За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 531
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Спунк,  Sve_dim , благодаря. Вече съм убедена, че ще стои добре такава мебел. Само трябва да пресметна така, че да е симетрична /т.е. вратичките да са с еднаква ширина/ и да реша какъв да е цветът, по-точно с какво да я лакирам/боядисам, за да се "слее" със стените, че не искам да е контрастна май.

Аз харесвам белите стени. Те отварят огромни възможности за други видове декорации - текстил, украшения, картини...
Зеленикавите стени в хола на Пина са прекрасни. Хем са цветни, хем са много ненатрапчиви

# 271
  • София
С латекса, който си ползвала за стените я боядисай. Отлично покрива върху неламинирано ПДЧ.

# 272
Страхотна тема! И аз ще ви следя, особено се радвам, че "познати муцуни" от друга тема също са тук  Heart Eyes
и за да не е само запис - в момента съм захласната по това :
http://www.design-remont.info/2011/07/02/rustic-new-look-part1/
и ми е много приятно да го споделя с вас   bouquet

# 273
  • Варна
Дорис благодаря ти   bouquet  Hug Изглежда прекрасно, но същевременно и доста сложно newsm78 като изпълнение за съпруга ми, поне Confused Иначе е много интерсно, като прегъната леко книга  е стената и тавана ... страхотна идея Peace

Над първата снимка има линк, там са показани и осветителните тела, но не зная къде могат да се намерят в България. Затова засега са само като идея може би  за майстор специалист Simple Smile

# 274
  • Варна
Страхотна тема! И аз ще ви следя, особено се радвам, че "познати муцуни" от друга тема също са тук  Heart Eyes
и за да не е само запис - в момента съм захласната по това :
http://www.design-remont.info/2011/07/02/rustic-new-look-part1/
и ми е много приятно да го споделя с вас   bouquet

bouquet

# 275
Ето това е съвет, който категорично отхвърлям! За мен книгите не са част от интериорните решения. Т.е. не служат за красота. Затова и искам да са "затворени" - хем да не се налага да ги почиствам всеки ден, хем и да се съхранят за по-дълго време.
Не мога да се разделя с тях, по никакъв начин и в ничия полза!

E, не се сърди, не приемай идеята и това е  Simple Smile
За мен книгите са част от интериора. Много обичам огромни отворени библиотеки, толкова ми е уютно. И миризмата им също. Неповторим акцент са. Ако е само за четенето, аз повечето книги съм ги взимала от библиотеки и не ми е нужно да съхранявам в къщи, но са ми красиви по рафтовете. Като са красиви не изключва да са и полезни. Сега точно си направихме нова етажерка и на единия рафт си сложих 3 гръцки книги на 110 години са. Да ги чета не мога - нито знам гръцки, пък и те не са вече съвсем в състояние за четене, но такава красота стана...

# 276
Ето това е съвет, който категорично отхвърлям! За мен книгите не са част от интериорните решения. Т.е. не служат за красота. Затова и искам да са "затворени" - хем да не се налага да ги почиствам всеки ден, хем и да се съхранят за по-дълго време.
Не мога да се разделя с тях, по никакъв начин и в ничия полза!

E, не се сърди, не приемай идеята и това е  Simple Smile
За мен книгите са част от интериора. Много обичам огромни отворени библиотеки, толкова ми е уютно. И миризмата им също. Неповторим акцент са. Ако е само за четенето, аз повечето книги съм ги взимала от библиотеки и не ми е нужно да съхранявам в къщи, но са ми красиви по рафтовете. Като са красиви не изключва да са и полезни. Сега точно си направихме нова етажерка и на единия рафт си сложих 3 гръцки книги на 110 години са. Да ги чета не мога - нито знам гръцки, пък и те не са вече съвсем в състояние за четене, но такава красота стана...

Пина
и аз много ги харесвам и винаги се кефя като ги видя по филмите едни такива стаи библиотеки  но и винаги се чудя, как намират сили да почистват праха им и от библиотеките и от книгите Mr. Green

# 277
Поздравления за темата! Много е интересна и полезна.   bouquet

От мен - идейки за библиотечки-акцент.  Wink
http://www.facebook.com/pages/My-dream-home-%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D … ype=1&theater

# 278
Здравейте!

За пръв път влизам в темата, за пръв път в живота си ще обзавеждам жилище, нямам никаква подготовка и ще търся при вас идеи и насоки.
Обзавеждането ще започне със спалнята, като след известно ровене в нета намерих вдъхновение в тези продукти http://kimmidollbg.com/category/kimmi_maxi  Laughing
Та сега търся идея за обзавеждане,която да се върже с куклите и чашите Laughing - същата работа като в поговорката "търся балтон за копче", но това е положението.
Ще се радвам ако някой има под ръка линкове с подобни интериорни решения, не смея да ги нарека японски,защото не знам дали ще е коректно.
Ако не съм попаднала в правилната тема,моля да ме извините!

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 10:21 от Amelly

# 279
Amelly, в правилната тема си!  Wink

Според мен някакъв модерен минимализъм ще се върже с тези кукли, така си го представям. Куклите да са акцента, като самите им форми са някак правилни и обрани и по това трябва да се ръководиш. Много добре тръгваш от копчето, важно е да си усетил в каква посока искаш да вървиш и това не е малко.

1..
2..
3..
4..

Снимките не ти ги предлагам като окончателно решение, а само като някаква насока.

# 280
# 281

Според мен някакъв модерен минимализъм ще се върже с тези кукли, така си го представям. Куклите да са акцента, като самите им форми са някак правилни и обрани и по това трябва да се ръководиш.

Благодаря! Точно си усетила вкуса ми, обичам семпли,но "ярки", открояващи се неща, обичам светлите цветове, леките, незабележими мебели и да са възможно най-малко като брой. За разлика от теб (прочетох го някъде  Simple Smile ) аз обичам розово и зелено и всъщност спалнята ще се върти някак покрай тези цветове. Пастелни да са. Бялото ми е болничен цвят, така го усещам и дори в бели помещения започва да ми мирише на болница и съответните препарати  Cry По необходимост спалнята ще бъде комбинирана с детска стая,като мисля....но не съм го решила окончателно,  символично да ги разделя един японски параван. Хареса ми на една снимка (но къде я гледах?) единия ъгъл на стаята изрисувани фини клонки със ситни розови цветя - като цъфнала праскова. Ей такива неща ми се въртят в ума и покрай тях ще сглобявам цялостна визия. Но ми се иска да намеря и нещо готово  Simple Smile

# 282
Ако трябва да избирам розово, поне да е пепел от рози. Всъщност пепел от рози, с малко бежоовеещ примес би бил много добре. И аз съм виждала някъде изрисувана стилизирана японска вишна на стена, ама не се сещам къде беше. Предстваих си спалнята ти в пепел от рози стени, над леглото стилизирана японска вишна - поне бели мебели можеш ли да понесеш? Защото твоите кукли много ги виждам с бяло.

# 283
Не. По-скоро с бежово. И аз тази сутрин си мислех като толкова го харесвам това зелено( на първо място, после розово) с какво ще го съчетая? В сегашната квартира стените и завесите в спалнята са в много приятно светло зелено, а мебелите са в някакъв светъл нюанс на кафяво,който не знам как се нарича - много е нежно,свежо, не натрапчиво и лесно за поддръжка. Новата спалня искам да е още по-светла. Лошото е,че аз уж все харесвам семплите неща,ама като почна да върша работа, ме избива на кич и захар  Embarassed
От показаните кукли само някои ми харесват цветово, да имаш предвид. Например тази
http://kimmidollbg.com/kimmi_maxi/kana-%E2%80%98cheerful%E2%80%9 … D0%BB%D0%B8%D0%B5
това като цветово съчетание http://kimmidollbg.com/kimmi_maxi/norika-3
Тези с белите и сребърните глави не ми допадат  Laughing

Eто такова зелено като на това диванче ми харесва и такова дърво като на масата и етажерките. Тия пусти бели глобуси и стената отзад развалят хубавата картинка  Simple Smile
http://4photos.net/en/image:197-207322-Japanese_living_room_design_ideas_images

Това ми харесва http://www.omahku.net/2010/03/22/japanese-themes-for-interior-an … coration-bedroom/, само че без тоалетката с огледалото, сините акценти да са розови и дървото да е по-светло.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 11:25 от Amelly

# 284
Виж това  1..  2..  3..  4..  5..

Може да направиш стените зелено тип лайм, но неинтензивоно   такова или по- бледо  а мебелите да са светъл цвят дърво нещо като чам. Аз бих сложила и бели пердета, но...  Simple Smile

А, сега видях допълнението - значи мебели ако поръчваш от ПДЧ виж десен Коко боло Simple Smile, а цвета за стените го има където тонират. Харесва ми комбинацията.

Общи условия

Активация на акаунт