Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 504
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добър ден и от нас!
Алекс е болен и сега си е в къщи. Не беше боледувал от както тръгна на градина, но  ето, че се отчете  Rolling Eyes
Сега пазя Елена да не я зарази  Praynig
В сряда сме на консултация  и май пак ще отложим ваксините .
Луси ето една таблица за референтните стойности на пълна кръвна картина при децата. Има я в първия пост  Peace Бързо оздравяване ти желая  Hug

За къпането - не я къпя всеки ден. Дупето и го мия след като свърши работа, но главата и цялото тяло къпем през ден.
За първите братовчеди  - нямаме за сега, но се надявам скоро да имаме  Wink .

Теди честита ви месечинка  Hug  bouquet
Гери сигурно е много гадно мъжа ти да отсъства по толкова време ....., но ти си си го избрала  Laughing Hug Така поне не си омръзвате  Peace
Деси много се радвам , че Павелчо е по-добре  Hug

# 556
Здравейте и от нас.

Лусии,тежко е с махмурлук и болест.

Аз така една вечер прекалих с бирата и на другия ден...главобол,махмурлукк.Както казва свеки то това не мори,а мъчи.

За къпането-между 20:30-21:00 ч.
Днес бяхме на консултация-за ужасТ на педи ,Мариела е качила 0,920 кг и 1 см,и вече сме 8,700кг и 70,5 см.Каза да намаля АМ,когато има пюре-ми то аз съм го намалила,ма детето е гладно  newsm78
Днес ще пробвам да дам 125гр пюре и 100 мл АМ,да видим дали ще мине номера:)

Честита месечинка на Марти:)

И браво на захранената Елена на Нелка
П.П.На нас педи нищо не ни каза за кръв и урина,а следващия път като се видим вече ще сме на 6 месеца.

# 557
Мариела има бял косъм!!!

# 558

Гери сигурно е много гадно мъжа ти да отсъства по толкова време ....., но ти си си го избрала  Laughing Hug Така поне не си омръзвате  Peace

Абсолютно права си! Аз съм си го избрала, да съм гледала нали  Wink
Гадничко е да го няма, но сякаш свикнах, по ми е гадно като знам колко му е мъчно за малкия. Разплака се вчера като си взимаше довиждане с него...  cry

А за сестричката... ще преговарям аз догодина като си дойде Simple Smile

Ние се върнахме от лекаря - Еди е с леко зачервено гърло (така и предположих, щото не си изпиваше до край млякото), таа ни предписа едно хомеопатично сиропче, което е противовъзпалително и също така е и за гърло и за кашлица.. ще се оправи мойто момче, къде ще ходи Simple Smile

Нелли, бързо оздравяване на Алекс! Hug Пазете се!

Даная, Даная, къде го видя този бял косъм  newsm78, да не е просто много, много рус косъм  newsm78???
Даная аз давам 160 - 170 гр пюре, а понякога отива и 190гр... а АМ - готово 170 - 180гр... ядем пет пъти.. само за справка го казвам, да не се засегнеш  Peace

Както Марта казва Елито на Нелка е скица голяма  Hug Heart Eyes

# 559
хай хай
днес го откарахме бая време из слънчева Варна
къпане всяка вечер (главата през вечер) но не спазвам час,когато тогава,интервала е от 19 до 21ч. Е като сме на гости не я къпя,за ужас на всички(баби и прочие) ние често сме по гостита с моичкият,ама сега ако не ходим кога  Rolling Eyes

Миме за какво ти е да заместваш всички храненията,натам си тръгнала май Simple Smile искаш да го отбиваш ли?  newsm78
Андреа има нощно кърмене,аз спя по това време,то трае около 5-6 минути,което не може да ме разсъни изобщо  Wink
Гери леко пътуване на моряка,ще му пращаш ММСи,ние така правим с баща ми  Peace 5 месеца го нямаше,от деня в който се беше родила малката до скоро... Мъжа ти за колко време отсъства(изтървала съм ако си писала)

утре сме на аудиокардиограма,дано всичко е наред,че ми ги надрънкаха някакви прорези през гръбчето,връзвали аортата,бла бла,хич не ги доизслушах!!!!!няма да Ви тормозя с глупости!

# 560
За захранването- аз пак с въпрос  Blush към тези, които са заместили хранене- следобед какво давате- само плодово пюре или каша? И всеки ден ли е кашата?
Аз не че съм заместила хранене, ама да кажа какво ни каза нашия доктор - каза след като го захраня и заместя хранене да заменям два пъти в седмицата следобед плодово пюре с каша. А иначе може би  пюрето да го смесваш с АМ, за да засища повече, де да знам...

Зайче, на кого ще правите кардиограма, на Андреа ли? Ако да, защо, има съмнения ли някакви?

# 561
да на Андреа на два месеца и чуха някакъв шум на сърчицето от незатворено каналче,ама по лекарски така ми го казаха,че изпаднах в див ужас!!!после като отидахме на трима различни докита,разбрах,че е напълно в реда на нещата и до навършване на 6 месеца се оправят от само себе си ДАЙ БОЖЕ!!! та утре в 2ч сме на кардиограма пак,но не съм притеснена,вярвам че няма да има шум Praynig

да постна една час от  статийка,мисля че е полезна:през първата година е препоръчително да се избягват и:
•пшеница и пшенични продукти
•царевица
•свинско месо
•риба (вкл. черупчести - миди, раци и др.)
•фъстъци, ядки
•домати
•лук
•зеле
•малини, къпини, ягоди и др.
•цитрусови плодове и соковете, приготвени от тях
•подправки
•шоколад
•всякаква храна, предизвикваща алергия у член от семейството.
До третата година да се избягват поради опасност от задавяне:
•ядки
•цели гроздови зърна
•пуканки
•големи количества фъстъчено масло, давани с лъжица
•големи парчета хот-дог
•всякаква храна, която може да се раздроби на големи парчета, като напр. сурови моркови; внимавайте със суровите ябълки.

# 562
  • Сливен
Привет и от нас...
Пак сте изписали много страници тук... Аз повече влизам във фейсбук и там следя всичко, но и тук успях да ви изчета Simple Smile

Елито е вече е добре... Най-после и хремата отмина... От няколко дни си увеличи и приема на мляко, което е изненадващо за мен... Сега хапва вечер преди да заспи и сутрин като се събуди по 180 мл вода и 6 лъжички Аптамил, а до скоро едва наполовина успяваше, но пък като заспи около 22-23 часа се събужда сутрин около 6-7 часа... Бърбори си, вика си по цял ден, като оперна певица е, а следобед спи по 3-4 часа... Simple Smile Все още не сме започнали зеленчуковото пюре, но планирам след седмица и това да направиме Simple Smile Дано и хареса Simple Smile

За къпането - старая се всяка вечер около 21.00-21.30, но понякога не се получава, особено в случаите когато сме сами...

Деси браво на момчето, че е много по добре Simple Smile Дано не се разболяват повече Wink

Гери С. леко пътуване на вашия тати Simple Smile

Нелили бързо да оздравява Алекс... Hug Дано предпазите Елито Simple Smile

Теди честита месечинка на малкия сладур Simple Smile Да е здрав и послушен, много да те радва Simple Smile)

Нелка браво на Елито... Да си хапва сладко-сладко Simple Smile

Шени тортата изглежда страхотно Simple Smile Добре си се справила Simple Smile

Ако сме пропуснали някой, моля да ни извините Simple Smile

# 563
Зайче, стискам палци на Андреа! Вярвам, че всичко ще бъде наред!!!  Hug Praynig

Муше, аз нали знаеш - заместила съм обедно и следобедно. Всеки следобед е плодово, но давам по 190гр, че то иначе не насища много, а кашата е през ден! Като включвам към нея понякога и някой домашно приготвен плод, в повечето случаи е ябълка или круша (то май друго домашно не съм правила от плодовете)  Peace

Благодаря на всички, за пожеланията на наш Тати! Simple Smile Hug

# 564
Минавам само да ви кажа една забавна игра, която практикува Фипи от 2 дни - играе си на индианец! За играта са нужни:
1. едно бебе, което да вика "аааааа"
и
2. една баба, която да допира пръста си до устата на бебето и после да го отдръпва (както правят индианците)
Голям смях пада  Joy

# 565
Хоупс, това го пробвах с Алинка, много исках да я науча, тя обаче иска да ми ближе/смуче ръката и не се получава Crazy

# 566
Хоупс, това го пробвах с Алинка, много исках да я науча, тя обаче иска да ми ближе/смуче ръката и не се получава Crazy
дай и време да сивкне, като разбере какво става и сама ще ти държи ръката пред устата си, а аз се смея със сълзи на звуците, които издава  hahaha  нещо като малко циганче,което ми вдига скандал  Joy

# 567
От колко дни ще пиша и все не остава ред.

За цикъла-нямам и ми е кеф Laughing

За захранването-не съм.
Кърмя на поискване ден и нощ,голямо цокане,голямо нещо.

Зайче,дано всичко е наред със сърчицето на Андреа Praynig.Вие при Шивачев ли ходихте?Май той е детския кардиолог във Варна newsm78.Една лекарка беше чула шум в сърчицето на Ева и такива ми ги наговори,как не умрях на място,не знам.После отидохме при него и той ме успокои.

# 568
Някоя мама с опит може ли да ми обясни точно как изглеждат венци, които всеки момент ще избие зъбче? И какво трябва да е усещането, когато пипам венеца, все едно пипам нещо вълнообразно ли?

# 569
Почерпете се с Хелоуински паячета http://prikachi.com/images.php?images/899/3988899g.jpg

Общи условия

Активация на акаунт