Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 28 011
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
аз реших да си купя помпа предварително, предпочитам винаги да съм подготвена
дори да се окаже, че не ми трябва, имам толкова нераждали приятелки, че все на някоя ще й влезе в употреба  Grinning
и тъй като не са и много евтини си поръчах онлайн
 Sneakers погледни тук
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004G8QGZ0/ref=oss_product
сега дори е на по-ниска цена, от тази на която аз я купих
абсолютно съм съгласна с момичетата, такива продукти най-добре нови, не втора ръка  Peace

# 496
Момичета,
дали рискувам много ако купя ръчна помпа за кърма 2ра употреба? Според продавача е ползвана само 10дни? Бях чела че автоматичните нямат дълъг живот,дали е така и с ръчните? (Помпата е на Avent.)

Не рискувай, не си струва.
Въпросът не е в издръжливостта на помпата, а във възможностите за дезинфекция. Помпите моментално се населват от всевъзможна флора, която за тялото на съответната кърмачка (и за бебето ѝ) си е нормална, но при друга кърмачка може да доведе бързо до упорита млечница. Тази флора няма унищожаване, ей Богу. Много е неприятно. Бих препоръчала ръчна помпа, не от най-скъпите, но все пак достатъчно удобна за ползване. От автоматична няма смисъл, ако майката няма да тръгва на работа с малко кърмаче.

Иначе, като знам колко е престоят в родилното в България, аз също бих препоръчала помпа да се носи в багажа. На мен на четвърти-пети ден вече ми трябваше да оправям запушвания, въпреки че бебето ми сучеше отлично. Ползвах я поне два пъти седмично в продължение на година и половина, парите си ги изби отвсякъде.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 14:51 от ianajar

# 497
  • най-шареното място
Помпата се налага при много коластра и слабо бебе в най-общия случай в първите дни. Това с евижда от опитен човек бързо и се купува помпа. Ако ситуацията се размине, и няма да работиш в първите месеци далеч от бебето е излишна.

# 498
  • Добрич
Няма да работя,ще го кърмя постоянно,но мислех и между кърменетата да цедя и замразявам. Ще изчакам,благодаря  smile3525

П.С. Angel_Dust Все си мислех колкото повече кърмиш и помпиш,толкова повече се произвежда. Ще посещавам по-често подфорума за кърмене.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 15:01 от Sneakers

# 499
  • София
по-добре недей, че може да си докараш хиперлактация, проблеми, мастити и т.н. от много цедене - кърми на поискване и остави детето да регулира нещата.
Няма за какво да замръзяваш, освен ако принципно нямаш големи количества излишна.

# 500
Sneakers, аз си носех помпа в болницата, но не я и пипнах. От друга страна, на едно момиче й се наложи да ползва, защото имаше проблем със зърната, бебето трудно засукваше - донесоха й помпа като се наложи. Така че, както са казали и другите, по-добре изчакай да видиш дали ще се наложи.

И да, внимавай с цеденето, както ти е казала Ангелчето.

Няма за какво да замръзяваш, освен ако принципно нямаш големи количества излишна.

Или ако някоя вечер реши, че иска да се напие.  Mr. Green

# 501
  • София
Няма да работя,ще го кърмя постоянно,но мислех и между кърменетата да цедя и замразявам. Ще изчакам,благодаря  smile3525

П.С. Angel_Dust Все си мислех колкото повече кърмиш и помпиш,толкова повече се произвежда. Ще посещавам по-често подфорума за кърмене.

именно повече се произвежда, но ако произвеждаш повече, от колкото детето може да изяде, рискуваш препълване, запушване, мастит и т.н. да си докараш.

# 502
  • София
Sneakers, а защо мислиш между кърменията да цедиш и да замразяваш? То няма лошо да имаш малко замразена (дано да имаш и нужното количество, за да можеш и да кърмиш, и да замразяваш), ако ти се наложи - да имаш резерви. Но всеки път да цедиш и да замразяваш... По-добре бебето да го кърмиш по-често, то ще ти регулира кърмата най-добре!
По повод написаното от ИрПуц за момичето с проблем със зърната - аз бях същата, бебето не искаше да засуче, акушерките ми казаха, че ми били малки зърната, имала съм страшно много мляко и гърдите ми били станали толкова твърди, че бебето нямало да може да засуче. Донесоха ми помпа, цедих, цедих, цедих....  Crazy
И по повод заглавието на темата - накарах мъжа ми да ми купи изкуствени зърна (нали моите били малки) - е това е най-ненужната покупка за мен. Изобщо не свършиха работа

# 503
  • София
ее Пуци ако толкова не може да устои да се напие, от едно шише АМ няма да се отрови бебето Simple Smile

аз колкото и кърма да имах, а в началото ми беше в повече, така и нищо не можех да цедя, просто кат видеше помпата спираше да пуска каквото и да е...Simple Smile иначе той докато сучеше от дената от другата течеше като от чешма Simple Smile
налагало ми  се е 2 дни да му давам от шише(беше ме нахапал  до кръв и трябваше просто да зарасне).... е, давах АМ...

# 504
MelindaD, същият й беше проблема, но изкуствените зърна посвършиха работа, поне в болницата, де, за после не знам. Цедеше, милата и толкова.

На мен две лекарки ми казаха да цедя, за да "има за после, ако се наложи" (кога ще е това после, не е ясно, пък и кърмата се променя, нали). Засега не съм послушала съвета им, помпата си стои и мисля да я връщам вече на собственичката й, в светлината на казаното от ianajar за микрофлората. Мерси за което, ianajar.   Peace

Ангелче, и аз така мисля, макар че всъщност няма нищо лошо в поддържането на някакви резерви от кърма за такива случаи. И през определен период подновяваш резервите.  Grinning

# 505
  • София
ми не знам, аз кърмих повече от година и не ми липсваше, че нямам за после Simple Smile
освен това  в малкото случаи когато съм успявала да  събера 30-тина мл кърма в хладилника дори за 1 час ставаше на съвсем друг вкус и детето не искаше да я доближи дори(това във въпросните  нахапани дни)...

# 506
Бе и на мен засега не ми трябва, ама знам ли в бъдеще как ще е. Но няма да си купя помпа за целта, така че ще си стоя без резерви. То и шишета нямаме още.  Laughing

# 507
  • София
освен това  в малкото случаи когато съм успявала да  събера 30-тина мл кърма в хладилника дори за 1 час ставаше на съвсем друг вкус и детето не искаше да я доближи дори
Ама тя изцедената кърма не се ли съхранява във фризера/камерата? Нали се замразява?  newsm78
И като решиш да я даваш, се оставя на стайна темп. да се размрази?

# 508
  • София
Моята помпа беше Авент, ръчна.Ползвала съм я интензивно и дълго време.В комплекта имах 2 допълнителни  уплътнителя, тапички и такива неща Laughing Тоест, при подмяна на тези неща, шишето и тя става чисто нова Peace След моите 2 бебета, я ползва братовчедка ми и една приятелка Peace Не съм да се купува втора употреба/лична нагласа/, но някой да ти услужи не виждам нищо притеснително.Най-малкото, не се знае, как и колко ще се ползва Wink

# 509
  • София
освен това  в малкото случаи когато съм успявала да  събера 30-тина мл кърма в хладилника дори за 1 час ставаше на съвсем друг вкус и детето не искаше да я доближи дори
Ама тя изцедената кърма не се ли съхранява във фризера/камерата? Нали се замразява?  newsm78
И като решиш да я даваш, се оставя на стайна темп. да се размрази?

ако ще я даваш след час, два - не Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт