През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 630
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Браво Ита, как се сети! Честита месечинк на малкия Крис и на Тиона!   bouquet

# 406
Брех мами изкарахте ми ангелите, Shocked рекох си кой пък сега? помислих че някой е родил,каква е тая месечинка  newsm78 направи един месец,нашето талисманче ли?

# 407
Мами, нямате изчитане.  #Crazy

Да се похваля най-добрата ми приятелка, която живее в Лондон ще си има момченце. На въпроса дали сa му гледали органчетата, тя отговори "Е как!". Така че всякакви сЪмнения дали там им се полагат ФМ отпадат, поне за мен.

За винце сте писали. Аз продължавам твърдо да се въздържам.  Crossing Arms Решила съм да си пийвам като родя, ама голямо цедене ще падне май. Дано да попадна на свястна помпа за кърмене. За сега съм се спряла на тази на Томмее Типпее. Днес на лекциите зa бременни ни рекламираха едни на Др. Броyнс и ни подариха по едно шише от 60мл. Вече имам и два биберона от там.  Mr. Green

За болките в срамната кост, преди няколко дни и аз бях писала, че ми се появиха. Аз мисля, че се дължи на това, че таза се разширява.

# 408

Да се похваля най-добрата ми приятелка, която живее в Лондон ще си има момченце. На въпроса дали сa му гледали органчетата, тя отговори "Е как!". Така че всякакви сЪмнения дали там им се полагат ФМ отпадат, поне за мен.

Че и на обикновен ехографски преглед това гледат  Laughing Явно при вас в Мадрид,просто на всичко казват ФМ,може и наистина ФМ да правят хората и това да ви плаща касата.Но тук имаме 2 прегледа на ехограф безплатни по Здравната каса,но не са ФМ..въпреки ,че в Б-я всеки седнал да прави ФМ и са малко гинеколозите,които си признават ,че не са достатъчно квалифицирани за ФМ.

# 409
За болките в срамната кост, преди няколко дни и аз бях писала, че ми се появиха. Аз мисля, че се дължи на това, че таза се разширява.

Ей.. добре че сподели, че тъй се бях шокирала последните 2 дни, мислех си, че имам разкритие и затова усещам такива болки.

Че и на обикновен ехографски преглед това гледат  Laughing Явно при вас в Мадрид,просто на всичко казват ФМ,може и наистина ФМ да правят хората и това да ви плаща касата.Но тук имаме 2 прегледа на ехограф безплатни по Здравната каса,но не са ФМ..въпреки ,че в Б-я всеки седнал да прави ФМ и са малко гинеколозите,които си признават ,че не са достатъчно квалифицирани за ФМ.

Абсолютно вярно!!
Наскоро даже някой беше писал, че си е правил 10-15 ФМ през бременността - ако една фетална в Сф ви е 100 лв, сериозно ли сте дали 1500 лв само за фетални морфологии? Или просто броите ехографите в това число.

# 410

Искаш да кажеш, че не е ФМ а е обикновен ехорграфски преглед, когато подробно разглеждат всички органи и търсят аномалии?  newsm78

# 411
моя гинеколог ми направи безплатна ФМ , защото се полагало по  касата една ФМ , гледа размери, отклонения, аномалии, освен 2та ехографски прегледа, които се полагат по Здравна каса

# 412
Оле мами кой ме беше карал да надникна при Октомврииките, хвана ме ужасен страх,и от всичко прочетено аз незнам кога трябва да тръгна към болницата, понеже мисля да раждам в Ст.Загора, а аз живея в Гълъбово има няма 50км път,а в Гълъбово не мога да родя понеже в болницата няма екип а и + това са от некъдърни по некъдърни...
Накрая да не родя по пътя и мъжо да е акушерката... оф  #Crazy ще се побъркам... къде ми трябваше да гледам там дето не ми е работа Embarassed

# 413
моя гинеколог ми направи безплатна ФМ , защото се полагало по  касата една ФМ , гледа размери, отклонения, аномалии, освен 2та ехографски прегледа, които се полагат по Здравна каса

би трябвало да се полага, това е много важен преглед.

# 414
  • Beyond the Frontiers
Оле мами кой ме беше карал да надникна при Октомврииките, хвана ме ужасен страх,и от всичко прочетено аз незнам кога трябва да тръгна към болницата, понеже мисля да раждам в Ст.Загора, а аз живея в Гълъбово има няма 50км път,а в Гълъбово не мога да родя понеже в болницата няма екип а и + това са от некъдърни по некъдърни...
Накрая да не родя по пътя и мъжо да е акушерката... оф  #Crazy ще се побъркам... къде ми трябваше да гледам там дето не ми е работа Embarassed

При първо раждане едва ли ще е толкова бързо. Спокойно. Hug

# 415

Искаш да кажеш, че не е ФМ а е обикновен ехорграфски преглед, когато подробно разглеждат всички органи и търсят аномалии?  newsm78
Нее  Laughing Т.е. не точно.Друго имам предвид.Разликата между ФМ и обикновен ехографски преглед се състои в 2 неща-кой те гледа и на какъв апарат.НЕ всеки гинеколог разполага със скъпа апаратура,и не всеки гинеколог може да види всичко дори и най-хубавия апарат.Тук касата поема преглед на обикновен ехограф,от обикновен гинеколог.Не от специалист.
При вас в МАдрид или поемат прегледи при специалист или всички са достатъчно квалифицирани за да правят ФМ.... или просто на всеки преглед си му казвате ФМ.

# 416
  • София
Добър вечер и от мен, докато ви изчета и забравих какво щях да пиша. Сега само за каквото се сетя:
Йоана  Praynig Praynig Praynig бързо да се връщаш вкъщи и да си дочакаш термина  Praynig
Вино - много ми се допи, ей сега отивам да си сипя една чашка, супер темички за хапване сте повдигнари - и зеле и боб обожавам!!!

За хемоглобина - моят началото на юли беше 102, началото на октомври 109. Понеже не мога да пия желязо приемам само фолиева по 4 на ден, док.каза, че най-вероятно от това се е вдигнал, дано да се задържи  Praynig

Забравих друго за какво исках да пиша  Thinking отивам да пия вино  Crazy

# 417
  • София
Халю Simple Smile

Сега се връщам от мола на цариградко, обиколих всички бебе магазини и нищо не харесах. Само 4 бодита с дълъг ръкав купих.  newsm78 А, и една книга за мен  Grinning

Бубси, честито на брат ти, много е хубаво така да се случи. Братовчедките ще са си големи приятелки като пораснат.

Тонита, освен с фолиева, не става ли и с б12? Да не си с таласемия?

# 418
Защо се притеснявате всички за това желязо?
До скоро си мислех, че само моят АГ гледа да избягва всякакви допилнителни химии, но вчера бях на една лекция, която води друг АГ и той също сподели, че при бременните ниските стойности на желязо са съвсем нормално явление и когато е в граници дори 90-100 той не изписвал нищо като медикаменти, а само препоръчва храна богата на желязо. Тъй че мен съвсем ме успокои. Моят е 104. Не съм пила нищо за целта, нито пък съм усетила липсата му, колкото - толкова Wink

# 419

Нее  Laughing Т.е. не точно.Друго имам предвид.Разликата между ФМ и обикновен ехографски преглед се състои в 2 неща-кой те гледа и на какъв апарат.НЕ всеки гинеколог разполага със скъпа апаратура,и не всеки гинеколог може да види всичко дори и най-хубавия апарат.Тук касата поема преглед на обикновен ехограф,от обикновен гинеколог.Не от специалист.
При вас в МАдрид или поемат прегледи при специалист или всички са достатъчно квалифицирани за да правят ФМ.... или просто на всеки преглед си му казвате ФМ.

Ами незнам. И трите прегледа на екограф са ми в една и съща болница и при един и същи лекар. Но предполагам, че няма да сложат някой който си няма и идея. А и така като си гледам информето, си пише за органите.

Общи условия

Активация на акаунт