Отговори
# 45
Аз предлагам да се заключи темата, защото е безсмислена. Причините:
1. Приемният родител на може да избере детето, за което ще се грижи.
2. За да стане човек приемен родител на дете, трябва да мине процедурата за одобрение, която е поне три месеца, после да изчака да му предложат дете, да се напаснат.

Така или иначе, тук не сме Майки-Терези и нищо не можем да направим по въпроса. Нито пък сме с неизчерпаеми финансови, материални и всякакви възможности.

# 46
Първо ще се обърна към всички критикари - темата не е за чесане на езици и ако не влизате с идеята да помогнете, не отклонявайте разсъжденията в посока световния глад и безсмислието от огласяване на проблема.

Идеята беше да се даде гласност (отново) на един проблем и евентуално да се промени животът на ЕДНО от многото онеправдани деца. Темата във форума не може да реши проблема генерално и, въпреки непоправимата ми наивност, не съм се опитвала да постигна това.

Смятам, че тя ще е полезна за хора, които се колебаят дали не биха могли да се грижат за чуждо дете и вярвам, че темата би могла да изиграе роля на катализатор за едно такова решение.

С формалната страна на въпроса за приемните семейства не съм запозната из основи - посетих няколко сайта, разбира се, колкото да си направя извода, че дори и да искам, не мога да предоставя необходимите условия за отглеждане на детето.

Не желая да бъда нападана за това, че съм решила да пусна подобна тема, нито да получавам обидни квалификации, които не смятам, че съм заслужила. За мен нещата стоят по този начин и ако вие мислите другояче, имате това право!

# 47
Аз пък не желая да бъда нападана за това, че смятам темата и сълзливите отговори за лицемерие, както и да бъда наричана олиго, защото съм доста по-навътре в темата от чисто практическа гледна точка.

Темата е за Благотворителния. Фактът, че сме осиновили или гледаме приемни деца не ни прави длъжни на всички деца без родители. Ние не сме милионери.

# 48
Антена едва ли е преместила темата сама. Това, доколкото знам, става по преценка на модераторите. Не разбирам негативното ви отношение към нея. Добре, звучи наивно, ясно е, че просто така не се става приемен родител, но това повод ли е да се нахвърлихте върху авторката? Била е там, потресла се е, в емоционален момент е решила поне да сподели историята с нас. Реакциите ви ме изумиха. Къде в темата ви вменява задължение да се грижите за въпросното дете? Споделя, може някой да се заинтересува, какво толкова е станало?!

# 49
  • София
Лъснаха злобарките и хейтърките във форума.
Къде ви бръкна авторката на темата, та така недобронамерено скочихте върху нея.  ooooh! Засрамих се от определени коментари, но предвид потребителките, друго не може и да се очаква.

Надявам се това детенце да бъде дадено в приемно семейство.  Peace Както и всички, лишени от родителска грижа.

# 50
Ужас, посипвам си главата с пепел.

# 51
  • София
и аз съм потресена, предлагам да направим подписка  newsm78

между другото ще се присъединя към авторката - има един дом в София (не че е един де, но аз този го знам), бях там миналата година, имаше 30-тина страхотни деца, от бебета до 3 години е дома, предлагам да се намерят приемни родители за тези деца, те са страхотни и мечтаят за семейство, освен това аз ги видях и искам да помогна на всичките, повече информация давам на лични

# 52
  • София
ku[d]ku[d]yaka, от теб нямам грам впечатления, но след като смяташ, че е редно да си посипеш главата с пепел - нищо против този акт нямам.  Peace

Дзвер, приготви се да си следващата порицана лицемерка.

# 53
  • Вън от пространство и време
Аз пък лобирам за децата от един дом на 80 км от София. Там живеят деца между 3 и 7 годишни. Много са слънчеви и жизнерадостни. Аз не мога да направя за тях кой знае колко. Само им нося омалелите дрешки и обувки на моите и деца на мои познати. А понякога успявам и да погаля някое от тях и да си поговорим.

# 54
Много искам да им помогна, но нямам финансова възможност, а и нямаме свободна стая в момента.

Само дето иронията ви не я схванаха, момичета  Peace

Тонка, с писане не става, става с действия. Не е нужно да си приемен родител. Има организации, които набират доброволци, да ходят при децата, да ги учат, да ги гушкат. Това не изисква даване на пари, даване на време иска. който иска помага, не пише сърцераздирателни постове. Начини за помагане има много, ама за съжаление на авторката не се заплащат. Има начини да помогне и тя самата, ама нея не я устойва финансовата част. Щото е проверила колко плащат, но пък административната част не е проверила. Така не се помага.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 13:45 от ku[d]ku[d]yaka

# 55
Аз пък не желая да бъда нападана за това, че смятам темата и сълзливите отговори за лицемерие, както и да бъда наричана олиго, защото съм доста по-навътре в темата от чисто практическа гледна точка.

Темата е за Благотворителния. Фактът, че сме осиновили или гледаме приемни деца не ни прави длъжни на всички деца без родители. Ние не сме милионери.

Понеже ти определи темата като лицемерна , задавам въпроса към теб .

Този подфорум не е собственост на майките , които са осиновили деца .
Той се чете от много други , включително нерегистрирани , включително такива които имат планове и намерения да дадат шанс на дете , без значение дали ще го осиновят или ще бъдат приемни родители .

Вие скочихте така , сякаш някой е дошъл неканен у вас .
По-спокойно ! Освен 20-те майки ( може и да сте повече ) , които пишете във подфорума , има и много други , които са на етап проучване и намерения .

И все пак решението темата да се премести е на модератор . Peace

Само за сравнение , понеже съм разведена и пиша в "Родители , отглеждащи сами децата си " , няма да реагирам така гневно , ако някоя тема от "Сем. отношения" , свързана с проблеми на сами родители  я преместят в "Родители , отглеждащи сами децата си ".

Затова хич не ви схващам логигата ... ooooh!

# 56
Да де, ама нали се сещаш, че изоставените деца не са проблем на осиновителите и приемните родители, а на цялото общество. На тях помагат не само осиновители и приемни родители.

А защо темата е лицемерна написах преди малко.

# 57
Мислех да не пиша повече след като преместиха темата, но да си кажа- не е до хейтърстване, а до действия. Не зная дали още съществува програмата за доброволен труд в домовете? Ако да, това е чудесен начин да помагаш на децата. Често има и благоразположени директори, които търсят за възпитаниците си възможности за срещи и с хора извън оградата. При добро желание, чрез пишещи в този подфорум, може да се стигне до координатите на такива домове.

Не е и до лицемерие, а до едно "чукване" в Гугъл как се става приемен родител, не само срещу колко на месец става това. Аз дадох нормативната база, ku[d]ku[d]yaka ви го написа накратко. Ще я цитирам, белким някой я прочете:

1. Приемният родител на може да избере детето, за което ще се грижи.
2. За да стане човек приемен родител на дете, трябва да мине процедурата за одобрение, която е поне три месеца, после да изчака да му предложат дете, да се напаснат.

# 58

Начини за помагане има много, ама за съжаление на авторката не се заплащат. Има начини да помогне и тя самата, ама нея не я устойва финансовата част. Щото е проверила колко плащат, но пък административната част не е проверила. Така не се помага.

Не мислех да влизам в лични полемики, но не мога да отмина поредната нападка с безразличие. Ако това е намек, че се опитвам да припечеля нещо на гърба на изоставено дете, но заплащането ми се е сторило недостатъчно - не си на прав път, Кудкудяка и не съм те упълномощила да преразказваш със свои думи личните ми мисли и емоции!

Иначе даваш хубави идеи за себеотрицание и помощ на децата, чудесно е, ако ги осъществяваш на практика и те приветствам за това. Но не давай посока на мислите, споделени от мен след един мъчителен престой в болница - не е етично. А от ирония разбираме, но не желаем да я подклаждаме в тази тема и не мисля, че ироничните забележки си заслужават вниманието.

# 59
Много искам да им помогна, но нямам финансова възможност, а и нямаме свободна стая в момента.

Тонка, с писане не става, става с действия. Не е нужно да си приемен родител. Има организации, които набират доброволци, да ходят при децата, да ги учат, да ги гушкат. Това не изисква даване на пари, даване на време иска. който иска помага, не пише сърцераздирателни постове. Начини за помагане има много, ама за съжаление на авторката не се заплащат. Има начини да помогне и тя самата, ама нея не я устойва финансовата част. Щото е проверила колко плащат, но пък административната част не е проверила. Така не се помага.

Какви са тези организации и имат ли някакви изисквания към доброволците? По определено време ли може да се ходи или който когато има възможност ( все пак се предполага, че някои от нас работят, ходят на курсове и т.н.) Ако може нещо телефони на такива организации?

Ходила съм по домове за сираци, но нито един път директорка или персонал не са ми казвали, че мога да идвам ей така просто, за да се занимавам с децата, да ги гушкам и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт