Това, че съм оставила Васко за 40 мин. беше еднократно, за да видя дали сам ще спре и ще се успокои. Нито шезлог, нито люлка, нито кенгуро са в състояние да му задържат вниманието за повече от 5 мин. След това се почва мрънкане, рев. На моменти дори гушкането не е помагало или е помагало след половин час например. При все, че е нахранен, наспал се е, колики никога не са го тормозили, сух и т.н. Залъгалка и досега се опитвам да му навра в устата, е не става. А в количката какво прави...най-"любимо" ми е. Слагам го, след 200 метра вече е на ръце, защото пищи и се гърчи и нищо не е в състояние да го успокои - играчки, залъгалки...Тъкмо намокриш ръцете да измиеш чиниите и се започва. Всеки ден е едно изпитание и за най-здравите нерви. Сега го оставям по около 10 мин. да си помрънка преди големия рев, защото все пак и за гладене има, и за пране, и за готвене... Дори в банята с мен го взимам, защото сам не обича да стои. Като види, че няма никой пак започва да плаче. Само в тоалетната още не съм го завлачила с мен. И така добре огласява навсякъде, че бейбифона е излишен просто. Обаче като се засмее и ми пълни душата. Пък и честно казано ми сае къса сърцето като го слушам, з това и не си правя повече експерименти. Той ще е бебе само веднъж, после и да искам да го гушкам, няма да е.
Пеперудка и на мен ми е трудна преценката с дрехите. Онзи ден уж слънчево, ама пък студено се оказа и по едно време като му пипнах носа - лед. Обаче бяхме вече на половината път, свалих моето яке и увих Пух с него, поне на единия да му е топло.
Съншайн, Рао - въпроса ми за помощите касае следното обстоятелство - към момента на раждането, аз не съм била студентка въобще, т.е. след държавния изпит студентските ми права са били прекратени. Към момента на записване в редовна форма нна обучение размерът на минималната РЗ е 270 лв. Коя база за изплащане се взема в предвид - 240 или 270; и намалява ли се размера на помощта пропорционално на месеците, в които не съм имала качество "студент"?
Мамита започнахте ли да давате Витамин Д на бебчетата?

Аз обаче мисля да разделям едно такова пюре от зеленчук, който нямам във фризера на две и да прибавям от моите неща и така се надявам да е по-добре. Още една идея - забелязах, че в пюретата слагат рапично олио, което е изключително богато на мазни киселини. Вчесто да слагам масло, както ме посъветва доки, ще слагам такова. Днес си взех от ХИТ.