През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 604
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
здравейте коремчета мнооого хубав и усмихнат ден на всички ви пожелавам

# 376
някой започна ли да пие чай от малинови листа? newsm78

# 377
И аз да се престраша с въпрос към ЛЛЛ, макар да не съм сигурна, че е от тяхната компетенция. Имам някакви тъмни  черти/белези/петна под ореолите. Появиха ми се с бременността. Не зная какво   newsm78

Привет KiaraTiara  Hug

Няма нужда да се престрашаваш да ни питаш  Mr. Green . Също така няма нелепи въпроси свързани с кърменето. Ще сме щастливи ако можем да отговорим на всичките ти питания, които биха могли да изникнат относно кърменето. Насреща сме дори просто ако имаш нужда от подкрепа.  Hug
  Споделила си , че си забелязала тъмни петна под ареолите на гърдите. Много бъдещи майки по време на бременността биха могли да забележат пигментиране на кожата в областта на корема, лицето или други части на тялото си, които обичайно известно време след раждането постепенно избледняват и изчезват. Възможно е  при теб да става дума за такава пигментация свързана с бременността.
  Ако прецениш, за да си по-спокойна, би могла да споделиш това с личния си лекар ,гинеколог или дерматолог .  Peace

Желая ти спокойно и изпълнено с усмивки и красиви мечти очакване на твоите бебета!  Hug

# 378
зелено човече (.)(.) благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug Hug
не сме го обсъждали кой знае колко, то от нея не се изисква нищо, поне живеем в един град, да не е трудно пренасянето на кърмата.Мисля си , че от мен зависи всичко, все пак трябва да има достатъчно кърма за моето бебче и да възпроизвеждам, да цедя допълнително, няма значение колко- за нейното бебче.Времето ще покаже какво ще правим, по-важното е на първо време да се справя с кърменето, да се приберем от болницата, всичко да мине добре.

а за изпускането мен ми беше редовно преди да се обърне бебка за постоянно с надолу главата, ходех си с превръзки постоянно, че преди това направих един гьол на дивана newsm47
сега вече не е така, сега като седна имам чувството, че му бутам главичката нагоре, но явно само си въобразявам, представям си какво ще е като ми се смъкне корема в срамната кост преди раждането.Бебка няма как да ми избие ребрата, само се подпира отвреме навреме на тях, но не ме боли, по принцип, още отначало си я нося много ниско  Grinning

# 379
Момичета, аз зелето си го направих в къщи, понеже и тука няма още по пазара. Накълцах една голяма зелка и я сложих в тенджера с вода и едра сол. Минаха 4-5 дни и е готово за готвене. Много го обичам и за това си направих.
За бебока, адски много ме ритка и понякога много ме боли и му се поскарвам малко. Особено нацели ли пъпа ми се завива свят от болка.

Значи така може да се получи кисело зеле? Колко сол спрямо зелето и водата? И къде да стои тенджерата - на стайна Т или на по-хладно?
Аз разтварям солта във водата и после заливам зелето. Слагам чиния отгоре да не изплува, но трябва да го бъркаш всеки ден.
А за солта аз я слагам на вкус. Водата да е мнооооого солена. Почти да не може да се търпи на сол. Първо разтваряш солта във водата и заливаш. И на стайна температура може да стои /става по-бързо/ и на по-хладно / но ще стане по-бавно/. И след няколко дни имаш кисело зеле. Тука по нашия край му викат попарник на това зеле.  Crazy

# 380
Стиснати палци за Йоана , бързичко да си се прибира в къщи все още 2в1 -  бебоците трябва да поседят в коремчетата ни още малко поне.

Благодаря ви за отговорите за моята болежка, която към настоящия момент е само болка без подуване и май наистина е била бебка и всъщност като се замисля май е най-логично точно тя да е била, защото знам, че я нося много ниско и може би ще започна да я усещам. За сега май няма да звъня на доки.

# 381
Juli_Ivka точно щях да спомена, че го наричаме попарник по нашия край.  Peace А зелето не се ли нарязваше предварително?  newsm78  Баба ми го слагаше във голям буркан от 3л. така го държеше 1 седмица. Не си мислете, че ще имате истинско кисело зеле, не е същото, но има вкус.  Peace

# 382
  • София
*Cveteto* , благодаря   bouquet

# 383
# 384
  • София
Хора, много изтъпявам вкъщи вечее... Не стига, че лежа от август насам, ами и болна...Искам да изляза да си купя това-онова, да се поглезя, направо ми писна тоя нет и телевизия, прочетох всички книги, които имаме... smile3511 smile3512

# 385
  • София
Стискаме палци на Йоана  Praynig
Аз от два дни съм много зле, адски болки в корема и повдигане. Днес съм на лекар в 18ч. , преди малко обаче се усетих, че съм пипнала ония вирус с повръщане и разстройство  Sick най-лошото е, че много ме е страх да не ми стане лошо в маршрутката. Голям ужас, дано да не е фатално за беба, много ме е страх. Стискайте палци   bouquet

# 386
Дуденка, привет, радвам се, че ни навестяваш Simple Smile
Браво на Йоанна, дано другите вести са, че скоро ще е вкъщи!  Hug
Аз се спуках днес от обикаляне за епикризата и за направление за ехография на бъбреците. Това време е хубаво за винце и зеле, както сте отворили темата.  Laughing
Аз бях замислила едно зелце със свинско или пиле, а мъжа го тръшна въпросния вирус с разстройство и повръщане и ще сме на по-лека храна днес...
Дано спре да вали до час, че да прибера по-рано малката от градината, че и без това още не и понася...

# 387
Дано спре да вали до час, че да прибера по-рано малката от градината, че и без това още не и понася...
Не се притеснявай децата се адаптират бързо към нова среда. Моята щерка като тръгна на ясла и аз ревях, но чаках да влезе вътре и навън от сградата текваха сълзите. Чувствах се ужасно, но свикна. Сега не иска да си стои в къщи. Иска на градината при другите деца.
Хайде дами приятна вечер, не знам дали ще мога да се включа по-късно, че ще ходя да карам една приятелка до Пловдив да я приемат в болницата за операция.

# 388
  • Отвъд алеята зад шкафа
Стискаме палци на Йоана  Praynig
Аз от два дни съм много зле, адски болки в корема и повдигане. Днес съм на лекар в 18ч. , преди малко обаче се усетих, че съм пипнала ония вирус с повръщане и разстройство  Sick най-лошото е, че много ме е страх да не ми стане лошо в маршрутката. Голям ужас, дано да не е фатално за беба, много ме е страх. Стискайте палци   bouquet

Не се притеснявай, нищо няма да й стане на беба. Опасни са силните грипове като свински грип например.

# 389
За бременни без брак има социална помощ от 100 лв. - еднократна.

Да знаете нещо за това newsm78

Общи условия

Активация на акаунт