За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 424
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм виждала скандинавски кухни и трапезарии с много икейски "черги", не разбрах какво губят чергите.  Laughing

Не мога да му намеря на Галиано дома, ни на френски, ни на английски, що така?  Rolling Eyes

# 466
  • Варна
... Дори изглежда модерно, на моменти може да бъде и модернистично. Сега ще ви залея със снимки, моля разгледайте ги всички и може да обсъждате мястото на чергата в съвременния градски интериор.

1..   2..   3..   4..   5..  6..   7..   8..   9..   10..   11..   12..   13..   14..  15..   16..   17..   18..   19..  
Много хубави рекламни фотографии на черги, без капка практичност и удобство. На тези места (в кухните и спалнята) и така поставени, чергите само ще загубят. Имат място само в определени стаи (хол, всекидневна), ако се поставят по определен начин. Thinking

На мен ми харесват, освен в хола и в кухнята и в спалнята, съобразени разбира се с обзавеждането. И тези като обичайните черги за всекидневна употреба тъкани от нашите баби и тези с етно шарки, много наподобяващи според мен на чипровските. Защо мислиш, че не са практични и удобни?

# 467
Ние имаме 3 черги в спалнята и една в антрето. Исках и в коридора и кухнята да слагам, но се опитвам да не прекрачвам здравословните граници.

Специално за baibibi, да види библиотеката - от земята да тавана, около врата и се затваря с две големи врати - модел, който ще ѝ свърши работа за това, което иска.  снимка

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 09:29 от pina

# 468
Аз съм виждала скандинавски кухни и трапезарии с много икейски "черги", не разбрах какво губят чергите.  Laughing

Не мога да му намеря на Галиано дома, ни на френски, ни на английски, що така?  Rolling Eyes
А шетали ли сте в тези кухни и трапезарии, с чергите върху теракота? А колко пируета сте извъртели, с пълна тава или тенджера в ръцете, върху запретната черга? А как точно се поддържа черга с ярки цветове в кухня, в която се готви редовно? Нямам нищо срещу самите черги, а срещу фотографско-търговското им представяне в рекламите и каталозите — "купуваш, слагаш и готово". Няма как директно да съчетаеш стара технология с нова, винаги трябва да добавиш или да промениш нещо. Или трябва да добавиш гумена подложка, под чергата, срещу хлъзгане, или трябва да застъпиш чергата с мебелите. Иначе спъването и хлъзгането ( в кухнята, коридора и сутрин в спалнята) са гарантирани.

# 469
  • Варна

Не мога да му намеря на Галиано дома, ни на френски, ни на английски, що така?  Rolling Eyes
А шетали ли сте в тези кухни и трапезарии, с чергите върху теракота? А колко пируета сте извъртели, с пълна тава или тенджера в ръцете, върху запретната черга? А как точно се поддържа черга с ярки цветове в кухня, в която се готви редовно? Нямам нищо срещу самите черги, а срещу фотографско-търговското им представяне в рекламите и каталозите — "купуваш, слагаш и готово". Няма как директно да съчетаеш стара технология с нова, винаги трябва да добавиш или да промениш нещо. Или трябва да добавиш гумена подложка, под чергата, срещу хлъзгане, или трябва да застъпиш чергата с мебелите. Иначе спъването и хлъзгането ( в кухнята, коридора и сутрин в спалнята) са гарантирани.
Ами ти сам каза има противоплъзгащи подложки (има и не гумени )готови за тази цел, а аз съм в къща и ми е по лесно да изтърся леко платче вместо да пускам постоянно прахосмукачка особено в трапезарията и кухнята. За пируетите може би е по-опасно теракота да не е покрит, а в спалнята едва ли ще си сложи теракот, всъщност когато баба тъчеше черги в къщата им нямаше такива настилки, навсякъде си беше дърво. Относно поддържането на цветовете, това се отнася до който и да е килим, а ниската цена е предимство просто сменяш когато му дойде времето Simple Smile

# 470
Първо, аз не съм фен на теракота и освен в банята, такъв нямам в нито един дом. Дърво или ламинат. Всичките ми килими са с подложка, не е гумена, а мекичка, в този смисъл ми е все едно дали килима/чергата е в дневната или кухнята, държа да не се пързаля навсякъде. А цветовете не разбрах какво общо имат. Аз не поливам манджа по пода.  Laughing

# 471
Супер готина темичка....досега ви четох .Ето един блог от който черпя много идеи
http://www.79ideas.org/search/label/home%20tour.

# 472
И у нас теракота има само в банята и тоалетната, всички други помещения са с паркет или ламинат. В коридора е ламинат и има черга - не сме се пързаляли до сега  Thinking Вече два месеца стана. В спалнята върху паркета никак не се пързаля. Там 3-те черги са кожени и са тежки и сцеплението е по- друго, може би и това има роля. Подложки нямаме никъде, под никой килим или черга. В трапезарията е масивен паркет, има килим. Шетам и там  Simple Smile
Всъщност аз не искам да споря. Който иска да си сложи черга, ще си направи сметката за подложка или друго. Който не иска да не си слага. Тука не е тема за реклама или убеждаване на някой в нещо, само споделяме красоти.

# 473
Аз също много харесвам цветните черги, но ги предпочитам за стаи в които нема толкова движение - спалнята или хола. В кухнята изглеждат много добре, но не мисля, че са особено практични. Наистина рядко разливаме манджи по пода, но всички знаем, че кухнята се нуждае от по-често забърсване все пак там режем, храним се - постоянно падат неща по пода. Лично аз гледам максимално да си олесня живота.

# 474
  • Варна
Всъщност аз не искам да споря. Който иска да си сложи черга, ще си направи сметката за подложка или друго. Който не иска да не си слага. Тука не е тема за реклама или убеждаване на някой в нещо, само споделяме красоти.
Подкрепям! Наистина темата е да се споделят и интересни интериори и то от любители, предполагам в очите на професионалистите нещата се гледат от друг ъгъл. Нека да уважаваме предпочитанията на всеки, това което допада на един не означава, че с всички е така, затова не бива категорично да слагаме оценки на отрицание. Някои неща наистина са неприложими в ежедневието на обикновените хора, но и с модата е така, колко неща от модните ревюта на големите бихме облекли дори и да имахме възможност да си  купим? Joy По-назад в темата някой беше споменал Галиано:

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 07:03 от Doris

# 475
Няма как директно да съчетаеш стара технология с нова, винаги трябва да добавиш или да промениш нещо. Или трябва да добавиш гумена подложка, под чергата, срещу хлъзгане, или трябва да застъпиш чергата с мебелите. Иначе спъването и хлъзгането ( в кухнята, коридора и сутрин в спалнята) са гарантирани.

Не е. От 6 години съм само с чупровска черга в спалнята ( на паркет). Не се е плъзнала нито веднъж

# 476
  • Варна
Няма как директно да съчетаеш стара технология с нова, винаги трябва да добавиш или да промениш нещо. Или трябва да добавиш гумена подложка, под чергата, срещу хлъзгане, или трябва да застъпиш чергата с мебелите. Иначе спъването и хлъзгането ( в кухнята, коридора и сутрин в спалнята) са гарантирани.
Не е. От 6 години съм само с чупровска черга в спалнята ( на паркет). Не се е плъзнала нито веднъж
Благородно завиждам за чипровската черга Simple Smile Страхотно представени тук Използвам случая да постна творби на Таня Иванова

# 477
Ами, абсолютно всеки тоалет на Галиано за Диор (вече не, за жалост) бих си купила, не ами, направо мечтая да си ги купя. Как се облича самия Галиано мен лично не ме вълнува, няма да се омъжвам за него.  Laughing Гений на формата и принта, за мен. Умирам за роклите му, просто...  Heart Eyes

Само да мога... Ох.  Grinning

# 478
  • Варна
Знаете ли от къде мога да си купя някакви полици, които мога да ползвам за книги? Не искам цяла библиотека, или някакъв шкаф на цяла стена. Нещо раздвижено, може квадрати само, или само основите, разположени асиметрично...
Ще потърся снимка и ще кача, за да стане по-ясно.

Eто и някой друг пример:
http://homepage.mac.com/conrad.gempf/blogwavestudio/LH2004072119 … 061452/index.html
http://www.google.com/imgres?q=bookshelves&um=1&hl=bg&am … p;tx=36&ty=35

А това ми е мечтата: http://www.google.com/imgres?q=bookshelves&um=1&hl=bg&am … ;tx=102&ty=60
но нямам място вкъщи Sad

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 09:51 от hubavella

# 479
И аз бих носила роклите на Галиано, и в дома му бих надникнала с удоволствие. А повечето артистични идеи за интериор, които масовия потребител смята за почти неизползваеми, не ги намирам за такива. Много по- възможни са от очакваното.

Hubavella, поне във Варна не съм виждала такива. Добрата новина е, че някой малко по- сръчен би могъл да ти ги изработи сам. Не най- сложните форми, разбира се, нещо по- леко. Дано някой друг помогне с по- конкретна информация.

И понеже от снощи се рея в блога, който бе даден на тази страница, не издържам и ще дам няколко снимки от него - 1..  2..  3..

Общи условия

Активация на акаунт