Детски градини в Пловдив - 2

• 146 822
  • 902
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Бяхме приети във Вяра, учителките не мога да кажа нищо, но не ми хареса, че е с балатуми има само една голяма зала, заета 2/3 с легла, востаналото пространство са наредени масички със столове, т.е. място за игра не видях

Това се нарича стандартна детска градина. Във всички, в които съм влизала, са на балатум, дори и най-новите. По-лесно се поддържа. А масичките със столовете могат да се местят, не са заковани. И като се има предвид, че тичането в помещенията не е разрешено от съображения за сигурност, има достатъчно място за игра. Всички групи имат и килими, по които децата могат да играят, играят и по масите. И чак 2/3 да са леглата ...  Peace

# 616
Сигурно не си влизала във Вяра? Не всички са с балатум, има и с паркет, доста по-лесен е за поддържане. Да, 2/3 от стаята е заета с легла, влязох да разгледам когато децата бяха легнали да спят. Масичките не бяха разтребени, стояха си наредени с трохичките. Не преувеличавам. Може екипът да е добър, аз се изказах за базата. Миналата година началото на септември точно започваха ремонт на тоалетните, че бяха с дупки.

# 617
  • Пловдив
momo*, е значи оборудването е било от времето, когато аз съм ходила на градина. Дано след ремонта нещата са по-различни. За неразтребените масички - персоналът явно не е чак толкова добър. Аз си замълчах за това, което съм чувала за "Вяра". Информацията ми е доста стара.  Peace

# 618
Хоп-троп Simple Smile

Аз да споделя че отписах моята хубавица от Деница !
Сега ще кандидатстваме за втора група (ако изобщо обявят място) някъде.
Ако не догодина живот и здраве става на 5 и тогава са задължителните Simple Smile

И тъй като предполагам че ще питате защо отговарям:
1. На няколко пъти хващам лелките да крещят на децата и да изпадат в потрес когато видят някоя майка. Винаги влизат в защитна позиция дори преди да съм задала въпрос.
2. По едно време се изредиха сума ти госпожи по ред причини.
3. Едната им госпожа е толкова незаинтересована и с такова отчаяние гледа сякаш стои там насила.
4. В над 80% от случаите телевизорът работи !?
5. Никаква творческа дейност от страна на децата !
6. На въпроса ми какво правихте днес получавам отговор: Ми госпожата ни даде играчки и каза да играем !?
7. Тесните апартаментчета и неугледната обстановка в стаята ! Мрачно и потискащо !
8. Храната - филия с конфитюр за закуска !???

# 619
  • Пловдив
...

И тъй като предполагам че ще питате защо отговарям:
1. На няколко пъти хващам лелките да крещят на децата и да изпадат в потрес когато видят някоя майка. Винаги влизат в защитна позиция дори преди да съм задала въпрос. - В 99% от случаите това е едниственият начина да ги надвикат. Защитната позиция им е вече рефелкс, идея си нямаш колко "откачени" родители има
2. По едно време се изредиха сума ти госпожи по ред причини. - да, навсякъде може да е се случи, даже и в най-добрата градина
3. Едната им госпожа е толкова незаинтересована и с такова отчаяние гледа сякаш стои там насила.
4. В над 80% от случаите телевизорът работи !? това е така в 99% от градините, където има телевизор.
5. Никаква творческа дейност от страна на децата ! - ами зависи в коя група и какви са ти очакванията. На 3-4 години не виждам каква творческа дейност може да се развива
6. На въпроса ми какво правихте днес получавам отговор: Ми госпожата ни даде играчки и каза да играем !? - О, не вярвай винаги на 100 % на това, което ти казва детето. То може да е запомнило само това от деня или заниманията да са му се сторили като игра. Всъщност на тази възраст заниманията преминават най-често под вид на игра.
7. Тесните апартаментчета и неугледната обстановка в стаята ! Мрачно и потискащо ! - тук си права, но това е положението в блоковите градини.
8. Храната - филия с конфитюр за закуска !??? - не мисли, че в другите градини получават като храна нещо, по-различно от това в тази градина.

Явно имаш избор т.е. има кой да гледа детето.  Peace

# 620
Сама си я гледам Simple Smile
Как е в другите ще преценя ако я запиша другаде. Тогава вече ще имам база за сравнение Simple Smile

# 621
  • Пловдив

Това е лукс,който много малко български майки могат да си позволят.Чудесно е,че ти можеш и е нормално да не харесаш повечето ДГ.

# 622
Само там ли ви бяха приели или това ви беше първо желание? Аз ако не се лъжа въобще не я бях писала като желание, защото бях влизала там и знаех как изглежда.
Аз още в яслата се възмутих от телевизора, но и тук в групата имат, пуска се в определен час от деня и гледат някакво филмче, но в никакъв случай не гледат цял ден, има си програма която се спазва. На родителската среща госпожите обясниха, че няма какво да очакваме като знания по учебната програма чак толкова, защото общо взето идеята на първа група е да се научат децата да се обслужват самостоятелно - обличане, събличане, оправяне на легла, сгъване на дрехи, хранене, прибиране на играчки, но все пак творят де, дават ни някакви творчески изпълнения от време на време.
С този дълъг пост искам да кажа, че може би очакванията Ви са по-големи от тези които се предлагат в една държавна детска градина.

# 623
  • Пловдив
dundi73 искам да ти кажа от личен опит с моята дъщеря, че на 3-4 години децата развиват уникална творческа дейност, че и в конкурси участват, че и по-добре от възрастни рисуват (поне от мен със сигурност)  Grinning
Моята в момента на 4 и половина е доста напред с материала, благодарение отчасти и на частната градина, която посещаваше от 2.3 до 3 годишна. Огромно влияние й оказа градината, доста шедьоври имам у нас, всяка седмица ми ги даваха в папка, на ден по 3-4 рисунки, неща, които учат и т.н. Рисуваха с бои, сухи пастели, флумастери, пръсти и ръце, моливи, бобови зърна и подобни шантави неща, върху листове, платна и какво ли не.
Сега в държавната я хвалят точно по този показател, питат къде е ходила на рисуване и си личат нейните картини. Но в Щурче също рисуват всеки ден, оцветяват, на ден моята носи по 2-3 неща, които е правила, имат театри, които им гостуват, обстановката им е страхотна, както и местоположението, тишината, двора, учителите, да не говорим за директорката, която носи градината на гърба си 25 години и заради нея всичко е на това ниво. Определено съм доволна за краткото време, през което сме там.

# 624
  • Пловдив
Josefin, това е прекрасно. Но не можеш да сравняваш по обстановка Щурче с подблоковата Деница, която е на булевард и никой нищо не прави там, защото принципно този тип градини трябваше отдавна да са затворени. Не сравнявай и частната с общинската, разликата е от земята до небето. Чак уникална дейност на 3-4 години могат да развиват единици. Браво, че твоето дете е едно от тях.  Peace
Записвайки детето си в общинска детска градина, където групите са пренаселени, човек не трябва да очаква чудеса. Да, в едни градини се работи с децата повече, отколкото в други, децата са различни, възможностите им също. 

# 625
  • Пловдив
ама разбира се, аз нямам свръх очаквания от държавни и каквито и да е градини. Коментирах отговора ти към другата потребителка, че "На 3-4 години не виждам каква творческа дейност може да се развива". Звучи ми като цяло, а не като в определена градина как се занимават, затова обясних как има с какво да се занимават.
Впрочем лятото се побъркахме да ходим в капана, там доста добре боравят с деца уикендите срещу заплащане. Имаме любими дейности и каки/батковци и много стимулирана и творческа се чувства, вкъщи после иска да правим нон стоп керамични фигурки, да лепим всякакви неща, да режем, да рисуваме. Но си е до дете, не казвам и аз, че всяко обича да твори.

# 626
  • Пловдив
Всичко зависи от нагласата и от гледната точка. Лично аз съм чувала оплаквания от рода "тия госпожи нищо не правят, бутнат им там да рисуват или оцветяват и така минава времето" или "само ни искат пари за театър, чудят се как да си напълнят джобовете".

# 627
  • Пловдив
Ние записахме детето в " Искра " . Някой може ли да сподели впечатления.

# 628
  • Пловдив
Джей, съжалявам, че така са се развили при вас нещата.. може и да е за добро в крайна сметка.
Относно ЦДГ "Деница" - аз лично съм изключително доволна, факт е, че синът ми дори и събота и неделя ме пита кога ще ходи на градина /дори и сега при сборните групи/. Надявам се да е така и при останалите учителки, с които ще се запознае през лятото. Накрая на учебната година ни дадоха учебниците, по които са работели, както и всички изработени от децата неща /през година получавахме най-често по празниците/. Впечатлена съм от това, което са успели да ги научат предвид малкото пространство, в което са, като танци и постановки за тържеството пролетта, както и сега за завършването на учебната година. Няма как да са гледали цяла година телевизия, а да са научили толкова много песнички, танци .. а да не говорим за всичките ежедневни навици, които им създадоха. Пак казвам - говоря за групата на сина ми, нямам чак толкова много наблюдения върху другита.. засега не мога да се оплача нещо кой знае какво от никого. Да, блокова градина е, но за мен бе по-важно отношението и готовността да ми съдействат при храненто на алергичното ми дете, отколкото базата. А това се оказа проблем за доста "елитни" държавни градини, както и за някои частни..

# 629
  • Plovdiv
Искам да похваля нашата ДГ Албена. Бяхме 4 г при г-жа Мирчева и г-жа Колачева и си прекарахме страхотно. Винаги са посрещали всичко с толкова разбиране, молила съм ги за един куп неща и никога не са ми отказвали. Научиха децата да бъдат колектив, да се уважават и да си помагат. В нашата група можехме да си носим всякакви играчки без пушки, саби и такива който подтикват към опасни игри. Може би от това и благодарение на подхода на госпожите деца не се биеха. Моето дете е злоядо, но те си го знаеха и настояваха да хапва по нещо. Храната в менюто беше разнообразна и се харесваше на децата. Изобщо много съм доволна от градината и като база и като педагогически колектив.

Общи условия

Активация на акаунт