За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 413
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Melany, pо скоро не намирам нищо освен разни дреболии в онлайн магазини, ей така да се ориентирам. Нещата не са мой тип, но за пейката ми стана интересно сега.

Pina, ето малко такива подносчета в ebay  http://www.ebay.de/sch/Gedeckter-Tisch-/24/i.html?_nkw=Lisbeth+D … sid=p3286.c0.m282
Много е хубава пейката Simple Smile
Дано успееш да я откриеш и да е на все пак някаква достъпна цена. Онази пейка на Конелиано на 30 страница е 645 лв за сравнение - махагоново дърво и естествена кожа, ако може да се приеме за ориентир. Но тази е по изящна.

# 496
И у нас теракота има само в банята и тоалетната, всички други помещения са с паркет или ламинат. В коридора е ламинат и има черга - не сме се пързаляли до сега  Thinking Вече два месеца стана. В спалнята върху паркета никак не се пързаля. Там 3-те черги са кожени и са тежки и сцеплението е по- друго, може би и това има роля. Подложки нямаме никъде, под никой килим или черга. В трапезарията е масивен паркет, има килим. Шетам и там  Simple Smile
Всъщност аз не искам да споря. Който иска да си сложи черга, ще си направи сметката за подложка или друго. Който не иска да не си слага. Тука не е тема за реклама или убеждаване на някой в нещо, само споделяме красоти.
Pina,може ли снимка или линк на тези кожени черги,откъде ги купи и на каква цена?  bouquet

# 497
Момичета хайде  да сменим..от черги на пердета.Искам съвет ...имам стена около10м цялата в прозорци и се чудя какви завеси или щори да сложа.Моля ви дайте ми идеи.Благодаря на всички.

# 498
Doris, мерси!

Момичета хайде  да сменим..от черги на пердета.Искам съвет ...имам стена около10м цялата в прозорци и се чудя какви завеси или щори да сложа.Моля ви дайте ми идеи.Благодаря на всички.
Страхотно Simple Smile
Аз ако имах толкова прозорци:

# 499
Знаете ли от къде мога да си купя някакви полици, които мога да ползвам за книги? Не искам цяла библиотека, или някакъв шкаф на цяла стена. Нещо раздвижено, може квадрати само, или само основите, разположени асиметрично...
Ще потърся снимка и ще кача, за да стане по-ясно.

Eто и някой друг пример:
http://homepage.mac.com/conrad.gempf/blogwavestudio/LH2004072119 … 061452/index.html
http://www.google.com/imgres?q=bookshelves&um=1&hl=bg&am … p;tx=36&ty=35

А това ми е мечтата: http://www.google.com/imgres?q=bookshelves&um=1&hl=bg&am … ;tx=102&ty=60
но нямам място вкъщи Sad

Разгледай на какъв принцип е направена тази етажерка:

Доста е "гъвкава". Не предполага монтиране чрез фиксиране на елементите и може лесно да се променя според нуждите и желанията.

Цялата философия е в този модул, който се слага ориентиран вертикално за по-високо разстояние между рафтовете и ориентиран хоризонтално за по-ниски рафтове. Самите рафтове са просто дъски в подходящ размер, без излишен монтаж.

# 500
Ние в събота бяхме на Design Open Leipzig и видяхме тази етажерка

http://www.cubit-shop.com/de/kundenfotos.html

Състои се от кутии с улей в който се слага за oпора малко парче нещо като шперплат и отгоре следващата кутия

За бърсането на прах не мога да коментирам  Wink, но изглеждат мн интересно, защото някои части са по-издадени напред, други по-вдлъбнати.

И да не пропусна да ви кажа да внимавате какво пишете в темата, защото откакто ви се оплаках от пералнята в кухнята, супер желязната ни пералня нещо започна да издава багажа  Sad Сега обмислям ако няма поправяне все пак да направя всичко възможно да преместя прането някакси в банята.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 03:00 от Шанта

# 501
#Crazy много харесвам такива аксесоари, естествено ако обстановката го позволява
поне се нагледах.....Мелани   bouquet

# 502
  • на североизток
Ей, най-после ви прочетох, не мога да ви настигна Grinning А пък е толкова интересно Heart Eyes
Искаше ми се да се включа по много от темите, които сте обсъдили, но постепенно Mr. Green
Засега ще ви помоля за повечко идеи за детска стая за момче и момиче-това ми е на дневен ред. Като че ли е по-лесно да направиш стая за две(три) момчета или две(три) момичета, можеш да ги обединиш стилово и цветово, но за двата пола едновременно ми се струва доста по-трудно newsm78

За да не съм съвсем офтопик, качвам едно клипче с мебели, които много са ми присърце-компактни и многофункционални Heart Eyes Обожавам вещите да имат много функции, но да са интелигентно прикрити и незабележими Wink

# 503
Тъй като ви занимах с поставчиците 'за нещо' на Лизбет Дал, да ви ги покажа, купих 3 броя
http://farm7.static.flickr.com/6117/6301425931_6b07e0a04a.jpg

На снимката илюстрирам двата начина за употреба, които са ми хрумнали, ако ви идва нещо друго на ум, кажете ми! Продавачката си нямаше идея за какво са. Тъй като при всички положение са от стара колекция и са отлежали поне 2-3 години някъде, не мога и да ги намеря в нета, за да прочета какво трябва да ги правя. Ама нали бяха по 2лв... купих ги. Всъщност съм намислила доста елегантни десерти да сложа в тях, това кексче го купих колкото да илюстрирам.

desi_aia, кожените черги ги купих от Камко на първия етаж. Бяха на свършване, но май щели пак да получават. Цената е 34лв за размер 150/66см.  Изглеждат като всички парцалени черги, докато не ти кажат, че са кожени и се вгледаш много отблизо се вижда, че са тъкани от малки парченца кожа.

# 504
  • Варна
Тъй като ви занимах с поставчиците 'за нещо' на Лизбет Дал, да ви ги покажа, купих 3 броя
http://farm7.static.flickr.com/6117/6301425931_6b07e0a04a.jpg

На снимката илюстрирам двата начина за употреба, които са ми хрумнали, ако ви идва нещо друго на ум, кажете ми! Продавачката си нямаше идея за какво са. Тъй като при всички положение са от стара колекция и са отлежали поне 2-3 години някъде, не мога и да ги намеря в нета, за да прочета какво трябва да ги правя. Ама нали бяха по 2лв... купих ги. Всъщност съм намислила доста елегантни десерти да сложа в тях, това кексче го купих колкото да илюстрирам.

desi_aia, кожените черги ги купих от Камко на първия етаж. Бяха на свършване, но май щели пак да получават. Цената е 34лв за размер 150/66см.  Изглеждат като всички парцалени черги, докато не ти кажат, че са кожени и се вгледаш много отблизо се вижда, че са тъкани от малки парченца кожа.

Има ги в Камко, поне в неделя си бяха там Simple Smile. В Дибла Свилен Гамолов беше показал интересно приложение на тези черги, като тапицерия за столове.

# 505
Обожавам вещите да имат много функции, но да са интелигентно прикрити и незабележими Wink

Аз пък съм точно обратното, обичам прости Simple Smile мебели. Може стола да го ползвам, като маса или като етажерка, но искам той за себе си да си е просто и само стол и да изглежда точно като такъв и т.н.
 Hug

# 506
  • на североизток
Обожавам вещите да имат много функции, но да са интелигентно прикрити и незабележими Wink

Аз пък съм точно обратното, обичам прости Simple Smile мебели. Може стола да го ползвам, като маса или като етажерка, но искам той за себе си да си е просто и само стол и да изглежда точно като такъв и т.н.
 Hug
Не знам какво имаш предвид под "прости" и "сложни" мебели, но аз не виждам нищо сложно в мебелите от клипа, който съм дала. Просто масата от ниска, става висока, когато е необходимо и в нито един от вариантите не стои грозно. Същото е и със столовете-етажерки, със сгъваемите и скрити легла и т.н. Според мен това са отлични решения за малки жилища и точно това ми харесва, че изглеждат прости и лесни за употреба, а в действителност има много мисъл в направата им. Например и етажерките, които си посочила в предния си пост...ами страхотни са Simple Smile хем простички, хем многофункционални, т.е. можеш да ги нагодиш според твоите нужди и предпочитания. А не както навремето беше, всички соц-домове с еднакви тапети, секции, спални  Laughing Не рядко са се случвали и куриозни ситуации, да сбъркаш етажа, да си влезеш "вкъщи" и да не се усетиш, докато не видиш комшийката Joy
Аз също не харесвам разни натруфени, кичозни мебели с много орнаменти и стилова смесица(ако това се има предвид под "сложни"), обичам изчистените линии, семплите форми, естествените материали. Но едновременно с това обичам и многообразието от цветове, ярки или пастелни, разбира се умело подбрани и съчетани в интериора.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 13:16 от iv4i_79

# 507
zarapn, стена 10м. в прозорци, благородно ти завиждам!

Ето няколко предложения от мен:завеси и щори, само завеси, и още, римски щори, и още, има много варианти.
Ти имаш ли някакви предпочитания и какво си представяш?

# 508
Когато има много прозорци в една стая и ще им се слага текстил, независимо под каква форма - пердета или щори, трябва да се внимава за едно - десена да не е твърде ангажиращ. Било чрез интензивен цвят, едра шарка, твърде много цветове и т.н. Защото влизайки в стаята ще виждаш едно перде и нищо повече. Особено ако прозорците са един до друг без стена помежду им. По- лесно е, ако са отделни, десена не става толкова натрапчив. Ако са обаче по 3-4 метра да не говорим за повече прозорец без прекъсване, тогава е много опасно. Особено ако се сложи нещо от тавана до пода и от край до край, става едно платнище, което добива доминиращо присъствие на целия интериор. Аз имах подобен проблем. Сложихме римски щори. Не са хванати за тавана, не са и на трегера, а са на дограмите. Така всяка дограма си е отделен сегмент. Иначе щеше цялата дълга стена да е едно платнище, да се чудиш филм ли ще прожектираме там. Десена е бледи пастелни тонове, цветовете са от участващите в останалата част от интериора. Цветя и други фигури няма, тъничко райе е.

Друго лично мнение - алуминиеви и вертикални щори няма да сложа никога! Има си офиси за тях. У дома е като в дом, не като в офис.

# 509
iv4i_79, тоя клип е постван многократно във форума.

Общи условия

Активация на акаунт