За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 535
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
# 286
Благодаря ти, Пина! Не съм се обидила за книгите, разбира се! По-скоро имах предвид, не че не ми харесва да са част от интериора, а не бих сложила всичките си книги с цел да красят. Просот са ужасно много, разнородни както по формат, така и по цветове, пък има и доста вехти /имам предвид опърпани/. На всичкото отгоре една такава висока библиотека ще се чисти адски трудно, а прахът, ако не е затворена, просто ще съсипе книгите за месеци. Естествено, че ще си сложа и някои на показ! За целта имам витрина със стъклена врата, а също и няколко открити лавици.
Поглеждам чат-пат в темата, не ме забравяйте и добавяйте интересни библиотеки

# 287
Много ви благодаря!!!!!! Бързо ми се избистря и обогатява идеята! Особено този параван ....страхотен е!!!!!!!!! По-скоро ще търся или ще си поръчам нещо такова,отколкото да рисувам по стените. Хареса ми и четвъртата снимка на Пина, даже се сетих,че имам подобно покривало за легло,което не ползвам ,защото щерката много обича да рисува...навсякъде  Laughing Това ще са цветовете - коноп, бамбук, тревички и цъфнали дръвчета....и полека куклите излязоха от интериора  Mr. Green
В родителската половина на спалнята ще е по-семпло,а в детската половина по-розово.

# 288
коноп, бамбук, тревички и цъфнали дръвчета....

Така звучи много приятно! И кулите могат да намерят свойто място там, но в не големи количества.

# 289
Amelly Simple Smile Понеже писа - параван и цъфнало дръвче - реших, че това е варианта ти - а и  като му се нагледаш - лесно сменяш:) Успех!! И да се похвалиш скоро!

# 290
  • Стара Загора
Amelly,погледни тези снимки

виж и този линк
http://shaangreal-design.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 12:55 от kokovi4

# 291
kokovi4 , размаза ме!!!!!!!!!
Страхотни снимки, особено първата!!!!!!!!!! Само синьото ми е твърде натрапчиво,но интериора е удар в десетката ....на сърцето ми!!!!!!!!! Heart Eyes
Много ви благодаря,момичета!!!!!!!!! Страхотни сте!!!!!!!!! За няколко часа си избистрих идеята!!!!!!!
Знам,че далеч по-трудна ще е реализацията, но е важно първо да знам точно какво искам.
Не е ясно кога ще се нанесем и ще почне обзавеждането,но задължително ще се похваля като приключа, дори и да не се справя блестящо.

А според вас идеята за параван като разделител на родителска и детска част на спалнята добре ли е ? В смисъл има ли нещо по-умно измислено на света? Аз го избрах защото ми се вижда лесно за монтиране, лесно за поддръжка и лесно за демонтиране при нужда  Laughing и като реша да го махам, просто ще го сгъна и бутна някъде без да ми заема място. А и е интересно.

# 292
Струва ми се, че паравана ще го заобикаляш, заобикаляш, че накрая ще го сгънеш един път завинаги и ще го прибереш. Освен това аз много харесвам паравани, но ми се струва, че ти трябва 20 квадрата спалня, за да се намести логично и той. Иначе претрупана тесноития става май  Thinking Никога не съм имала параван.

# 293
Ми тя стаята,дето ще я правим на спалня, е точно 20 квадрата  Simple Smile
Трябва да има някакъв разделител, на първо време няма да обзавеждаме други стаи и затова ми се вижда наложително да имаме от време на време преграда между голямото и детското легло. Хем и да свиквам щерка ми да си има собствена територия и да не влиза в моята част, вкл. да не рисува,лепи и разхвърля навсякъде. До сега сме живели само в гарсониери и там по принуда се ползва една стая за спалня, детска и гостна. Имам нужда от лично и неприкосновено пространство!  Laughing
Бе то до паравана да стигнем.... Simple Smile

# 294
  • Бургас
Здравейте дами  аз черпя  идеи и от  тук

http://hit-decor.com/

Peace

# 295
  • Стара Загора
Amelly,не съм сигурна дали една релса на тавана ,с завеси или щора  японска стена  няма да са по удачни да преградиш стаята

http://svejo.net/1271596-universalni-azhurni-zavesi-predlagat-am … i-gtc-design-blog

# 296
  • Варна
Обзавеждането и декорирането много зависи от начина на живот на притежателя. За някои спалнята е като един вид дневна с телевизор, полици, секции... За други е съчетание с кабинет, за трети е само място за спане.

Виждам разни бонбонени предложения, аз лично трудно бих си представила мъж в такава спалня,  освен ако не е вдетинен или с леви уклони  Joy  Все пак помислете и за мъжкото присъствие Simple Smile И в тази връзка ето една подходяща декорация, дори има връзка и с куклите, ако се търси японската връзка   201uu

Всъщност не разбрах каква асоциация се търси там - цветова, японска, на формата.

Не зная как виждате съчетанието на спалня и детска? Докато детето е на година, две, три, а после?

# 297
kokovi4 , ще го имам предвид, но понеже се надявам в следващите 4-5 години да обзаведем и другите стаи, и да има отделна детска, затова не ми се иска да слагам нещо,което после ако реша да махна, ще остави следи. Чудя се още и по този въпрос - за отделната детска. Дъщеря ми е на 4 и половина,до сега ,както казах, сме живели тримата заедно в една стая, но и да не беше така, ми се струва малка да я оставям да спи в друга стая. Отделно от това нямаме възможност да обзаведем целия апартамент едновременно, а вероятно ще е по стая на година. Затова в началото пак ще бъдем тримата в една спалня. Но като тръгне на училище и особено като навлезе в тийн възрастта, ще ѝ трябва самостоятелна бърлога, нали? И ние сега сме по средата  LaughingЩе правим нещо,което ще е краткотрайно и после лесно да можем да го развалим като отрасне щерката и се "отдели" от нас.

Doris , и ти си права, но мъжа в нашата къща е извисен,  вирее във всякакви интериори и не го интересува ни цвят, ни материал. Освен това по 2-3 дена седмично е в командировка  Mr. Green Понеже е интелектуалец и мислител, на него след време ще му правим кабинет и той там ще си живее  Laughing Към новата спалня единственото му изискване е да избера хубав матрак, понеже има шипове. И забележи, подчертавам, аз да избера. Той никога не участва.

# 298
  • Стара Загора
след като е за кратко наистина решението е параван ,може да окрасиш стените покрай детското креватче  с стикери,те винаги могат да се отлепят и премахнат ,с аксесоари,възглавнички .....може да направиш страхотна атмосфера за малката принцеса и да се получи нещо като неин кът

# 299
Amelly,
малката е готова за самостоятелна стая.
Колкото повече отлагате, толкова по-трудно става (обикновено).

Общи условия

Активация на акаунт