Клюки - есенни и весели , не тъжни - 24

• 27 565
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз имам въпрос Как след време да обясня на дъщеря ми защо с баща и не сме заедно?Лично за мен неговото тръгване за мен си е чиста глупост и много детинско но в онзи момент му казах че трябва да се промени и да си помагаме повече за да сме заедно.Със какво сгреших незнам?-с това че детето тръгна на ясла а на него му дойде в повече.Със това че когато бе болно детето родителите ми я гледаха а той ревнуваше от тях?
Засега не пита нищо но като дойдат въпросите какви отговори да и дам?

# 526
ice_Hug

Още ли го мислиш този мъж ?
Казваш , че детето не пита . Много добре , значи не страда от факта , че го няма .
Ако пита , аз бих казала истината " Тати така реши , да живее отделно от нас . " Peace

# 527
happy mama не го мисля толкова колкото въпросите които би ми задало детето-но ще и кажа самата истина като пита след време.Само че осъзнава всичко и колкото и да си мисля че е малка не е толкова малка Казва тати идва и си отива.Пита къде е Тати и си отговаря.
Опитвам се да подредя живота си и да си стъпя на краката и да не се връщам назад и да човъркам защото боли и то много макар че аз бях тази която се реши на раздяла но като виждах че е бреме съжителството ни това бе най-правилното решение.
Желая ви весело изкарване на предстоящите празници и много усмивки и здраве най-вече.

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 10:51 от ice_

# 528
  • София
ice_Hug

Още ли го мислиш този мъж ?
Казваш , че детето не пита . Много добре , значи не страда от факта , че го няма .
Ако пита , аз бих казала истината " Тати така реши , да живее отделно от нас . " Peace

Аз казах същото на моите, че татко им така решил да живее без нас, иска да живее сам, но продължавам всеки ден да им казвам, че Аз НИКОГА, няма да ги оставя сами и ВИНАГИ ще бъдем ЗАЕДНО. Защото те милите ми имах такъв страх, след като той си тръгна, но твоята е малка, и ще го приеме по-лесно.

# 529
ice_ децата ни са много умни и много лесно и леко приемат нещата. Ние когато си дойдохме тук на следващият ден седнаха да говоря с децата, но те ме спряха. Бяха много на ясно с обстоятелствата и макар и малки са си направили извода веднага.  Аз също казах на децата, че винаги ще бъда до тях. Даже може и на моменти да искат да ги оставям без присъствието ми.  Синчето ми пък започна да ми приказва, че трябва да си намеря друг мъж и докато има време да родя още едно дете. Само дето аз не искам мъж и не искам друго дете. Двамката са ми достатъчни.
Ние вчера имахме посещение от БНД и майка му. С всеки следващ път минава все по-добре. Явно във времето нещата се нареждат. Искам да станат по-големи и да започнат сами да си ходят на срещите. Той видя, че сина си има телефон, но не му иска номера за да звънка директно на него.  
Днес пазарувах за утре - синчето ми навършва 7 години.  Само 7, но е толкова пораснал на разсъждения, че на моменти много ме учудва.
 Днес като бях да пазарувам и на един паркинг не успях да запаля колата. Нов акумулатор от миналият месец издаде багажа. Добре, че е в гаранция. Заключих колата и сега е на паркинга на магазина, баща ми ще я прибере.

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 12:09 от blagovesta

# 530
  • София
blagovesta, радвам се че срещите Ви минават добре  Hug,
Да сега ми припомняш, че при нас също в началото имаше разбиране от децата особено голямата, каза че мама сега няма повече да плаче и да се кара, да вика и се гушкахме и 3те много. И аз като теб веднага започнах да говоря, да ги успокоявам, но кой кого успокояваш е друг въпрос  Laughing. Но и аз като теб само ги гушкам и целувам и чувам - ох мамо стига, не мога да дишам  Laughing, ама не се дърпат де  hahaha.
Аз тази събота и неделя бях сама, ама да ви кажа съм си за бой, хората сядат, почиват си, четат книга или гледат филм, а аз  newsm79  clean newsm75 : flower wash hang   chef
Нямам търпение да дойде Коледа, ще си взема и малко отпуска. Днес в детската градина имаме Коледуване и каката ни ще е облечена с народна носия.

# 531
И моята дъщеря не пита, което е много странно за мен, защото вече не е малка и би трябвало да иска да знае. Тя знае че тати работи в София, но не пита защо не живее с нас. Чудя се да подхвана ли темата аз или да я оставя да попита сама. Една приятелка ми каза вече няколко пъти, че според нея правя голяма грешка като държа детето в неведение, че тя най-вероятно е объркана, но според мен дори и така да е не го показва с нищо.

# 532
  • в моя свят на мир и любов
Може би зависи от възрастта на децата.
Онзи ден говорих с малката, защото тя не ми задава никакви въпроси. Питах я , не й ли се струва странно че не живеем с баща й,  не иска ли да знае защо?
Тя, въпреки проклетия си характер, изключително много разсъждава върху различни житейски ситуации и дълго време обмисля поведението и реакциите на хората.
На въпросите ми отговори спокойно, че този факт не я притеснява, намира го за нормално и не, не иска да знае защо. Може би някога щяло да я заинтересува  Thinking

Докато Ели е съвсем различна. Все ме пита защо не се съберем пак с баща й, не харесвам ли някой от неговото семейство, кога най-накрая ще спра да му се сърдя. Винаги се връща страшно разстроена и неадекватна в училище след срещите си с него. Мъчно ми става за нея.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 11:48 от luda

# 533

Почерпете се за здравето на синчето ми. Днес навършва 7 годинки.

# 534
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МОМЧЕНЦЕТО ТИ, МИЛА. ПОЖЕЛАВАМ МУ МНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТ.

# 535
Честит Рожден Ден !  bouquet  bouquet  bouquet

Да ти е живо и здраво порасналото момченце ! Много късмет в живота , радостно детство и много усмивки ! newsm59 smile3510 bdbaloni

# 536

Честит рожден ден на порасналото ти момченце Благовеста! Да расте здрав и много усмихнат

# 537
  • София
Честито и от мен! Само радостни събития да ти носи!   bouquet  bouquet

# 538
  • в моя свят на мир и любов
Благовеста, да ти е живо и здраво и много да те радва!

# 539
Много Ви благодаря на всички.

Общи условия

Активация на акаунт