Детски градини в Пловдив - 2

• 146 838
  • 902
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
diamondlady, благодаря. Все повече положителни мнения чувам за Осми март. Ще се радвам, ако ни приемат и ние да сме от доволните.

# 571
  • Пловдив
Моля за мнения относно ЦДГ Марица. Предстои да се местим и градините в района са ми непознати. Благодаря  Hug

# 572
  • Пловдив
Вместо да описвам какво се е случило със детето ми, ще копирам направо жалбата. Ще уточня, че към момента все още чакам решение на етичната комисия, която беше свикана в градината, след като подадох жалбата, но непосредствено преди да бъде свикана комисията, директорката ми обясняваше, че
най-многото което може да се направи е да й бъде наложено административно наказание на въпросната госпожа, че не може да бъде уволнена, защото нямало доказателства !!!! Е какви трябва да са доказателствата - насинен ли трябва да бъде, за да се приеме, че има доказателства ? Има изготвено становище от психолог, който категорично потвърждава разказа на детето ми. Отделно имам потвърждение на това, че си е позволявала да го шамаросва и то не еднократно, от трима възрастни, които ги е страх да застанат открито по разбираеми причини, въпреки, че уж сме демократична държава. След като заявих, че няма да пусна детето си на детска градина, докато тази г-жа е вътре, директорката ме увещаваше направо да си го преместя в друга градина, за да ни е по-спокойно. И се получава следния парадокс - детето ми е удряно не еднократно и накрая ще бъде наказано за това, като бъде преместено в друга градина, разделено от приятелчетата си и от любимата си госпожа. Е това може да се види само в България !

Ж А Л Б А            ДО Директора на
                        ЦДГ "Светла"
            ОТ            с копие до
                        началник на РИО - Пловдив

Уважаема госпожо Директор,                     

Синът ми, *****,  посещава поверената ви детска градина, като до                     
   този момент не съм имала поводи за съмнение за лошо отношение към него, докато                     
   на 24.01.2015г., не започна да ми споделя смущаващи за мен факти.                      
   Тук ще отворя една скоба за да вмъкна, че от октомври - ноември започна да ми се оплаква от                     
   болки в корема след като е хапнал 2-3 залъка, на което първоначално не обърнах внимание                      
   докато оплакванията не му зачестиха. Заведох го на лекар и му диагностицираха гастрид,                      
   което ми беше много странно, при положение, че обръщам голямо внимание на това, с какво                      
   се храни. Другото, което започнах да наблюдавам пак към края на ноември е, че си чоплеше                      
   ноктите до месото,а в средата на декември вече си правеше ранички на месото отстрани на                      
   палеца. 17 декември му беше последния ден в детската градина за 2014г, защото се разболя,                      
   а в последствие заради Коледните и Новогодишни празници. В началото на януари отново се                      
   разболя, което наложи да отсъства до 15 януари от детската градина, през което време беше                      
   спрял да си чопли ноктите, те му бяха израснали, а раничките на палците му бяха заздравяли.                      
   Оплакването от болки в корема бяха спрели, което отдавах на лекарствата и диетата, които                      
   му бяха предписани от лекаря.  Тук затварям скобата.                     
   На 15.01.2015г  тръгна с голямо желание на детска градина, защото му липсвали приятелите, но                     
   заради лекарствата, които трябваше да взима  след хранене, го взимах една седмица на обяд.                     
   На 22.01.2015г го оставих за първи път да спи отново в детската градина, при което вечерта                      
   забелязах, че отново си е изчоплил ноктите до дъно. Попитах го кога ги е чоплил, отговори, че                      
   по време на сън, на въпросът ми "Защо", ми отговори : "Защото ми беше много притеснено"                     
   Бях забравила да му сложа пижама и затова го бяха сложили да спи с една блузка с 4 копчета                     
   отпред - две бяха изядени, третото беше наръфано. Същата вечер за първи път, откакто го                     
   лекувах за гастрит, ми се оплака от болки в корема, а вечерта се напишка по време на сън                     
   2 пъти, като напишкването продължи горе-долу 1 седмица и отшумя когато спрях да го                     
   оставям да спи в градината.                     
   Междувременно на въпросния ден / 24.01.2015г / ми сподели, много разочарован, че докато е                     
   бил болен много са му липсвали приятелчетата и си мислел, че и те са тъгували и са се                      
   притеснявали за него, но се оказало, че не е така. На въпроса ми как е разбрал това, той ми                     
   отговори, че г-жа **** му го е казала. Казала му, че докато го е нямало, не им е                      
   липсвал въобще, прекарвали са си чудесно и им е било много весело без него.                     
   Аз го успокоих, че не е разбрал нещо правилно, защото другата госпожа е споделила с мен,                     
   че много им е липсвал и са го чакали с нетърпение.                     
   В понеделник / 26.01.2015г / , след като се прибра от детската градина, ми се оплака, че г-жа                      
   **** му е казала, че е отвратителен. На въпроса ми "Защо?", отговора беше : "Защото не спах"                      
   и започна да проявява силно нежелание да спи в градината. На следващата сутрин поговорих с                      
   г-жа ****, като й казах какво ми е споделил, тя отрече. От този ден започнах отново да                      
   го взимам на обяд, защото виждах, че престоя по време следобедния сън в смените на г-жа                      
   **** го разстройва много. Вечерта започнах да разпитвам сина ми защо не иска да спи в                      
   детската градина и тогава най-неочаквано за мен, той ми каза, че г-жа **** го биела.                      
   Попитах го: "Веднъж ли ?" Той : " Не, много пъти!" аз : "Кога те би за последно ", той : "В                      
   понеделник" като ударите са били два - един по ръцете и един по главата. Попитах го защо го                      
   е ударила, а той ми каза: "Защото не слушах". Попитах го защо не ми е казал до сега, но не ми                      
   отговори, а ми каза: " Хайде мамо да говорим за нещо друго", при което беше доста разстроен.                      
   Последва повторен разговор с г-жа ****, която отново отрече. При разговора ни, тя ми                      
   се оплака, че никое от децата не я слушало, не я уважавали, казвали й, че е тъпа и обвини нас,                      
   родителите, че насаждаме омраза в децата против нея, помоли ме да й дам втори шанс,                      
   което затвърди увереността ми в истиността на разказа на сина ми.                      
   Не мога да говоря за другите родители, но аз съм дете на учителка и винаги съм възпитавана                     
    в уважение към тази професия, като в същото съм опитвала да възпитам и в детето си, а                     
    в момента се обвинявам, че може би съм прекалила в тази насока и постоянното ми                      
   повтаряне да слуша учителките, да не спори с тях и че те са правите, са насадили грешна                      
   представа в ума му и  поради тази причина той е премълчавал толкова време какво се е                      
   случвало с него.                      
   В четвъртък / 29.01.2015 / последва среща с психолог, който след обстоен разговор със сина ми,                     
   потвърди разказа му, за което има изготвено становище, копие от което прилагам към                      
   тази жалба. Нейн съвет беше и да не допускам  да посещава групата, докато г-жа                      
   **** е там. Последвах съвета й.                     
   Другите ми оплаквания от г-жа ****, които разбира се са доста по-маловажни на фона                     
   на първото, но все пак не са за пренебрегване са, че в нейната смяна децата не учат почти                      
   нищо - взима се урока по "Ники и Вики" и след това се гледат филми. Същото правят и сутрин,                      
   когато ги оставяме и това въпреки многократните забележки от страна на родителите.                     
   Щорите са винаги пуснати, за да не може да се вижда какво се случва вътре и съответно децата                     
   са почти изцяло на изкуствено осветление. Често се е случвало синът ми да се оплаче, че не                     
   е могъл да спи, защото внукът на г-жа ****, който е от същата детска градина, но е в по-малка                      
   група от нашата, е бил в групата и се е разхождал и играл между леглата.                      
   Когато времето позволява, групите от цялата детска градина са навън, а нашата група,                      
   ако г-жа **** е на смяна, са вътре и гледат филми.                     
   Искам ясно да разгранича двете учителки, защото тези оплаквания по никакъв начин не се                      
   отнасят към другата учителка. На въпрос към синът ми "Какво правихте днес", ако на смяна е                     
   г-жа И******, отговора винаги е разнообразен - песнички, декорации, рисунки и т.н., а когато                     
   е г-жа **** - "Решавахме задачи по "Ники и Вики" и гледахме филм". Когато я попитаме                     
   защо децата гледат филми или не са навън, отговора е винаги един и същ : "Защото имам да                      
   пиша". Другите учителки сигурно също имат да пишат, но това не пречи да си изпълняват                      
   задълженията съвестно.                     
   Молбата ми към Вас е да обърнете необходимото внимание на моята жалба по възможно                      
   най-бързия начин, за да позволите на синът ми да се завърне в групата, при приятелите си                     
   и да не бъде лишаван от правата, които има.                     
   Моля също да изпратите копие до службите, упоменати по-горе.                     

# 573
  • Пловдив
Ще допълня, че съм занесла лично копие на жалбата и до началничката на РИО от където ме увериха, че ще действат много бързо, ако знаете къде другаде могат да се задействат в правилната насока, пишете. Психоложката, при която заведох сина ми, ме увещава да говоря и с пресата, като имала съответните връзки, които може да задейства ако се реша на такава стъпка. Най-лесно ще ми е да преместя детето си в друга ДГ, но знам, че тази г-жа си позволява това и с други деца от групата, но дори и да беше само с моето дете, не смятам, че е редно да си затваряме очите пред такива неща, за да ни е по-лесно.

# 574
  • Пловдив
·٠•●Самира●•٠·˙ ,радвам се за точните ти и адекватни действия.Недопустимо е възрастен да упражнява психически и физически тормоз над дете.Дръж ни в течение какво се случва.Надявам се да има наистина някакви действия,а не само самазване на очите

# 575
Samira,
Съжалявам за психическата травма, която е нанесена на сина ти!
Друга инстанция към която можеш да се обърнеш, е Агенция за закрила на детето.
Пожелавам ти успех! (И спокойствие!)

# 576
  • Пловдив
Пуснах жалбата и подробности и на http://news.plovdiv24.bg , да видим, може да има ефект

# 577
  • Пловдив
Излезе статията в 24Пловдив - http://news.plovdiv24.bg/540168.html?shuser=3778 , след което с мен се свързаха от Телеграф да ме попитат, дали може и те да я публикуват, разреших естествено... Та от там ми казаха, че са говорили с директорката и тя им е казала, че тече пълно разследване, било ми предложено да преместя детето в друга група, но аз съм отказала. Това съответно е пълна лъжа - единственото, което ми предложи е, да махна детето в друга градина, за да съм била спокойна, съответно и тя, и че не може да махне госпожата, защото нямало доказателства. След като писах тук, говорих с 2-3 компетентни лица и всички те ми заявиха, че становището на психолог, което го имаме, е достатъчно доказателство. Да видим дали все пак ще я махне или ще отвори достатъчно силен чадър над нея.

# 578
Егати и случая !  #Cussing out
Тия учителки явно много насериозно са се взели  Tired
Според мен освен въпросната госпожа и директорката трябва да си подаде оставката незабавно заради неадекватните си действия.

# 579
  • Пловдив
Абе, хора, какви неадекватни действия от страна на директорката? То си има ред за тези неща. Нали затова се започва проверка. Ами, ако директорката отстрани учителката и се окаже, че е неправомерно, кой ще понесе отговорността? Майката на детето или директорката, която се явява работодател на учителката.  ooooh!
Оставете хората да си свършат работата. Като излезе становището, ще се коментира кой крив и кой прав, има ли чадър, няма ли.

# 580
  • Пловдив
Ами за мен неадекватни действия има и то не е в това, че ме карат да чакам да мине проверката. Първо, след като говорих с директорката, тя ми каза, че ще говори с учителката и тогава ще предприеме действия, но ! какво се очаква, учителката да каже - да, удряла съм го ! Няма как да стане, естествено, че ще отрече. Второ, още на първата среща директорката ми каза, че не вярва това да се е случило, тя била работила 20 години с нея, била прекрасен учител и т.н., а в последствие в РИО Пловдив ми казаха, че е уволнена дисциплинарно. Е това ли е прекрасния учител. След като разбрах, че удара не е единичен, а е система, пак говорих с директорката - нищо не може да се направи, не може да я махне, дори и временно, нямало къде да я сложи. И какво се получава - моето дете е двойно наказано, веднъж от самозабравил се учител и веднъж с това, че е разделен от приятелчетата си и затворен в къщи 2 седмици, той е много общителен и това му се отразява. Колкото и да се мъчим да го забавляваме, на него му липсва детската компания. И после въпреки становището на психолог, което в случая се явява доказателство, такова пак няма и не можело да я уволнят, само щели да я накажат административно, а аз да съм си преместела детето в друга ДГ, за да съм спокойна. И вече след като се разшумя, се оказа, че има и други начини за проверка и евентуално и други решения. Аз съм последния човек, който ще руши авторитета на един учител и не желая детето ми да някакъв разглезен лигльо, винаги съм заставала на страната на учителките и съм го наказвала, ако се ги е слушал, но това вече няма как да го оправдая, макар че бях склонна, да не предприемам действия, ако това беше нещо единично, изпуснала си нервите и т.н., мислех само да мина с предупреждение, но когато се оказа, че е система.......
Да не говорим, че разказа на детето ми е потвърден и от 3-ма !!! души персонал в ДГ, които пък са сплашени да не говорят за да не се руши авторитета на детската градина и съответно не говорят, но на мен ми е достатъчно, че поне ми потвърдиха, за да съм абсолютно сигурна в правотата си.

# 581
Само мога да ти кажа, че много съжалявам че това се случва на твоето дете и да адмирирам за начина по който постъпваш. Дано се разшуми повече, за да има ефект и при други такива ситуации.

# 582
  • Пловдив
Това ми е идеята! Не искам децата ни да се чувстват недосегаеми, да се качват на главите на учители и възпитатели, да не проявяват уважението, което е необходимо, да ги мачкат и тъпчат, както ме обвиниха някои от коментиращите под статията, но искам и всички учители и възпитатели да се отнасят с децата като с хора, каквито са, а не - абе те са деца, никой няма да им повярва. В никакъв случай това не е някаква вендета срещу учителите, напротив, това са хора, които заслужават огромно уважение! Но има една малка част, която работи като учител, само защото не са го приели никъде другаде, а не защото това им е призвание. Е тази част трябва да си замине, за да не срами останалите !

# 583
Аз най-редовно си влизам в спор с някоя учителка, а те все се опитват да ме убедят да не вярвам на 100% на детето си  Joy

# 584
  • Пловдив
Абе, хора, какви неадекватни действия от страна на директорката?

Разбира се,че е неадекватна.Иска да прикрие тормоз над,поверите й деца,не взима мерки срещу учителката.

Общи условия

Активация на акаунт