Детски градини в Пловдив - 2

• 146 834
  • 902
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Абе, хора, какви неадекватни действия от страна на директорката?

Разбира се,че е неадекватна.Иска да прикрие тормоз над,поверите й деца,не взима мерки срещу учителката.

И какво според теб трябва да направи? Като спазва цялото законодателство.
То и в съда е така - невинен си до доказване на противното.

# 586
  • Пловдив
Аз да се самоцитирам. Изръчнах търсачката по освен две стари мнения друго няма. Никой ли няма инфо  Sad

Моля за мнения относно ЦДГ Марица. Предстои да се местим и градините в района са ми непознати. Благодаря  Hug

# 587
  • Пловдив
Да ви осведомя с развитието по нашия въпрос - вчера бях поканена на разговор с директорката на ДГ и инспекторката, която е извършила проверката. През цялото време се опитваха да ми вменят чувство на вина - нямало учители на пазара на труда, другите деца щели да страдат по учителката, моето дете не иска да спи след обяд / все едно е само то... / и все едно това позволява на една учителка да използва физическо насилие. Бях непреклонна, че ако тази г-жа остане, моето дете се маха. В резултат днес получих писмо, че г-жата е наказана дисциплинарно с предупреждение за уволнение и няма да преподава повече в нашата група, така че детето ми може да се върне в групата. Това е развитието към момента. Благодаря ви за моралната подкрепа   bouquet беше ми важно. Продължавам да се чудя дали да не го преместя въпреки всичко в друга ДГ. 

# 588
  • Пловдив
Продължавам да се чудя дали да не го преместя въпреки всичко в друга ДГ. 
Не. Ако си харесва децата от групата, има си приятелчета и се чувства добре с другата учителка.

# 589
  • Пловдив
Браво, Самира! Защо пък сега ще го местиш- нали целта беше да си остане в групата? Вероятно се притесняваш да няма някакво лошо отношение към него. Ще си покаже.  Hug

# 590
... че г-жата е наказана дисциплинарно с предупреждение за уволнение и няма да преподава повече в нашата група
А какво следва да се случи ако не я уволнят ? Ще я смъмрят веднъж-дваж и толкоз, до следващия път в който ПАК ще и се размине.
Да ходи да тормози деца другаде ?
Изумява се българската образователна система  ooooh!

# 591
  • Пловдив
Браво, Самира! Защо пък сега ще го местиш- нали целта беше да си остане в групата? Вероятно се притесняваш да няма някакво лошо отношение към него. Ще си покаже.  Hug

Ами да, притеснявам се, защото в момента родителите се настройват, съвсем умишлено, че не се знае каква друга г-жа ще дойде и как ще се държи и че за това сме виновни ние. На мен не ми пука, но се притеснявам да не настройват децата в къщи срещу Ники и това да му се отрази по някакъв начин.

# 592
  • Пловдив
... че г-жата е наказана дисциплинарно с предупреждение за уволнение и няма да преподава повече в нашата група
А какво следва да се случи ако не я уволнят ? Ще я смъмрят веднъж-дваж и толкоз, до следващия път в който ПАК ще и се размине.
Да ходи да тормози деца другаде ?
Изумява се българската образователна система  ooooh!

Ами трябвало доказателства !!!!!  ooooh!

# 593
  • Euskal Herria
Просто се спазват стъпките, предписани от Кодекса на труда. Ако няма други наказания досега - прилага се това. При следваща простъпка - уволнение. А уволнят ли я дисциплинарно, мнооого трудно ще си намери място в системата.

# 594
  • Пловдив
˙·٠•●Самира●•٠·˙,браво,пребори се!
Аз не бих преместила детето в друга ДГ.Щом я няма тази госпожа,а от другата сте доволни,нека си остане
А удрящата госпожа,отива в друга група,за да тормози психически и физически други деца.Дано и там има оправни родители

# 595
  • Пловдив
˙·٠•●Самира●•٠·˙,браво,пребори се!
Аз не бих преместила детето в друга ДГ.Щом я няма тази госпожа,а от другата сте доволни,нека си остане
А удрящата госпожа,отива в друга група,за да тормози психически и физически други деца.Дано и там има оправни родители

Благодаря !
Пуснали са я в неплатен отпуск, докато ние сме там и после ще я върнат, евентуално. Опитаха се да ме уговорят, да остане в групата, защото имало недостиг на учителки на трудовия пазар и не се знаело каква щяла да дойде, все едно не се очаква от директорката да си подбира персонала, ами ще назначи първия срещнат. Аз бях непреклонна в искането, че Ники и тя в една група - НЕ !

# 596
  • Пловдив
Пуснали са я в неплатен отпуск, докато ние сме там и после ще я върнат, евентуално.

Вие имате още 2 г грубо в градината.Колко ще я тоя неплатен отпуск?Разбира се,че ще си непреклонна да е във вашата група.Детето ти е достатъчно стресирано.Остава онази да му връща.Щото едва ли ще стои мирна

# 597
  • Пловдив
Момичета, предстои ни кандидатстване за детска градина. Може ли да изкажете мнение за "Детелина" и "Буратино" и най-вече за педагозите на групите, които завършват тази година (т.е тези, в които ще приемат новите деца)  Hug

# 598
Здравейте!
Имам следното питане-учителите длъжни ли са да предупреждават родителите,че детето ще бъде в сборна група?
Не трябва ли родителя да е поне информиран,че детето ще бъде в сборна група и не се ли иска  съгласието ми за това?

# 599
  • Пловдив
По принцип се информира, но не се изисква съгласие. Не може да съществува група под 12 деца ,ако е под 12 се сливат ,но се уведомяват родителите, но ако на родителската среща е казано това може и да не се информират-счита се, че вече са ви осведомили.

Общи условия

Активация на акаунт