ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 723
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте сладурани-мами.
Това, че съм оставила Васко за 40 мин. беше еднократно, за да видя дали сам ще спре и ще се успокои. Нито шезлог, нито люлка, нито кенгуро са в състояние да му задържат вниманието за повече от 5 мин. След това се почва мрънкане, рев. На моменти дори гушкането не е помагало или е помагало след половин час например. При все, че е нахранен, наспал се е, колики никога не са го тормозили, сух и т.н. Залъгалка и досега се опитвам да му навра в устата, е не става. А в количката какво прави...най-"любимо" ми е. Слагам го, след 200 метра вече е на ръце, защото пищи и се гърчи и нищо не е в състояние да го успокои - играчки, залъгалки...Тъкмо намокриш ръцете да измиеш чиниите и се започва. Всеки ден е едно изпитание и за най-здравите нерви. Сега го оставям по около 10 мин. да си помрънка преди големия рев, защото все пак и за гладене има, и за пране, и за готвене... Дори в банята с мен го взимам, защото сам не обича да стои. Като види, че няма никой пак започва да плаче. Само в тоалетната още не съм го завлачила с мен. И така добре огласява навсякъде, че бейбифона е излишен просто. Обаче като се засмее и ми пълни душата. Пък и честно казано ми сае къса сърцето като го слушам, з това и не си правя повече експерименти. Той ще е бебе само веднъж, после и да искам да го гушкам, няма да е.

Пеперудка и на мен ми е трудна преценката с дрехите. Онзи ден уж слънчево, ама пък студено се оказа и по едно време като му пипнах носа - лед. Обаче бяхме вече на половината път, свалих моето яке и увих Пух с него, поне на единия да му е топло.

Съншайн, Рао - въпроса ми за помощите касае следното обстоятелство - към момента на раждането, аз не съм била студентка въобще, т.е. след държавния изпит студентските ми права са били прекратени. Към момента на записване в редовна форма нна обучение размерът на минималната РЗ е 270 лв. Коя база за изплащане се взема в предвид - 240 или 270; и намалява ли се размера на помощта пропорционално на месеците, в които не съм имала качество "студент"?

Мамита започнахте ли да давате Витамин Д на бебчетата?

# 481
Междудругото ми казаха, да мажа нослето на бебето с мас, за загряване, ако имам съмнения, че тръгват сополки. Някой има ли практика по въпроса?

# 482
desi.mert Аз давам на Владис витамин Д още от първата консултация при педиатъра

# 483
Здравейте!
Чета Ви, но не ми се пише.
Стефи направи отит, точно като мислех, че вече е оздравяла. Предишната вечер започна да се оплаква, че я боли ухото. Дадох й малко панадол да заспи, но поспа един час и се събуди. Плачеше от ухото и в 2 през нощта мъжът ми я заведе на спешен кабинет. Сега е на АБ и отново сме си в къщи. Добре, че мама и татко се върнаха от почивка, че вчера идва да ми помага, за да поспя и да изведа Теди на разходка. Днес поне мъжът ми си е в къщи, но и той хремав. Дано не ме хване и мен нещо, и Теди най-вече.
Лек ден Hug

# 484
Здравейте мами, отдавна не съм писала, но все не ми остава време, макар, че се старая да ви чета през ден-два, за да наваксвам.
Ние с беба започнахме да се захранваме по малко. Вече яде плодовите пюрета и сокове без проблем, но със зеленчуковите е по-сложно. Харесва тиквата и морковите, но картофите не. Странно, ама факт. Ще видим как ще понесе спанака, който съм решила да включа следващата седмица. Но не я напирам, като не й харесва просто спирам да й давам. На другия ден пак правя опит и така.
За витамин Д, аз давам от 20-тия й ден. Така ми каза педиатърката. И освен него нищо друго не давам, нито Био Гайа, нито някакви про- или пребиотици, незнам кое е правилното. Но детето е добре, нямаме грижи засега и дано все така да е.
Излизаме доста често, поне 2-3 пъти на ден за по 2 часа горе-долу. Естествено както всяко бебе и ние имаме моменти на истерии, но обикновено са когато много й се спи, а не й е комфортно.
Не мога да се оплача де. С каката се разбират добре, постоянно я търси, смее й се и я слуша със захлас. Това е отчета засега от нас.Хубав ден на всички бебоци и мами!   bouquet

# 485
Към момента на записване в редовна форма нна обучение размерът на минималната РЗ е 270 лв. Коя база за изплащане се взема в предвид - 240 или 270; и намалява ли се размера на помощта пропорционално на месеците, в които не съм имала качество "студент"?
Полага ти се цялата сума, не е пропорционално. 12*240=2880.

# 486
Клавдия Витамин Ц в носа ли капеш!? Това ми звучи все едно да си капна оцет в носа! Или може би и го даваш да пие!  Thinking

Пеперудке, нека някой да ти прати очила от БГ. Тук са по около 40лв детските полароид. Аз на Ивко му купих, но около година изкараха. Гледам оня ден счупил рамката.
Слав беше купил на Нико очила. Чин ще даде повече инфо!

Деси.мерт, аз започнах от Октомври да давам витамин Д. По някога пропускам.
За мазане на нослето с мас не бях чувала, но според китайската медицина сополки се лекуват по подобен начин - маже се нослето само че отвътре с мазнина. Аз Ивко го мажех със зехтин и това помага за почти светкавично спиране на сополите. Може и мазането от вън да има някаква логика.

Вова, много неприятно! Скорошно оздравяване на Стефи пожелавам.

# 487
Привет ,момичета- кокичета...
Най- после приспах малката и се надявам да е за повече от 20 мин. ,но  колкото - толкова. У нас вече втори ден има майстори и е един малък ужас, бебка нервничи , не може да се успокои и да спи ,а аз  днес не мога и да  я извеждам много- много навън .В резултат се носим на ръце и нищо друго не мога да правя . Е ,виж за форумчето гледам да намеря 10-тина минутки Laughing
Нослето продължава да хърка и то  основно вечер. Капя физ. разтвор , но дали е достатъчно?!?Среъбърната вода ще помогне ли в случая? Хелен30 , пиши дали има резултат,моллляя Hug
А витамин Д давам вече доста по- редовно- сутрин по 2 капки.
сериалчета?Да , с удоволствие   гледам Отчаяните съпруги , Двама мъже и половина ,Братя и сестри, та дори и Столичаните.... Е , ако не ги  гледам , поне ги слушам, де Laughing
ооо... току- що прочетох и поста ти , АНИ, това за мазнината и сполките ще взема да го пробвам.Но Сиска няма сополчета , просто нослето й хърка .....

# 488
А н и Да в нослето,то е на ампули и не е кисело

# 489
Мамчета, имам пак да наваксвам обаче искам първо да ви кажа, че в ХИТ има промоция на ХИП (Ваче,  Mr. Green  Laughing ) Малките пюрета са намалени от 1.99 на 1.79, а и други техни продукти са намалени, като Комбиотика, например.

Аз забравям витамин Д-то  Embarassed

Клавдия, и на мен не ми се струва много удачно да капеш витамин Ц в носа. Какво значи не е кисело!? То витамин Ц е киселина. Освен това, каква е ползата?  Ако искаш да капеш нещо, капи сребърна вода.

ще наваксвам другото...  Crazy

# 490
Това ми каза педиатъра,изсушавало нослето и спира сополките.Но още веднага ще пробвам с мас.

# 491
Клавдия , капни витамин Ц в носа си и ако не ти е неприятно , капи и на Владис. И аз си мисля че сребърната вода е по щадяща. Аз не съм ползвала витамин Ц за нос де, но ми се струва агресивно.  Stop

Рая, аз клечка за уши топях в зехтин и после мажех нослето от вътре. С различна клечка за всяка ноздра, но като научих за тоя метод Ивко беше по голям. От давна не съм го прилагала, но помня че при нас имаше резултат и на братовчедка ми казах и при тях спираха сополите. Но поне 2 дни мажех.

# 492
  • София
Хмм това със зехтина и мазането на носа е много интересно, трябва да пробвам. Крис постоянно има някакви неща в носа, по-скоро са секрети де, защото са прозрачни или бели, но понякога гледам има засъхнали, ще пробвам да го мажа, още едно мъчение за него Mr. Green Аз капя сребърна вода, когато се сетя...
За сериалите се сетих,че с мъжа ми редовно гледаме "Седем часа разлика", много е як:)

# 493
Ани, това със зехтина ще го пробвам. Сиана днес много киха и има малко течни сополки.  Confused

А бе, Шунче, що счупи детето?! А как хубаво ни се смееше преди това  Hug Майтапа настрана, как е днес Макси?

Чинче, я елате вие с Нико на гости у нас и оставете бабището да се оправи с "разхвърляното"  Twisted Evil

И ние, с моя мъж, сме в различни секции за гласуването, та ще бъде като при Ваче.

ПаО, аз вече грапавите участъци по бузките мажа с SOS кремчето на Нивеа и помага, не ползвам защитни.

Цвети, а тиквата не помага ли на Симона да се изходи? И пащърнакът помага. Ако не искаш вече да даваш плодове, де.

Прави сте за тиквата на Хип, но тя е най-вкусна от всички. Обаче мойто диване ги харесва всичките. Даже и пащърнак с картофи яде - а това колко е блудкаво, не е истина.  Sick Аз обаче мисля да разделям едно такова пюре от зеленчук, който нямам във фризера на две и да прибавям от моите неща и така се надявам да е по-добре. Още една идея - забелязах, че в пюретата слагат рапично олио, което е изключително богато на мазни киселини. Вчесто да слагам масло, както ме посъветва доки, ще слагам такова. Днес си взех от ХИТ.

Зверче, аз пия Парацетамол щом се налага. Нали е безвреден за бебчетата... Важно е ти да оздравееш. Дано по-леко да мине  Praynig

Вова, дано се оправи детенце бързо  Praynig

Отивам да довърша тиквения чийзкейк - изненада за мама утре докато баща и дъщеря се гледат  Mr. Green

# 494
Здравейте!

Днес при нас времето отново беше много хубаво и ходихме на разходка.

Ани, това със зехтина ще го пробвам върху Мишо май.

Вигантола го давам редовно... вече де.  Mr. Green Като беше топло го позабравях.  Rolling Eyes Иначе и аз като мама Нанка не давам нищо друго и детето си е ок.

Сериалчета гледам, но не по ТВ. Тегля си ги. Много харесвам От местопрестъплението: Маями, Анатомията на Грей, Хаус, Отчаяни съпруги, Клюкарката. Гледам и Листопад.

Вова, много неприятно!  Hug

Не искам да влизам в спорове, но това за личните и другите работи наистина много се  набиват
на очи и малко дразнят. Няма продукт, за който да не сме споменали и веднага- лични... Пак казвам не искам да влизам в излишни спорове.... Hug

На болничките бързо оздравяване!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт