Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 85 258
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Енито,въпрос на вкус -какво да ти кажа! Grinning
Какви ли прахове и омекотители не съм ползвала,но този е сред първите в моята класация.Съжалявам,че не успях да помогна!  bouquet
Joy неее, не е на вкус Joy благодаря за опита за помощ, все пак.

Всъщност малко хора знаят, че праховете съдържат фосфати, още повече, че са вредни за околната среда, затова и Valentine не разбра какво искаш да и кажеш. Човек трябва да има отворен мироглед, да се интересува от заобикалящите го неща, а не както се казва "кон с капаци". Нямам за цел да обиждам, но ако днес сме временно на тази земя, то един ден ще я наследят децата на децата ни, но много хора не се замислят за това. Дразнят ме както една моя близка като се е хванала с този Бонукс и всеки път ми обяснява как пере перфектно при все, че има и малко дете. Ама не се учудвам, то щом на 1 година му даваше вафли да яде и го тъпчеше от бебе с "натурални" сокове Капи... ама това отива на друга тема.
С две думи - трябва да има култура на потреблението. Който иска да се обижда, негова му работа  Wink

много полезен пост. Благодаря ти, че обясни позицията ми Hug

# 736
Къде е това магазинче?

Ето линкче за точното място:

http://bgmaps.com/link/D25788BB619530D974B21D457281A48E

На ъгъла се намира точно, където има малки магазинчета. Там са два магазина за препарати, в левият са тези, които ние ползваме.

interested, това е Фрешактив-фирменото магазинче. Аз съм го обявила отдавна за най-доброто магазинче в Пловдив. Клиентка съм им от доста години. А обикалям всички магазинчета в Пловдив за информация Crazy

# 737
И аз да се включа по темата за Омо-то и Силан на гранули....вчера Омото го грабнах от Карфур на цена от 8 и нещо, а Силан-а е намален на 4.99 и е страхотен - за инфо - взех син, другите ми се сториха много остри като миризми. Омо-то съм го взела за проба, да го видя що за стока е, щото Ариела, купен от Гърция вече приключва. На опаковката пише на някакъв немскоподобен език, срока на годност е до 08.2013 и е от партидата с А и Б....Още не съм прала с него, ама на мирис е ОК. Купих и някакъв омекотител Softlan, пак немски на 4.90 / л, отзиви за него????Взех го за заместител на Soupline,който купих от Гърция и много ми харесва, но тук веднъж ми се стори, че го видях в Карфур, но вчера го нямаше...

# 738
Softlan и Soupline са едно и също нещо с различни имена. Великолепен продукт със страшно трайна миризма. Обаче забрави да надвие миризмата на Омо. В Карфур наистина имаше (и в Бургас още има) френски Суплин концентрат.

# 739
Softlan и Soupline са едно и също нещо с различни имена. Великолепен продукт със страшно трайна миризма. Обаче забрави да надвие миризмата на Омо. В Карфур наистина имаше (и в Бургас още има) френски Суплин концентрат.

Ахам, много благодаря за експресния отговор. Аз Суплин взех на промоция от Гърция на 9 евро за 5 литра и много го харесвам, някой ако види да свирка. В софийския Карфур нямаше вчера...

# 740
Гуесче, давай новата темичка, вече опрахме тази  Hug

# 741
Momi4eta ako moga da vi predloja edin omekotitel koito az polzvam i e stra6no traen kazva se YUMOS.Ako ne ste go probvali opitaita nqma da sajalqvate

# 742
Мецанке, няма нищо Simple Smile.

За новото Омо - пере си като старото. Миризмата е убийствено силна. Остава по-силен аромат на прането. Омекотител не може да се справи. Друснах Софтлан.
Снощи ходих до Метро. Не издържах.

# 743
Sourcherry, значи наблюденията ни съвпадат.

Сега, понеже изникнаха въпроси къде е произведен този прах, а на теб, Sourcherry, ти бяха дали информация, че е унгарски, всъщност страната на производство е била под носа ни от самото начало. Отстрани на плика, от страната, на която е отпечатан състава, има изброени фирмите вносители в различните държави. Там, където е информацията за Черна гора, освен фирмата вносител, пише "Внесено от Румъния" (Uvezeno iz Rumunijе). Румънски е както предполагах.

# 744
Интересното е, че бях попадала преди време на едно Омо за цветно пране, пак румънско.

# 745
Кой знае по какви канали е дошло и откога е било, защото от много време в Румъния няма специален прах за цветно от тази марка.

# 746
Здравейте,
Ние в къщи ползваме гел за пране на Ариел и омекотител Ленор, но ги купуваме от едно малко магазинче,което ги внася от западна Европа.Разликата в качеството е съществена.Само с половината доза от предписаната постигаме по-добро изпиране и мирис от българските им еквиваленти.

# 747
  • Бургас
Извън темата е, но не мога да не споделя, а и вече ще я затварят, та не е толкова страшно. Паралелен внос дезодоранти Адидас - нищо общо с бозите за тук. Убедих се с носа си за какво става въпрос.  Simple Smile

При мен с Омото успешно си импонира бял Ленор - паралелен.  Heart Eyes

# 748
Може би вече е обсъждано,но прегледах половината от темата и не намерих това което ме интересува.
На опаковките на много от новите прахове/гелове пише че са ефективни при 30 град.,например/и по-малко/.Това какво значе,че МОЖЕ или че ТРЯБВА да се пере на такива.Не си "варя" дрехите, но определено има неща, които предпочитам, а мисля и че трябва да се перат на повече градуси. Например четох за алергии и акари и т.н. и в статията се казваше,че спалното бельо по тази причина трябва да се пере на 60 град.
Моля компетентните по въпроса да коментират.

# 749
Идеята е, че активните съставки са адекватни при ниски градуси. Това означава, че може да переш и със студена вода и дрехите ти би трябвало да се изперат Laughing.
Идеята е уж екологична, т.е. да се пести ток. Но на мен ми идва в повече.
Не мога да пера бельо на 30 градуса.

W, предпочитай прах за бельо, кърпи, чаршафи.
По-добре е да редуваш препаратите за пране, като не изключваш прахът за пране.
Прави и редовни почиствания на пералната машина.

Общи условия

Активация на акаунт