Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 550
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
 Coffee за именният ден на Митко Simple Smile
Честит празник и на останалите другите бебенца, батковци и татковци Simple Smile

# 361
Добро утро,  Hug

Зазка, браво на Ния! Тя доказа какво голямо момиче е, а майка й е герой!!!! Силни прегръдки и дано всичко лошо остане зад гърба ви!!!! Hug Hug Hug Hug

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!
Муше, аз също като МарияI, знам че се редуват  зеленчуково-месно с зеленчуково с жълтък, но това е понатам. Като говорих вчера с педи, тя каза че може да започна месото, а може да изчакам до навършване на шестия месец и редувам веднъж със, веднъж без... а жълтъка е около 7 месец.
Но ако искаш да даваш на Макси, мляко, давай му... колкото прецениш по Макси, все пак не много де...
Аз безмлечната каша от Елда следобед, понякога я правя млечна, с неготово си АМ! Или пък добавям плодово пюре...
Колкото до протеините, сигурно има и в зеленчуците...  newsm78

Сума, картофеното пюре по принцип се прави с топли картофи и топло мляко (това за нас), а за детето аз също притоплям готовото пюре и АМ на водна баня и смесвам бавничко и бъркам - няма бучки!  Peace

Амииии аз тази седмица съм на тема багажи: ММ заминава на  smile3549 smile3548... няма да си бъде тук за Коледните и Новогодишните празници  Sad, но поне за първата годинка на детето ще е тук  Grinning

За нощите: имаше някои затишия и се събуждаше само по веднъж или два пъти за  smile3504 и веднъж в 6.00-6.30 за  Misc Baby Bottle, но имаме нощи на внезапни истерични писъци  yahoo_49, според педи зъбчето е пътник и е въпрос на дни - амаа ще видим ние тая работа, нещо не ми се вярва  Tired newsm78

Нощно ядене: нямаме, яде последно в 8.30 и издържа до интервала между 5.30 - 7.00 различно... премахнах го постепенно, като не му давах цяла доза мляко, а много по - малко (120мл, 110мл, 100мл и така спрях) Peace

# 362
  • София
Честита половин годинка на Ирина на DRUzi , Цвета на iskrone  и Мартин на sonya_r

Честит имен ден на всички именници и много целувки на Миташки на Жени  Hug  bouquet

Честито на вчерашните ни рожденички  Hug

Така, мисля, че не съм пропуснала никой , но ако съм моля да ми прости  Wink Сега по  темите
 И аз първо давам пюре и после кърмя. Яде по половин голямо бурканче и като свърши се сърди и реве, иска още , но не и давам Crazy  .
За сега съм въвела тиква, картоф и морков , следва спанак , ориз , броколи, грах .....

Зазка  Hug Hug Hug Hug от сега на татък ви очакват само хубави неща

# 363
Здравейте майчета,

влизам набързо да почерпя за 5те месеца на Габчо! Да ми е жив и здрав, другото само ще дойде.
Честито и на всички астрални близначета с най- най- хубави пожелания!!!

Ще пропусна нещо със сигурност, но... здраве да е!

Хера и Луси- добре завърнали се! Истамбул е страхотен град, аз също много го харесвам и се надявам някой път отново да го посетя.

За пюретата по въпроса на mushence - ядем различно между 120-140мл на хранене (изцедена кърма от шише). В пюретата добавям кърма- стават редички, но го правя по-скоро от гледна точка на вкуса. Много блудкави ми се струват иначе. Хайде плодовите ОК, но зеленчук без никаква подправка си е подигравка. Та кърмата я ползвам с такава цел, просто да му е по-вкусно на детето. Според мен има ефект. Иначе все още не съм заместила изцяло хранене. На този етап само зеленчуково пюре ми се струва повече от недостатъчно и след 50те гр (примерно) пюре задължително си додавам кърма с шише. Може да е 30 мин или час по-късно, но предлагам.

Зазка много се радвам за вас!!!  Hug

mamaqni ти си направо героиня! Как смогваш не знам, сигурно си се мобилизирала на 100%.

Друго не се сещам засега...чавка ми е изпила акъла вече. #Crazy

Хубав и слънчев ден на всички!!

# 364
Привет!
Сутринта водих Павел да му вземат секрет от носа и очите. Резултатите ще станат в Петък, дано не се наложи да пие антибиотик. За сега няма подобрение - очите му постоянно текат и то зелени секрети, а сутрин е нещо ужасно - лепват му се миглите и той пищи, че не може да ги отвори, а и може би светлината го дразни. Разкашля се даже, поне носът му не е толкова запушен.
Вчера бяхме и на консултация на 5 месеца без 2 дни - 7900 г с дрехите, но педи свали 300 г за памперс и дрехи, та значи 7600 г /+400г/ и 70 см /+4 сам/
На обяд яде по едно пюре 130 г и после му давам да до суче, но не знам какво количество. Моята педи каза, като стане 1 месец. откакто яде зеленчуково пюре да му давам 1/4 твърдо сварен жълтък 2 седмично. За каши каза да чакам Simple Smile
На всички празнуващи честито!

# 365
  • До морето :)
Искам и аз вече да захранваааааааааааам! Последни ще останем! Ама ММ и педи не дават  Confused Засега само се учим да пием от чаша  Laughing
От почти час приспивах диването, то реве, аз люлея и накрая аз излязох по-големия инат  Mr. Green Отучваме се от шезлонга, понеже ще го връщаме и е лудница  ooooh!
Абе аз ли съм единствената и коята вечер спи, вместо да се занимава с детето  newsm78  Като се събуди, давам биба, ако не иска (което 99,99% от случаите) давам (.Y.) Нещо не мога да ставам вечер, да приспивам. Тя ще се разреве, ММ ще дойде, да види какво става, ще се засуети и аз ще се предам и пак ще й дам да яде. А ако случайно я списпя, ще съм се разсъннила много и няма да заспя пак скоро. Пък и съня ми е ценен  Heart Eyes
Все ще пиша, и все забравям - Mamaqni„ ти си наистина героиня! Браво на теб. Сигурно ти е много трудно, когато липсва мъжко присъствие вкъщи. Стискам палци, МТ скоро да ви "изтегли" и да ви вземе при него! Но те пускаме при едно условие - да пишеш пак така редовно  Hug
Гери, пак ли заминава капитана? Тцтцтц, много неприятно. Но поне щом ще е тука за РД на Еди, това е добре.  Hug

# 366
  • София
 ДД и от нас! Laughing
Честит имен ден на всички ,които празнуват днес и специално на Митето на Жени-да са живи и здрави!Браво на Ния и Зазка-вие сте герои!  bouquet  Честито на всички вчерашни  и днешни месечинковци! 1/2 година си е много време!
 Магелана цяла нощ мрънка и преди малко бъркам в устата и какво да видя-пробило ни е зъбче!Много се зарадвах- да са и белички и здравички! Мама днес ще и купи нещо бяло! Peace
 Аз...май в четвъртък ще ходя на лекар- нещо кървя непрекъснато и безразборно. Най-вероятно е хормонално нарушение от стрес, но трябва да го уточня!Понеже Педи е една и съща за мен и Маги ще я карам да ми даде направление за гастроентеролог.Ако не- отивам по мое усмотрение! Peace
Мамаяни: За пореден път пиша- ти си герионя! Аз, явно съм много кекава и не бих се оправила съвсем сама, без никаква помощ! Целувки и кураж от нас! Hug

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 11:25 от jenajena

# 367
РАЗЛИЧНИ ДОКТОРИ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ МОЯТА КАЗВА ТАКА ДА СЪМ ДАВАЛА ПРЕЗ ДЕН ЖЪЛТЪК ДА ДАВАМ МЕСТНО ПЮРЕТА СЛЕД 7 МЕСЕЦ САМО ПЛОДОВИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ СУТРИН ДАВАМ ПЛОДОВО НА ОБЯТ ЗЕЛЕНЧУКОВО И СЛЕД ОБЯТ И  КАША И СМЕ САМО НА КЪРМА ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ СМЕ НАДАЛИ 400 ГР И НАШАТА ПЕДИ МИ ВИКА ДА СЪМ ДОХРАНВАЛА С АМ НО АКО ДАМ ЩЕ СЕ ОТБИЕ И ТО И  БЕЗ ТОВА МАЛКО СУЧЕ ВЕЧЕ И ВАШИТЕ  ЛИ СА ТАКА ПО КОЛКО ВРЕМЕ СУЧАТ   newsm78

# 368

Да почерпя и аз за месечинката на Мариела,днес става на 5 месеца и да поздравя всички,които днес празнуват именни и рожденни дни  bouquet
За яденето-Мариела яде 150 мл с 5 лъжички,понякога яде и 6та.
Пюре яде по около 100-120 мл и после след около 30-40 мин яде още 120 мл мляко,направо съм педи като разбере ще е потресена,ами гладно е детето.
Аз в зеленчуковите пюрета добавям готово АМ,колкото да ми хареса консистенцията,забелязах че по гъстото пюре го яде по лесно,и по малко се маже.
В плодовото пюре не слагам мляко,някакси не ми се връзва.
Хера,нали групова семейна среща щяхме да правим в някой хотел из България,даже имаше предложения за Велико Търново,ама там си остана...
Зазка , Деси  Hug
П.П Честити зъбчета на Маги и Венци  tooth

# 369
Честит имен ден на всички именици и особено на Митето на Жени.

Честити месечинки на всички бебчовци и особено на Мариела на Danaq_lv.

Зазка, вчера попаднах на една статия за глухо момиченце и перипетите, с които се е сблъскала неговата майката. Та там пишеше нещо много хубаво:

Господ казвал кое детенце при коя майка да се роди – „Ето това трябва да се роди при тази майка, това при тази, това при тази. А това детенце, увреденото, да се роди на онази най-усмихната и щастливата, то е тъкмо за нея, защото само толкова усмихнат човек ще има силата да направи това дете щастливо!“.

Пожелавам ви оттук насетне доктори да виждате само по консултациите.

viki23@, ама 400 гр са си супер за тези месеци… не може децата да качват по кило докато станат на 30. Аз имам някаква непоносимост (психологическа) към АМ, не знам защо. Като детето си е спокойно, весело, яде и ака добре, не виждам как един кантар може да ме накара да дохранвам. Все още сме само на кърма, малчо е наддал 550 гр последния месец (а той е мъж). Чакам да стане на 6 месеца (и да взема най-накрая столче за хранене) и почваме с манджата. Вече суче много бързо - макс 5 - 7 мин (10-15 ако ме ползва за залъгалка). Нооо - през нощта си хапваме, да не вземе мама да си почине и да загуби тренинг.

dessince, дано Павката се оправи скоро… абе голяма гадост са тез болести, лекарство да ги тръшне…  #2gunfire #2gunfire

Мамаяни, не_намирам_емотикона_с_покланящото_се_човече х3. Като ги направя и аз три, ще идвам на уроци при теб Simple Smile

Hug

# 370
Честит имен ден на всички именици !

Честити месечинки на всички бебчовци!

Честито зъбче на Маги!

PP: Две от любимите ми снимки")

http://prikachi.com/images.php?images/529/3968529A.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/530/3968530U.jpg

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 15:24 от Myst

# 371
Момичета благодаря на всички за пожеланията Hug Ние снощи оставихме малчо при майка и татко за цяла нощ. Странно беше, да няма кой да те събуди, но определено имах нужда от няколко часа непробуден сън. Малко ги поозорил със заспиването. А сутринта хич не ми се зарадва като ме видя Cry

Мама на Тони и Ванко честит рожден ден на патерици newsm51! Желая ти много щастие с прекрасните ти мъже и скоро да сте си четиримата заедно във Варна! Много се зарадвах на поредното съвпадение между нас Hug. Струва ми се, че им е писано на малките ни момченца да станат приятелчета,остава само да ги запознаем и да си пием кафенцето заедно на сладки приказки покрай тях  food010.

Жира ще има сватба married. Преди малко разглеждах снимките във фейса, за да покажа Сиянка на Дани, а той мрънкаше нещо. Като стигнах до нейната снимка и той млъкна и се зазяпа в екрана Joy. Ами детето си я избра. А свекървата много доволна yes, отдавна съм и хвърлила око на малката кокона 4470

Честито на днешните месечинковци smile3525! Да са здрави и винаги усмихнати!

Честит имен ден на Митето и на всички останали именници smile3525!

Зазка Hug Много се радвам за вас!

# 372
Добър ден и от мен! Брех и с рима го докарах... Mr. Green

Честити рождени дни на патерици на Мама на Тони и Ванко и на djidjonka! Живи, здрави и щастливи!  bouquet

Честит имен ден на всичкси именици! И те от здраве да не се отърват!  bouquet

Честито и на 5 и 6-мечинковците днес!  bouquet

Я, нашата снаха и тя се сдобила със зъбче! Честито да й е! Всичките да са белички и здрави! Grinning

Зазка, радвам се за добрите новини за Ния! Дано всичко вече е назад и от сега нататък само да се радвате на малката. Hug

Мамаяни, ти си супер майка - признала съм те!  bouquet

Ние с Рая от вчера водим борба с памперса и за сега нещата са горе-долу добре - 5 на 2 за нас! Laughing Дано скоро свикне съвсем и винаги резултата да е в наша полза. Wink

# 373
  • София

Мамаяни, не_намирам_емотикона_с_покланящото_се_човече х3. Като ги направя и аз три, ще идвам на уроци при теб Simple Smile

newsm20     omm

Мисля, че и двете са подходящи  Wink
Честити месечинки на Адашчето и всички други които празнуват днес  Hug  bouquet

# 374
Хоуп, преди две седмици Никсъна имаше същата голяма, червена, върховата и изглеждаща-болящо-пъпка на брадата. ММ всеки ден се суетеше около нея и искаше да я прави нещо. Викам Не я пипай, да не се инфектира! И той все му викаше Ей, пубертет, още от 5 месеца ли бе! Според мен е станало от замърсяване и понеже там нон-стоп текат лиги и се слагат биберони и лесно се инфектират. С нищо не мазахме и след няколко дни връхчето само падна (въпреки че все още не съм сигурна дали ММ не е замесен, защото сама била се обелила точно когато отсъствах една вечер... но както и да е), като паднала ММ я е промил с малко спирт и след 1 ден точно беше зарастнала, не е оставало белег.
Joy Joy Joy
Симааа, цвиля пред компа заради твоето обяснение!  hahaha hahaha hahaha
Аз казвам тихо, да не ме чуе Лусинда, че днес ги изпратих тримата (Филип+баба+ММ) на доктор заради пъпката, да ми е спокойно!
 Whistling

Честит имен ден на  именячетата ни! Да са ни  живи и здрави и месечинчетата!

Искам да попитам за жълтък от яйце - кога може да се дава?  newsm78

Хердутски - Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 17:34 от Норе

Общи условия

Активация на акаунт