансови резултати на някакви фирми . Помагаше ми при ученето да пиша - правя си нещо като план с важните точки ... А и колкото повече сетива са включени в процеса , толкова по -бързо се запомня  Hug Давай не се отказвай Simple Smile

# 482
  • София
Тонита, освен с фолиева, не става ли и с б12? Да не си с таласемия?
Да, с таласемия съм, док ми изписа и невробекс, което е точно витамини от групата Б, ама аз тва не го пия. Само фолиевата  Peace

Поради какви съображения не го пиеш? Те се допълват взаимно заедно с фолиевата. Заедно участват в изграждането на хемоглобина.
Ами аз не обичам хапчета да пия,  Sad все ми се струва излишно, и сама реших да не го пия. И ето какво пише в лисовката му: БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕПрепаратът NEUROBEX не е противопоказан в тези случаи, но по принцип при бременни и кърмачки се предпочита естествения прием на витамините чрез храната - в този момент се отказах. Може би обаче ще взема да го попия сега за месец, да задържа хемоглобина така поне до раждането   Thinking

# 483
Тонитка , предполагам сте изследвали таткто за таласемия ...

# 484
Цитат
с изключение на хемоглобина, който не е мръднал въобще от предния път (108 си стои) и хематокрита ми е под долната граница, но не знам той за какво отговаря.

A-vagabond, за хематокрита доки ми каза, че е свързан с хемоглобина, ако пада хемоглобина, пада и хематокрита

Kiara, ти си герой, сама ли си биеш инжекциите? До колкото разбрах те не са като онези другите подкожно, а мускулно   #Crazy Но в името на бебоците сме готови на всичко Simple Smile

# 485
  • София
Ооо, да, той няма  Peace

# 486
Ооо, да, той няма  Peace

И слава Богу , пожелавам така да сте се комбинирали ,че и бебето да няма  Hug Hug Hug

# 487
  • София
Radostche, мерси  Hug дай боже така да е!

Ох, аз да ви се похваля, поръчахме количката днес, ето тази:
http://www.teutonia.de/de/produkte/cosmo/tragetaschen.html
Но ето това е цвета:

И я поръчахме с порт бебе, не със зимен кош (или за новородено както се нарича), дано да сме направили правилния избор за бебка  Heart Eyes
И ще пристигне чак след 8 седмици   Shocked

# 488
  • София
KiaraTiara Замисляла ли си се да запишеш медицина ? Според мен много лесно ще я изкараш,даже направо на държавния отивай и да ти дават кетап  Laughing Толкова много си чела...и остави четенето ,ами толкова много си запомнила  Shocked Аз тук от 2 дни се мъча да науча една тема за финансовото състояние и финансовите резултати на фирмата  ooooh! Страшно съм затъпяла...Пак ще ме окъсат едно хубаво на тоя държавен...Следващата дата е през февруари,тогава пък съвсем няма да мога да уча ...Идва ми да се гръмна направо,че изпускам такъв удобен шанс да си взема изпита и да се дипломирам най-накрая,и да си гледам бебето на спокойствие!!!  #2gunfire

Маринче, медицината не е за мен, аз нямам съвест да предписвам лечения и после да ме обвиняват за нечия смърт или болестно състояние. Това е за по - студени хора Simple Smile
А иначе питай за финансовото състояние на фирма, всичко ще ти разкажа, тва ми е от любимите тематики.

Обаче истината е една,  на човек трябва да му е интересно за да запомни каквото и да било. В противен случай само се наизустява и после забравя.

БУбси, не ги слагам сама мускулните. Док не разреши, идва една дама у нас. Иначе не съм герой,  не мога да изтърпя и последната инжекция. Искам само да доживея две здрави бебета и заклевам се, хапче в устата си няма да слагам (да не дава Господ де).

От това високо кръвно и зачервеното лице, сега ми се образуваха някакви много грозни торбички под очите. А довечера съм на РД  newsm78

# 489

Маринче, медицината не е за мен, аз нямам съвест да предписвам лечения и после да ме обвиняват за нечия смърт или болестно състояние. Това е за по - студени хора Simple Smile
А иначе питай за финансовото състояние на фирма, всичко ще ти разкажа, тва ми е от любимите тематики.

Всичко ми беше интересно до преди да забременея,вземах си изпитите с лекота.И както Радостче каза за тази техника за по-лесно учене,имам си такива мои техники,доказани през годините ,че ми вършат работа,сега нищо не помага.Просто само бебета са ми в главата и нищо друго не ми е интересно...дори като седна на маса с приятели не ставам за събеседник...Въобще не ме интересуват темите на които си говорят,аз си мисля само за бебето  Laughing

Днес се сетих нещо...ОТ 7 месеца съм бременна и така и не научих разликата между видеозон,ехограф и ултразвук.. Crazy

# 490
  • София
Хехе, почнахме вече с месечичнките. Дано Тиона скоро се включи с добри новини  Praynig

За таласемията минор, уви, буболец успя да се "уреди" с дефектно генче от мен, да видим сега момата какъв късмет ще има  Tired

зелено човече (.)(.) благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug Hug
не сме го обсъждали кой знае колко, то от нея не се изисква нищо, поне живеем в един град, да не е трудно пренасянето на кърмата.Мисля си , че от мен зависи всичко, все пак трябва да има достатъчно кърма за моето бебче и да възпроизвеждам, да цедя допълнително, няма значение колко- за нейното бебче.Времето ще покаже какво ще правим, по-важното е на първо време да се справя с кърменето, да се приберем от болницата, всичко да мине добре.

desislavavenelinova, похвално е намерението ти да се ангажираш с толкова благородна кауза. Добре е внимателно да се информираш и да обмислиш различните аспекти, преди да вземеш решението си. Чудесно си се ориентирала, че особено важно е все пак първо да си уверена, че осигуряваш достатъчно кърма за нуждите на собственото си дете. Осигуряването на кърма за и друго дете е сериозен ангажимент и може да е хубаво да поговориш с приятелката си предварително. Добре е заедно да прецените различните рискове. Може би сайтът на Банката за майчина кърма би ви бил полезен с идеи и аспекти, за които може би още не сте се сетили.  
Ако правилно разбирам, планираш да изцеждаш кърма за детето на приятелката си, а не да го кърмиш директно. Така или иначе добре е да се обмислят и чисто "битовите" неудобства, поетият ангажимент, осигуряването на необходимите съдове и уреди, времето за почистването им и за самото изцеждане, съхранението на кърмата, транспортирането й и т.н. Добре е да се знае, че само по себе си редовното рутинно изцеждане на гърдите би могло да спомогне за хиперлактация, препълване на гърдите, запушване на каналчета и други подобни.
Може би тази статия от сайта на Ла Лече Лига Интернешънъл също би била полезна: Wet Nursing and Cross Nursing

Аз си мисля, че решение за всяко лекарство, дори най-безобидно наглед, е добре да се вземе заедно с личния/следящия лекар, който ни познава и носи отговорност за здравето ни  Hug

# 491
Аз тук от 2 дни се мъча да науча една тема за финансовото състояние и финансовите резултати на фирмата  ooooh! Страшно съм затъпяла...Пак ще ме окъсат едно хубаво на тоя държавен...Следващата дата е през февруари,тогава пък съвсем няма да мога да уча ...Идва ми да се гръмна направо,че изпускам такъв удобен шанс да си взема изпита и да се дипломирам най-накрая,и да си гледам бебето на спокойствие!!!  #2gunfire

Аз пък трябва да седна да уча Аutocad, който ще е като допълнение към дипломата ми, но все си търся оправданиe за да не започвам.......а така ме мързи.  Tired Все си викам хайде от понеделник.  Laughing

Киара според мен ще е хубаво днес да намалиш тежките и мазните храни, ако въобще ядеш такива и да наблегнеш на плодовете и зеленчуците и да лежиш. Високото кръвно е много опасно и за бебетата и за майката. Може да ти повреди доста органи.

За желязото съм писала и друг път. Аз го пия на гладно. Но ако магнезия и калция му пречат да се усвои може би има логика в това да се приема на гладно. Издържам само половин час след приема му и си правя фреш от портокали, заради високото съдържание на вит. C в тях, който подпомага за усвояването му.
Е вече умирам от глад  #Crazy и отивам за фреша.

Пожелавам по-скорошно оздравяване на всички болни мами.  Hug

# 492
.....
ОТ 7 месеца съм бременна и така и не научих разликата между видеозон,ехограф и ултразвук.. Crazy

Защото няма Wink

# 493
добър ден на всички  Hug Hug Hug

бързо оздравяване на всички  bouquet  
мен такъв непукизъм ме е обвзел, че нямам думи Confused
утре съм на изпит , стискайте по някой палец, прочела съм си половината неща  има няма само, изобщо не ми се чете, а сега е най-удобния момент да си взимам изпитите, че после с бебо- трудно.
Да ви попитам, понеже от тук няма превоз за Свищов и ще трябва да ходя от предния ден до Плевен и от там да пътувам за изпитите другите месеци след като се роди бебка, та аз не искам да я оставям 2 дена без мен, абсурдно ми звучи, а с моя мъж спорим и не сме на едно мнение, искам да си пътуваме с нея, на Плевен ще спим в моите родители. Отрича ми, че е заради тях, но знам ли.Страх ме е  да оставям бебчето на майка му(изобщо й нямам никакво доверие, но не съм му казвала) и той да ме кара ... направо не можем да се разберем
Всеки път говорейки за това се захващат едни спорове  Sad  до рев съм стигала няколко пъти, ами не мога да си представя да оставя бебето тук , а аз да хукна по изпити с преспиване, как ще спя спокойно .... newsm45
Кажете какво да му говоря вече на моя мъж, в последния спор, направо му заявих, че аз съм майката и знам какво е най-добре за бебето ни и изобщо да не ми противоречи , малко му повиших и тон и се разревах,много ми е болна темата
Майка му също ме разпитва постоянно кога са ми изпитите, кои дати, аз не знам изобщо още, само суче и овърта, за да гледа бебка, а и изобщо и за 10 мин не искам да й я оставям, имам си лични причини за това, ако се сещате как ни изгони и ние в още неоправената квартира и после в споровете за пералнята....абе ужас,селяния голяма

Извинявам се, че ви оттегчих, който иска може и да подмине поста ми , много е дълъг и скучен

# 494
  • София
О, лара, успех с аутокада Simple Smile Не бих се хванала. Една от най - тежките и обемисти програми правени някога.

Иначе и на мен желязото ми е предписано на гладно, стои ми на нощното шкафче с чаша вода, за да не губя време после, че всички сме гладни Simple Smile

Десислава, книжка нямаш ли?  newsm78 Най- лесно е сама да се закараш. Че и за какво ви е преспиване, щом сте с кола?

Общи условия

Активация на акаунт