Как да накарам шефовете ми да не пушат в офиса

• 20 108
  • 342
  •   1
Отговори
# 285
Законът е врата у широко поле. Това е то - синдромът на дребния бг собственик Simple Smile))

Открил импровизиран офис, наел двама-трима служителя и започва да се изживява като чорбаджия - с презрително отношение към хората, тарикатлъци и т.н.  hahaha

Хубавото е, че сега, когато отвориха клонове на много чуждестранни компании, племето започна да се светва, че има и друг вид отношение...

Щом си превърнал гаража в "офис" и въртиш "бизнес" в България, значи си длъжен да спазваш действащите закони. Ако не - си носиш последствията. Докато има овчици да търпят, ще има и "шефове" да ги мачкат.

А противопожарните аларми не се включват от дима от няколко цигари Simple Smile-личен опит

Че някой да ви е вързал насила да работите за дребните капиталисти тук, в случая никой никого насила не  кара, свят широк работа много намерете си такава, на коята шефа да ви слуша и да ви пита дали нещо ви е удобно или не.

# 286
Мммммм, на мен ми е много интересно колко от вас биха отишли с такива претенции при шефО,ма  Laughing

Факт е, че след подобна забележка или действие в тая насока - повечето ще бъдат просто изхвърлени.

# 287
Ей, то бива да сме маниаци на здравословен начин на живот, но не е ли доста нахалничко, новоназначен служител, да се пробва да определя начина на живот на шефовете си.

Божке, какви глупости са написани тука - маниаци..... определят начина на живот.... ooooh!
Че като е нова служителка може да работи и по 15 часа, пък да й плащат само за 8 часа, нали? Като си нов, ще си търпиш и отношение, и всичко. ooooh! ooooh! ooooh!
Много неловка ситуация. Аз бих напуснала, ако проблемът не реши трайно, друго което мога да те посъветвам е да излизаш от стаята, щом запалят цигара...  

Вилико, ако се заведе дело след такова уволнение, нали знаеш, че подобни дела се печелят 99% от случаите от служителите... бившите служители тоест.  Wink

# 288
Е, ти пък!
Не очаквай реални действия от форумните възмутени майки. Все пак имат деца да хранят, не могат да си позволяват такива волности в живота. Но пък си вярват, че са всесилни  Laughing

# 289
О, това би бил един прекрасен трамплин и носител на положителни емоции - да те уволнят, ти да съдиш и да спечелиш накрая  ooooh! И това го правят как беше - професионалистите, нали  Laughing

Та идеален завършек на темата - СЪДЕТЕ СЕ!  Joy

# 290
Е, ти пък!
Не очаквай реални действия от форумните възмутени майки. Все пак имат деца да хранят, не могат да си позволяват такива волности в живота. Но пък си вярват, че са всесилни  Laughing

Това към мен ли е?

Ако момичето е намерило тази нова работа, значи са я взели, защото са я одобрили. Т.е. би могла да си намери и друга такава. Аз изключително мразя да се пуши около мен, така че лично за себе отговарям какво бих направила. И да, напускала съм работа, поради други причини, но пак включваха неприятности на работното място.

Вилинце, с тебе не може да не накараш да споря, кака Naughty - да си знаеш, да не се потиш излишно. Mr. Green

# 291

При нас навсякъде са монтирани датчици на пожароизвестителната с-ма и веднага ще се включи алармата ! Peace
При нас също има датчици, но те не се включват от цигари.
Законите са за това да се спазват, но никой закон не може да работи, ако е спуснат отгоре и несъобразен с условията.
Абсурдно е в току що създаден офис с един служител, без установени клиенти, да очакваш, че ще се спазват наредби от...до.
 Да очакваш, че чуждестранна фирма ще дойде на българска територия и ще приложи техните закони 1:1 е наивно. Може да стане, но с течение на времето и пак съобразявайки се.
Не е вярно, че се чисти до нула и се гради отново.

# 292
Лурдес - ти в един форум не искаш да спориш, а претендираш за права в офиса  Joy

# 293
Лурдес - ти в един форум не искаш да спориш, а претендираш за права в офиса  Joy

Подбирам си битките!! Wink

# 294
Е, ти пък!

Извинявай , но тези дела са безплатни за служителите .

О, това би бил един прекрасен трамплин и носител на положителни емоции - да те уволнят, ти да съдиш и да спечелиш накрая  ooooh! И това го правят как беше - професионалистите, нали  Laughing

Та идеален завършек на темата - СЪДЕТЕ СЕ!  Joy

Вили , ти защитаваш шефовете , но самата си пушач и не ти пречи .
Ако не беше , сигурно ще си на друга позиция .
Ломбардо , също . Peace

Vessi_to ,

Темата не е просто , че шефа пуши в кабинета си , а че пуши на работното място на служителите си . Има разлика .

# 295
Просто забравяме, че има офис и офис - това е то пазарът на труда.

Ако офисът ти представлява едно стайче с три бюра в някоя стара промишлена сграда, дето мирише на цигари, няма как да привлечеш качествени хора, освен ако не извадиш отнякъде големите заплати. Само дето човек, който не е склонен да направи компромис с пушенето си, едва ли ще е особено щедър в заплащането на услугите.

Колкото до чуждестранните фирми в България, нямаш си представа колко са стриктни в спазването на нормативните уредби и законите. Ти виждал ли си някоя касиерка да дими в Карфур примерно, или пък в офиса на Хюлет Пакард по коридорите да се събират на цигарка...

Истината е, че от години не съм виждала някой да пуши в офис или магазин нещо различно от електронни цигари, затова бях искрено изненадана от тази тема...

# 296
И да, няма значение дали шефът пуши или някой друг от служителите. И в двата случая санкцията е за фирмата.

# 297
В офиса ни не се пуши. Аз съм всъщност единствения пушач. Пуша на терасата или в кафето на партера на сградата ни. Не ми е приятно зимата, ама съм се примирила  Laughing
Шефовете ми и двамата пушеха допреди около 2 години. В кабинетите, на отворен прозорец. Но на колегите, които не пушат - и през ум не им бе минавало да ходят да правят бележки.
Някак всеки да си знае мястото. Сигурна съм, че и в най-добрата позиция си има минуси, но човек трябва да знае кога, къде и пред кого може да направи нещо си - което да има положителен резултат. Защото то всичко можеш принципно, ама като има отрицателен ефект върху теб самия - за какво ти е да го правиш?

Лурдес - радвам се, че не искаш да пишеш с мен  Peace  Човек, който приема за битка изказването на чуждото мнение - не ми е по вкуса никак.

# 298

Истината е, че от години не съм виждала някой да пуши в офис или магазин нещо различно от електронни цигари, затова бях искрено изненадана от тази тема...

Аз също ! Peace

И да, няма значение дали шефът пуши или някой друг от служителите. И в двата случая санкцията е за фирмата.

Затова никой шеф няма да си вкара автогол .
Но с уточнението , че говорим за сериозни фирми , не такива с по една стаичка .

# 299
Просто забравяме, че има офис и офис - това е то пазарът на труда.
Аз пък съм виждала, включително се димеше в физиономията на директора, който е непушач.
Като имаше поставен пепелник и няма забрана, какво можеш да направиш?

Общи условия

Активация на акаунт