Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 997
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
В сегашната квартира е топло към горещо (изложение юг/югозапад), в евентуалната бъдеща.. не знам. Затова и съм в чуденка какво да приготвям - в чувалче ще да му е топло, но пък се препоръчва новородените да не се завиват с нищо (нали край тях не трябва да има нито завивки, нито възглавници, нито каквото и да е друго, което би могло да предизвика задушаване) и така пък само по боди дали няма да му е хладно Rolling Eyes То май не съм много по темата, ама напоследък все така ми се случва Embarassed

# 241
  • София
е то чувалите са за зимни бебета предимно..т.е. като е студено... колкото и да е топло у вас предполагам, есен-зима спите със завивки.

Възглавница бебето анатомично няма нужда поне до годинка. За завивките не трябва да са дебели, тежки, пухени или от алергизиращи материали...
Но спокойно може да завиваш с памучно или поларено одеалце, пеленка, чаршафче или с бебешка олекотена завивка. Като е хубаво да се завива до гърдичките и ръцете на бебето да са отвън.... т.е. не завиваш до брадичката чак Simple Smile

# 242
  • Бургас
Е, за зимата много ясно, че ще е "чувализирано" бебето, няма да го правя морж от мъничко Laughing Имам си и такова чувалче на път от френско Wink
Но за завиването - благодаря за разясненията (наистина съм абсолютен лаик Embarassed относно всичко свързано с бебетата и колкото и да чета, не успявам да разбера всичко) - ще са ми полезни  bouquet
А как стои въпросът с количката - за там взима ли се нещо като матраче или постелка, хубаво ли е да има някакъв протектор както за кошарката, за там възглавница пак не трябва, предполагам, първоначално... Rolling Eyes

Виждала съм да се продават и едни комплекти, които не позволяват на бебето да се завърти насън и да стои по гръбче или настрани (едни като одеалце с дълги възглавнички от двете страни и малка анатомична възглавничка за главата) - те съм абсолютно ненужните ли покупки спадат или може да се каже, че са полезни и удобни, както и успокояващи за родителското тяло?

# 243
  • София
Като е хубаво да се завива до гърдичките и ръцете на бебето да са отвън.... т.е. не завиваш до брадичката чак Simple Smile

И аз така смятам. Когато завивката е до под мишниците не виждам как ще си я сложи през главата, то все пак е бебе, което не може да шава много-много.
Синът ми спеше само по гащеризонче - тънко, памучно, отдолу боди. А се роди през октомври.
Иначе съм виждала памучни летни чувалчета, това би могло да е вариант, ако толкова държиш.

# 244
  • София
Ами моят се роди зимата и не е бил морж...първата зима Simple Smile ама нещо не си ппредставях операцията с чувала...той заспиваше докато го кърмех, т.е. може би трябваше да го кърмя в чувал...ама нещо...много горещо щеше да е...пък, като заспеше абсурд да го обличам с нещо, защото се будеше...и нещо никак не се разбрахме с концепцията на чувала...а много деца пък като не са свикнали от новородени с чувал после ги дразни и отказват категорично....

За количката - те комбинираните обикновенно си имат мекичка част тип дюшече...някои постилат разни пеленки и чаршафчета, но на мен лично не ми допада. Ако количката е с кош за новородено, тогава съвсем е уреден въпроса с дюшече и т.н.
Ако детето повръща или  много пропускат памперсите може пък и да е удачно протектор, на мен не ми се е налагало.
Възглавница ест не е нужна.

Възглавничка за спене настрани имахме... малко трудно го пльосвах заспал на нея, особенно в едната страна... но все пак до едно време вършише някаква работа...но ако не ни я бяха подарили надали щях да купя.
 за спането по гръб то дентето ако така го оставиш няма да се върти така или иначе. Особенно новородено... Ако вече е достатъчно силно да се завърти от гръб на корем, то възглавницата няма да  го спре....

А да, ако детето връща след хранене  е удобно под главичката да слагаш пеленка или калъфчица от възглавница...нещо, което ако   върне леко да смениш само него, а не да ти се налага да сменяш  долен чаршаф, протектор и т.н.

Като е хубаво да се завива до гърдичките и ръцете на бебето да са отвън.... т.е. не завиваш до брадичката чак Simple Smile

И аз така смятам. Когато завивката е до под мишниците не виждам как ще си я сложи през главата, то все пак е бебе, което не може да шава много-много.

абе не е съвсем като да не може, моят понеже спеше  на надигнат матрак и просто няколко пъти съм го намирла свлечен  долу и на топка под одеалото... но рядко, та малко смекчих наклона Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 10:59 от Angel_Dust

# 245
Интересно е това за ръчичките, за пръв път го чувам, но от началото точно така съм я завивала малката шушулка. Тя просто завиех ли й ръцете моментално се събуждаше, имах чувството че направо фобия имаше от завити ръчички. Явно си им е заложен някакъв инстинкт за съхранение. Иначе за съвсем новородено бебе и чувалче и на мен по същите причини като на Ейнджъл не ми беше удобно плюс факта че се роди 2400 и доста късно започна да си държи стабилно главичката, та все я пазех и нямаше да ми е удобно да я слагам и вадя често от чувалчето. За бебе родено август не мисля, че има смисъл да се взема лятно чувалче, ще го ползва максимум месец. Една тънка пеленка ще е достатъчна.

# 246

моето бебе и досега не може да спи със завити ръце - ето защо това в по-хладните дни я обличам с пижамка с дълъг ръкав, дори и в момента е така!

иначе - нашият чувал беше точно с тик-так копчета от долната страна и не сме имали никога проблеми с "омотаване", много е удобно! имаше и махащи се ръкави, които тази зима не съм ползвала изобщо!

# 247
И аз подбирам чувалчета без ръкави, зимата с пижамка и евентуално под нея боди с дълъг ръкав.

# 248
Не ползвам чували . Спи си отвит и толкова! Гледам да не го обличам много, защото забелязах, че спи по-спокойно , когато е полугол. Не мога да си представя да го "вържа" в чувал.  newsm78

# 249
  • Бургас
Брадичке, за лятото може да си ушиеш тънко чувалче ако искаш да слагаш бебето. Аз така направих с големия ми син първото лято, защото не намерих тънко, а той беше тогава на възраст 7-9 месеца. Занесох на шивачка зимното за мостра, избрах си тънък памучен плат като чаршаф и тя ми уши летен чувал.
Иначе и моите всичките чували до сега са без ръкави, ръцете на децата са отвън.
На количката отдолу като бяха малки слагах памучни пелени, за да не са направо върху тапицерията и за да я предпазя от повръщане, пропускане на памперс и т.н.

# 250
  • Бургас
Благодаря на всички  bouquet Поизясниха ми се нещата Simple Smile Така или иначе имам поръчано зимно (така си мисля) чувалче без ръкави, което отгоре се закопчава с тик-так копчета, а отстрани и отдолу с цип, та се надявам сравнително лесно и безболезнено да пъхвам малката шушулка вътре като се захлади. Ако пък не ще - здраве да е, ще го мислим тогава. Като е топло пък ще завивам с някаква пеленка или тънко одеалце, които тепърва ще трябва да взема. А количката ми е с кош за новородено и си има тънко дюшекоматраче или както там се води, значи само с чаршафче някакво и пеленка за всеки случай ще мина. Но и за там си трябва завивчица, нали?

# 251
  • София
ами според зависи от температурите, но да, най вероятно ще ти трябва.

# 252
Спокойно може и без човалче. Ако е от отвиващите се през зимата спи с боди и пижама от две части с дълъг ръкав и чорапи. И да се отвие нищо няма да стане. То нали все пак в къщи не пада температурата под 18 градуса.

Иначе ако търпи човалче само по боди в човалчето. Моето човече спеше в човалче есента ама като проходи вече не го искаше. Сега спи и в легло без преграда и човалчето съвсем му е излишно.

# 253
  • Добрич
Здравейте отново,аз имам питане пак  Wink
Ще имам ли нужда за новороденото от този тип дрешки-якенца,жилетки,панталони,пуловерчета:
, тъй като сме в спор-аз мисля че ще трябват за излизане,но таткото казва че бебето все ще спи завито и с пижамка,дори и като излизаме-в количката и няма да трябват.

# 254
  • София
аз не бих ползвала с новородено. т.е. само жилетчица 1-2 бих взела, памучни евентуално, за вс случай.
кога ще ражсдаш? ноември? тогава ще ти трябва по-точно космонавтче. отдолу едно боди и едно бебешко гащеризонче - демек боди с ръкави и крачоли са ок.
На теб ще ти бъде неудобно вероятно да го обличаш в такива, на бебето също няма да му е най-удобното...пък той навън ще спи... изобщо такива дрехи...след 3-4 месец според мен са по-подходящи..

Общи условия

Активация на акаунт