За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
А евреите не делят ли мляко от месо и яйца? Не зеленчуци от месо.
Пина, права си. Аз се обърках.
Ето в тази тема имаше много интересни и куриозни неща за кашер и халал особеностите.
С това преставам да спамя в дизайнерската тема. Blush

# 331
Хехе, Пина, всеки нанякъде е чалнат. Лошото на тези лудории е, че обикновено с времето се засилват.
Подобно на манията за чистота, с тази за подредба е същото.
Аз от първата не страдам. Или поне не съм установила, въпреки че след споделеното по-напред за подвижните первази на мебелите се замислих... Laughing

Идеята за цветя в банята е много приятна! Благодаря! Единствено трябва да проверя, кои биха били подходящи, не само откъм виреене, но и откъм алергии, тъй като съпругът ми има такива и то доста силно изразени. Това е и една от причините, поради които у дома няма нито едно цвете.
Barbabeau, заинтригува ме с тази тема Crazy.

За да не е спам, споделям едно перално помещение.

# 332
И една кашерна кухня модерен дизайн  Wink
http://www.idesignarch.com/contemporary-kosher-kitchen-design/

И такова перално помещение не бих отказала. Поне 200 квадрата чиста жилищна площ отидоха  Laughing като знам, че много малко къщи имат по толкова, за апартаменти да не говорим...

# 333
Извинявам се за намесата, но kokovi4 спомена нещо за черен плот...
Само да кажа, че е ужасно непрактично. Ако остане малко вода по него след това стои не само сиво-бяло, но и релефно и трябва непрекъснато да се бърше и да се почиства с препарати. (Не може с CIF, за да не се надраска и т.н.)
Ако сега можех да избирам - само нещо меланж, има прекрасни сиво-бели гранитени плотове.

И докато сме на тази тема- ето няколко плота от натрошени стъклени бутилки:

Много екологично, красиво и има възможност за "направи си сам"... Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 17:07 от Melany99

# 334
  • Варна
Извинявам се за намесата, но kokovi4 спомена нещо за черен плот...
Само да кажа, че е ужасно непрактично. Ако остане малко вода по него след това стои не само сиво-бяло, но и релефно и трябва непрекъснато да се бърше и да се почиства с препарати. (Не може с CIF, за да не се надраска и т.н.)
Ако сега можех да избирам - само нещо меланж, има прекрасни сиво-бели гранитени плотове.
И докато сме на тази тема- ето няколко плота от натрошени стъклени бутилки:
newsm10
С две ръце подкрепям, никога повече тъмен лъскав плот! Животът е твърде кратък за да минава в полиране на плотове Simple Smile Ако бюджетът позволява - полимермрамор - технически камък или кориан на DuPont, гранит... Много харесвам дървените плотове, но нямам инфо от първа ръка как се държат в кухнята. Друг вариант е за една модерна кухня бетонните плотове, но това е за "онези" хора, за които писах.
http://www.skv.bg/technistone/home-stones-solutions.php?slide=1&pic=1
http://www.ergonv.bg/index.php?option=com_content&view=artic … id=10&lang=bg

# 335
Melany99, как се прави това нещо сам? Току виж съм си направила   Simple Smile

И един български апартамент в международен блог (до сега не бях виждала български неща там, май...). Някак си личи, че е български. Не е по мой вкус.

http://freshome.com/2011/10/26/tiny-apartment-in-sofia-with-wall-graphic-details/

# 336
Браво, че са публикували нещо българско!  
Не е и по моя вкус (като изключим яките щори на прозореца в хола). Много ми е странно да видя снимки на WC с вдигнат капак, но както и да е....

Pina, задай тема за днес! Толкова ми харесваха първите страници с разбор на определени кътчета или функционалности от дома.

# 337
pina, много добре че има нещо БГ.
Не мисля, че с нещо се отличава от публикациите в дибла...

# 338
Melany99, страхотни са тези плотове с натрушените бутилки #Crazy, и аз чакам за нещо по въпроса - "направи си сам"   bouquet

# 339
Pina, задай тема за днес! Толкова ми харесваха първите страници с разбор на определени кътчета или функционалности от дома.

О, много се радвам!  Grinning

Да видим как се решава стената с телевизора. Неизбежна, критикувана, модерна, отричана от интелектуално настроените личности в съвремието, но... и у нас я има и да, цяла стена е посветена на телевизора. Как да се избегне той да бъде основен акцент и живота ни да се върти около него или пък не искаме да го избягваме  Thinking Какво върви със/ до него и какво не.

телевизор и камина  1..- ей тази подредба и съчетание виждам на много снимки, не български разбира се, ние рядко имаме камини в домовете си. Явно е актуално, хем- хем работата - да гледаш огъня, но да не изпускаме и сериала/ мача/ новините/ клюките... Направо си е неизбежно  Confused въпроса е това дали е функционален кич или е само кич  Laughing

Може да е сложен в секция - 1..  2..  3..  4..  - идва ми скучновато и изтъркано, може би след десетилетия със секции в абсолютно всеки дом. Признавам, че някои модели стават доста приятни.

Телевизора сред книги - 1..  2..  3..  4.. - като от две епохи

Телевизора сред картини - 1..  2..  3..  - в неравна битка онова препускащо, дишащо модерно нещо с една просто картина. Макар, че никак не е зле на показаните снимки. Такава дилема имах и аз, но не се стигна до реализация.

Малък телевизионен шкаф и най- вероятно цяла гола стена - 1..  2.. 

Изобщо красивото и интелигентно въвеждане на телевизора в интериора не е лесно.
Как стана у нас за сега  Thinking Може би с времето нещо ще бъде променено. Дори до вчера знаех точно какво, а днес вече мисля, че ще остане така за по- дълго.

# 340
Аз телевизор нямам, но тук: http://www.primelocation.com/uk-property-for-sale/details/id/CLTW_SJW110041/ - това е моята бъдеща къща, не съм ви споделила още  Grinning , може да се види телевизор пред огледало. Не бях виждала. Естествено, аз ще го разкарам като се нанеса  Mr. Green , но за идеята да се види.

# 341
Pina, много интересен постинг! Simple Smile
Да си кажа по точка 1: само кич. Това е американска и канадска измишльотина (мисля, че най-вероятно по такива сайтове си виждала тази подредба) и винаги адски ме е дразнела!
Не знам кое ме дразни повече - ТВ над камина или кошничка със сухи цветя върху казанчето в тоалетната. Mr. Green

За секциите в "модерните" жилища, харесвам идеята за плъзгаща се врата пред ТВ модула:
1 , 2 ... А тук същата идея е била използвана, за да интегрират плазмен тв в някакъв по-рустик интериор.

Харесвам решението с картините, макар че може и да не са чак толкова много и плътно разположени. Мисля, че 2-3 картини на стената с ТВ също биха стигнали, за да "раздраматизират" черното и натрапващо се присъствие на телевизор върху гола стена.

# 342
О, сетих се за още един дял - телевизор вграден в гардероб - това като решение за спалня. Виждала съм го не веднъж и тук във форума  - 1..  2..   3..  4..  Koeто пък ме подсеща за телевизор кухнята (на днешно време не можеш и зъбите да си измием без телевизора) - 1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..

Значи това в кухните изскочиха много любопитни неща  Simple Smile

Бих искала да добавя и телевизор като цветарник, но не зная дали ще намеря снимки  Laughing а знам, че съществува, а може би също и телевизор като етажерка, но това са все за по- старите 'дебели' модели, които бяха и може би по- функционални в това отношение  Laughing

И без да има връзка с телевизорите - един интериор ми попадна, много ми хареса, та да го покажа
http://www.nashdom-bg.com/files/skandinavski%20stil.jpg

# 343
Пак си навързвам постовете, извинете ме, но да не остане незабелязано  Crazy

# 344
Според мен телевизорът намира място в дома, според нуждите на стопаните му. Примерно аз не бих си сложила телевизор в спалнята, кухнята, банята, детската... По-вероятно ще е да се лиша от телевизор въобще, заедно с прилежащите му дребен компютър, мишка, клавиатура, плейстейшън...
Бих го разположила според пространството, без да го въртя и суча, за да го превърна в някакъв център на събитията у дома. У нас в момента е по подобен начин на този у Пина. Ако нямах подходящото място за книгите си не бих се поколебала да го сложа в секция.
Ето дневна, която ми допада

Това също.

Баща ми е невероятен меломан. Винаги е казвал, че иска стая, в която да има колоните си, прилежащите им устройства, грамофон и телевизор. Споделя, че в нея би положил всичко според акустиката. Струва ми се чуден вариант, когато наистина телевизорът е важен за някой. Е, разбира се, ако става дума за гледане на сапунка, едва ли е от такова значение, но да си кажа Laughing.
Забелязвам у нас изхвърляния, които са ми крайно непонятни. Огромен телевизор в малка стая, който не се обхваща адекватно с поглед; вдигнат високо телевизор, далеч над нивото на зрението; огромни озвучителни тела, които не могат да разгърнат потенциала си в ситното помещение и творят шум и нищо отгоре... Но пък все собственост на горди "ценители"...
Пред тях предпочитам телевизор над камина; отлично ми се връзва с дама малко над средната възраст, цветно кресло, плетка и Розамунда. Дори ми носи странно усещане за уют.

И в този ред на технични-кич-мисли да споделя един абсурд, на който попаднах, докато търсех нещо с което да илюстрирам това, което на мен ми допада
http://www.stevecaseydesign.com/images/new_ht/b1ht.jpg

Общи условия

Активация на акаунт