Вече съм на ясла! Тема втора, хайде идвайте в отбора!

• 34 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Айде и ние в групата на болните!  Tired

Сутринта нещо ми прикашля Марина, но реших че е от ходенето в студа. Защо ли я пуснах  ooooh!. Вечерта си я взех хъркаща и кашляща много. Странно защо не ми се обадиха  newsm78. Била си спокойна и весела и си играла. Заведохме я директно при ЛЛ. Изписаха ни Вентолин  Shocked и антибиотик, ако вдигне температура. Е вдигна - 37.7. Ама аз още се пъна и се опитвам със изварен компрес да оправя нещата. Стискайте ми палци  Praynig

mikimik, това е пълна глупост - самонаранила се била  Thinking Не разбирам защо защитават това дете, което явно се бие.  newsm78 Та и за тях е зор да се разправят с такова дете. Ужас просто. И аз се бях наточила да се карам, но за щастие не се е повторила засега драскотината на Марина. Все пак ме дразни, че не са видяли  Crossing Arms

За тортите......... уф сложна тема. Всеки иска да зарадва детето си с торта. Нормално е. Сертификатите нищо не решават обаче според мен. Априори сладкарниците работят с яйчен прах (вместо яйца), промишлени оцветители и готови смеси и прочие. Едва ли ще пазаруват специално за детските торти. При мен казуса пък е друг. Аз правя торти. Хоби ми е. Ама не мога да занеса торта за детето ми, щото не мога да издам сертификат. А лесно бих направила най-чистата и здравословна торта за дечица. Но това си го знам аз, че държа на тези неща. Никой не е длъжен да ми вярва и е нормално. Та ще мислим нещо за РД на малката......  newsm78

# 76
  • София
Добро утро, мацки!
Вчера ме извикаха в 11ч. в яслата да взема Йони. Била много неспокойна и проплаквала. Предния ден е стояла сама тъжна и не е искала да играе. Като я взех беше много весела, но реших да посетим педиатърката, че все още хърка като спи, а и тази тревожност. Прегледа показа, че гърдите и са чисти, няма зачервено гърло, няма задна хрема. За хъркането се усъмни за изкривена преграда на носа. Изпрати на на УНГ. Жената я прегледамного обстойно и отхвърли съмненията на педиатърката. Каза, че хърка от зъбите и докато не излязат хубаво ще е така. Изписа и Дентокинд и Дологел за зъбките. В последния момент реши да и види и ушите и..изненада. Лявото тъпанче зачервено. Каза, че от това е неспокойна, защото я боли. Изписа капки и в понеделник на контролен. И какво се оказа този гаден кътник не стига, че я кара да хърка, ами и ухото възпалил..милото ми детенце. А аз вече се бях вскарала във филма и си представях как се е разочаровала от яслата и ми прави номера.
 Вчера като я взимах поисках пижамата и да я изпера, а госпожата ми дава една тениска от резервните дрехи. Децата спяли само по тениски с голи крачета. Било много топло. Според вас това нормално ли е?

# 77
  • София
Както и предполагах,няма ново нараняване и ми вадят от 9 дола вода.Вижте вика тя се пипа точно там- Е как викам няма да се пипа,като имат корички раните и я сърбят.Ако си мислят,че ще си мълча и ще им казвам,да прави сте,като знам,че се опитват да лъжат,са сбъркали жестоко.Яд ме е,че   директорката си беше тръгнала. Явно нарочно е звъннала на тел на мъжа ми,щото с мен разговора щеше да е друг.

# 78
  • София
Привет!

Ние се подорбяваме, но няма да стане май да й мине за 2-3 дена. Температурата спадна, но корема си я наболява и проплаква.

Рождения ден на Ева предстои другия месец и се чудя какво да занеса. Няма да е торта (може една малка само за персонала), но все нещо подходящо за децата трябва да има.
savi_2210 кажи ми за този биосок от ябълка моля те - от къде го купуваш, марка?

Usmivka123   странно ми е това със спането по голи крака. То ако е само тениска не им ли се вдига нагоре и да им се оголва кръста? Поне по боди да беше (аз ползвам още че не сме махнали памперса). При нас спят по нощници, които обаче не съм виждала - на яслата са и сами си ги перат.

Tatitt - не е ли малко прибързано за Вентолин? Аз не съм лекар де, но се зачудих...

# 79
Margaritka79 този сок го има в голяма част от Био магазините в София и в много on-line био магазини. Марката е Pоlz /Пьолз/ - стъклена бутилка от литър. Има и малки бутилки от 200 мл.
Аз взех и една бутилка сок от грозде за персонала и две ябълка за малките.
А крема за бисквитената торта беше маскарпоне, за да избегна яйцата.

# 80
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Margaritka79, и аз си го помислих, но си познавам ЛЛ и тя хич не обича силни лекарства. Каза че кашлицата е много дълбока и се притеснява. Затова го давам, макар и само по 1.5 мл. Ама и мен ме шашка - много лошо кашля. Засега удържаме фронта с антибиотика поне  Naughty

И в нашата ясла уж спят с техни нощнички  newsm78 Вчера я разпитвах Марина: имаш ли си легълце - да; имаш ли си купичка - да; имаш ли си пижжамка - Не; с дрешките ли спите - Еми даааааа!

# 81
Аз също имам подозрения, че спят с дрешките, защото тази седмица два пъти отивам да я взема, както ми казаха към 15:30 и тя спеше. Отиваха събуждаха я и ми я водеха прекалено бързо готова, облечена и топла. Единия ден обаче със моето дотича и едно друго момиченце, което беше голо голеничко и след него хвърчеше лелята с блуза и го прибра към спалното помещение да го облича.
На мен все ми казват, че трудно заспивала и много се пробуждала, та подозирам, че не спи в легло, а в общата стая, където били ревливите  #Crazy

# 82
  • Шумен
Аз подозирам че не всеки ден спят с пижамките. Първия ден като ги вземах имаше сменени дрешки (потниче и блузка) тогава ме изненадаха че ще спят там и нямаха пижамки, казаха ми че ще ги оставят по блузки и подозирам че Михаела сама си е разлепвала пампа та затова беше протекъл, беше си със същия клин с който я оставих, значи са го сваляли. Първата седмица пижамите и бяха гладени и като ги взимах изобщо не изглеждаха обличани (за двата дни сън с тях там) просто нагънати по друг начин  Confused Тази седмица нямах време да гладя в неделя, и пак не ми изглеждаха обличани. Възможно е да греша разбира се, но по-скоро си мисля че не защото децата не ги познават а уж са им на леглата (гледаха ги странно като ги слагах в раниците а си познават дрехите кое на коя е) newsm12

# 83
  • Варна
Как се справяте с честите боледувания? Ние за 2 месеца изпихме 4-5 антибиотика. Тъкмо се оправи, пусна го и след три дни отново болен. Пробвах и да го подържа един месец в къщи, но като тръгна пак на третия ден болен. И все едно и също, сополи и лаеща кашлица.

В нашата група някой краде.Как да постъпя? Първо ми изчезнаха две тениски на детето, а бяха от комплекчета.Сега ни изчезна зимната пижама, а някой беше натикал в багажа ни лятна, и чужда.

# 84
*Pukanka*, защо не питаш персонала директно....Имах предната седмица подобен проблем, изчезна ми едно готино якенце на дребния, не друго не бих се и сетила за него, ама го видях единия ден облечено на едно друго детенце от групата...После забравих и като се сетих, директно питах сестрата, изрови ми го отнякъде....

А за болестите, след като се напатих с баткото от яслата, реших да се опитам да си го спестя с дребния и го записах на хомеопат...Не, че не се разболява, но поне не го тъпча с лекарства. Докторката ми препоръча зелена енергия и коластра, давам, отделно давам и ехинацея и т.н. и все работи дето уж ще активизират тялото.....А някога бях върл противник на този вид медицина.... ooooh!

# 85
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
При нас една седмица не успя да се разболее бебешора - ноооо в сряда вечерта и четвъртик имаше някаква тънка струйка сопол - и аз предвидливо в петък го спрях от детска за де се стабилизира три дена - и днес с нови сили - обеща че днес за първи ден ще спи в детската - извадих от архива една пижама на братовчед му - и той много се зарадва -
Миналата седмица един ден скрих едно шок. яйце в шкафа - отварям и като почнах едни сценки от балшой театър - и детето веднага обаче прецени ситуацията "сигурно дядо Коледа го е оставил щото не бия децата в детската"  hahaha hahaha hahaha
И снощи пак отчете - "утре ще спя в детската и дядо Коледа пак ще отвори шкафа на мама"  hahaha hahaha hahaha
да видим дали довечера дядо коледа ми е бъркал в шкафа
събота ходихме в капела плей в мола на цариградско - много се изкефи малкия

# 86
Аз също имам подозрения, че спят с дрешките, защото тази седмица два пъти отивам да я взема, както ми казаха към 15:30 и тя спеше. Отиваха събуждаха я и ми я водеха прекалено бързо готова, облечена и топла. Единия ден обаче със моето дотича и едно друго момиченце, което беше голо голеничко и след него хвърчеше лелята с блуза и го прибра към спалното помещение да го облича.
На мен все ми казват, че трудно заспивала и много се пробуждала, та подозирам, че не спи в легло, а в общата стая, където били ревливите  #Crazy

В нашата група както споделих и преди, видях децата без пижами, което в настъпващия сезон вече не ме устройва и направо не знам какво да правя. Пуснато е парното, но все пак. Не ми се иска да лежи по голи кълки и ръце (и вероятно отвито). Моята започва да не иска да спи следобед, защото я слагат в общото помещение, където са две креватчета, заедно с дете, което вече е отвикнало от следобедния сън и или се закачали и си играели, или другото дете плачело, докато моята подремва. Не виждам защо моето дете трябва да прави компания на неспящото детенце, за да не е само. Лелите през това време какво правят (риторичен въпрос) И с директорката говорих, но не очаквам промяна. Нищо не очаквам от тази ясла вече.  Cry

Тази сутрин се събуди със запушен нос и я пратих с таткото при педиатъра, не са се върнали още, така че не знам дали сме на ясла днес.

Препоръчайте някакъв изпитан хомеомат в южните райони - иван вазов, стралбище, хиподрума, бели брези... Praynig

Успешна и здрава седмица на всички ясленчета!

# 87
Здравейте майчета
От днес и ние сме на ясла. Стоя там един час и почти през цялото време е плакала. Като отидохме да я вземем  беше спокойна и не плачеше но като видя другите деца който взимаха да плачат и тя ревна, но после бързо се успокой.

# 88
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
topcheva ние вкъщи четем постоянно книжката за Горската детска градина - и Франклин тръгва на училище - и бебешора много се радва - малките столчета - малките масички -
Плаче - но по веднъж на ден - днес му е седми ден от градинския стаж - днес остана за цял ден - още не са звъннали да ни викат - но съм в очакване

# 89
topcheva ние вкъщи четем постоянно книжката за Горската детска градина - и Франклин тръгва на училище - и бебешора много се радва - малките столчета - малките масички -
Плаче - но по веднъж на ден - днес му е седми ден от градинския стаж - днес остана за цял ден - още не са звъннали да ни викат - но съм в очакване

И ние доста четем книжки, но до сега чесно да си кажа не се бях сетила да й купя книжка на такава тематика.
Благодаря за чудесната идея  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт