Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 275
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
дървена.
за мен сгъваемите са като походните легла...аз не бих спала нон стоп на походно легло, а ти?
иначе ако много пътувате е хубаво да имате и такава...

Напълно съм съгласна:peace:

# 16
  • София
дървена.
за мен сгъваемите са като походните легла...аз не бих спала нон стоп на походно легло, а ти?
иначе ако много пътувате е хубаво да имате и такава...

Напълно съм съгласна:peace:

И това е много относително, на сина ми купихме дебел, удобен дюшек и му е много удобно. Не бих купила, обаче такова по други причини. Синът ми не искаше да си спи в него докато го отбих на 1.5г, до тогава все страдах, че не мога да му сваля решетката и да го доближа до нашето легло, а се гъчкахме и тримата на спалнята.
Комбинирано пък не бих взела, защото след това трябва да съобразя цялото обзавеждане на детската стая със стила на едно бебешко креватче, все пак и модата в обзавеждането се мени.

# 17
И аз да кажа Grinning
Имахме идея за кошарка но точно преди да я купим решихме да сменим с дървено легло.
Леглото е с пречки от Мадъркеър около 200 лева. Възможно най-елементарното. Когато малкият се буди го придърпвам до спалнята с една ръка. През пречките мога да се пресегна през ноща и да го завия, мога и вода да му дам. Имаме и походно защото доста пътуваме. С него за да го видя през ноща трябва да стана, също и за да го завия. Даването на вода си е истински ужас, стоя преведена на две. Отгоре на всичкото е доста по тежко от дървеното и за да го мръдна някъде направо си е гимнастика.

# 18
На нас идеална работа ни свърши дървено легло, купувано и не ползвано от мен по соц. време.
Само сменихме дюшека с матрак.
Няма функция да се люлее и други екстри, но така дъщеря ми се научи да не очаква атракцион преди заспиване.
Странното е, че решетките са доста високи, за разлика от по- новите модели и успешно я оставям там да си играе.

# 19
  • София
то не е странно, а хубаво...сега прекалено много легла са с ниски решетки, което бързо става проблем.

# 20
Нужни покупки
(според мен,каквото аз съм купувала):
1.Количка-без нея според мен неможе
2.Креватче - дървено люлеещо се,става на юношеско..
3.Кошница за кола
4.Одеало - поне 3 броя
5.Музикална Въртелешка за креватчето
6.Помпа за кърма
7.Памперси,мокри кърпи,шишета,биберони
8.Бодита,дрешки-без тях неможе
9.Кошарка-сгъваема,за пътувания
10.Столче за хранене-много по удобно е с него
11.Бебефон - от голяма полза ми е
12.Проходилка
13.Люлеещо се конче,музикално - можеше и без него
14.Триколка
15.играчки
16.Козметика
17.Ваничка
18Хавлийки
19.Кенгуру - ползвах го доста време
Ненужни:
Овлажнител
Гризалки
Пелени
Бунджи-ползвах го малко,и без него може

# 21
  • Luxemburg
Имам дървено с прегради от двете страни които се свалят (само с крак го натискам и се сваля лесно преградата) и съм напълн осъгласна с написаното от SDK31. Когато спеше детето в нашата спалня само да замрънка и придърпвах леглото (на колелца е) към спалнята и почти със затворени очи през решетките намирах биберона, завивах го или го милвах ако беше неспокойно. Леглото е 70/140 което може да се ползва за по-дълъг период от време (без решетките става като нормално легло). Имаме и кошара за път която от двете страни е с мрежа и мога да виждам детето през нощта, но за да го завия например трябва да стана и да се пресегна вътре в леглото. Отделно купих дебел сгъваем матрак 10см., че нормалните ми се струваха много  тънички, а и самите легла са доста ниски и с тънкия матрак все едно са си на земята, а зимата не е за предпочитане. Взех и второто ниво на кошарата за път и съм я ползвала. Постоянно бяхме на път и затова и двете кошари ни бяха полезни. Имам приятелки които отгледаха децата си до 2г. с кошара за път и след това купиха нормално легло.

Така и така почнах, да добавя само продуктите които не съм доволна или може и без тях:
-За играчките не съм съгласна че някои са безмислени. Много зависи от детето. На едни им харесва едно, а на други - друго. Няма как да знаем дали ще му хареса на детето ако не го купим или не се пробва в приятели или да се вземе на заем за малко. Никога не бих купила Hipp Hopp Zebra на Fisher Price ако я видя в магазина или нета. Но детето ни я пробва в едно приятелско семейство и след като му я взехме това си остана любимата му играчка.
-гризалките са си напълно излишни - детето ми гризеше всичко - можете да му вземете една, но ако е заради зъбките - не вършат никаква работа. При нас гелчето помагаше.
-ръчната помпа на Авент не бих я препоръчала. Пръстите ме боляха месеци наред.
-проходилката беше излишна при нас - добре че я взехме на заем и не ме беше яд за неоправдания разход.
-бънджито го взехме може би късно и не искаше детето да стои в него и затова не мога да кажа впечатления, но ако имате желание и пари - действайте.
-кенгуру ползвахме малко и то когато бяхме на път - при кратки разходки, но го взех също на заем. Ако трябваше да го купя ново щях да обмисля добре защото не си падаме много по ходенето пеша и носенето на бебе с километри.
-бебефон- ако сте в малко жилище е безмислен (освен когато сте в банята), но за голямо си е необходимост. Още повече когато всекидневната ви е на единия край а детската на другия и без този уред е невъзможно да се чуе докато не започне да реве с голямо гърло.
-овлажнител ще ползвате най-много 2м. в годината (през най-студените месеци влажноста силно намалява) и само 2ра употреба си заслужава.При нас декември и януари е по 35% а през останалите месеци е 50-65%.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 15:49 от ronicat

# 22
Не направих много ненужни покупки. Най-важни ми бяха люлката, проходилката, помпата Авент и количката, разбира се. Ненужни вещи са активната гимнастика, играчка над кошарата, сутиени за кърмачки. Овлажнителят за въздух е абсолютно задължителна вещ, дори за мен и мъжът ми.

# 23
Според вас коя помпа за изцеждане е най-ефикасна, или по-скоро вие какви сте ползвали, защото много се чудя каква да е ако ми потрябва - електрическа или ръчна? Simple Smile

# 24
  • София
зависи... може и изобщо никаква да не ти трябва.
ако обаче ще цедиш, за да храниш със шише, електрическа ще е по-удобна...
ако ще цедиш, само , за ад олекне от време на време на гърдите и ръчна е ОК...но може и на ръка, ако ще е за толкова малко...
Та по-добре си купи някаква съвсем евтина - например тип спринцовка и ако видиш, че ти трябва наистина тогава купи по-скъпа и хубава.

# 25
Аз преди родя си купих комплект на Авент - шишета, помпа и стерилизатор, който струваше около 150лв. Доволна съм в общи линии - помпата е ръчна, но върши работа, въпреки че е досадно. Ползвала съм я, за да стимулирам лактацията. Ако се беше наложило да цедя по-продължително, щях да си купя електрическа, но според мен е излишно да се прави такъв разход преди да си видяла дали имаш нужда.

Понеже всички сте в полза на дървеното легло, нека се изкажа в полза на сгъваемата кошара. Жилището ни е малко и в този смисъл ми е много по-удобна. Разбира се, добавили сме й матрак и не бих я сравнила с походно легло. Мобилна е - в зависимост от сезона и необходимостта я местя, където ми е удобно. Детето се чувства удобно в нея, а като пътуваме навсякъде си спи в неговото си легло. В горното ниво лесно мога да го залюлея, а в момента ползвам и двете нива - и като легло, и като кошара.

Иначе да се включа, най-полезни вещи
кенгуру - откакто се е родил, не понася да е в легнало положение. като по-малък беше единственият ми начин да свърша нещо в къщи, за разходки и работа, която има да се върши. Пробвала съм с количка - нито в магазин, нито в банка мога да вляза, не мога да съчетая разходката с работа.
стол за кола - много повече от нещо за придвижване в кола, особено при пътуване - върши работа и за приспиване, и за стол за хранене.
чанта за количка - количката не ползваме особено, но чантата е винаги и навсякъде с нас.
памучни и тензухени пелени - незаменими за малко бебе. Нощем го повивах лекичко с пелена и спеше много по-добре. В най-големите жеги беше с една тензухена пеленка повит.
повивалник - твърд и стоеше на място, от къде имаше видимост към цялата стая. С това, че е твърд много му помогна при изправянето от положение по корем, обръщането, дори сега като опитва да лази, на повивалника успява и никъде другаде.

най-ненужни вещи
активна гимнастика - така и не прояви грам интерес към нея.
и малко спорни
шезлонг - ползваше го от време на време, за около 2-3мин докато се сети, че може да ревне;
количка - с легналото положение беше доста скаран, да видим със седналото; но направо досега можехме да минем и без количка.
сутиен и подплънки за кърмачки- не съм купувала специален сутиен, прекрасна работа ми свърши един най-обикновен памучен спортен сутиен за 5лв.; с него ми беше удобно и да спя в началото, когато се налагаше от време на време да слагам подплънки;

# 26
количка - е на къде без количка. Сигурно ми е най-полезната вещ.
кенгуру - едвам дочаках да стане на 3 месеца (моята педиатърка твърдеше, че не трябвало да се използва преди да е станало детето на 3 месеца) Даже го кърмех в кенгуруто. Приспивах го в кенгуруто. Много удобно. Благодарение наго можех да сготвя нещо.
шезлонг - много удобен първите пюрета давах в него
активна гиманстика- незаменимо сложих го в активната гимнастика още на 10 дена много му беше добре. По нататък съм използвала пръчките да ги слагам над леглото.
дървено легло комбинирано хич не съм доволна. До 7 месеца спеше там и беше добре ама то първите месеци и без това не се движат много. Като взе да се изправя си окъса обиколниците и само си удряше главата в дървенията. На всичко отгоре е плитко и лесно може да се преобърне и да падне от 1 метър.  Дано поне за по-голямо да става че много ме е яд. Като го преместихме и като видях колко мръсотия се е събрало отдолу му направо лошо ми стана. А тоз кютюк не можеш да си позволиш да го местиш.
платнена кошара като бремненна бях много скептична към тях, но като стана на 7 месеца купихме. Незаменима е лекичка. Сложих матрака от дървеното легло и си е легло от всякъде. Не го мисля че ще се удари. ВИсоко е така че няма как да се обърне. Дори и да се обърне ще падне от 10см на земята не от метър. В началото даже го ползвах и като кошара за игра просто махах матрака и чаршафите и слагах играчки и детето си се кефеше вътре сядаше си дърпаше си от тези свирещи играчки вобще купон.
Бънджи купихме ама не се кефеше. Може би 1 седмица за по 10 мин и после отказа вобще да го слагам вътре.
чанта за количка лично на мен не ми стига не ми е удобна. Купих си раница и в нея повече неща успявам да натъпча и да са ми под ръка.
Повивалник от меките защото към дървеното легло си има скрин. Това че е гумиран е най хубавото дори и нещо да се оцапа с една кърпичка и готово. Като порасна го слагах на спалнята и пак върху него го повивах. Сега съм взела подложка ама я ползвам от страната на найлона.
помпа за кърма Някаква електрическа си взех на bebe ono много съм доволна. Още повече че имах много кърма Мите си спеше през нощта и към 3 часа през нощта ставах да се стискам, че направо ми ставаше лошо. И подплънки за гърди ползвах че направо течах като незнам какво като крава. Дрехи всичко ми се мокреше без тях. Ползвах контейнери за кърма тази кърма я замразявах. И добре че го правех защото като ми дойде и Мите реши че не му харесва на вкус кърмата и ползвах замразената стигна за 1 месец.
нагревателя за шишета Най-безмислената вещ. Ако си имаш непрекъснато течаща топла вода или бойлер такова нещо не ти трябва. Станеш вземеш си чая сложиш го в съдинка с гореща вода и докъто успокоиш мъника и го погушкаш или накърмиш се стопля чая или млякото с което дохранваш или замразената кърма или каквото там ти трябва.
Хавлии 2 броя и няколко малки за дупе. ( ако е много насран го мия)
Играчките за дъвчене са най-безмисленото нещо. И сега ако нещо го мъчи някой зъб предпочита бебешка пласмасова лъжица. Много по добра работа му върши от гризалките.
Триколка бръзо и се счупи дръжката ама не съжалявам че я взехме защото го слагам в нея като ходя до тоалетна и той си натиска копчетата и се кефи на музикита. До преди няколко месеца го беше страх от прахосмукачка и като го сложа в триколката се чувстваше безопасно и можех да пусна една бърза прахусмукачка.
ЛигавнициНе обаича вобще. Като го сложа и почва да реве и да си го маха. Ако е с лепки сам си го маха ако е от завръзващите направо ще се удоши. Няма как да го храня с лигавник че то в такова изтерично състояние не иска да яде. От бебе е така. Като махна лигавника и всичко е наред и яденето се изяжда бързо. Добре че се храни сравнително чисто не плюе и не цапа.
Каишки за прохождане Е тва е най-безмисленото нещо. Първия път като му ги сложих и обиден се разрева. След няколко дни почна да ги дъвче и се сприятелиха с тях и опитах да го водя с тях. Ама след това взе да се отпуска и да чака да го люлея.
Проходилка не съм ползвала. Той си хващаше триколката и си я буташе също и един стол за компютър ползваше като проходилка или по-скоро като уолкър.

# 27
Оххх... то вече и аз не знам Simple Smile)) Мнения най-различни навсякъде, ама аз ще ви послушам и ще изчакам да видя ще цока ли малкия или ще се цедим Simple Smile)) Благодаря ви, мами Simple Smile)

# 28
За мен най-ненужно беше уред за затопляне на шишета/ пюрета. А също и аспиратор за нос. Всичко друго си използвах и го пазя за второто дете .

# 29
  • София
helen 30 - ако ще кърмиш на поискване и детето няма проблем със засукването, може наистина да не ти потрябва, а хубавите помпи не са евтини, че да си купиш и да хваща прах само(това си е моята гледна точка естествено).

Общи условия

Активация на акаунт