За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 538
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Чета ви отдавна, поздравявам пина за темата, а също и за начина, по който си е направила жилището   bouquet
Пропуснала съм жилището на пина, дайте линк ако е удобно, но съм си сложила във фаворити "оня" апартамент от първата страничка на темата. Връщам се да го гледам и пак и пак и си въздишам и си мечтая за тооолкова голяма стая, и жилише изобщо, което ще си купя,"ама друг път", и килима също.  Ох Пина вкарваш ме във филми  Laughing Но ако си открила магазинче с такива дамаски ориент във Варна моля сподели.
Отплеснах се, та мисълта ми беше да се вгледаш в таваните там кабелите май са с външен монтаж:

# 241
Здравейте момичета !
Правим основен ремонт на апартамент, в момента сме на етап боядисване с латекс.Решила съм цветовете да са много светли/мръсно бели или с някакъв много нежен нюанс/, чудя се таваните и стените един цвят ли да са или таваните да се боядисат в бяло ?

Таваните - бели, защото е по-хубаво; бели, за да си личи лекият нюанс на стените.

# 242
  • Варна
Здравейте момичета !
Правим основен ремонт на апартамент, в момента сме на етап боядисване с латекс.Решила съм цветовете да са много светли/мръсно бели или с някакъв много нежен нюанс/, чудя се таваните и стените един цвят ли да са или таваните да се боядисат в бяло ?
Ако е наистина нюанс на бялото не е необходимо тавана да е бял. Моя приятелка си боядиса така къщата с мръсно бяло, стана много добре, доста по лесно е и икономично, не е необходимо да имаш два вида латекс и да прецениш какво количество от единия или другия да предвидиш. Когато тонира боята и записаха рецептата и при нужда си взема точно същия цвят допълнително. Ще потърся снимки, но докато избере точния цвят, направи опити с няколко защото на стената на по-голяма площ не изглеждаха така както по мостричката. Ще намеря снимки да постна.

# 243
  • Варна
Хихи Barbabeau писали сме едновременно, с два различни отговора, колкото да затвърдим дилемата. Joy

# 244
Много хубави линкове и идеи   bouquet
Имам нужда от помоща ви, ще си правим тавана на хола, искаме да го направим хубав с гипсокартон, нооо не някакви супер сложни фигури и пр. а нещо което е лесно за изработка (мъжа ми ще го прави) и не със сложни детайли, нещо по-семпло един вид ... Дайте някакви линкове с идеи?
Ще съм много благодарна  Hug

# 245
  • Варна
нещо което е лесно за изработка (мъжа ми ще го прави) и не със сложни детайли, нещо по-семпло един вид ... [/b] Дайте някакви линкове с идеи?
Според мен за да е сполучлив тавана, добре е да следва някаква логика, например обособени зони. Ако искаш дай снимка на помещението за да предложим и нещо подходящо. В направи сам, един съфоромец си беше направил тавана изчистено и елегантно. Изобщо темата и показаните етапи на изпълнение са много полезни http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=14573.

# 246
Doris   bouquet  Hug нещо такова имаме за идея, може би, малко по-широки  newsm78 да са тези ивици с вградено осветление  newsm78 Иначе стаята е празна и е стандартен хол на панелка, има височина някаква тоест, но не искаме някакви сложни и заоблени/ натруфени един вид фигури с множество вградени лунички и пр неща, модни били според мен, ама в далечното минало  Sick

# 247
Хихи Barbabeau писали сме едновременно, с два различни отговора, колкото да затвърдим дилемата. Joy

Simple Smile

Aз съм за ефекта white on white.

# 248
  • Варна
Aз съм за ефекта white on white.
И така е добре, действително в този случай се вижда, че стените са с нюанс и стои елегантно Simple Smile
А в този случай просто не е ярко бяло (понякога стои изцъклено в дадена ситуация) и е по лесно и икономично ето намерих една снимка с не особено качество и цвета не е точния, тук малко розовее, а си е мръсно бяло, но това е от gsm-а

# 249
  • Варна
Doris   bouquet  Hug нещо такова имаме за идея, може би, малко по-широки  newsm78 да са тези ивици с вградено осветление  newsm78 Иначе стаята е празна и е стандартен хол на панелка, има височина някаква тоест, но не искаме някакви сложни и заоблени/ натруфени един вид фигури с множество вградени лунички и пр неща, модни били според мен, ама в далечното минало  Sick

Да засега е празна, но трябва да имаш идея къде какво ще сложиш, ивиците не са случайно пуснати а минават и продължанат до стената с телевизора, помислено е и за допълнително осветление над къта за сядане, като подобно тяло има и на земята пред камената стена.

Та за да се определи пътя им и къде да се монтират телата трябва да имаш идея за обзавеждането. И аз не съм фен на таваните с много фигури, някъде направо си граничи с кича, като че ли е самоцел да се покажат въможностите на гипскартона Simple Smile))))))
Дюс мама, семплото не е за нас  Laughing

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 12:05 от Doris

# 250
Мерси за снимката. Аз си мисля, че когато не е тъмен цвета няма да има голямо значение тавана дали ще е бял или не.Определено ще ни е по-лесно да са в един цвят, но все пак имам колебание.В началото исках да са по-контрасни стените, но сега реших да са светли.Мебелте са тъмни, кухнята е цялата тъмна агора/кроношпан/ със стъкло, дивана е тъмен, маса и столове също,  дограмата и вратите са тъмен дъб, и затова ми се струва, че светлите стени ще стоят по- стилно и по-нежно.Терасите ни са остаклени пак с тъмен дъб и сложихме мръсно бяла мазилка, получи се много добре, много стилно.

# 251
  • Варна
Мерси за снимката. Аз си мисля, че когато не е тъмен цвета няма да има голямо значение тавана дали ще е бял или не.Определено ще ни е по-лесно да са в един цвят, но все пак имам колебание.В началото исках да са по-контрасни стените, но сега реших да са светли.Мебелте са тъмни, кухнята е цялата тъмна агора/кроношпан/ със стъкло, дивана е тъмен, маса и столове също,  дограмата и вратите са тъмен дъб, и затова ми се струва, че светлите стени ще стоят по- стилно и по-нежно.Терасите ни са остаклени пак с тъмен дъб и сложихме мръсно бяла мазилка, получи се много добре, много стилно.

Ако има ниши наистина е по-добре да са два цвята били те и неконтрастни. Обзавеждането на и на снимката е тъмно, дограмата тъмен дъб (не че е  от значение като се сложат пердетата), мебелите венге и тъмно червен лакобел, тапета около камината е също тъмно кафяв... Отвън къщата е в същия цвят само че с фасаген.

# 252
Стаята е правоъгълник 8 метра дълъг на 3.6 широк, няма ниши. На едната стена е кухнята с модул за тв, отсреща маса и ъглов диван.Има трегер който си мислех да е в друг цвят, трегера се получава от приспособена тераса.

# 253
  • Варна
Стаята е правоъгълник 8 метра дълъг на 3.6 широк, няма ниши. На едната стена е кухнята с модул за тв, отсреща маса и ъглов диван.Има трегер който си мислех да е в друг цвят, трегера се получава от приспособена тераса.

Може ли да драснеш скица? Врати, прозорци... А аз ще си намеря папката с гипскартоните и ще постна нещо:)

# 254
От темата се вижда, че ни допадат много различни неща, че има интериори които харесваме, но преценяваме че не са за нашия дом.

Искам да попитам-при вземане на интериорни решения, освен красота, съчетание на елементи, следване на стил дали се ръководите от това, да създадете някаква специфична атмосфера?

Питам, защото в определени домове/ а дори и хотели/ съм имала чувството, че съм в точно определена приказка, роман, филм.Следвате ли целенасочено подобна идея?

Общи условия

Активация на акаунт