Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 226
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Привет, темата е супер, а вие отново сте изписали страшно много- фурии сте  Hug
До мамите с неразположения- дано всичко е ок.
Прочетох доста неприятни случки Sad - надявам се да са единици(случките)и да не се повторят пак!!! Praynig
А до работещите мами- бъдете малко по-твърди, аз редовно се карах с някой, който идва геройски да зарази всички останали... идва ли са с температура 38!!!..ми те са неработоспособни, точат сополи, кашлят и това е само, за да се покажат колко работят и как се разчита на тях. А явно шефовете са идиоти, след като допускат такова нещо... Най-важни сте вие и бебетата!

Днес бях на преглед- бебо е супер-всички пръсти, камери на сърцето и тн се видяха много добре, гръбнака също и май за сега е момиченце. Другият месец вече окончателно ще се види ( но като чета и знам случки как се предрича едно, а то друго...). Много се радвам, но и нямах препдочитания  Blush А да, тежи 130г-уж! Но още не усещам... а много ми се иска Simple Smile
За сега ми забраниха спорт(бях почнала водна гимнастика), че плацентата е ниско разположена... пак минавам в режим кюфте  Mr. Green

# 106
Момичета, утре съм на скрининг теста в 16та седмица в МА (днес не ми се мръзнеше), няма проблем с похапването преди кръвния тест нали? (сигурно сте го обсъждали вече много пъти, ама аз като не ги разбирам много тези съкращения Blush)  
Ще направя там видеозона, знаете ли къде ще ме пратят- има един кабинет 213 или 210 пред който има ужасно много бременни и ако само там гледат на видеозон ще трябва да вися дъъъъълго време. Преди, когато бях прокървяла чаках там час и половина, за да вляза за преглед.

Относно щъркелчето и аз още незная - след 2 седмици ще го гледаме бебето на 4Д и там очаквам да чуя пола. Вътрешното ми усещане е за момче, но все още тая надежди за девойка, която да споделя страстта ми към роклите. Laughing  С нетърпение чакам 4Дто и ФМ - да му видя пръстчетата, крачетата и да разбера, че всичко е наред...

Момичета зная, че понякога, за да ви дадат повече дни болнични за бременността трябва да полежите няколко дена в болница, така че и това е вариант и вашите JPта го знаят. Когато около вас бъка от бацили и стреса е голям в работата - бебето е най-важното. След време ще разберете, че не само колегите ви ходят на работа болни, но и децата си пращат болни в яслата и в ДГ и пак ще се чудите къде е логиката...когато детето ви ходи 4 дена на детска градина и 2 седмици се лекувате у дома и така в продължение на една година...

# 107
  • Пловдив
laguna, успех утре!  Hug
Satori  и  suzi_ku, браво на вас!  Hug
Ето една табличка с дължина и тегло в различните г.с (сигурно много от вас я знаят, но все пак ще я сложа) http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri- … /menu-id-164.html

# 108
*dreamer* не я знаех тази табличка - ще я предоставя на детето, че това е основния въпрос, който ме пита напоследък. Тенкс Hug

# 109
  • Sydney
Satori супер новини, все така да е  Praynig Hug
laguna аз не разбрах на БХС ли ще ходиш? ако да - може да си яла, пила... аз бях със снимка от предния ден + ФМ, взеха ФМ за протокола. иначе не знам къде е ехото, само разбрах, че е 30 лв.  Rolling Eyes Успех  Praynig Hug

# 110
  • София
laguna, питала съм док, никакъв проблем няма с похапването. Стискам ти палчета да не чакаш и да имаш много хубави резултати.
wood-nymph, да те допълня Simple Smile ами всички онези случаи, в които работодатели гонят бременни? След 2-3 години да речем ги осъждат, онези плащат осигуровките със задна дата, но майката не си получава майчинските, защото със задна дата осигуровки за болничен и майчинство не се плащат, само за пенсия.
Ами вратичката, че за да се ползваш от привилегиите на бременна, трябва да уведомиш писмено? Но писменият формат не е регламентиран. На прегледи също би трябвало да те пускат, но трябва да представиш болничен ллист (така пише в закона). А кой лекар издава болничен лист за преглед?
Ами наредбата, според която във всяко предприятие (наредбата е от 1980, да не се чудите) трябва да има стая за хигиена и почивка за жените, задължително снабдена с душ-кабини и легла за почивка? Явно и за нея са намерили вратичка, защото такова нещо в никой офис няма.
Уж много хубави неща сме измислили, ама нещо не сме ги домислили...

# 111
benitabeni незная какво е БХС Blush Скрининг теста за Даун в МА на 14тия етаж, сигурно е същото  newsm78
irene_kara  Hug тенкс
Satori страхотна новина, а тази тема ще бъде пълна с още много много такива вълнения, защото в близките седмици всички ще минем през ФМ, 3Дто и така нататък  preggo и ще се нагледаме на бебетааааа.

Настроение за вицове? Laughing

Разговор в детската градина.
Марийка: Мен мама ме е намерила в зелка.
Петър: А мен ме е донесъл щъркел.
Сашка: А мен са ме купили в магазина.
Иванчо: Изобщо в този град някой прави ли секс?

# 112
benitabeni незная какво е БХС Blush Скрининг теста за Даун в МА на 14тия етаж, сигурно е същото  

Точно така.
Аз не знаех, че може да се яде и отидох днес гладна и жадна...
Laguna, ти прави ли си ранен или направо сега отиваш?

# 113
  • Sydney
laguna БХС е биохимичен скрининг, първият е този, за който ти говориш + още няколко, прави се на 14 етаж на Майчин дом (защото пишеш МА - което аз го разбирам като Медицинска академия, което е различно заведение)  Peace мисля си само, не е ли късно в 16 г.с., май е само до 15 г.с.  Rolling Eyes иначе има и друг БХС, който е от 19 г.с.  Peace
irene_kara в нашия офис има " стая за хигиена и почивка за жените, задължително снабдена с душ-кабини и легла за почивка"  Laughing Mr. Green но едва ли е заради древния закон  Laughing
днес ме побъркаха от работа, искам утре да не идвам, но ще трябва  Rolling Eyes

# 114
laguna БХС е биохимичен скрининг, първият е този, за който ти говориш + още няколко, прави се на 14 етаж на Майчин дом (защото пишеш МА - което аз го разбирам като Медицинска академия, което е различно заведение)  Peace мисля си само, не е ли късно в 16 г.с., май е само до 15 г.с.  Rolling Eyes иначе има и друг БХС, който е от 19 г.с.  Peace
irene_kara в нашия офис има " стая за хигиена и почивка за жените, задължително снабдена с душ-кабини и легла за почивка"  Laughing Mr. Green но едва ли е заради древния закон  Laughing
днес ме побъркаха от работа, искам утре да не идвам, но ще трябва  Rolling Eyes

И аз днес имах много работа, сега ви казвам чао скъпички и до по-късно довечера или до утре

# 115
  • София
laguna БХС е биохимичен скрининг, първият е този, за който ти говориш + още няколко, прави се на 14 етаж на Майчин дом (защото пишеш МА - което аз го разбирам като Медицинска академия, което е различно заведение)  Peace мисля си само, не е ли късно в 16 г.с., май е само до 15 г.с.  Rolling Eyes иначе има и друг БХС, който е от 19 г.с.  Peace
Не е късно. Ранният скрининг е м/у 11 и 14 г.с ( Първи триместър), а късният е м/у 15 и 19 г.с ( втори триместър) . За повече инфо :

http://www.wix.com/off228/ngl#!how-we-do

laguna, и аз ще ходя утре, може да се засечем. Simple Smile

# 116
  • Sydney
Брук Дейвис може, не споря  Peace просто като ходих даваха два два вида листа, на които пишеше различно, аз от там се и замислих...но няма значение  Rolling Eyes

# 117
benitabeni, права си - Майчин дом, а не Медицинска академия(нали са в един двор и ги пиша под един знаменател)
wood-nymph, не съм си правила първия скрининг, реших направо на втория да отида. Гинеколожката ми каза в 16та седмица да отида. Peace

Брук Дейвис, с дълга коса на плитка съм, ако ме видиш се обади. Hug

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 17:16 от laguna

# 118
  • София
Брук Дейвис може, не споря  Peace просто като ходих даваха два два вида листа, на които пишеше различно, аз от там се и замислих...но няма значение  Rolling Eyes
Не става дума за спор Peace
 Hug Понеже на ФМ ми казаха, че мога да пропусна ранния, та се информирах и за късния Simple Smile , който също мога да пропусна, но аз за по сигурно . Simple Smile

# 119
А ако си ходил на ранния, трябва ли да ходиш на късния?

Общи условия

Активация на акаунт