За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 535
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • в моя свят на мир и любов
Много скучни ми се струват тези бели стени. Особено когато се комбинират с изчистени ПДЧ мебели цвят венге. Като че ли няма живот в тях.

# 256
  • Варна
Много скучни ми се струват тези бели стени. Особено когато се комбинират с изчистени ПДЧ мебели цвят венге. Като че ли няма живот в тях.
Какво да кажа, ако поста е до мен, бялото никога не е скучно, един от стиловете, които много, много харесвам е скандинавския - простички неща с много бяло, много човешки, приятелски настроен интериор, защото нали знаете има и интериори, в  които обикновения човек би се чуствал ненамясто и във враждебна среда.
А конкретно. Когато не се ползва специалист не всеки може да съчетае много цветове без да се получи неприятно, особено със силни цветове като венге, червено стъкло, алуминий. Затова много често се избира безопасната класика и неутрален фон, а и щом собственика си е избрал това означава, че това е което го кара да се чувства добре.
А какво имаш предвид под изчистени мебели от ПДЧ? В смисъл, че трябва да са по-разчупени за да не е скучно?

# 257
На мен изчистените мебели и белите/светли стени ми предават стил и чистота, нещо което търся за моя дом.Нагледала съм се на такива кичозни изпълнения, че думи нямам, но всеки си има вкус.Този дом който сте публикували с венге и бяло е моят стил на обзавеждане, идеята за нашият дом е точно такава, силно се надявам да се получат нещата.Даже и ние обмисляме идеята един комин да облепим с такъв камък както е стената зад телевизора на снимката.
Doris, със скица няма да мога да се справя Embarassed
Ако мога да те ориентирам, това е стандартен панелен хол с тераса, която ние вкарахме в стаята и лицето цялото е с прозорци.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 17:21 от cica

# 258
  • в моя свят на мир и любов
Не беше към никого конкретно насочено, просто си направих точно такова обзавеждане и ми беше ужасно скучно   bouquet Има и още нещо - мисля, че всичко зависи от материалите, от които е изпълнен интериора. Бялата гипскартонена стена придава едно звучене, а ламперията и дървените мебели, боядисани в бяло - съвсем друго.

Мен пък нещо ме гони носталгията по детството. Затова когато намерих едни чисто нови черги на село, веднага си ги сложих. Напомнят ми на селска къща, печка на дърва и миризма на вкусна манджа. Общо взето на село зимата е сезонът, когато всички почиват - само се пали печката и се приготвя храна. Хората излизат само да нагледат животните и после се сгушват около печката, за да си говорят, жените плетат дебели пуловери или  тъкат черги и килими.:

http://luda1.snimka.bg/children/detski-stai-na-tavana.623653.25404599

ПП: Знаете ли, че чергите се правят от парцали - стари дрехи, нарязани на тънки ленти и боядисани в различни цветове.

# 259
  • Варна
Не беше към никого конкретно насочено, просто си направих точно такова обзавеждане и ми беше ужасно скучно   bouquet Има и още нещо - мисля, че всичко зависи от материалите, от които е изпълнен интериора. Бялата гипскартонена стена придава едно звучене, а ламперията и дървените мебели, боядисани в бяло - съвсем друго.

Мен пък нещо ме гони носталгията по детството. Затова когато намерих едни чисто нови черги на село, веднага си ги сложих. Напомнят ми на селска къща, печка на дърва и миризма на вкусна манджа. Общо взето на село зимата е сезонът, когато всички почиват - само се пали печката и се приготвя храна. Хората излизат само да нагледат животните и после се сгушват около печката, за да си говорят, жените плетат дебели пуловери или  тъкат черги и килими.:

http://luda1.snimka.bg/children/detski-stai-na-tavana.623653.25404599

ПП: Знаете ли, че чергите се правят от парцали - стари дрехи, нарязани на тънки ленти и боядисани в различни цветове.
Хаха добре дошла в отбора  Laughing И аз имам периоди като Ван Гог, дано да си остана с ушите накрая.
В случая понеже къщата е на моя близка, ами на нея и "ходи", тя е много подредена, устремена и категорична, енергична, абе директор Simple Smile Тя се справи абсолютно сама с построяването на къщата от купуване на парцела, намиране на архитект, майстори,  до засаждането на райграса Simple Smile И всичко по график, аз бих се колебала, бих протакала, лутала кое ми харесва повече. Аз бих напълнила огромния диван с онези ориент възглавнички и бих сложила стола на приятеля Луи ХV до прозореца или в антрето и един хуууубав килим, обаче аз и в този период сега. На нея само биха и пречили, килима само ще и се мота и това е показателно колко е важно даден интериор да е за дадена личност.
Да, чергите! Моята баба имаше стан и си тъчеше чергите и не само. Например престилки, ризи, кенарени чаршафи! Още си пазя дантели на една кука за тях. И от дете постоянно ме караше да си нашивам възглавници и карета, че срамота няма да имам чеиз Simple Smile Леле колко щяха да са актуални сега ако ги пазех, разни калъфки за столове, за декор възглавници...

# 260
Искам да попитам-при вземане на интериорни решения, освен красота, съчетание на елементи, следване на стил дали се ръководите от това, да създадете някаква специфична атмосфера?
При вземане на интериорни решения се влияя от какви ли не неща.
Сега даже от миризми- искам спалнята ни да мирише на дърво, памук и вълна.

# 261
Няма скучни интериори за мен. Трикът е в аксесоарите и акцентите.  Simple Smile

Атмосфера е някак различно от определена книга, филм и т.н. Да, атмосфера търся определено. Ето сега, ако бях си вече закупила лондонската къщичка, съвсем стил Шерлок Холмс щеше да е, но не филма, а епохата. Тъмно дърво, кожа, огромни библиотеки, настолни лампи с богати абажури, тежки завеси, стари картини - пейзажи, ловни сцени, кораби и т.н. Обаче като стане май-юни, моменталически ще ме удари провансалската вълна и ще замечтая за избелели дамаски на цветя, памучни бели завеси, огромни тигани виснали от тавана и богато украсена керамика.  Grinning

И, по въпроса с детайлите и аксесоарите, ето нещо, което ме вдъхнови днес: http://www.homezeen.com/furniture-design/unique-and-colorful-drawer/  Wink

# 262
  • София
baibibi, тук има затворена секция от двете страни на врата.
http://www.peredelka.tv/home/kv/20051029/mebsh_mid_big.jpg
http://www.peredelka.tv/articles/base_f/42526_index.html

# 263
Мммм, simplyaven, много ги харесвам тези скринове!
Pina, благодаря за чудесния разбор!
Baibibi, сигурна съм, че вече имаш готова идея за библиотеката, след толкова много предложени варианти. Аз се засилих да ти показвам разни икейски мебели, които лесно, бързо и евтино могат да ти свършат работа, но Doris ме е изпреварила. Само да допълня, че и от серията Besta има готови решения за плитки шкафове с пуш-бутони в два размера, които с малко фантазия биха се преобразили в ламперия със скрита функция. В ИКЕА каталог 2010г. имаше стая, декорирана с тях, но в момента ми е трудно да открия картинката; ще се постарая да я издиря.
редактирам:

... но пък звученето е доста модерно, а ти май искаше по-класическо...

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 13:16 от Sve_dim

# 264
Предстои ми довършване на строеж на къща и тъй като май ще остане за пролетта ще имам цяла зима за размисли върху интериора. Странно , но не мога да се спра на определен стил за къщата или поне за хола. Основното качество на къщата е , че е в планината и от хола, тарасата и 2 от стаите се открива страхотна гледка. Влиза много светлина и слънце.Искам нещо просто , но уютно , топло , но не битово, модерно , но не минималистично.Просто не съм живяла в къща никога и не мога да си представя предимството на големите пространства. Чета ви с интерес и гледам интериорите ,които споделяте , но още не съм готова за моя.Помагайте с идеи

# 265
Здравейте момичета.
Само в тази тема не съм се записала. Blush Не съм сигурна че въпроса ми е за нея, но се надявам да ми дадете съвет.
търся някакви щори за хола. Първоначално мислех вертикални, но се разубедих. След това се спрях на римски, но се оказаха много скъпи и категорично отпаднаха. Сега разглеждам в нета и видях руло щорите.  bouquet
Някоя от вас има ли такива, доволна ли е, имате ли представа как вървят цените? изобщо щорени съвети приемам всякакви.
Благодаря.  bouquet

# 266
  • Варна
Eна,
руло щорите не са лош вариант, но за мен минусът им е, че не можеш да имаш частична пропускливост - или са вдигнати, или са пуснати (макар и до средата). Ако за теб това е ОК - заложи на тях, защото пък от гледна точка на интериора, можеш да импровизираш с цветове и материи.

# 267
  • Варна
desdemona не съм те забравила, но ми е пръсната на няколко компютъра и още търся едни снимки на гипскартон, беше много семпло и стоеше добре - в гипскартона бяха изрязани правоъгълници и лепнато стъкло матирано или плексиглас бял и с крушки или лед маркуч скрити беше решено осветлението в една зона.
Засега поствам някой идейки :

http://www.toxel.com/tech/2009/12/12/led-torn-lighting-concept/

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 15:05 от Doris

# 268
Дорис благодаря ти   bouquet  Hug Изглежда прекрасно, но същевременно и доста сложно newsm78 като изпълнение за съпруга ми, поне Confused Иначе е много интерсно, като прегъната леко книга  е стената и тавана ... страхотна идея Peace

# 269
Doris   bouquet  Hug нещо такова имаме за идея, може би, малко по-широки  newsm78 да са тези ивици с вградено осветление  newsm78 Иначе стаята е празна и е стандартен хол на панелка, има височина някаква тоест, но не искаме някакви сложни и заоблени/ натруфени един вид фигури с множество вградени лунички и пр неща, модни били според мен, ама в далечното минало  Sick

Да засега е празна, но трябва да имаш идея къде какво ще сложиш, ивиците не са случайно пуснати а минават и продължанат до стената с телевизора, помислено е и за допълнително осветление над къта за сядане, като подобно тяло има и на земята пред камената стена.

Та за да се определи пътя им и къде да се монтират телата трябва да имаш идея за обзавеждането. И аз не съм фен на таваните с много фигури, някъде направо си граничи с кича, като че ли е самоцел да се покажат въможностите на гипскартона Simple Smile))))))
Дюс мама, семплото не е за нас  Laughing

Понеже незнам Embarassed а и така и не се научих Sick как се постват снимките тук, Дорис стаята предтставлява точно, като тази от снимката ти с тази разлика, че стената облепена с тухлички при нас там е вратата на хола дефакто, а в ъгъла където е тъмната секция имаме един комин и е издаден (а де, newsm78 забравих как се казваше в случая, аааа колона). И прозореца дефакто е точно срещу стената с тухличките, а не както е на снимката отстрани! Ужасни обяснения, много ме  е срам  ooooh! Peace

Общи условия

Активация на акаунт