През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Брей мами докато прочета последните 5-6 страници ми взехте акала,щракам на следваща и изкача още една нова Joy

И за Йоана докато кажа че и стискам палци иии тя е малко по добре за което се радвам и въпреки всичко  fingerscrossed стискам !!!

Хубаво си говорите за боб и зеленце, но само зелето може да ме съблазни и то ако е кисело,Жули_Живка чакай ме идвам колко му е еййй тука до Димитровград да отскоча за една порциика зеле hahaha,

Виното мен ме отвръщава от малка, но биричка beer като видя някой да си налива  beer и ми се ще да му я изпия,пиивам си но за ухо по 3-4 глътки  Embarassed защото таткото ме гледа така Close като разярен бик, не че ще ме спре ама...

Мамчета аз като седна и се свия леко и бебо почва така гадно да ме ръчка че чак боли имам чуството че ми бърка м/у ребрата и м/у кожата и срамната кост, иска ме да съм опъната като струна Joy, ще се караме скоро с него Mr. Green вие така ли сте?

# 361
  • Sofia
Брей мами докато прочета последните 5-6 страници ми взехте акала,щракам на следваща и изкача още една нова Joy

И за Йоана докато кажа че и стискам палци иии тя е малко по добре за което се радвам и въпреки всичко  fingerscrossed стискам !!!

Хубаво си говорите за боб и зеленце, но само зелето може да ме съблазни и то ако е кисело,Жули_Живка чакай ме идвам колко му е еййй тука до Димитровград да отскоча за една порциика зеле hahaha,

Виното мен ме отвръщава от малка, но биричка beer като видя някой да си налива  beer и ми се ще да му я изпия,пиивам си но за ухо по 3-4 глътки  Embarassed защото таткото ме гледа така Close като разярен бик, не че ще ме спре ама...

Мамчета аз като седна и се свия леко и бебо почва така гадно да ме ръчка че чак боли имам чуството че ми бърка м/у ребрата и м/у кожата и срамната кост, иска ме да съм опъната като струна Joy, ще се караме скоро с него Mr. Green вие така ли сте?

а на мен корема ми е, като четвъртит от дясната страна се опъва с дупето а от лявата с крачетата към срамните кости чувствам, че нещо скача там е главичката и ръчичките.

# 362
Ами и на мен вече ми стига корема до гърдите и особено като съм седнала трябва да съм с много изправен гръбнак, защото ако леко се отпусна и ребрата ми отиват в корема и почва да ме боли - навлизам й в личното пространство така явно и недоволства.

# 363
# 364
  • София
О, пепистар, какво се оплакваш  Grinning. Сега си представи как имаш две дупета, четири крака и четири ръце  в корема. Не осмоъгълник, ами корема ми е shapeshifter Simple Smile

# 365
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето ме и мен, най-накрая се прибрах. То след прегледа такава хубава разходка си направих по Витошка, имаше малко слънчице, седнах на едно кафе отвън...почувствах се като бял човек, че последните дни с тия вируси бях заточена вкъщи.

Та за прегледа - докторката се оказа много готина, толкова колкото си поприказвахме с нея за 1 час, не съм си казала с предишния ми доктор за 6 години. Обясни ми много подробно абсолютно всичко, уговорихме как виждаме и двете да протече раждането (упойки, окситоцини, епизиотомии), прегледа ме супер подробно. А бебка - продължава да върви по-голяма от предполагаемия термин и то с 2-3 седмици (излиза ми термин 2 декември от 21 декември реален). Като тегло е между 1700 и 1900 гр. Докторката я нарече "кифличка"  Joy и каза, че ако запази тези темпове на растеж, ще наближи 4 кг около термина  Crazy Всичко й е наред, развива се чудесно, мястото на плацентата е перфектно, положението на бебето също - била в стартова позиция. През времето на прегледа бебка хълца  и рита през цялото време, като риташе ехографа на докторката  Laughing Отваряше и затваряше уста, слагаше си ръчичките пред лицето, отваряше очички....голяма емоция ми беше. Даже се видя, че й пълен пикочния мехур  Laughing Ааа, и още нещо - докторката още в началото ми погледна корема и каза "Момиче ли е бебето?", а аз  Shocked "Да" - позна само по формата на корема ми.

Много се радвам за Йоанна, че задържат раждането. Стискам палци да се размине и да се прибере вкъщи.

За боба - само кисна предварително, никога не сменям водата при варене, защото обичам бобът да си пусне гъстото, а като сменям водата го изхърлям това нишесте и после бобът не ми е вкусен. Също така като се сипе нова вода на врелия боб, той се обелва и му падат люспите. Освен това аз като готвя боб, го готвя цял ден, варя го много часове и като го почна от сутринта, чак за вечеря е готов. Никога не сме имали проблеми с газове.
Днес точно ще готвя свинско със зеле, само че прясно. Тук в София кисело зеле по това време няма никъде  Crossing Arms а на мен също ми е любимо киселото. Но взех пресен спанак и ще направя и спаначена супичка. Отделно салата от цвекло, морков и ябълка с лимон и зехтин. Желязото за днес е подсигурено  Mr. Green

# 366
Като отворихте темата за бебоците и техните ритници...
Моя снощи май беше поканил близнаците на Киара на купон! То какво ли не беше.... скачане, ритане, хълцане и преобръщане...и освен това е с особено мнение по въпроса как ще се лежи. само на лявата страна и то опъната...

# 367
Здравейте всички!
Отдавна не съм се включвала, ама изкарах едно боледуване - настинка де, но общо взето нищо не ми се правеше.
Иначе бебка рита, шава, мести се и т.н. - забавление.
Вече е с главичката на долу.

# 368
Моя снощи май беше поканил близнаците на Киара на купон! То какво ли не беше.... скачане, ритане, хълцане и преобръщане...и освен това е с особено мнение по въпроса как ще се лежи. само на лявата страна и то опъната...

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
 Имай милост към бременните Simple Smile Ще ме скъсаш от смях,вече и без това на 2 пъти ми се случва като се разсмея рязко да се изпусна малко...   hahaha Хубаво ,че все у дома,че ако съм навън ще се ядосам вътрешно  Laughing 
И аз като A_vagabоnd  стоя все изправена ,че малко да се свия и дясното ребро ще изхвърчи от ритници някой път...Стоя като глътнала бастун

# 369
  • София
Гледам за боб сте говорили, пък ние намерихме някакъв без люспи, много смешен  Mr. Green Доколкото при мен няма някакви усложнения от бременността, чувствам се съвсем добре и си позволявам да хапвам каквото ми се яде (с мярка, де). За да не дразня някого, ползвам един стар форумски номер - пиша дразнителя в много светъл цвят, така че да не личи много на пръв поглед, пък който се интересува, маркира с мишката и voila Simple Smile

Дария, при някои състояния, характерни с нисък хемоглобин, напр. таласемия минор, приемът на желязо е не само неефективен, но и противопоказен.

IoannaD,  Praynig

аз от статиите и от поста на *Cveteto* пак не разбрах дали трябва да се оставя едната гърда,която е пълна за другото хранене и как ще стои пълна гърдата 3 часа примерно не знам

desislavavenelinova, не се притеснявай  Hug Майките и съответно техните гърди са различни - не само по размер, а и по капацитет. Различни са и бебетата, освен това имат невероятното свойство да растат доста бързо и да имат собствено мнение за живота и света Simple Smile Така че всеобщо правило в стил "ТРЯБВА така и така..." няма. Някои майки предлагат и двете гърди на едно кърмене, при други се оказва, че едната гърда е достатъчна, за да се засити бебето за едно кърмене и предлагат другата гърда на следващото кърмене. Това, което е добре да се знае, е: хубаво добре да се изпразни първата гърда, преди да се предложи втората. Заситеното бебе най-вероятно ще откаже предложената му втора гърда и така ще покаже, че в момента не иска повече мляко. Организмът на кърмещата майка обикновено реагира адекватно на промените, нагаждайки производството на кърмата според конкретната ситуация. Позволявам си да копирам извадка от една много хубава статия на Шаманката (Буба Мара), която от скоро е и акредитиран Ла Лече Лига лидер: Разговор с бременното си Аз

Цитат
Кърменето е логично.Когато бебето се роди, след него се изражда и плацентата и това дава старт на образуването на кърмата. Първоначално бебето изсуква капчици коластра, много мъничко като количество, но точно толкова, колкото е необходимо. Стомахчето на новороденото бебе е колкото черешка. Коластрата е първата ваксина, която бебето получава, първата защита, първата храна, първата прегръдка. След няколко дни, сучейки от гърдата, бебето започва да определя само колко количество храна да произвеждат гърдите на мама. Ха, изненада, бебето е шефът, то работи за храната си. Преди възприемах гърдите като съд, като чаша, която се пълни и изпразва, в която има или няма. „В чашата няма мляко” — минало свършено време. Сега знам — гърдите не са съд, те са по-скоро поточна линия. Кърмата, продуктът на моята фабрика, се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Ако има търсене, има и предлагане - пазарна икономика. Моето бебе, работникът, е най-важният фактор бизнесът да върви. Поточната линия произвежда кърма, а накрая на линията чака моят малък и гладен труженик. Колкото по-бързо и ефективно той изпразва поточната линия, толкова повече продукция преминава през нея, толкова повече кърма се произвежда. Ако работникът има проблем, поспалив е или не успява да суче ефективно, ако съм шеф със собствено мнение кога и по колко следва да работи моят човек, тогава поточната линия се задръства. Потреблението е намаляло. Това изпраща сигнал на тялото ми, че стоката не се търси. Тялото логично решава проблема като намалява продукцията. И хоп, световна икономическа криза! Логиката на нещата е толкова проста, че когато я схванах, когато разбрах, че силата е в мен и моето бебе,а не в случайността и късмета, си отдъхнах. Сега вече всичко зависи от нас двамата, бебе!

И имам още един въпрос, дано някой ми отговори-надявам се всичко да мине добре с кърменето,ако не ще се цедя, но съм решила, че ще давам кърма както и да е.И как да стимулирам отначало да имам повече кърма и възможно ли е да имам повече, отколкото трябва за моето бебе, защото искам да помогна на моята многго близка приятелка, която не се справи с кърменето на бебето й и сега то е на АМ Sad .Знам, че е възможно много майки да ме оплюят какво искаме да правим, но знам, че не е невъзможно и искам да се справя и с двете бебета-моето и нейното,което ще е на 2, 3 месеца

Кърмата се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Така че колкото по-често се извежда кърма от гърдите (със сукане или изцеждане), толкова повече се произвежда. Природата е предвидила възможността една майка да изхранва повече от едно бебе с кърмата си, не на последно място осигурявайки ни по две гърди. Все пак и в древността са оцелявали близначета Simple Smile  Дарителството на кърма само по себе си е много благородно дело, стига да не е в ущърб на дарителя. Обсъждали ли сте по-подробно въпроса с твоята приятелка? Обмисляли ли сте чисто практически как бихте го огранизирали?

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 13:59 от зелено човече (.)(.)

# 370
Марина, като спомена изпускане...и на мен ми се случи...от много смях Simple Smile
Предния път разбрах какво е инконтиненция чак след като родих, но сега положението е друго...
Та по този повод, помагат ли ви упражненията на Кегел?

# 371
  • София

Оо, гостоприемна си значи Simple Smile Знаех си аз! У нас бше толкова приятно и тихо Simple Smile

зелено човече (.)(.) , мен май ме пропуснахте?   Confused По въпроса за тъмни белези/петна/резки под ореолите  newsm78

# 372
Момичета, аз зелето си го направих в къщи, понеже и тука няма още по пазара. Накълцах една голяма зелка и я сложих в тенджера с вода и едра сол. Минаха 4-5 дни и е готово за готвене. Много го обичам и за това си направих.
За бебока, адски много ме ритка и понякога много ме боли и му се поскарвам малко. Особено нацели ли пъпа ми се завива свят от болка.

# 373
Абе като се замисля за това че бебоците ще ни избият ребрата скоро, еее Party какво пък хората дават луди пари за да им махат ребра, а ние без пари, нашите съкровища са решили да ни компенсират за излишно натрупаните килца  Joy
Бива ли от сутрината се каня да стана да се облека и да ида на фризьор и още не съм помръднала.... а трябва че вече ще вържа плодове  hahaha

# 374
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, аз зелето си го направих в къщи, понеже и тука няма още по пазара. Накълцах една голяма зелка и я сложих в тенджера с вода и едра сол. Минаха 4-5 дни и е готово за готвене. Много го обичам и за това си направих.
За бебока, адски много ме ритка и понякога много ме боли и му се поскарвам малко. Особено нацели ли пъпа ми се завива свят от болка.

Значи така може да се получи кисело зеле? Колко сол спрямо зелето и водата? И къде да стои тенджерата - на стайна Т или на по-хладно?

Общи условия

Активация на акаунт