Отговори
# 300
Форест, разбирам какво те гложди. Но от друга страна, има и биологични родители, особено от по-старото поколение, които делят децата си - и като материални придобивки и като "семейна гордост". Аз се надявам все пак, че въпросната фамилна къща няма да постави бразда в отношенията на тия хора, защото материалните причини са най-тъпото нещо, което може да раздели хората.
Моята майка си има любима внучка - първата /на сестра ми/. Фамилното ни жилище, в което сме живяли трите /мама, сестра ми и аз/ най-вероятно ще го остави на нея. И какво сега? Аз не съм осиновена, нито сестра ми, не си го слагам на сърце. Може би избора на тези хора е по други подбуди, не знам.
Моята баба /Бог да я прости, много я обичам/ си имаше любимо дете - вуйчо ми. Ми така е била устроена жената, какво я правиш. Иначе беше памук душа. В крайна сметка, къщата на дядо и баба, където сме прекарвали със сестра ми всички ваканции и с която са свързани най-хубавите спомени от детството ще е на братовчед ми. И какво? Не е важна къщата, спомените с хората, с които си бил там е най-важното. Иначе без баба, това е просто една къща.

# 301
Много добре ги разбирам хората, далеч съм от мисълта да ги съдя, но понякога, като се поставя на мястото на осиновената им дъщеря, в гърлото ми се появява един горчив привкус. Sad
Форест, нека ти разказа една история за биологични деца... Simple Smile Аз и сестра ми имаме една година разлика... Майка ми и без да се разболява реши приживе да "раздели имотите" и държеше, бащината къща да е на името на сестра ми (Жилище, в което съм живяла много по-дълго време, тъй като родителите ни бяха разведени и аз останах там с баща ни... а той от своя страна прехвърли имота си на името на майка ни, уж заради нас...)... Майка ми след смъртта на баща ми ми помогна финансово във важен момент... и в последствие се оказа, че сумата всъщност била моят дял от апартамента, изплатен един вид от името на сестра ми... Според майка ми няма ощетени и вероятно е права... Simple Smile Финансово ощетени няма... Подобни неща се случват често, когато има братя и сестри, все едно биологични, осиновени или някакви други... Simple Smile

# 302
Много добре ги разбирам хората, далеч съм от мисълта да ги съдя, но понякога, като се поставя на мястото на осиновената им дъщеря, в гърлото ми се появява един горчив привкус. Sad

Ами недей, защото си отстрани и не знаеш дали познаваш детайлите. Ние сме в същия казус с брат ми. Фамилната къща най-вероятно ще отиде  при мен, брат ми ще получи равностоен като площ имот на три преки от нея. Фамилната къща е стара, няма парно,  нуждае се от непрекъснати ремонти и гълта 3 пъти повече пари от другата, която е поддържана и е с парно. Обаче аз си я искам по сантиметални причини. Питала съм 100 пъти брат ми, който твърди, че му дреме на пуловера. СЛАВА БОГУ майка ни е още жива и здрава и не сме стигнали дотам да делим, но общо взето е ясно. Кой знае от страни как изглежда:
едни хора ще си кажат - Ауууу Ф. взе старинната къща и ощети брат си
други хора ще си кажат -Ауууу на Ф. пробутаха съборетината и я ощетиха

# 303
Момичета много сложна тема подхванахте,аз съм сама и нямам такива проблеми,но пък майками има сестра която също има един син.Баба ми е останала вдовица на 32год. и всичко което имаше ни извика и го разпредели по-равно и като казвам по-равно имам в предвит,че тя е такъв човек,че получаваше рента по 5 бутилки олио и даваше 2 на леля,2 на майка и1 си оставаше на нея.Винаги е била толкова педантична в това отношение ,че всички ние неможем един без друг.От 20год. леля ми е в Германия,малко след това отиде и баба,но това не ни пречи да се чуваме всеки ден,а и те си идват всяка година по 2 пъти.Братовчед ми живя в Германия,Испания и сега в Русе и с него всеки ден се чуваме и поне на 10дни ни идват на гости.Сега за Великден очакваме германките и много се вълнуваме защото баба ми стана на 80год. и ще и празнуваме рождения ден.Но да си кажа честно не съм чувала за такова семейство като нашето затова и съпругът ми също обикна всички и им се възхищава.Той има сестра,родителите им са разведени и преди да се оженим той е издържал сестра си и за това когато се оженихме майка му и сестра му се скараха с него.Но след време се оправиха нещата и не че маикаим все още не ги дели но по-малко,а и я разкрихме ,че се опитва да ни скара и вече не и обръщаме внимание,а и тя няма какво да им дели.

# 304
  • Някъде в България
Навсякъде хората са различни. Има, които си делят децата/по пол, характер и дори по красота/ има и такива, които разделят всичко по равно. При нас пък има точно обратния случай - бащата и майката оставят къщата на осиновената си дъщеря, а апартамента/който е по-малък/ на родния си син. Хора всякакви, идеали всякакви! Важното е ние да не изглупеем един ден и да постъпим правилно! Hug

# 305
Тук има информация за допълнително финансиране на приемни родители. Може да е от полза за някого:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4646451

# 306
Боже,темата беше за едно малко ,конкретно,съществуващо детенце,което отчайващо се нуждае от нечия любов и помощ,а до къде се стигна???!!!Моля,създателката на темата,ако не се е отказала да чете тука полемиките и спама да пише какво е станало с детето,ако има някакви новини.Милата душица,къде ли е сега и как тези медицински и социални лица нямат сърца да се държата малко по-човешки с децата поне беее!Това не мога да го разбера.защо трябва да осакътяваш една невинна душичка от малка?Защо?Така,че мила моля те пиши ако има нещо добро на хоризонта.

# 307
Именно заради тези имоти и прочее глупости, хората не могат да оценят истинските неща в живота. Има обаче много хора с възможности , на които може да им трепне сърцето. Нали така Тити Папазов си осинови дете, освен че си има и свое ? Прочел за детето в някаква статия.........и детето вече е негово.

# 308
  • Колибите
Именно заради тези имоти и прочее глупости, хората не могат да оценят истинските неща в живота. Има обаче много хора с възможности , на които може да им трепне сърцето. Нали така Тити Папазов си осинови дете, освен че си има и свое ? Прочел за детето в някаква статия.........и детето вече е негово.

Значи, СТИГА бе, жена, ПЪРВО СЕ НАУЧИ КЪДЕ ВЛИЗАШ И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙ - ВСИЧКИТЕ ДЕЦА НА ТИТИ ПАПАЗОВ СА НЕГОВИ - ЕДНО БИОЛИГЧНО И ЕДНО ОСИНОВЕНО. ОСИНОВЕНОТО Е ТОЧНО ТОЛКОВА НЕГОВО, КОЛКОТО И БИОЛОГФИЧНОТО.

Пууууууу-у аман бе

# 309
Виртуална, Тити Папазов е осиновил детето заобикаляйки закона и при това с много трудности! Това го успяват само "хора с възможности"... Wink Иначе редовият гражданин, който прочете във вестника за за някое "невинно детенце", няма как да го осинови... Писано е вече, но за онези, които са далече от темата, но се интересуват, ще го спомена отново. ЕДИНСТВЕНАТА законна процедура е следната:

Когато човек/семейство вземе решение да осинови/ИЛИ да стане приемен родител/, той:
- Кандидатства за осиновител /ИЛИ за приемен родител/. И в двата случая се извършва социална проверка (в период от 3 месеца), посещава курс и т.н... Ако кандидатът е одобрен:
- Той се вписва се в регистъра за осиновители при условията за пълно осиновяване/ИЛИ съответно за приемни родители/;
- Веднъж седмично КОМИСИЯ заседава и разглежда документите от двете "камарки": (1) тези на кандидат-осиновителите и (2) тези на децата, които също ТРЯБВА да са вписани в регистрите за осиновяване и определя подходящи родители за децата.
/Ако децата са определени за настаняване в приемно семейство, комисия разглежда списъка с приемните родители и определя, кое семейство е подходящо за съответното дете/
- Детето се предлага на кандидат-осиновителите и ако те решат да предприемат осиновяване, подават чрез съответното РДСП искова молба в съответния съд, тече дело и осиновяват детето. /Съответно детето се НАСТАНЯВА при приемните родители. /

Това е законният път! Друг няма... Законът не позволява да се осиновява поименно, освен в случаите на роднинска връзка или на доказано изградена (в дълъг период от време!) емоционална връзка... (Не съм юрист и се извинявам, ако има неточности в понятията)...

# 310
  • Западен парк
Чандра, дори и да бъркаш термините смисълът е този! Когато ние минавахме проучването, Тити току що беше осиновил детето. И на въпроса: " Не може ли и ние да отидем в някой дом и просто да кажем "Дайте ни това дете", социалната ни каза: "Не! Ако мислите да заобикаляте закона сте сбъркали мястото. Тук нещата стават след решение на комисия!" Та толкова за Тити, медиите и "избора на слънчево детенце" от осиновители.

# 311
  • София
А Тити Папазов как го е осиновил, нали беше точно така, че той хареса конкретното дете, не е участвал в лотарията "каквото дойде"! За него е било направено изключение, защото е известен, не че нещо друго.

# 312
  • Някъде в България
И да и не...До колкото си спомням имаше някаква медийна кампания за памперси и подпомагане на точно това дете, на което майката е с диагноза спин и го е изоставила, а то имаше здравословни проблеми. Тогава човекът се е отзовал. В продължение на няколко месеца то беше в някакъв риск и му се правеха изследвания и беше в болница. След това го осинови като използваха точно емоционалната връзка между детето и семейството на Тити. Може и да греша в статистиката, но беше нещо подобно. Той не е отишъл в дом и да си избира. Детето беше в болницата още - с поднормено тегло, едно сбръчкано червейче като го дадоха. Дори си спомням, че беше решил да го осинови дори и да е болно от спин./това го слушах в интервю/
Понеже темата осиновяване ме е интересувала през целия ми живот, запомням такива неща и не мисля, че е направил кой знае какво заобикаляне. И да, известността помага, но колко от тези, които го обвиняват биха осиновили дете със спин? Аз лично не съм убедена, че бих могла да се грижа за човек с такъв проблем. Може да е защото не съм се интересувала от последствията на тая болест достатъчно, може би от чист егоизъм, но...човека рече вземам го независимо дали е със спин.

# 313
Елито, аз не обвинявам Тити и винаги съм се възхищавала на човека, че е толкова сърдечен и въпреки това упорит... Изобщо, като цяло съм съгласна с написаното от тебе... Но това е една друга тема. Въпросът е, че този прецедент кара много хора да си мислят, че за да осиновят (в случая в тази темата - за да станат приемни родители) е необходимо единствено желание, малко състрадание към конкретно дете и известни финансови възможности. Че трябва само някой да рече за конкретно дете "вземам го", а то далеч не е така просто...

След това го осинови като използваха точно емоционалната връзка между детето и семейството на Тити. Може и да греша в статистиката, но беше нещо подобно.
Доколкото си спомням, хич не му беше лесно на Тити в това начинание, доста се бори, използва известността си, медиите и т.н... И законът в крайна сметка трябваше да бъде заобиколен. Съгласете се, че това "простосмъртен" нямаше да може го постигне... Ето, сега приемните родители често се изправят пред проблема, че не могат да осиновят децата, за които са положили толкова много грижи - нима те не могат да докажат емоционална връзка?

# 314
Да не се правим на ощипани. Скоро подочух, че за хубаво, бяло бебе сумата е прилична.

Общи условия

Активация на акаунт