За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 489
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Я да си призная, че бих могла да живея в минималистичен дом  Simple Smile Колкото харесвам рустикални и провансалски и шерлокхолмски (по симплявен  Wink ) интериори, толкова не умея да ги организирам. Кухнята ми не е минималистична по проект, а на практика натам е тръгнала. Празни плотове, няма сушилня, няма гъби и веро, няма накачени по гърба прибори за готвене, няма кухненски хартии - абе нищо няма. И в дневната е така - въглавнички има, но всяка има строго определено място и позиция и винаги е така. Никакви излишни вещи издаващи признаци на живот  Laughing Мъжа ми не може така, но аз ходя след него и прибирам и нареждам. Иначе не ми е спокойно.

# 316
kokovi4 , тъй като искаш да използваш черно и бяло в модерен интериор, виж тези 35 снимки от различни жилища точно в черно и бяло, модерни, а някои дори минималистични, могат да ти дадат идеи, или да получиш нагледна представа как ще изглеждат някои неща реализирани

http://freshome.com/2011/08/31/black-white-inspiration-35-contem … a-world-of-ideas/

# 317
kokovi4 , тъй като искаш да използваш черно и бяло в модерен интериор, виж тези 35 снимки от различни жилища точно в черно и бяло, модерни, а някои дори минималистични, могат да ти дадат идеи, или да получиш нагледна представа как ще изглеждат някои неща реализирани

http://freshome.com/2011/08/31/black-white-inspiration-35-contem … a-world-of-ideas/
Като видях последната снимка се сетих , че много обичам бани/стаи .Да са големи и да има достатъчно място за всичко необходимо за баня /мебели в които да се държат кърпите, халатите, парфюмите и всичките други козметики  и прочие/ и съответно да си е с бидето, душ кабината и да е широко толкова че да може спокойно да се преоблечеш вътре.Да е топло/през зимата/ и толкова уютно колкото спалнята  примерно.
Задължително да е с меки пътечки и задължително да има нормален размер прозорец , а не някакво ужасно малко прозорче качено на високо в банята.

# 318
И аз харесвам такива, но съм виждала само една подобна, в апартамент, в Чайка, на мои познати, които бяха съборили всички стени и го бяха прекроили. Накрая банята им беше колкото дневното помещение и по- голяма от спалнята. Но за тях беше важно място, така са искали. Аз нямам възможност и повод да ходя по новопостроени къщи на заможни хора, но мъжа ми има такава професия, че често попада по такива и с него сме коментирали, че никъде не е видял наистина голяма и хубава баня да речем 20 квадрата. Къщи, някои в дневното помещение с полилей за 20 000 лева, а бяната 5 квадрата (това е реален случай).

30 големи бани

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 09:43 от pina

# 319
  • Варна
Я да си призная, че бих могла да живея в минималистичен дом  Simple Smile Колкото харесвам рустикални и провансалски и шерлокхолмски (по симплявен  Wink ) интериори, толкова не умея да ги организирам. Кухнята ми не е минималистична по проект, а на практика натам е тръгнала. Празни плотове, няма сушилня, няма гъби и веро, няма накачени по гърба прибори за готвене, няма кухненски хартии - абе нищо няма. И в дневната е така - въглавнички има, но всяка има строго определено място и позиция и винаги е така. Никакви излишни вещи издаващи признаци на живот  Laughing Мъжа ми не може така, но аз ходя след него и прибирам и нареждам. Иначе не ми е спокойно.
Поздравления! Много уважавам подредени и организирани хора, някак и живота им като че е по-лесен. При мен не се получава много Sad Опитвам се всъщност и затова не си позволявам открити рафтове и остъклени вратички пък дори и мат, макар да ми допадат.

# 320
  • Стара Загора
хи хи пина,значи си приличаме ,аз бих могла да живея в такъв дом обичам всичко да ми е в ред .кухнята ше ми е без сушилните и други джаджи по нея искам съвсем изчина да бъде ,но за жалост малката и мъжа ми са някакъв ураган .И аз само минавам след тях и разчиствам  ooooh!

благодаря за линка ,първата снимка ми е от любимите ,ще помисля днес утре и ще кажа какво съм измислила 

# 321
И аз харесвам такива, но съм виждала само една подобна, в апартамент, в Чайка, на мои познати, които бяха съборили всички стени и го бяха прекроили. Накрая банята им беше колкото дневното помещение и по- голяма от спалнята. Но за тях беше важно място, така са искали. Аз нямам възможност и повод да ходя по новопостроени къщи на заможни хора, но мъжа ми има такава професия, че често попада по такива и с него сме коментирали, че никъде не е видял наистина голяма и хубава баня да речем 20 квадрата. Къщи, някои в дневното помещение с полилей за 20 000 лева, а бяната 5 квадрата (това е реален случай). 30 големи бани
И аз имам такива приятели , които още се чудят защо са си направили баните толкова малки .И това са хора които са виждали и излизали доста навън и в момента живеят в огромни къщи .За сетен път се убедих , че и с пари/ и то много/ има хора които не умеят да си създат елементарен комфорт.
Ходили ама по музеии и забележителности./не че е нещо лошо/.
В Италия е нещо съвсем нормално банята да е като стая.
Не казвам че трябва да е огромна , а да е достатъчно голяма за описаните по горе мебели и дейности вътре.Да може вътре спокойно да влязат двама души.
Мразя баня и тоалетна отделни помещения и то малки по размер .
Пина, сега разгледах снимките за бани.
На мен тези ми идват някак много помпозни.
Аз не обичам прекалено ултра модерни дизайни.
За мен е по важен комфорта , удобството .
Аз говоря за по нормален и обикновен дизайн , абсолютно приложим , лесен за подържане ит.н. дизайн на баня.Който да е приложим както за апартамент , така и за къща.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 10:23 от Markrit

# 322
Не мога аз. Имам нужда от артистичен безпорядък, иначе нищо не мога да намеря.  Laughing
Присъединявам се към любителите на подобни бани, аз си мечтая за вкторианска, с вана на крачета, огромни прозорци и, естествено, изглед към английската ми градина.  Heart Eyes

http://www.victorianbathrooms4u.com/images/bc_designs_victorian-suite.jpg
http://www.victorianbathrooms4u.com/images/images_big/bathroom-s … oille-small_1.jpg
http://www.victorianbathrooms4u.com/images/infobox/bathrooms_georgian_suite.jpg
http://www.victorianbathrooms4u.com/images/trad_doub_leg-R.jpg

А в провансалската къща мисля в този дух да ги подредя нещата  Laughing
http://4.bp.blogspot.com/_QUDQUvRNXjA/RorBKc7S2gI/AAAAAAAAAOI/NK … Bathroom_01bb.jpg
http://www.ehomee.com/wp-content/uploads/2009/05/085004bza.jpg
http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96%7C00000ce14%7Cd7f4_ … --traditional.jpg

Една любима моя провансалска кухня:
http://wellorder.com/2011/01/22/the-dreamy-little-kitchens-featu … l-little-kitchen/

# 323
O, аз ги сложих 'в този ред на мисли' да видим и някои идеи за бани. Не казвам, че трябва да бъдат такива. За себе си изобщо не разсъждавам каква бих искала да ми е банята, защото знам каква ще е до края на живота ми - малка  Simple Smile В момента са баня и тоалетна отделно - малки.
Някои от музеите и забележителностите са вили, резиденции и дворци на исторически личности и също имат бани - от алабастър, примерно, в Долмабахче  Simple Smile Та също дават идеи.

# 324
Лично за себе си не бих могла да възприема подобна по размер баня. Харесва ми, но да й се любувам на снимка Blush.
Първоначално когато се настанявахме в сегашното ни жилище ми беше много странно, защото банята ни е ужасно, ужасно малка. В момента ми е толкова... нормално.
В новото ни жилище ще бъде нормално голяма баня, но пък имаме прозорец, който е голям (66см е широк и е висок, колкото прозорците във всяка друга стая) и се чудя какво да го правя. Хем ми харесва, светло е, приятно, хем... сякаш ме гони някаква параноя с него. Изобщо не мога да го измисля какво ще представлява след ремонта.
Но пък си мечтая за перално помещение. Достатъчно голяма стая за две перални, сушилня, отделно сушилка, дъска за гладене, ютия, може би преса...
Така или иначе няма да ме огрее, поне да споделя Laughing.

За подредеността - аз не я свързвам с минимализъм. Обичам да ми е подредено, дори зад затворените и плътни вратички.
Книгите у дома, например, са подредени по жанрове, след това по автори. Книгите на английски са между тези на български, подредени по същата логика. Изключение правят пътеписите и пътеводителите, които редя по големина. Книгите на испански и руски са на отделен рафт, но подредени по същия начин.
Дрехите в гардероба са подредени по цветове. Включително тези, които са на закачалки.
Моите обувки са подредени по височина.
... Мога още дъъълго да продължавам.
И в никой случай не се приемам за минималистично настроена. Дори съм приятно разхвърляна.
Не бих се чувствала приветливо в подобен интериор; не е моето, без значение дали ми харесва или не на картинка.
От друга страна синът ни добре се грижи за домашния аранжимент...
В този ред на мисли смятам, че минимализъм с детенце не би имал живот Laughing.

kokovi4 е споделила на 20-та страница снимки на стени за детска стая в желания от Amelly стил.
Аз пък да споделя, че с изключение на първата снимка иде реч за тапети, подобни на които съм виждала в каталозите в Genesis.
Първото не е задължително да бъде рисувано. Най-лесно би било със стикери, които ако не се намерят в готов вид, могат да се изработят от рекламна агенция/печатница.

# 325
Но пък си мечтая за перално помещение. Достатъчно голяма стая за две перални, сушилня, отделно сушилка, дъска за гладене, ютия, може би преса...
Защо 2 перални? Simple Smile))))

Не знам защо но ми напомни на евреите с двата хладилника - един за зеленчуците и постната храна, другият за месото. Съответно една пералня за бялото пране и една за цветното, хаха!

# 326
  • Варна
Уау кога ви остава време? Аз обикновено съм на работа от 8 до 8 и трябва да се приготви вечеря  или нещо за следващия ден, да се зареди пералня, миялна, да взема душ, да доработя нещо ако трябва, като междувременно хвърлям по едно око тук, да пусна прахосмукачка, да спя...
Ох явно много спя Simple Smile А обичам да правя и други неща Simple Smile

Не, честно не се втелявам толкова, например като Монк или като една приятелка, като тръгва сутрин и издърпва прахосмукачката след себе си за да обере последните стъпки! Когато пием кафе в тях - то след като напълни чашките с вода, започва едно лудо подсушаване на мивката, съответно на плота, след това на котлоните, за да отстрани невидимите прашинки Simple Smile След като изпием кафето процедурата се повтаря Simple Smile Като кърпите и гъбичката, веднага се изнасят на терасата, защото да не мухлясват в шкафа.

# 327
Не знам защо но ми напомни на евреите с двата хладилника - един за зеленчуците и постната храна, другият за месото. Съответно една пералня за бялото пране и една за цветното, хаха!
Joy Joy
Така ме разсмя!
Бързо ми се събират доста неща за пране и често след първата пералня пускам веднага втора. Вместо това предпочитам да имам две и да се връткат едновременно. Струва ми се много удобно... Всеки луд с номера си Laughing.

Цветно и бяло не деля, цветоулавящите кърпички ми спестиха това упражнение.
Имам приятелка, която дели прането си по цветове - синьо-зелено, розово-лилаво-червено, бяло, черно-сиво... За мен е непонятно.
Аз отделям единствено детското пране. Не мога да си представя неговите дрешки да са заедно с нашите в пералнята.

Дорис, споделеното за приятелката ти направо ме разби Laughing.
Иначе подобна подредба се прави веднъж. Един уикенд е достатъчен и всичко ще е по конец.
Оттам насетне се иска просто да сложиш използваното на мястото му.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:08 от Visible

# 328

kokovi4 е споделила на 20-та страница снимки на стени за детска стая в желания от Amelly стил.
Аз пък да споделя, че с изключение на първата снимка иде реч за тапети, подобни на които съм виждала в каталозите в Genesis.
Първото не е задължително да бъде рисувано. Най-лесно би било със стикери, които ако не се намерят в готов вид, могат да се изработят от рекламна агенция/печатница.

Благодаря и за тази идея!!!!!!

Някой беше написал по-напред,че интериора в жилището зависи изцяло от начина на живот на обитаващите го. За мен банята е само мястото,където се къпя и си мия зъбите и също толкова често го чистя  Sad Много ми е досадно, пък толкова бързо се мърси! Не търся никакъв комфорт в банята, но пък ми е жизнено важно да имам подходяща на натурата ми спалня, където хубав ода си опъна гърба и крачетата и да си плета плетките Simple Smile
И ето ви един куриоз в тази връзка - звъня на един познат да ме консултира с какво да отопляваме новото жилище и той ми обяснява и казва "Вие си сложете сега климатик в хола,пък после като съберете пари,ще сложите и в спалнята"  Shocked Аз му казвам "За какво ми е климатик в хола?" и той "ами нали там ще седите по цял ден през уикенда, ще гледате телевизия,ще посрещате гости". Те така го правят. А ние десет години откакто сме семейство,живеем само в гарносиера, където спалня/дневна/хол е едно и също помещение и така съм свикнала с това,че не мога да си представя какво аджеба ще ги правя другите стаи в по-голямото жилище и защо въобще са ми нужни  Laughing Затова и идеята ми за обзавеждането тръгва от спалнята, после ще правим кухнята и накрая,ако въобще изпитаме потребност, ще обзавеждаме и хола. Пък и ние такъв живот живеем,че сме или в командировки, или се прибираме вечер в 20ч, един душ, един плод на крак и хайде в чаршафите.

# 329
Аааа, моля-моля! Аз като казвам, че подреждам, съвсем не подреждам дрехите в гардероба по цветове! Нямам желание за такива занимания, да не подвеждам аудиторията.
А евреите не делят ли мляко от месо и яйца? Не зеленчуци от месо.

А прозорец в банята е идеално за да се гледат там цветя. Тъй като е влажно и ако има светлина избуяват едни разкошни тропически видове... И е много приятно от тавана и по ъглите да висят разни папратови.   1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..

Общи условия

Активация на акаунт