През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 584
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да, не мога да си топя  огромните оттекли крака в гореща вода, иначе го четох като опция.

Хапчетата нямат ефект в момента, така пише в страничните ефекти на дексометазона.
Освен това аз пия нифедипин 3 пъти по 1 и очевидно той не влияе в момента.

Трябва ми нещо друго, по възможност преди да се гътна.

# 451
може да пробваш това : Изстисква се сок от два лимона и се прибавя към половин литър прясно мляко. Сместа се разделя на три равни части, като всяка се консумира сутрин, на обед и вечер. Най-напред се изпива получената суроватка, а след това с лъжичка се изяжда и сгъстеното мляко.

# 452
Аз вече час и половина съм с кръвно 160/90. Бузите ми горят. Не знам как ще сложа довечера последната инжекция с кортикостероид.

Чета и бабини рецепти за свалянето му, ала нищо не ми изглежда достоверно, а и в страничните ефекти пише "неконтролирано високо кръвно налягане".
Последният път когато свекито имаше много високо кръвно докторката й каза да си потопи краката в топла вода, но не мисля , че ние бихме могли да се възползваме.

Не можем наистина ... Могат да се появят контракции ... Най-добре доки да каже ....

# 453
  • Sofia
Добро утро, мили мами и бъдещи мами!
Аз едва се надигнах тази сутрин, че бачкахме по един проект до 4.00 сутринта. Добре, че щерка ни е на екскурзия от сряда та не трябваше да ставаме за училище.
Kiara, това с кръвното не е шега работа. По-добре си се обади на док!

Ето кафе за всички!

# 454
  • Бургас
KiaraTiara, звънни на лекаря и го питай! Независимо че го пише, като странична реакция, високото кръвно е опасно за бебетата.

При теб какво наложи терапията с кортикостероиди ? Нали по последни данни, спокойно можеш да си дочакаш 9-я месец  Thinking

# 455
Kiara, тъкмо си мислех, че не знам нищо за сваляне на кръвно и се сетих!
Не знам как ще го приемеш, обаче ако не ти е твърде неприятно, изяж няколко скилидки чесън. Чесънът сваля кръвното налягане. Аз съм с ниско и много обичам чесън, но след като го ям си полягвам, докато се нормализира, защото ми пада още повече...
И ако може, чесънът да е български.

Само да допълня. Това не е просто бабешки лек, а научно доказан факт Simple Smile

# 456
  • София
Мерси, момичета. Малко по - добре съм. Докторът каза да спра инжекциите. Сложила съм 3 и имах още една за довечера. Много ме беше страх, че както всяко лекраство и това действа с натрупване, та не се знаеше довечера колко щях да вдигна. Сега се притеснявам само дали 3-те инжекции са достатъчни за дробчетата на бебетата Sad

# 457
Щом доки е казал да спреш , значи сигурно да - сега не се тревожи излишно , за да не се вдигне пак кръвното . Ако можеш се разходи - знам ,че това помага за понижаване . Ако не можеш да ядеш чесън - просто го изпий като хапчета  Crazy  Hug

Аз имам една питанка за магнезия : колко време след като почна да го пия ще има ефект - снощи пак ми беше корема на топка - легнах си в 8 , ама не мога да го правя всяка вечер - малкия има нужда от мен , а и ми е гузно да оставям мъжа ми да се оправя с цялата къща - ужас мразя да не мога да свърша нищо сама  ooooh!

# 458
3 от 4-ри инжекции не звучи зле...всичко ще се нареди...помисли само, има толкова много бебета, които и толкова не получават...бъди спокойна! каквото и да си говорим, нашите лекари не са толкова зле и ще направят нужното и за теб и за бебчетата...

# 459
  • София
Магнезия, подозирам като всяко друго хапче, има нужда от натрупване в организма от 2-3 дена. Опитай да лежиш на ляво вечерно време, казват че тази поза помага най - добре срещу контракции.

# 460
добро утро,аз докато спах и ми се схванаха и двата прасеца #Crazy smile3514 и сега толкова ме болят 4е немога да ходя.Ужасно е  cry

# 461
Аз вече 10 дния пия магнезий,и пак си имам контракции,особено в дадени дни(като вчера например)...Вече се примирих,че ще съм така до края,нзависимо кога е той   Laughing

# 462
Аз имам една питанка за магнезия : колко време след като почна да го пия ще има ефект - снощи пак ми беше корема на топка - легнах си в 8 , ама не мога да го правя всяка вечер - малкия има нужда от мен , а и ми е гузно да оставям мъжа ми да се оправя с цялата къща - ужас мразя да не мога да свърша нищо сама  ooooh!

При мен усещам действието му след 1-седмичен прием. Това го установих, след като 2 пъти сама си прекъсвам приема и почвам отново, т.е. пия в продължение на 1седмица 2х1, след което само 1х1. Взех да се замислям, че ми пречи на усвояването на желязото и затова го спрях вече тотално. Освен това моят док каза въобще да не пия, защото тези неболезнени контракции не били опасни и даже да не ги броя и следя. Аз всъщност си го самоназначих!!!

# 463
m_hristova , седни и направи контрашпиц и с двата крака  и постой малко така  Hug

На мен ми е малко притеснено, защото доки каза ,че имам разкритие на върха на пръста . То може да е и от първото раждане , все пак цяло бебе е излязло от там и знам че шийката се затваря, но не напълно , но все пак ми е тревожно...  Моите не са баш безболезнение - боли ме кръуста точно като първите контракции от истинското раждане , но после лягам и на сутринта съм 6 ....
Днес съм при лекарят по каса , чудя се дали да не искам вече един болничен  или да си изкарам и последната седмица newsm78

# 464
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт