За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
[
 А изработката ѝ струваше 3000 евро (това цени в Италия).

Всъщност защо пък да е с пуш, може да се изработи като се остави луфт между вратичките, около 1 см колкото да се подхванат с ръчичка и те да са си обикновени механизми. Мисля, че няма да стои лошо при еднакви квадратни вратички...

# 226
  • Варна
Иначе на тоя магазин аз можех да има продам десетина мебела, ама айде.
Уф верно, че е много скъп, аз се зазяпвам по мебелите и ми се струват на доста сносни цени като за масив с дърворезба в сравнение с пдчарките. Но ми е мнооого далеч и мебелите тежки и доставката ги оскъпява. А ако имаш подобни мебели с удоволствие бих купила!
Например като този трапезен 260/60/147 продаден е за 250 лева.

Едно такова диванче, това е за 180 лева:

Абе пусни каквото имаш и ще се договорим.

# 227
  • Стара Загора
pina,аз харесвам съврменен минимализъм,въпреки това има и интериори които пак ми радват окото,останах много впечатлена от кухнята ти,моите поздравления.
ето и любимият ми сайт
http://www.salon.ru/interior.plx?&sid=546&rid=281&p=2

в него мисля всеки може да намери нещо за себе си  Grinning

# 228
[
 А изработката ѝ струваше 3000 евро (това цени в Италия).

Всъщност защо пък да е с пуш, може да се изработи като се остави луфт между вратичките, около 1 см колкото да се подхванат с ръчичка и те да са си обикновени механизми. Мисля, че няма да стои лошо при еднакви квадратни вратички...

Цената изобщо не идва от 16-те пуш бутончета, които са, губо казано, едни тапички на пружинка, а не някакви сложни механизми. Simple Smile Изработката на вратичка, която ще се отваря с пуш бутон е същата като на ватичка, която ще се отваря с дръжка. Цената идва от материал + труд. Материалите са масив за вратичките и видимите страни на шкафа (страниците) и пдч или мдф вътре. Но както и да е. Споменах цената само като пример как човек, тръгвайки с добри намерения и плащайки немалко пари, в крайна сметка пак може да постигне лош резултат, ако не прецени добре с какво може компромис и с какво не.

# 229
Иначе, baibibi, да ти дам идея къде да си сложиш книгите - натоварваш ги и ги занасяш в някоя библиотека дарение и си оставяш 50- 100 броя, колкото да си наредиш 3-4 рафта за красота в къщи и това е. Аз така направих. Просто нямаме толкова място, то си трябва отделна стая, а и слугуване иска - ето прах трябва да им се бърше. Хем ще си полезна за обществото, библиотеките едва имат пари да купуват нови книги.

Ето това е съвет, който категорично отхвърлям! За мен книгите не са част от интериорните решения. Т.е. не служат за красота. Затова и искам да са "затворени" - хем да не се налага да ги почиствам всеки ден, хем и да се съхранят за по-дълго време.
Не мога да се разделя с тях, по никакъв начин и в ничия полза!

# 230
  • Варна
Иначе, baibibi, да ти дам идея къде да си сложиш книгите - натоварваш ги и ги занасяш в някоя библиотека дарение и си оставяш 50- 100 броя, колкото да си наредиш 3-4 рафта за красота в къщи и това е. Аз така направих. Просто нямаме толкова място, то си трябва отделна стая, а и слугуване иска - ето прах трябва да им се бърше. Хем ще си полезна за обществото, библиотеките едва имат пари да купуват нови книги.
Ето това е съвет, който категорично отхвърлям! За мен книгите не са част от интериорните решения. Т.е. не служат за красота. Затова и искам да са "затворени" - хем да не се налага да ги почиствам всеки ден, хем и да се съхранят за по-дълго време.
Не мога да се разделя с тях, по никакъв начин и в ничия полза!
И аз не мога...

# 231
  • Варна
Цената изобщо не идва от 16-те пуш бутончета, които са, губо казано, едни тапички на пружинка, а не някакви сложни механизми. Simple Smile Изработката на вратичка, която ще се отваря с пуш бутон е същата като на ватичка, която ще се отваря с дръжка. Цената идва от материал + труд. Материалите са масив за вратичките и видимите страни на шкафа (страниците) и пдч или мдф вътре.
Да, тук може и да си права, аз знам какво е пуш бутон, има ги за чекмеджета, вратички, плавни неплавни, с дистанционер и без, но по принцип разликата между качествения обков е доста голяма, не съм проверявала каква е цената им, може и да не е съществена. Ох освен 16 пуша има и панти, а ако не са качествени след време тава мазало, оскъпява си когато са повече вратичките.
Пример с кухнята на мама Wink- има 10 горни шкафа с клапващи вратички, по съвет на майстора взехме турски амортисьори по към 7 лв за по евтино за сравнение механизмите на Блум за клапващи вратички са 58 лв за брой. Разликата е 510 лева и в това, че в момента има само един работещ амортисьор и вратичките си се клапват сами  Joy.
Тук спокойно за фронта може да се ползва МДФ, той се и фрезова и боядисва, едва ли ще е от дъб и да го боядисаш, а корпуса си е стандартно от ПДЧ. Всъщност Baibibi иска вратички така или иначе може и остъклени. Пускам една снимка илюстрираща идеята за вратичките с растояние в случая даже е ПДЧ, аз не съм му фен, но и в къщи повечето мебели са от него:

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 19:23 от Doris

# 232
# 233

http://lh4.ggpht.com/-S9Jv3cnUbvQ/SdWCOFr3NaE/AAAAAAAAAhg/cvkjFI … sCabinetDoors.jpg
http://www.williamlaberge.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/bu … ookcasemar600.jpg
http://artisancustombookcases.com/images%5CBC203.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-4mglPLJU9Lo/TeSb2jjuEjI/AAAAAAAABTs/YipyF4mrl6A/s640/nice+dining+room+with+built+in+shelves+for+library+-+gorgeous+floors+too.jpg

това само заради лампите Simple Smile
http://www.weddingtondesign.com/images/countryhouse/countryhouseL.jpg
Може и така ако имаш необходимото място
http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/ny/6-16-kafka-library-4.jpg

Всъщност дали не става наистина с някакви механизми да си ги приплъзваш както в онези малките жилища - хоп-скрити, хоп-открити.
На мен ако трябва да са с врати най-много ми допадат такива с цeли врати, но не виждам как това би било възможно чак до тавана. Може би такива и отгоре още един ред рафт...http://www.moebel-ideal.de/images/produkte/i84/8498-Boston-Regal … nation1-wei--.jpg

# 234
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Чета ви отдавна, поздравявам пина за темата, а също и за начина, по който си е направила жилището   bouquet
Страхотни неща виждам тук, просто всички сте невероятни.
И поради това, влизам за съвет  Embarassed С мъжо строим къща, която живот и здраве напролет следва да обзавеждам. Тогава ще ви търся пак за съвети, но сега имам следната молба - Тъй като нещо с него не сме се разбрали, таваните са направени така, че да са окачени навсякъде. Просто кабелите не са вкопани в мазилката, а не са, защото когато му дойде времето и мъжо ме попита, аз му казах окачен таван само в хола, ама той си решил, че ще е навсякъде. И тъй като аз НЕ ХАРЕСВАМ тези елементи и джаджи по тези тавани, то ви моля за идеи за начина на осветление. Става въпрос за цели пет стаи /хол плюс кухня, три спални и кабинет/спалня/ Sad, просто не мога да ги измисля. Само лунички не ми харесва, лунички с някакви полилеи не знам как ще стане, и за това.Стила, който харесвам, класически с елементи на ретро, интериора мисля да е нещо от рода на бели мебели - да има и кафяво, сиво, /по една от стените/, може би ще има и акцент с тухлички или камък около камината. Та на тази картинка финтифлюшка на тавана не върви, но се надявам да ми предложите нещо подходящо /мислех си да е направен така, че да наподобява дървени гредички, ама не става/. Мнооого мерси за помощта  Hug

# 235
  • Варна
Шанта ти си съкровище!

# 236
  • Варна
luba_rizova досолкото разбрах в момента си имате къща, която довърщвате и на този етап са ви сложили гипскартонени тавани, но не са поставени кабелите за осветление? Никога не е късно, първо обаче трябва да си направиш план на помещението и обзавеждането и да се определи къде ще има нужда от осветително тяло - над трапезната маса или къта за сядане. В картона най лесно се полагат кабелите, виж за стените си е хамалогия трябва за се вкопаят и после мазилка и да се шпаклова. А декоративни греди има, но не ми се виждат приложими в случая.

# 237
  • Пловдив
Дориска, не, мила
Кабелите по таваните са направени така, че трябва върху тях да има окачен таван /гипскартон или друго подобно/, за да се скрият. С мазилката не може, защото ще трябва да е поне три сантиметра. Не  живеем там, в момента се строи /всъщност откъм строеж е почти завършена, може би до месец ще е готова, за да се започва с вътрешните дилеми/. Въпроса ми е по-скоро как да се изпълнят тези гипскартони, без да ги натоварвам с лунички /тука чакам идеи на Пина, ненавиждаща луничките/, а в същото време да се използват функционално като осветление. newsm78

# 238
  • Варна
Дориска, не, мила
Кабелите по таваните са направени така, че трябва върху тях да има окачен таван /гипскартон или друго подобно/, за да се скрият. С мазилката не може, защото ще трябва да е поне три сантиметра. Не  живеем там, в момента се строи /всъщност откъм строеж е почти завършена, може би до месец ще е готова, за да се започва с вътрешните дилеми/. Въпроса ми е по-скоро как да се изпълнят тези гипскартони, без да ги натоварвам с лунички /тука чакам идеи на Пина, ненавиждаща луничките/, а в същото време да се използват функционално като осветление. newsm78
Аха сега е ясно, според мен няма проблем да се направи вароциментова мазилка, а това че е гипскартон не означава непременно лунички, можеш да си сложиш каквото поискаш и където поискаш. По-скоро на обикновен таван не можеш да вградиш лунички.
На този етап си? https://sites.google.com/site/ngroup01/strojtelni-uslugi-predlag … obna-cenova-lista

# 239
Здравейте момичета !
Правим основен ремонт на апартамент, в момента сме на етап боядисване с латекс.Решила съм цветовете да са много светли/мръсно бели или с някакъв много нежен нюанс/, чудя се таваните и стените един цвят ли да са или таваните да се боядисат в бяло ?

Общи условия

Активация на акаунт