Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 553
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • До морето :)
Ох, много сте писали бе... Човек не може да ви изчете!
Първо искам да почерпя, докато още има време! Днес моето съкровище става на 5 месеца  Grinning

Честито и на Астралните ни близначета   bouquet
Честит рожден ден на мама на Тони и Ванко и на Джиджонка   bouquet Живи и здрави
Сега по темите... ми не мога да се включа, освен, че мога да си мечтая за сън по-дълъг от 3-4 часа  Crazy Яде си детето и това е.
Вече според мен е здравичка и другата седмица (живот и здраве) ще идем да ни бият 3-тата ваксина  Mr. Green Зъби нямаме, кърмим се още, незахранени, въртим се и седим седнали  Grinning Седим... седи в столчето за хранене и също като Максим - блъскаме по масичката и замерва майка си с играчки  Crazy На земята - седи седнала, подпряла се на ръцете си и след малко се джаска на назад.  Laughing
Моля се за близначетата на sweet_moni. Наистина, да не чуе Дявола, обаче всички тука имаме късмета да гушкаме едни прекрасни, здрави дечица  Heart Eyes
ПП: Двете ГОЛЕМИ АДАШКИ - ЕЛИС И ЕЛФИЧКА бягат нещо по тъч линията  Crossing Arms

# 346
Ох, с какво да я мажа тази пъпка? Аз не смея да я пипам, ама ме е страх  да не му остане белег после?  Да не би да е нещо с хормоните? (те нали имат хормони? ) Егати гадното !newsm78 Shocked

Хоуп, преди две седмици Никсъна имаше същата голяма, червена, върховата и изглеждаща-болящо-пъпка на брадата. ММ всеки ден се суетеше около нея и искаше да я прави нещо. Викам Не я пипай, да не се инфектира! И той все му викаше Ей, пубертет, още от 5 месеца ли бе! Според мен е станало от замърсяване и понеже там нон-стоп текат лиги и се слагат биберони и лесно се инфектират. С нищо не мазахме и след няколко дни връхчето само падна (въпреки че все още не съм сигурна дали ММ не е замесен, защото сама била се обелила точно когато отсъствах една вечер... но както и да е), като паднала ММ я е промил с малко спирт и след 1 ден точно беше зарастнала, не е оставало белег.

Ники яде между 90 и 150 мл АМ на хранене, напоследък даже и по-малко (150 доста рядко, най-вече нощем, тъй като още яде през нощта), яде  6 пъти (5 пъти през деня и веднъж през нощта). Някой път даже (като днес) хапва само 50 мл и не иска повече. Но не го насилвам, колкото иска.

Аз да питам за (млечно)-зеленчуковото пюре. Аз също не слагам АМ в пюрето, обаче нали не било пълноценно хранене, тоест не трябва да се замества хранене, ако нямало мляко вътре. Но вие как слагате приготвено АМ в пюрето, не става ли много течно? Единствено чистия картоф мога да си представя да го смеся с течно АМ, защото е достатъчно гъсто (въпреки че пробвах веднъж с картофеното на Хип, но стана гаден буламач, целия на бучки и го хвърлих)? Всички останали ми се струват доста течни, за да се смесват с приготвена смес на АМ.

Златка, 4  ми се струват малко хранения на денонощие, той за това и сигурно хапва по повечко. После пък щото е хапнал повечко и издържа дълго и така се завърта кръгът. Навремето с каката ни се беше получило нещо подобно и доки като чу, че яде по 4 пъти и вика "То възрастните трябва да ядат по 5 пъти на ден, пък какво остава за едно бебе". Пробвала ли си да му даваш по по-малко, така че да яде малко по-на често (на 3-4 часа), за да се получат поне 5 хранения. Или плаче за още като се нахрани?

Жени, как е Митето?

Луси, Хера, не бъдете егоисти, викнете ни следващия път да дойдем повечко изтерзани майчици. И зад Истанбул ще отида. Все ще измислим кой да гледа децата? Вместо среща в парка, просто ще организираме "самотен", бездетен и без-ММ-ен уикенд. Аз сериозно...

# 347
  • Айтос/Бургас

Златка, 4  ми се струват малко хранения на денонощие, той за това и сигурно хапва по повечко. После пък щото е хапнал повечко и издържа дълго и така се завърта кръгът. Навремето с каката ни се беше получило нещо подобно и доки като чу, че яде по 4 пъти и вика "То възрастните трябва да ядат по 5 пъти на ден, пък какво остава за едно бебе". Пробвала ли си да му даваш по по-малко, така че да яде малко по-на често (на 3-4 часа), за да се получат поне 5 хранения. Или плаче за още като се нахрани?
 [/quote]

Изяжда го до въздух и започва да плаче.Може да намаля количеството и да скъся интервала между храненията.Не е ли същото,щом като количеството изпито мляко за деня е пак толкова,колкото и при 5 хранения?  newsm78
А защо отзад на АМ таблиците дават ДОСТА ПО- ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ЗА СЪОТВЕТНАТА ВЪЗРАСТ? Не мога да го разбера това... Rolling Eyes

# 348
  • Варна
А защо отзад на АМ таблиците дават ДОСТА ПО- ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ЗА СЪОТВЕТНАТА ВЪЗРАСТ? Не мога да го разбера това... Rolling Eyes

Не съм специалист по АМ, но сигурно големите количества са дадени, за да свършва кутията по-бързо и да се купува повече АМ Laughing.

Сега сериозно - предполагам посочените количества са ориентировъчни, както възрастните ядем различни количества, така и бебетата, някои са по-лакоми, други злояди newsm78.

# 349
Аз да се включа по моята тема за пюретата.
SYMa, Аз слагам по 30-40мл кърма в зеленчуковото на обяд. Става по-течничко, но си е добре. Аз и доста неща правя домашни, та там си ги докарвам до каквато искам гъстота.

И аз съм чела, че трябва да има мляко и в зеленчуковото за протеини. После (от 6-тия мес. при нас) се редува с месно-зеленчуково един ден и другия млечно-зеленчуково. Аз поне смятам да слагам мляко, въпроса е дали тези 30-40мл стигат  newsm78 А и примерно ако пюрето е само тиква, да не ви казвам колко бързо преминава тази тиква и човека пак е гладен.

Благодаря на всички, които ми отговориха на въпросите. Очаквам и другите ако имат какво да кажат и да ми дадат акъл и инфо, да пишат тук за всеобщото благо. Мерсаж   bouquet

# 350
  • Варна
Аз пък си мислех, че мляко се предлага след зеленчуковото пюре, а не се смесва с него newsm78. В смисъл, след хранене с пюре, се дава на детето да суче или да пие АМ newsm78. Да не би да съм в грешка нещо Crazy. Иначе после като се въведе месо и жълтък, се редува - 1 ден зеленчуково с жълтък, 1 ден зеленчуково с месо newsm78. Поне някакви такива спомени имам от лекцията за захранването на сп. 9 месеца.

# 351
Изяжда го до въздух и започва да плаче.Може да намаля количеството и да скъся интервала между храненията.Не е ли същото,щом като количеството изпито мляко за деня е пак толкова,колкото и при 5 хранения?  newsm78

Не е същото, разбира се. При по-големи количества наведнъж се натоварва стомахът и храносмилателната система.
Същото е както при възрастните - по-добре да се яде малки порции, но на често. Така метаболизмът се задейства достатъчно редовно. Всеки знае, че е вредно да не ядеш цял ден и после да се наплюскаш  като прасе (всъщност прасетата май не правят така) с едно кило храна на вечеря (малко преувеличено в случая, но принципът е същият).
По приницип може би е добре, ако е възможно да скъсиш интервала и евентуално количеството ще се намали само (количеството на едно хранене все пак е по-индивидуално, защото някои просто ядат повече, но като цяло е добре да е по-начесто от 4 пъти в денонощие)
Това за кутиите отдавна е установено, че написаните там дози са доста завишени. Аз също нямам представа защо е така? Ще е малко грубо от страна на производителя ако е, както Мария се е пошегувала, за да се Арчи повече. Освен да е мислено за някакви дебели чужбински бебета?  Mr. Green

Мария, доста майки така правят, дават пюрето и после додават кърма или АМ и увеличават пюрето, докато заместят хранене, тоест спират млякото след пюрето. Ама не мога да разбера тогава личак се започва да се слага мляко в пюрето (ако изобщо е нужно) или ако не е нужно какво се има предвид точно с това млечно-зеленчуково пюре. После когато се включи месо и жълтък, не е проблем и не е нужно да се смесва пюрето с мляко, защото тогава вече е достатъчно хранително, но преди това?

# 352
Мушенце, аз давам пюре (примерно половин бурканче) и после дохранвам с АМ. Но при нас е в унции, а и видовете АМ са различни, та не казвам в какви количества давам, да не те обърквам.

# 353
Добро утро!

Честит имен ден на всички,които празнуват днес!Честит имен ден на Митко на jeni_b!Да расте здраво и щастливо дете и да радва много мама,татко и батко!  bouquet

# 354
  • Стара Загора

Луси, Хера, не бъдете егоисти, викнете ни следващия път да дойдем повечко изтерзани майчици. И зад Истанбул ще отида. Все ще измислим кой да гледа децата? Вместо среща в парка, просто ще организираме "самотен", бездетен и без-ММ-ен уикенд. Аз сериозно...
Аз вече веднъж предлагах...обаче си останах глас в пустиня Mr. Green но раницата ми е винаги събрана и....обувките ми гледат към вратата във всеки един момент Mr. Green Така, че съм ЗА....по всяко време. Само малко по-рано трябва да знам за да се организира гледането на децата де Crazy че с два броя ми е по-трудно.
Вчера Боримече яде тиква Shocked е няма такава физиономия....но немога да го снимам защото камерата ми тежи много а съм сама през деня и с една ръка немога да я държа....или по-скоро мога но ще съм като в рекламата дето я дават в момента по тв-то с едно дете дето си гони лъжицата Mr. Green Но беше потресен де Twisted Evil Днес продължавам с бурканчето.
Мушенце след това давам мляко но цялото му количество...т.е 150мл. вода +5лъжички А защото аз давам по 2-3 лъжички пюре. Да сега съм дала тиква и елда Crazy по 2 лъжички Mr. Green

Нали видя, че УМИШЛЕНО не съм ви приветствала с Хердута !!!!!
 smile3515
Heart Eyes не съскай де Mr. Green Ти живееш в страна където искам да бъда! АЗ питаш ли ме...всеки път като те чета съм... Twisted Evil
Днес Боримечков е на мерилки и теглилки...и ваксина де....и на среща съ съратника си Венцулини защото те се забравиха милите Crazy

# 355
  • на североизток
Добро утро и от нас!

Честито на всички именици и на всички, които празнуват днес! Да са живи и здрави!

Ние вчера се завърнахме от София. Резултатът от посещение - Ния вече няма тръби по себе си. Оперираният бъбрек се държи перфектно и дано да е така и занапред Praynig. Аз още не мога да разбера къде съм и да се отърся от стреса, страха и напрежението, но смятам, че скоро ще съм по-добре.

Сега по темите:
На обяд след като хапне пюре кърмя Ния. Не слагам вътре в пюрето, тя си го хапва натурално.

За зъбките - вече са два.

Хера, Луси, добре дошли! Благородно ви завиждам за пътуването.

Последният номер на Ния  - научила се е да се изправя в кошчето за кола и шезлонга и ми прилича на съсел. Тя миналата нали беше на ограничиителен режим и не й давахме да шава много. Снощи я пуснах да беснее на воля - въртя се от единия край на спалнята до другия. След това като заспа в 10 чак в 6 се събуди тази сутрин.

Връщам се да чена по-назад в темата.

Усмихнат ден на всички!

# 356
  • Стара Загора
Зазка Hug Heart Eyes

# 357

Не знам как е било в Бг и колко време са чакали хората, при нас драмата беше със самите книжа и безумните процедури по вписване и обработване на данни. Както и да е. Дано на балотажа да си легна преди изгрев слънце!  Praynig

Ох, с какво да я мажа тази пъпка? Аз не смея да я пипам, ама ме е страх  да не му остане белег после?  Да не би да е нещо с хормоните? (те нали имат хормони? ) Егати гадното !newsm78 Shocked
Дано си легнеш рано! Пфуу, това с вписванията и броенето е ужасно.. ММ стоя до 1 часа по броенето, също беше застъпник. Ама той се ядосваше, че поставените хора в комисията, изобщо не знаеха как да подхванат нещата и поне 3 пъти са се бъркали... ами според мене трябва да са млади и разбиращи хора, а не баби, дето не са си прочели задълженията...

Ааа за пъпката - не я барай, аз нищо не съм и слагала, сама си мина от само себе си...

# 358
  • До морето :)
Зазка, много се радвам, че при Ния всичко е наред. Дано повече не трябва да минавате през такива изпитания  Hug А вече може ли да шава повече или още много трябва да се пази?
За срещата - искам и аз, но няма как без ММ и дете  Confused Нали съм млекоцентрала, а някой трябва да ни докара. Затова не знам. Иначе много искам.......... Може където ще ходим ММ да ме докара и да гледа малката, докато аз беснея с вас (мачтиииииииииииииииииииии)
Златка, отзаде на кутиите пише ориентировъчни мл. При всяко дете си е различно, както всяко расте по различен начин, така и яде по различни количество.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ!

# 359

МамаЯни- няма ли някоя баба, която да се навърта да помага от време на време?! И аз бях сама лятото с децата и ако не беше баба ми да идва сутрин да гледа бебето и да прави закуска на Габ, да сте ме опяли до сега Mr. Green ..То грам сън нямаше за мен, побърках се направо..  Tired
За млякото- Правя на Ралфи 165 мл (но често слагам 170, че е по-лесно) вода + 5 лъжички и половина Ам. Не знам колко става като крайни милилитри, обаче.. Но в 90% от случаите остават 50 мл. МОже би изяжда чисто към 120?! Това 5 пъти на ден. Нощем не го храня от повече от месец вече, давам чай на Хип, върши идеално работа. Той по принцип много го обича този чай и лочи с удоволствие, чак очите си притваря, много е смешен  Laughing
Хихи, баби- няма- със свеки ИЗОБЩО не поддържаме връзка- дълга история, а моите родители живеят в друг град- на 140 км от тук, та.. така... Simple Smile
Всъщност аз се оправям Simple Smile)) ЕЕеее, полудявам понякога, но засега държа положението Simple Smile)) Хубавото е, че Ясена е много добричка и послушна и не създава никакви проблеми.
Сега, за млякото- сега тя е на 5 мес и малко и яде по 180 мл вода + 6 лъжички мляко- тя изяжда абсолютно всичко, 4 или 5 пъти хранения дневно, като прави около 10 часа пауза нощем.... Нощем си спи перфектно, пу, пу, пу, понякога дори се налага да я будя сутрин, за да не закъснеем Simple Smile
zazka, радвам се, че нещата при вас са добре Simple Smile

и... да не забравя да поздравя празнуващите днес- много късмет от нас Simple Smile
Хубав ден, момичета Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт