ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 702
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Insaid, ей, нямате мира от този проблем.  Confused Изобщо не знам какво да те посъветвам, освен пак на някакъв доктор да отидете... Или (ако още не си го направила) виж за инфо из английските сайтове, понякога няма достатъчно информация на български. Дано няма нищо тревожно.

Несъмнено качествата на пресния сок са несравними с тези на натуралния. Върху мен също имаше много благотворно влияние, но бързо ми минава меракът за чистене. В мола обаче не пропускам да си купя фреш от морков и джинджифил, ммм.

Вижте каква хубава статия - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4562
Съветите най-долу са хубави, бих добавила, че хуморът работи и срещу рев от ударено, много бързо забравят болката, ако се случи нещо смешно  Laughing

# 526
Шунче, това с хумура, особено при падане е изпитано при племеницата. Действа винаги  Peace

# 527
  • София
ВАЧЕ, като говориш за подценяването- да ти призная, в това няма нищо лошо, в професията ми, ми е носило досега само успехи, много обичам да съм подценена Wink
O! Аз също. Обикновено изглеждам технически неграмотна, но в следващия момент.. изненадкааа!   Twisted Evil Доста по-грамотна съм от някои мъже  Crazy

Кити, аз смятам Филипс за успешна "кухненска" марка. Имам такъв миксер, много съм доволна. Браун за пасатор е ОК. А наскоро си взехме и сокоизтисквачка Браун. Трябва да ти кажа, че съм изключително доволна, сока от ябълка излиза бистър. Мощна е. Абе много съм доволна. Но за тоя тип изтисквачки не беше евтина. Само за нея мога да съм адекватна като модел. Останлите ми неща са стари. За цитруси имам отделна машинка на Солак. Тя също ми е новичка и мога да кажа за нея. Тя ще е неотразима за 90-дневната диета  Crazy Фрешовете от грейпфрут разграждат мазининките  Grinning

МамоАми, благодаря!!!  Hug Hug Hug Много често слагат в слънчогледовото олио рапично и мирише на риба. А замисляла ли си се да слагаш рибено масло??? Сега ми хрумна! Вместо рапично. На моето рибено пише, че може да се слага в салати например. Ама не знам от колко рано може да се дава директно на децата. Ана? Hug

Шунче.. каня те на коктейли значи.... ама с миксера да дойдеш. Догодина лятоска Mr. Green Mr. Green Mr. Green (Още не съм отишла да гледам Джоунс, ама отивам... Twisted Evil)

Инсайд, много неприятно!!! Струва ми се, че може да е от това. Оня ден на Ралка в акото имаше една мъъничка жилчица кръв, ама тя трудничко се изака. Принципно може да е от храна ако се раздразнят червата. Ама най-добре иди на лекар. Какво казаха предния път? Извинявай, че питам, не мога да си спомня добре  Embarassed

# 528
  • Sofia
Ваче, ще си извадя и книжката с коктейлите и ще пробваме наред!  Crazy
И шейкър май имах някъде. Изобщо... на мен мечтата ми беше по едно време да си имам бар и да бъркам коктейли  Crazy

# 529
Добро утро, момичета!

Кафе и закуска?

Навън се показва слънчице, затова очаквам и ви пожелавам прекрасен ден Simple Smile

# 530
Добро утро!
Благодаря за кафето и закуската бг-тати!

Отивам да гласувам и като се върна ще пиша.

# 531
Добро утро! Simple Smile

Хеленче,направо я копни табличката тук,че има интерес явно.Аз съм засега 2ри ден на пюре от тиква.Днес може да дам морков.Вчера да ви кажа,Матея за пръв път изака нещо по-твърдичко като консистенция и не чак толкова много.Дали и при нас ,както при Калина на Аурора ще бъде такъв ефекта от захранването.Ако е за добро-аз съм доволна,че наистина ми се струваха акитата редки и миришещи повече от нормалното.(не ,че имам база за сравнение). Wink
Е ,сега съм оставила бибич на активната гимнастика и за пръв път забелязвам реален интерес.Друго,което прави в последно време е да се завива до очите със завивката и да се плаши след това.Ааа,и още нещо много забавно-все гледа към тавана и ахка ,охка,говори нещо.Все едно има някой Фантасмагор(този от филма с Упи голбътр и Жерар Депардьо)и тя комуникира с него много усилено. Crazy

А ,докато напиша поста има закуска вече.Мойта я връщамтогава,да не ви дойде много!

# 532
Добро утро майчета и татко  Hug

бг-тати, благодаря за кафенцето и закуската Simple Smile
не знам как да кача тук табличката - тя е ексел. Ваче, помагай  Hug
ИнсайдConfused, дано не е нещо сериозно. Изчакай следващото акане, може да е от захранването.
Клавдия, аз имам подарък - силиконова лъжичка на Canpol. Харесва ми много  Hug

Пак ще се включа после, че малкия мрънка  Wink

# 533
  • Добрич
Здравейте!
Инсайд, моят съвет е да спреш със захранването няколко дни /докато му се оправи акото/. Щом казваш, че сте се пооправили и веднага след сока пак е започнало същото, според мен е именно от сока. В противен случай ще е голямо съвпадение. И ако ми позволиш, ще вметна, че при проблеми със стомаха, хич не се препоръчва да се дава сок, не знам кой те е съветвал да въвеждаш сок.  newsm78 Препоръчва се захранването да започне с оризова каша например, после зеленчуково пюре, плодово и т.н. Пожелавам ти от сърце проблемите да се отстранят!  Hug
Кити, имам кухненски робот на Мулинекс и освен шейкъра друго не ползвам.  Crazy Седят си приставките и само ми заемат място. Сега за захранването ще готвя на пара, та пак няма да имам нужда от пасатори и прочие. 
Деси, ако си решила да използваш BLW, в началото на темата има схема на въвеждане на продуктите. От там можеш да се водиш. В началото са само варени продуктите, по-натам вече са готвените манджи, но без подправки.  И аз още не съм кой знае колко ориентирана, но се старая да помня какво чета, че да ми е по-лесно като дойде момента.  Grinning
Ваче, аз пък с учудване забелязвам, че Вихрен хич не проявява интерес към нашата храна. Брат му по това време беше точно като Ралка и аз го захраних на 4 месеца и половина, ама тоя...хич, ама хич не го интересува нашата храна. Ще го видя по-натам как ще е, но се надвам да прояви интерес, че иначе ще ми е доста трудно.
Мислих си дали има значение с какво се хранят децата? Борис беше изцяло на АМ, а Вихрен изцяло на кърма, но пък при Ралка не е така...
За зъбките, Вихчето нали направи онази алергична реакция, та Калгел, Дентинокс и други подобни няма да мога да ползвам и се ориентирам към хомеопатичните продукти. Това на Бочко може и да го пробвам когато дойде времето, щом е само билково. За сега устискваме положението.
И Вихрен започна много да се буди през нощта. Не знам какво е, но от доста време е така. През деня е все с ръцете в устата, лиги, лиги и пак лиги, понякога настървено дъвче каквото докопа, но не е изнервен от това, та си мисля, че скоро няма да имаме зъб, въпреки че се виждат вече подутите места за зъбчетата по венеца.
Клавдия, не знам с каква лъжица ще захранвам все още, защото това с лъжицата при избрания от мен метод е по-натам, не е в началото, та има доста време дотогава.
За сериалите,   Шунче, аз гледах бг сериалите миналия сезон, но сега с тези музикални и прочие забавни предавания, гледам само 7 часа разлика. Много ми харесва.
Май се изчерпах откъм памет и имам бяло петно вече. По-късно пак ще се включа. Сега отивам да се обличам и беж да гласувам с Вих.  Grinning

# 534
Добър ден и от мен.Пускам ви един линк за захранването,който за мен е много полезен,надявам се и на някоя от вас да отговори на въпросите:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
Това е от темата "Примерна схема на захранване" от кърмаческия подфорум,на първа страница има доста информация.
Утре и аз ще предложа за пръв път тиква,ще видя как ще се приеме,но от вашите коментари как си я хапват мъничетата,съм обнадеждена.
Успешен изборен ден!

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 11:28 от palomax

# 535
Добро утро!
Инсайд, много неприятно! Дано скоро да се реши от къде идват проблемите!

Ники от скоро прави опити да пълзи! Като застане по корем, надига дупето и законтря с единия крак и се мъчи да потегли напред, но още му тежи дупето и не успява. Много ми е сладък.
А снощи като се събуди в 2 ч и ме гледа със закачливи очички. Обърна се към баща си и започна да го бута с ръчичка и да му бръмчи с уста (все едно пръцка и хвърчат плюнки). Голяма закачка. Та тази сутрин спа до 10.30ч. То аз спах до толкова де, той беше събуден и си играеше до мен. Не знам всъщност в колко точно се е събудил. Но става все по комуникативен!

# 536
Здравейте.

Ние се прибрахме. Плаках през целия път, толкова ми е мъчно за мама и тате... Свекърва ми звъня 4-5 пъти да каже колко благодарна трябва да и бъда, защото ми изчистила, и как да сме отишли направо в Бояна, че всичко в нас било изчистено, а те се били затъжили за Нико. Речено сторено. Прибрахме се и изпаднах в истерия. Чистила съм до 2 часа през нощта и се чудех къде да си завра детето. Такъв рев му ударих. Наредила си каренцата, покривките, а прахосмукачка не се сетила да пусне. (след смяна на дограма и измазване)  Twisted Evil
Въобще не искам да я коментирам. Мама Ани, много мило..  Hug  Heart Eyes

Свинската мас има срок на годност и той е докато не граняса.

Съжалявам, че няма да мога да се включа много адекватно, слаб ми е интернета.
Цвети  Hug съжалявам за компютъра.

Вчера пак дадох тиква, този път Никола тотално ми я отказа. Дано само тиквата не му харесва и да яде другите неща.

Ще се включа по-късно.

# 537
  • Добрич
Момичета, забравих да ви кажа, че като ходихме с Вихрен на последната консултация мин. седмица, педиатърката му точно коментираше свинската мас и мазането на нослето с нея. Какво съвпадение само, че започнахме да я коментираме. Та, тя се възмущаваше как можело млади майки като нас все още да използват този бабешки метод, който впрочем бил много опасен. Обясни ми, че когато мазнината попадне в носа, се втечнява и бива вдишвана, попада в дробовете и ставало пневмония, която не се чува на слушалка и се започва ходенето по мъките. Виждала се само на снимка, но дотогава куп хапове и лекове и няма полза, а се влошава положението.
Не знам колко е вярно, но аз от нея  чух за първи път за това - мас в носа, сега и от вас. Написах всичко това, защото ако някой реши да го ползва това лечение и се появи проблем да има едно наум.
Аз гласувах. Вих го гледа председателката на комисията към нашата секция докато си давах гласа.  Mr. Green Имаше много опашка, но хората веднага ме пуснаха най-отпред, заради бебето. ММ  няма да може да гласува, защото няма да успее да се прибере, което е жалко, но...здраве да е. За сметка на това пък баба ми, която е на 81 ще гласува.  Laughing

# 538
ей момичета, според вас в пюретата няма ли добавена захар? Пак по стандарт, но въпреки това според мен има. Нико днес изяде 3 супени лъжички тиква без да се мръщи. Облизва я повече, отколкото да лапне лъжичката, но не беше като вчера. Единствената разлика е, че дадох иква от бурканче ХИПП. Аз слагам 3 супени лъжички в купичката му, а иначе давам с бебешката лъжичка, че да знам приблизително колко е изял.

И аз гласувах, но с Нико в секцията. Татко ни е в НДК на работа, от там ще се следят изборите и до 12 ще е там.  Rolling Eyes

Къдрокоске, и аз не бях чувала за св. мас. Може би има логика.

# 539
Аз свинка мас не мажа в нослето,а само вечер преди лягане я нажа отвън по нослето и сополките ни намаляха,само леко сутрин пърха нослето   Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт