Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 875
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
с радост чакам да ми пратят от къната на hennafox  Grinning
гледах в сайта им една рецепта- Вариант 2: Маска от къна – минимална промяна в цвета на косата; силно подхранващо действие. Използвайте 2 с.л. къна, смесете с течност по избор, и оставете да престои в съда от 20 мин. до няколко часа - каква течност мислите ,че визират?
в горната рецепта е споменато червено вино даже  newsm78 с каква цел?терапевтична?

# 721
каква течност мислите ,че визират?
в горната рецепта е споменато червено вино даже  newsm78 с каква цел?терапевтична?
ми каква да е билкова отвара - розмарин, коприва, репей, даже чай
за виното нямам идея - доколкото знам го слагат за подчертаване на червения цвят
аз лично го 'терапевтичвам' само вътрешно Mr. Green
обаче това с 'минималното оцветяване' хич не ми е ясно как го виждат - аз с 2с.л., престояли 2ч се къносвах; айде, ако косата е тъмна, след първия път цветът е само блясък в очите, ама щом го препоръчват за маска, това предполага по-честа употреба, а тогава няма как да не почервенееш

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 21:30 от pergola

# 722
  • В полите на Пирин планина
Може би, защото къната не е престояла и не е пуснала цвят  newsm78 Но на светла коса гарантирам, че ако престои два часа на главата ще има промяна в цвета. Аз съм забърквала иначе къна с отвара от лайка или розмарин. А виното е за засилване на цвета към червено.

# 723
Дори и не престояла,къната отделя цвят след нанасянето й на косата. Аз редовно си практикувам така-забърквам с гореща вода и оцет и нанасям топлата смес на главата.

# 724
едно време и аз така съм се къносвала/без да престоява къната/,даже си спомням ,че имаше такива указания върху опаковкта
но,сега не ми е целта оцветяване,или по-скоро не ми е проблем дали ще се оцвети или само нюансира- за маска на скалпа искам да я ползвам,че напоследък търся варианти ...

# 725
Mamagemelar, без значение как се забърква и колко престоява , нанесена в корените и хубаво разтъркана,действа и като маска на скалпа.
Аз понякога я забърквам с накаква отвара,слагам нийм ,брингараж ,канела ,карамфил ,капвам и по някоя капка етерично масло, слагам лимонов сок, изобщо правя си всякакви експерименти с къносването,което правя не само с цел оцветяване , а и като маска на скалпа.

# 726
едно време и аз така съм се къносвала/без да престоява къната/,даже си спомням ,че имаше такива указания върху опаковкта
но,сега не ми е целта оцветяване,или по-скоро не ми е проблем дали ще се оцвети или само нюансира- за маска на скалпа искам да я ползвам,че напоследък търся варианти ...
защо точно къната избра за маска на скалпа?
предполагам, че си погледнала и другите билки, щом поръчката ти е от хенафокс
имам предвид ... къната-ок, ама +брахми, нийм и/или брингараж, амла и т.н.

# 727
нийм имам-ползвам много успешно спещу въшки  Grinning ,ама ми гори скалпа/силно ми идва/
амла съп ползвала веднъж-не ми помогна
моят проблем е себорея и фуликулит-странна форма,дето не е постоянно на главата ми,обостря се временно,но тогава ми помага сода или къна-содата е ОК,достъпна и винаги я ползвам,исках да поразнообразя средтсвата,така да се каже,тъй като къна съм ползвала преди време и ми понасяше

# 728
содата е ОК,достъпна и винаги я ползвам,исках да поразнообразя средтсвата
а ползвала ли си хума/глина? тя също се препоръчва при кожни проблеми

# 729
содата е ОК,достъпна и винаги я ползвам,исках да поразнообразя средтсвата
а ползвала ли си хума/глина? тя също се препоръчва при кожни проблеми
пробвала съм,отдавна,но много трудно измих и не повторих

# 730
ти изглежда си по моно формулите /за разлика от dragon8, на която, докато изчета състава на  маската, забравям началото/ Mr. Green
защо не пробваш смеси - на 2с.л. къна да добавиш по еднач.л. нийм, хума, касия и т.н.
маслото от нигела /което не си поръчах и сега гледам, че е свършило ooooh!/ също може да ти свърши работа

# 731
 Laughing може би да!-инъче не знам,дали ще знам кое точно е подействало  newsm78
но ще пробвам,Благодаря   bouquet
това масло от нигела ще трябва да го проуча
редактирам се - http://www.iherb.com/Amazing-Herbs-Black-Seed-Cold-Pressed-Oil-8 … l-oz-240-ml/10816  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 15:48 от Mamagemelar

# 732
Омега 7 /масло от ракитник/

............
............
Палмитолеиновата киселина (Омега 7)  се съдържа в кожата и с възрастта нивото й в организма намалява. Затова маслото от ракитник е важно средство за намаляване на ефекта от стареенето. Със своето омекотяващо и хидратиращо действие, то е чудесно средство за суха и старееща кожа, като й помага да запази своята гладкост, еластичност и свеж вид.
...........
..........
Маслото от ракитник има регенериращо действие и регулира мастната секреция. Широко се използва в маски за коса заради богатото му съдържание на протеини и витамини и, разбира се, лесното попиване в корена на косъма
..........
..........
http://revita.bg/6462/zdrave-i-krasota/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8% … %80%D0%B5-%D1%81/ -не е реклама,надявам се да намеря в по-чист вид,просто тук го срещам за пръв път

намерих  http://www.iherb.com/Balanceuticals-Seabuckthorn-Berry-Oil-1-76-oz-50-g/34164

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 01:42 от Mamagemelar

# 733
Mamagemelar, в темата за пазаруването от iherb,се споменаваше,че маслото от ракитник оцветява кожата в оранжево,когато се ползва за маски.

# 734
Момичета за първи път ще се къносвам, поръчах си индийска  къна вече.  Grinning
Косата ми е много тънка, къса, на черта  ooooh!  от постоянното боядисване е  суха  с постоянно цъвтящи краища .
Досега съм се боядисвала в червено, проблемът е ,ч е имам  доста бяла коса и не зная каква покривност има къната , колко да сложа и колко да стоя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт