През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз точно четох разни статии за калцирането/стареенето на плацентата. При мен казаха, че е съвсем леко и не е притеснително още, но се забелязва и трябва да се следи. Сега в петък с Кирякова ще я погледнем по-внимателно и ще видим какво ще препоръча тя.
Иначе от това, което прочетох, негативите на този процес могат да се неутрализират чрез приемане на повече антиоксиданти и витамин Ц. А при по-тежки случаи вече се налага лечение.
Дано изкарам поне до 36-та седмица, пък после може да се ражда.

А за името - това остава най-сложната част за нас. Не можем да изберем нищо.. много идеи и нито една не можем и двамата да я харесаме.... започвам сериозно да се притеснявам вече. Ще вземе да се роди и ние още няма да сме измислили име  ooooh!

# 136
  • София
Ние име сме избрали още от миналата година Simple Smile

Kiara, какво е ЗЕТ?  newsm78

и защо е трябвало да ти "ресторнат" акаунта в пейпол?
Да не би да има някакъв срок, в който ако не го ползваш и "дилийт"  Thinking

ЗЕТ - Трансфер на замразени ембриони  Laughing

А иначе, акаунта ми беше блокиран година и половина, защото не ми приемаха документите за proof of address. Сега обаче са променили критериите и вече направих първата поръчка от дин китайски сайт  Grinning

# 137
Ох, и аз да се оплача по нощите. Имам да гладя едни ризи на мъжа ми за работа и така ме мързи, че от 2 часа само се мотам на компютъра и събирам кураж  Crazy Сега пък така ми се спи....

# 138
Добро утро. Сервирам кафето, като първа в темата за днес.

# 139
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро.

И аз да се оплача - след първия вирус, който лепнах от малката и още пия АБ заради възпаления синузит, от снощи съм с 2-ри вирус - с повръщане. Това се съчетава с решението ми най-накрая да сготвя едно агнешко бутче, което ми стои от известно време във фризера. Когато бях в 3-ти месец бременна и повръщах постоянно, мъжът ми даде зор да се пече агнешко, въпреки протестите ми. От миризмата се скъсах да повръщам. Минаха месеци и вчера най-накрая реших, че съм преодоляла гаденето от миризмата, извадих го агнешкото, шпиковах го, овкусих го, сложих го да се пече и някъде в този промеждутък започна да ми се гади и да повръщам. Така и не хапнах, мъжът ми си облиза пръстите, а аз само като го гледах и  Sick Нямам късмет и това е.

За името - избрали сме го още лятото на 2010 г. Тогава бяхме на Градина на гости на наши приятели с каравана. Беше прекрасно лято, плажът, барбекюто, приятелите, запаления огън..и тогава чухме за първи път едно име за момиче. И двамата се погледнахме и аз му казах, че много ми харесва и ако един ден имаме още едно момиченце, ще се казва така. Бяхме единодушни. Когато забременях всички мислеха, че ще е момче и през първите месеци с мъжът ми се шегувахме, че нямаме име за момче, нищо не ни харесваше, но пък имаме за момиче. После се оказа, че бебето е момиче и проблемът се реши. Името й беше избрано много преди за бъде зачената - Дара. На бабите, които отвориха уста да кажат, че декември има много светии и може да мислим в тази посока, казахме, че Дара ще е нашият Коледен Дар и изобщо не подлежи на повече обсъждане. Още от сега говорим на бебето по име "Дарито как ме рита" "Мамо, дай да цункам Дарито"... Laughing

# 140
Добро утро, мацки Simple Smile И ние сме си избрали име, ама от суеверие си трая. Ако ни изненада обаче някое момче на финала, голям зор ще видим. Simple Smile
Откакто се прибрах от болницата такъв апетит ме налегна. Там свалих малко, а корема ми все едно наполовина стана. Сега обаче започвам да си наваксвам. До тук съм качила 8кг, ама хич не ми се виждат много, нали предния бяха 15 за цялата бременност  Laughing Започнаха вече яко да ме атакуват гъбите от поредния антибиотик и май няма да дочакам да го свърша и още сега ще започвам клотримазола. Отивам да оправям по малко къщата, че явно с моето темпо ще ми трябват няколко дни...

# 141
Добро утро на всички ранобудни  Hug
Темата отново е страхотна и се изписва с бясна скорост.
Имам едно въпросче към мамите с термин 12.12 и към тези, които са по - запознати от мен. Според моята док или по-точно акушерката с която работи, болничния ми трябва да започне от 30.10. Според сайтовете обаче и според моята счетоводителка, болничния ми трябва да започне от 28.10 включително. Не че за мен има някакво значение този един ден разлика или два, но искам да попитам възможно ли е да ми направят проблем от НОИ ако болничния наистина е объркан? Чудя се сега да казвам ли на док пак да го смята или да си затрая.... newsm78
Тиона радвам се, че всичко при вас влиза в релси и скоро ще сте си вкъщи по живо по здраво цялото семейство  Hug
Името ние го бяхме избрали доста преди да направим бебето. имаше едно мъниче на плажа което никак не слушаше и майка му цял ден тичаше след него и викаше. толкова да ми хареса колко е палава малката мацка че бях решила един ден и нашето бебоче да се казва така ( ако е момиче разбира се). за късмет ще имаме момиченце  Mr. Green
Усмихнат ден на всички от мен. Отивам да си пия чая, че и мен едно гърло ме наболява  ooooh!

# 142
Добро утро хайде аз пък с малко витамини да ви заредя,че да се оправяте по-бързо от тези всякакви гадни вируси

За кг. вчера се качих на кантара и мислех,че ще се уплаша ама не за сега съм +5,5 кг.Ама то сега вече започва голямото качване де-последните 2 месеца та ще видим дано устискаме до към +10.А и честно да си призная започна вече да ми и понатежава и с болежките тук и там хич не е комфортно.
Хубав ден на всички тук пак едно намусено това време ама поне от снощи насам не е валяло.Ние снощи и парното си запалихме  Embarassed Embarassed Embarassed -голям студ беше.

gossip.girl мисля,че няма да имаш проблем Juli_Ivka ако не се лъжа казваше,че нейния е с повече от 10 напред.

# 143
Да моя болничен го пуснаха на 10.10, а трябваше да ми го пуснат на 21.10. Не би трябвало да имаш проблеми с това. Особено като става въпрос за 2 дни. А на теб как ще ти го издадат тоя болничен в неделя според лекарката ти? Ако искаш говори с доктора си и му обясни какво ти е казала счетоводителката и го сметнете пак ако трябва. Може да се е объркала нещо акушерката.
jiorjita, нашия климатик в хола работи от 2 дни вече. Тази вечер мисля малко и камината в спалнята да запаля.

# 144
Добро утро и от мен
Juli_Ivka благодаря за кафенцето  Heart Eyes  Така моето ми е по-вкусно като е в компания Simple Smile
gadamer ти какво пиеш за синузита? И аз съм с възпален синузит и несмея да ида на лекар а се лекувам за сега по бабешки. Неискам да пия антибиотици-достатъчно са и на беба останалите хапчета.
Болничния няма проблем да се издаде в първия работен ден или с един ден закъснение. На някои места даже си позволяват и с по-задни дати да ги пишат и пак се приема от НОИ.

# 145
тя ме вика петъка-т.е. на 28 ми за да ми даде болничния който е от 30 ти. и аз нямам идея как така от неделя и как го сметна. мен единственото, което ме притеснява е да не се заядат после нещо от НОИ. не ми пречи да поработя още един ден, така или иначе ще ме викат сигурно още поне 10 пъти от офиса....

Коригирам се, че аз докато го напиша и вие ме изпреварихте. щом няма проблем. хич няма да се занимавам. да пише каквото иска.
Благодаря ви много момичета. спирам да се тормозя, че нещо се бях позамислила сериозно. аз май за 8 години в този офис съм имала един болничен и то преди много време Simple Smile та хич не съм на ясно с болничните.
Благодаря още веднъж. Лек и спокоен ден на всички.

# 146
Добро утро и от мен!
Тионка,много се радвам за Крисчо Hug

# 147
Привет дами!
По повод за имената -отдавна ги измислихме.Но ние на тази тема още преди да съм бременна си говорихме.Та ако е момиче ще е Натали на майка ми/тя е Наташа/,а ако евентуално е момче ще е Пресиан /на свекър ми Панайот/...Ако е момче ще има интересно съчетание на името защото мислим да не слагаме на презимето -ов.И тогава ще стане Пресиан Белослав...вместо Белославов...Даже се чудя ,ако е момиче дали пак да не махнем това -ов от презимето? newsm78 Какво ще кажете ?

# 148
Здравейте и от мен!
Не съм писала отдавна, но си ви чета много редовно и сега имам повечко време и ще се включвам!
Аз пак съм болна, то аман вече от тези вируси! Мислих, че каката ще ми лепне нещо от училище, а то на работа пак се заразих, ама така е като се работи с много хора!Дано всички болни мами да се оправяме бързичко, че е много неприятно!
За името-това ми е най-големият проблем, някак за момиче има повече варианти, а за момче нищо не ме грабва,а имам и допълнителни затруднения - таткото е руснак и този път ще е руско името, но искам да звучи добре (т.е. несмешно) в българска обстановка, някакви идеи имате ли?

# 149
Александър-направо ми е слабост това име!

Общи условия

Активация на акаунт