През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 547
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • USA
Колкото и да са готини свекървите граници трябва да има и в никакъв случай не трябва да се живее с тях.И най-перфектния брак ще закуца,ако има и трето лице в къщи.Гости-ДА,но всяка жаба да си знае гьола.С моя мъж сме от 12г. заедно и от 5 сме женени,на свеки не викам мамо.И го казвам на всики,който се опита да ме поучава МАМА Е САМО ЕДНА и тя ме е родила и отгледала.На свеки да и вика мамо този който е родила Wink Съвети не приемам,ако не съм ги търсила.
Името Хана на мен ми харесва много и още Ния,Ела,Мия,Калина,ама моя мъж все намира някакъв коментар,а аз пък не се съгласявам с имената които той предлага,защото имам познати с тези имена и някак съм резервирана към тях.За сега сме залепили един лист на хладилника и всеки като мине от там и драска като поразмисли та не знам накрая ще остане ли нещо.Танче и аз харесвам Максим(Макс)

# 241
Абе, да се видим ние какви свекърви ще сме Simple Smile
Като се познавам сигурно и мен няма да ме търпят много много.  #Crazy #Crazy #Crazy

Аз затова от сега си водя бележки тип "Какво да НЕ правя когато ...."  smile3532

А за име съм си харесала Мартин, а като малка бях решила да си кръстя децата Валери и Ани, та знам ли  smile3506 има време ...

# 242
Абе, да се видим ние какви свекърви ще сме Simple Smile
Като се познавам сигурно и мен няма да ме търпят много много.  #Crazy #Crazy #Crazy

Аз затова от сега си водя бележки тип "Какво да НЕ правя когато ...."  smile3532
Бе то и аз си водя бележки, ама знаеш ли колко ще сме изкукуригали докато дойде време да станем свекърви.

# 243
Juli_Ivka то и да си много добър и да си мълчиш не е много хубаво, всички ти се качват на главата.  Peace

# 244
Стефи, разбирам те! Опитай се да се идолираш от всякакви притеснения!
Аз гледам със съпругът ми да сме добре, а и той не позволява да ни се меси никой!
Я ние да си се гушнем вечер, децата ни да са около нас, а ако някой нещо не му изнася, той има семейство и също е имал възможност да си отгледа собствени деца, така че всяка намеса външна е изкоренена още в зародиш.
Майка ми е на мнение, че съвет се дава само ако ти е поискан, а и тогава си остава само съвет, а не заповед. А от свекърва ми-ако има желание да дойде и да ми помогне, добре дошла е, а като не - здраве да е! Но да се меси заповеднически, мъжът ми не позволява, добре че ми е той!
Благодарна съм на родителите ми, както  и че ги има и са здрави, че без тях съм заникъде.
Радостче, Peace аз също съм на магнерот, е понякога го забравям, но гледам да не е често. Wink
И аз съм хремава и просто е ужасно да дишаш постоянно през устата.

Обичта към свекървата се измерва в разстояния и време-Колкото по-рядко и по-далече, толкова по-голяма е обичта!

Стягания и аз имам, не са болезнени, но пък заради течението, постоянно се гледам отдолу, да не е повече, да не са околоплодни води и вече изтрещявам! Само си се моля да вляза в 9 м. и ща се поуспокоя..

Ааааа най-накрая дърводелецът ни каза, че има светлина в тунела и леглото ще е готово другата седмица във вторник. Та от юни до октомври си е прогрес. Ако не беше всичката ни дървения от него просто да съм го отлюспила без да ми мигне окото.

# 245
  • София
chip4e, още ли го чакате това легло, лелее?  #Crazy

Аз и преди съм писала, че с моята"свекърва" се разбираме екстра, много възпитан, деликатен  и интелигентен човек е. Но в тези отношения, както и във отношенията между хората като цяло, има ли липса на комуникация или системно премълчаване/преглъщане на това и онова, това е първия сигнал, че нещата няма да тръгнат на добре. Затова съм фен на "право куме в очИ", по-добре човек да се изясни навреме кой крив кой прав, че в един момент нещата ескалират и може да стане доста грозно.  Peace

# 246
  • USA
Хаха chip4e аз май не съм избягала достатъчно далече значи ,защото често ме тормози на скайп от къде я научихме.Тя е безработна и по цял ден на лаптопа и само ме следи дали съм онлайн и защо не и се обаждам Rolling EyesАми нямам какво да ти кажа.Когато в началото лежах по цял ден защото имах болки тя ми заяви,че не се ставало мама лесно.Добре ,че не си отворих устата да и обясня кое е лесно(нащо бебе е инвито).На никой за нищо не съм се оплаквала,защото това как сме стигнали до бебе няма значение просто съм щастлива и благодарна на Господ ,че изобщо се получи,защото в тая работа успеваемостта е само 50% ,а в БГ и по- малко....(Ние го правихме там)
Как да си гледам детето също не я питам.Радвам се ,че ще имам тази възможност да си гледам моето дете по начин който аз смятам ,че е добър.Аз съм педагог и имам доста дълъг опит в тази посока bowuu.Тя е имала своя шанс както Чипчето казва.Сега ще бъде просто баба.От нея очаквам да ми глези детето с лакомства,а не да го пердаши или да създава правила Crossing ArmsВъпроса е ,че моята много обича да прави нещата както на нея и изнася.Моя мъж и каза,че ако иска да помогне някога и и оставим детето да го сложи да спи в определено време или и кажем да го нахрани и тя реши нещо друго-няма да го види повече,както и останалите и 4 внучета които не е виждала от 5 години(на сестра му).
Мале изписах цял роман.Не я подхващайте тая тема със свекървите hahaha

# 247
  • София
Тя тая тема май колкото и да се нищи, все ще има още за казване... Joy Mr. Green

# 248
аз слава богу си нямам такива проблеми , нашите баба и дядо мило и драго дават за нас и за бебето , просто късмет голям явно да уцеля свястна свекърва.... че като ви слушам какви случаи има....и чак не мога да повярвам. Чак всичките тия ситуации са тъжни и не мога да си обясня как може има такива жени.. Пожелавам ви след като се родят бебоците да им дойде акъла на тия жени и да станат свекърви за пример  Simple Smile

# 249
Доста сте пописали за свекървите:)
Това с безплатните и неисканите съвети е ужасно  - при мен е присъщо за моята си рода. На мъжа ми техните не се намесват много много. НО "моите си" обичат от време на време да подхвърлят съвети. Определено с тях ми е по-трудно понякога.

# 250
Моят док твърди ,че не може да ми издаде болничен по-рано от датата , в която започва . Може с по-късна евентуално , но не и с по-ранна. Провери го това хубаво , да не вземат да ти го върнат от НОИ . Можеш да им пуснеш едно запитване на сайта - има време да ти отговорят  Peace
И моята док действа по същия начин. С по-късна дата може да се издава болничния явно

# 251
Танче, и аз харесвам много Максим. Дори исках нашият бебчо така да се казва, обаче не срещнах одобрение за името.
Само се чудех.. къде ще му слагате ударението при произнасяне на А или на И, защото съм чувала и двата варианта. Нашето име съм го измислила, пак ще е с М, след като не се хареса горното, но няма да го напиша, защото и за него нямам 100% одобрение, но нямам и друго предложение Simple Smile Само аз съм сигурна, че искам то да е.

# 252
Дали ще има разбирателство между снаха и свекърва,зависи от характера и на двете според мен.Има интелигентни хора,които разбират ,че трябва да уважат избора на сина си ,независимо дали им харесва или не и да не се бъркат в нищо.Има обаче един селски типаж(казвам селски ,защото едно време точно по селата се е водил този метод на "обяздване" на снахата) , който типаж държи снахата изцяло да обгрижва сина им,къщата,децата,ако може и да работи и да си вади сама парите редом с всичко останало още по добре  Laughing По моя роден край (хасковска област) точно този манталитет е мнооого разпространен.
Майка ми горката като ми разказва истории с нейната свекърва,моето мило бабче на което съм кръстена  Mr. Green незнам да се смея ли да плача ли.Като идела у тях (у нас т.е.) първата й работа била да започне разместване на мебелите,карала й се че в раклите държала завивки и спално бельо..там се държали тенджери и тигани  Shocked И майка само мълчала и нищо не казвала и после 2-3 дни след нея си оправяла къщата  Laughing
Била съм пък свидетелка на друга ситуация ,която ме потресе...Баща възпитава сина си по следния начин...Приятелката на сина му звъни и го пита кога ще се прибира(живеят заедно),а момчето е било с баща си на село...Момчето отговаря "Еми пътуваме вече,след 20 минути съм вкъщи" , след което бащата прави връзка за какво става въпрос и започва да крещи отстрани " Как тая ще ти държи сметка бе,шибни й един шамар като се прибереш да си знае мястото"  Close

Точно за това още преди да се оженя,си отварях очите на 4 за много неща,направих "експертиза" на родителите на съпруга ми  Laughing Харесаха ми като хора,реших ,че няма да имам грубо отношение от тяхна страна и за сега е така.И аз ги уважавам...като ме подразнят с нещо,предпочитам да не споря аз с тях ,а мъжа ми...но не оставям нещата неизяснени.Твърдо съм ЗА да се запази добрия тон в семейството ,защото родителите са хората за мен ,на които мога да разчитам безрезервно за всичко.

Незнам дали някой ще има търпение да ми прочете поста  Joy

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 19:32 от marinamihailova

# 253
Аз имам въпрос по съвсем друга тема. Вече ми е ясно, че като се роди бебето таткото има право на 15 дни отпуск, които се изплащат от НОИ. Разбрах и това, че се издава болничен. Кой всъщност издава този болничен и кога?  newsm78

# 254
Момичета,
какво да го правя този хемоглобин?!? След почти едномесечен прием на Ферро- фолгама от 112 падна на 92!!! Shocked Shocked Shocked В петък съм на преглед и не знам пак каква присъда ме чака! Дали има някоя от вас с подобна цифра! Thinking Не, че разбирам много, ама лаборантката каза, че ми бил мнооого нисък.

Общи условия

Активация на акаунт