Детски градини в Пловдив - 2

• 146 825
  • 902
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
честно - не разбирам каква е толкова драмата на сборните групи... Вярно - детето ми е доста контактно и "отворено" и няма проблеми с адаптацията, но си мисля, че драмите относно сборните групи са повече от родителите (майката, в частност)...

Имам една позната - детенцето и винаги го гледаше бабата, когато в градината трябваше да е в сборна група... Сега дъщеричката и е първи клас и отказва да ходи на училище, когато "нейната" госпожа отсъства...

# 601
Драма има, когато детето често се разболява, когато е по-емоционално и привързано към точно определени хора (учители и деца) и когато като в нашия случай първа група е само една, останалите са по-големи, нека не се изказваме в синьо и "изключително професионално".
п.с. нашите лели (госпожи) винаги ни предупреждават когато ще има сборни групи предната вечер ...

# 602
  • Пловдив
Още ли имате нужда да ви предупреждават кога ще има сборни групи?
Ами то е ясно - през всяка ваканция на учениците. Тогава учителките на подготвителните групи имат право за ползват отпуск, доста деца отиват при баба и дядо заедно с по-голям брат/сестра в училищна възраст, децата намаляват.
А на чувствителните деца ще се наложи да свикват със смяната на обстановката респективно учителите. Така е в живота. Печели този, който бързо се приспособява. А тези, които си боледуват често, в сборна или не, пак ще се разболяват, докато не изградят имунитет.

# 603
  • Пловдив
нека не се изказваме в синьо

Защо?
Писането в синьо е запазена марка на sweet_maniche

Понякога и да искат няма как да предупредят.Случва се до 8.30 да не се съберат необходимите деца и тогава отиват в съседната група.Когато могат казват.Сборната не е приятна,но няма как.На кое легло спи,кой спал преди това.Бельото не е сменено със сигурност.Като беше първа група сборните бяха най-неприятни за нас-големите я бутали,не й давали играчки.Госпожата не й сипвала допълнително.

Ами то е ясно - през всяка ваканция на учениците.

Да,при всяка ваканция на учениците и при отработваща се събота се получават сборни групи

но си мисля, че драмите относно сборните групи са повече от родителите (майката, в частност)...

Сборните са кофти.Няма какво да се лъжем.Драми има за децата.Най-малкото госпожата като не е тяхната гледа по друг начин на пришълците.Поне в нашата ДГ е така.Вероятно си е до човек.Щом мога да й го спестя,го спестявам.Не мисля,че това ще я направи лигава или трудно адаптивна

Интересна закономерност,която установих при нас.Отиде ли в сборна,сополът веднага теква.Явно са си свикнали на бацилите в групата,но отивайки в друга група,с други бацили,се разболяват.Аз много харесвам как нашите госпожи ги гледат зиме,лете на отворен прозорец.Смятам,че и това спомага за по-малкото разболяване.В другите групи не е така

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 22:03 от ♥Elfita♥

# 604
  • Пловдив
боже, все едно говорите на китайски, ама и аз съм нова в това с градините.
Ние сме 2-ра група, още не е свикнала с нейната група, пък сега ако ги събират..но знам ли, не са казали такова нещо.  Rolling Eyes
Лятото само 1 месец ли ги събират или цяло лято, ако един месец - кой?

# 605
  • Пловдив

При нас са сборни от юни до септември.Така се получава,защото края на май разпускат учениците и тогава си прибират и малките вкъщи.Явно се ангажира човек с гледането.

В някои ДГ та сборните са само юли и август.Зависи.Вие в Чайка ли почнахте?

# 606
  • Sunshine state
За мен сборната група не е проблем, оставяла съм я само веднъж, понеже беше работен ден / отработваше се/ и нямахме свободна баба или леля. Нямам оплаквания. Лятото професията ми е такава,че си я гледам 2 месеца у нас и не се налага да посещава градина.  Peace

# 607
Ние сме първа група и за нас сборната група е проблем.
До сега,когато са отработвали в събота и са ни питали дали ще я пусна или не,че ще бъдат сборни групи не съм я пускала на градина,но да я взема от градината и да разбера,че са се "сблъскали" с някакво го-голямо момче и че в деня са били сборни групи,нещо не съм съгласна.
На нея също не й харесва,защото заяви,че не искала да ходи на градина,а в къщи. Confused
За лятото знам,че са сборни групи,но имам вариант и не смятат да я пускам,но ми се иска да знам предварително поне от предния ден,кога ще са сборни групи за да намеря вариант и без това е само 4 дни на градина и после болна! #Cussing out

# 608
  • Пловдив
нека не се изказваме в синьо и "изключително професионално".
в синьо се изказвам от регистрацията ми във форума, а "изключително професионално" не смея да се изкажа дори в сферата на образованието и професията си, какво остава за отглеждане на деца  Mr. Green
Изказах личното си мнение!

# 609
  • Пловдив

При нас са сборни от юни до септември.Така се получава,защото края на май разпускат учениците и тогава си прибират и малките вкъщи.Явно се ангажира човек с гледането.

В някои ДГ та сборните са само юли и август.Зависи.Вие в Чайка ли почнахте?

значи ще питам кога са. За момента не мисля да стои у нас, но ще видим, зависи болестите как ще са ни налегнали  Confused В Чайка през трупа ми хаха. В Щурче сме. Вие в чайка ли сте, мнг ми е негативно мнението за тази градина, която е на 10 метра от нас.

# 610
  • Пловдив
Josefin ,Чайка не ни удобно.Аз съм видна Кичукчанка  Flutter  Joy

На Чайка сградата е под всякаква критика,педагозите не знам как са.От Щурче трябва да си доволна.Не я спирай от сборните,ако смяташ,че се чувства добре

# 611
  • Пловдив
Мили мами,

Събирайте отзиви за госпожите, а не за градините.

Едно негативно мнение за ЦДГ Арлекино, г-жа Бръшнарова.

# 612
Дъщеря ми е приета в ЦДГ "Вяра", някой може ли да даде отзиви за градината и учителките?

# 613
Бяхме приети във Вяра, учителките не мога да кажа нищо, но не ми хареса, че е с балатуми има само една голяма зала, заета 2/3 с легла, востаналото пространство са наредени масички със столове, т.е. място за игра не видях

# 614
  • под тепетата
Моля за мнения за ЦДГ "Чучулига". Знам, че правиха ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт